08.09.13, 22:53
Moje dziecko w zeszłym roku parę razy próbowało jeździć, ale jej nie szło. Szybko się zniechęciła i nie dała się przekonać do dalszych prób. Odpuściliśmy.
W tym roku nawet nie chciała wsiąść na rower, mimo, że musiała biegać za koleżanką która jeździła. Ale prób nawet nie było.
w końcu coś jej weszło na ambicje, dziadek obiecał, że ją nauczy.
I co? dziś wsiadła na rower i pojechała od razu! Dziadek tylko popchnął przy ruszaniu i już. byłam w ciężkim szoku, ona z resztą też, bo sama nie chciała wierzyć. W końcu się udało! moja córcia jeździ na rowerze! juhu!!!!!
PS wczoraj nauczyła się trzech rodzajów fikołków na trzepaku! Musi tylko uwierzyć w siebie.
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: rower 09.09.13, 08:54
      gratuluję! mam z Marysią podobny problem: w tamtym roku chętnie jeździła, a w tym, po zdjęciu małych kółek, bez pomocy taty nie umie, nawet nie ma ochoty się uczyć, i jest mi strasznie żal, że się tak zniechęciła :/
      • moni_30 Re: rower 09.09.13, 09:10
        Z dziećmi nie można nic na siłę. Gratuluję Martusi nowej umiejętności :-)
      • olga727 Re: rower 11.09.13, 21:09
        smolineczka napisał:

> gratuluję! mam z Marysią podobny problem: w tamtym roku chętnie jeździła, a w t
        > ym, po zdjęciu małych kółek, bez pomocy taty nie umie, nawet nie ma ochoty się
        > uczyć, i jest mi strasznie żal, że się tak zniechęciła :/

Spróbuj zdjąć pedały z rowerka i na jakieś 3 tyg.będzie rowerkiem biegowym.Mała nabierze na nim równowagi,a potem sama poprosi o założenie pedałów i zacznie jeździć na "normalnym" rowerku.Patent sprawdzony,w ub.roku na młodszej córce. ;)
        • smolineczka Re: rower 12.09.13, 09:56
          olga, dzięki za podpowiedź, spróbuję tak zrobić. może nawet dzisiaj się uda, bo akurat pogoda się poprawiła i nie pada :-)
          • olga727 Re: rower 12.09.13, 11:16
            smolineczka napisał:

> olga, dzięki za podpowiedź, spróbuję tak zrobić. może nawet dzisiaj się uda, bo
            > akurat pogoda się poprawiła i nie pada :-)

Proszę,sposób się sprawdził i moja jeździ na rowerze jak szalona. ;) Twoja też będzie jeździć :)
    • dagi.ww Re: rower 09.09.13, 10:37
      Super, gratulacje!
      U nas rower jest wielką miłością Wiki; dostała go na urodziny w lipcu, wsiadła i po prostu pojechała :) Też byłam w szoku totalnym!
      Teraz rower ma na imię Sara i jest w codziennym, kilkugodzinnym użytkowaniu.
      • aga_junior Re: rower 09.09.13, 14:08
        Przeżywałam to samo 2 tyg temu :)
        Gratulacje dla Marty!
        • mama_ditte Re: rower 09.09.13, 15:35
          gratulacje dla Marty ,u nas rower jest teraz wielka miłością ,jeździ tak że nie mozna nadążyć a było podobnie ,szybko się zniechęcała i wręcz bała a teraz szok kolarkę mam :)
    • olga727 Re: rower 11.09.13, 21:12
      olcia.kaktus napisała:

> Moje dziecko w zeszłym roku parę razy próbowało jeździć, ale jej nie szło. Szyb
      > ko się zniechęciła i nie dała się przekonać do dalszych prób. Odpuściliśmy.
      > W tym roku nawet nie chciała wsiąść na rower, mimo, że musiała biegać za koleża
      > nką która jeździła. Ale prób nawet nie było.
      > w końcu coś jej weszło na ambicje, dziadek obiecał, że ją nauczy.
      > I co? dziś wsiadła na rower i pojechała od razu! Dziadek tylko popchnął przy ru
      > szaniu i już. byłam w ciężkim szoku, ona z resztą też, bo sama nie chciała wier
      > zyć. W końcu się udało! moja córcia jeździ na rowerze! juhu!!!!!

Gratulacje ! Jakbym czytała o swoich córkach( zwłaszcza starszej- nota bene też Marta-9 l.) ;)
    • aurinko Re: rower 13.09.13, 17:29
      Brawo dla Marty! Olcia, bardzo fajnie, że odpuściliście i nie uczyliście na siłę. Super, przyszedł po prostu odpowiedni moment i nauka praktycznie Wam odpadła ;))
      • myrtille Re: rower 13.09.13, 19:50
        Gratulacje.
        A mnie wydawało się, że wszystkie 6 latki śmigają już od 2 lat co najmniej.
        Z Amelką zaczęłam w tym roku.
        Wyszłyśmy z 5 razy po kwadransie i 6 raz już pojechała sama:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka