smolineczka 13.05.14, 10:37 macie pomysły? a może nawet prezenty? moja jest czerwcówką i kończy 7 lat już za miesiąc, więc zaczęłam się poważnie zastanawiać, ale na razie nic nie wymyśliłam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 10:44 smolineczka napisał: > macie pomysły? a może nawet prezenty? > moja jest czerwcówką i kończy 7 lat już za miesiąc, więc zaczęłam się poważnie > zastanawiać, ale na razie nic nie wymyśliłam My kupiliśmy dla naszej czerwcówki: Mapę Świata Dumel. Urodziny ma 3 dni po Dniu Dziecka (sama wybrałam tą datę-cc ;) ) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 10:54 Julek chciałby plecak do szkoły,ale chyba plecak dostanie tak z okazji pojscia do szkoły a dokupimy mu do tego piórnik albo portfelik bo też chciał Odpowiedz Link
lee_a Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 14.05.14, 08:20 Mapa Świata Dumel dla siedmiolatki? Jesteś pewna? U nas częściej bawi się nią w tej chwili młodsza, bo Ania miała fazę jakieś dwa lata temu. Teraz bardziej ją kręcą atlasy, mapa ścienna, globus, a hitem jest taka Encyklopedia o wszystkich państwach świata - czyta ja sobie do snu :) Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 14.05.14, 08:53 lee_a napisała: > Mapa Świata Dumel dla siedmiolatki? Jesteś pewna? U nas częściej bawi się nią w > tej chwili młodsza, bo Ania miała fazę jakieś dwa lata temu. Teraz bardziej ją > kręcą atlasy, mapa ścienna, globus, a hitem jest taka Encyklopedia o wszystkic > h państwach świata - czyta ja sobie do snu :) > No wiesz,wydaje mi się,że To będzie dobry prezent.A jak będzie w rzeczywistości to czas pokaże. Moja jeszcze nie czyta płynnie,ale jest na etapie składania. Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 14.05.14, 19:18 lee_a napisała: > Mapa Świata Dumel dla siedmiolatki? Jesteś pewna? U nas częściej bawi się nią w > tej chwili młodsza, bo Ania miała fazę jakieś dwa lata temu. Teraz bardziej ją > kręcą atlasy, mapa ścienna, globus, a hitem jest taka Encyklopedia o wszystkic > h państwach świata - czyta ja sobie do snu :) > A widziałaś tę Mapę Świata "System słoneczny" ? Odpowiedz Link
lee_a Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 11:03 Ania dostanie sztalugi - jest to jej marzenie od dawna. Na nic więcej nie mam pomysłu, ale pewnie niedługo zaczną się pytania od dziadków, cioć itd... Odpowiedz Link
alcea3 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 11:27 Pierwszy czerwca w niedziele, więc chciałam napisać, ze pojedziemy gdzies na wycieczkę, ale mam sobie uświadomiłam, że mam szkołę ... Pewnie pójdziemy na jakiś puchar lodowy i cos dla niej tylko. Raczej nie będę szła w kupowanie prezentu. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 13:19 Przepraszam teraz doczytałam, ze chodzi o urodziny nie dzień dziecka! :) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 12:43 Dla Terechy od zawsze prezentem numer jeden jest tort- ona kocha torciki. ;))) A poza tym dostanie ruchomy model człowieka do nauki rysowania plus zestaw porządnych ołówków. I "Życie zwierząt" Brehma, wydanie przedwojenne, z pięknymi rycinami. Ona ma fioła na punkcie rysowania przyrody i książek z ilustracjami z florą i fauną. No i na pewno jakąś pierdółkę jej dokupię, taką typowo gadżetową- pewnie 555 figurkę świnki, bo zbiera takowe. :) Ale nagle jakoś w szoku jestem- Lipczaki już 7 lat kończą, jakoś to do mnie nie trafiało, dopiero jak Twój post przeczytałam, poraziła mnie ta cyfra. :) Odpowiedz Link
ridibunda Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 21:33 Lucy - co to za model? Ja nie mam pojęcia, co kupić na prezent, a to co piszesz fajnie brzmi. Odpowiedz Link
lucy_cu Ridibunda 14.05.14, 11:48 Coś takiego jak to: www.stopznuda.pl/inne/7884-drewniana-figurka-czlowieka-ruchome-stawy-rece-nogi-13cm.html Tylko nasz jest dwa razy większy. W sklepach dla plastyków są. Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 14:02 Moja majowa panna dostała od nas rower - na zapas, juz miesiąc wcześniej :). W dniu urodzin był tort, sto lat i różyczka :). Odpowiedz Link
joasia83m Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 14:17 U nas też miał być rower, ale za długo trzeba byłoby czekać do lipca, więc już jeździ i jak go widzę na tym dużym rowerze, to też nie wiem co się stało z moim małym wygadanym Dawidkiem... To duży chłopak Odpowiedz Link
ankas4 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 14:45 My też nie mamy pomysłu, bo u nas panują karty i rozgrywki piłkarskie... na dzien dziecka zamówiłam mu juz karte 3 D z Messim i kimś tam o której Tymek marzy i śni - Tymek potrzebuje też tornister do szkoly, juz szukałam na Allegro jest cała masa tematycznie związanych z piłką, ale chyba jednak dostanie go na dzień dziecka od dziadków, co do urodzin mamy już dla niego podobnie ja u Lucy :)- zakupiony w antykwariacie album o starych .. olimpiadach piłki nożnej, stare ryciny, bardzo interesujące i Tymek będzie zachwycony, myslalam o jakiejś deskorolce... ale nie wiem czy to nie słomiany zapał u niego, bo mowi ,ze mu sie podoba i chce jeżdzić. Dawajcie pomysły na prezenty dla chłopców... bo mamy puste głowy! Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 15:21 ankas4 napisała: > My też nie mamy pomysłu, bo u nas panują karty i rozgrywki piłkarskie... na dz > ien dziecka zamówiłam mu juz karte 3 D z Messim i kimś tam o której Tymek marzy > i śni - Tymek potrzebuje też tornister do szkoly, juz szukałam na Allegro jes > t cała masa tematycznie związanych z piłką, ale chyba jednak dostanie go na dzi > eń dziecka od dziadków, co do urodzin mamy już dla niego podobnie ja u Lucy :)- > zakupiony w antykwariacie album o starych .. olimpiadach piłki nożnej, stare r MISTRZOSTWA(nie olimpiada) w piłce nożnej. ;) Odpowiedz Link
gismol77 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 16:08 Piłka nożna jest jedną z dyscyplin letniej olimpiady... Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 17:17 gismol77 napisała: > Piłka nożna jest jedną z dyscyplin letniej olimpiady... No właśnie: JEDNĄ z dyscyplin olimpiady. ;) A impreza sportowa poświęcona tylko i wyłącznie piłce nożnej to Mistrzostwa. Najbliższe będą w Brazylii:Mistrzostwa Świata. ;) Odpowiedz Link
ridibunda Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 20:31 Olga, daj już spokój. To już nudne, wystarczy. Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 20:40 ridibunda napisała: > Olga, daj już spokój. To już nudne, wystarczy. O co ci chodzi z tym tekstem: "wystarczy" ? Bo nie rozumiem. Odpowiedz Link
aurinko Olga 13.05.14, 21:07 To ja Ci wytłumaczę o co chodzi. Większość Twoich wypowiedzi na forum jest po prostu czepliwa, bez powodu czepiasz się nieistotnych szczególików, drobiażdżków, na które nikt inny nie zwraca uwagi, masz wyjątkowo drażniący i męczący sposób wypowiadania się, zachowujesz się tak, jakbyś na siłę szukała kogoś do poprztykania się, a jak ktoś Ci zwraca uwagę to albo zaczynasz atak albo udajesz, że nie wiesz o co chodzi i w ogóle wszyscy się Ciebie czepiają. Nie dziw się, że część Forumek (a od niektórych dziewczyn miałam sygnały o Twoich czepliwych wpisach) ma po prostu dość. Jesteś na pewno fajną, sympatyczną dziewczyną, z którą da się pogadać na wiele tematów, ale przybrałaś jakiś drażniący styl wypowiedzi i przez to naprawdę ciężko się z Tobą porozumieć. Odpowiedz Link
olga727 Re: Olga 13.05.14, 21:41 aurinko napisała: > To ja Ci wytłumaczę o co chodzi. > Większość Twoich wypowiedzi na forum jest po prostu czepliwa, bez powodu czepia > sz się nieistotnych szczególików, drobiażdżków, na które nikt inny nie zwraca u > wagi, masz wyjątkowo drażniący i męczący sposób wypowiadania się, zachowujesz s > ię tak, jakbyś na siłę szukała kogoś do poprztykania się, a jak ktoś Ci zwraca > uwagę to albo zaczynasz atak albo udajesz, że nie wiesz o co chodzi i w ogóle w > szyscy się Ciebie czepiają. Nie dziw się, że część Forumek (a od niektórych dzi > ewczyn miałam sygnały o Twoich czepliwych wpisach) ma po prostu dość. > Jesteś na pewno fajną, sympatyczną dziewczyną, z którą da się pogadać na wiele > tematów, ale przybrałaś jakiś drażniący styl wypowiedzi i przez to naprawdę cię > żko się z Tobą porozumieć. Jeśli moją odpowiedź odebrała jako atak,to dziwne bo nikogo nie atakowałam a jedynie chciałam wyjaśnić kwestię,a po drugie nie tak dawno ankas mi naubliżała od d...ch - to było fair ? :( Odpowiedz Link
ridibunda Re: Olga 13.05.14, 21:59 Podpisuje się rękami i sercem pod wypowiedzią Aurinko. A co do rzekomego ubliżania - to po pierwsze nie wiem co to jest d..ch, a po drugie tak naprawdę średnio mnie to interesuje. Za to zauważyłam, że jeśli w wątku wypowiada się właśnie Ankas4, to bardzo często poniżej znajduje się Twój post, właśnie taki czepliwy, dotyczący rzeczy nieistotnych. Przeszkadza mi to, bo zaśmieca to wątki, zmienia ich sens i źle się czyta. Jeśli masz na pieńku z kimś, to bardzo Cie proszę, wyjaśnijcie to sobie na priv albo w konkretnym jednym w wątku - a nie rób przytyków w każdym. Ja w każdym bądź razie będę molestować nasze wspaniałe moderatorki, żeby cięły Twoje wpisy tego typu z powodów, o których napisałam wyżej. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Olga 13.05.14, 22:55 ridibunda napisała: Ja w każdym bądź razie będę molestować nasze wspaniałe moderatorki, No jak miło się zrobiło z wieczora :) Idę czytać maila Twego:) Odpowiedz Link
olga727 Re: Olga 13.05.14, 22:01 olga727 napisała: > Jeśli moją odpowiedź odebrała jako atak,to dziwne bo nikogo nie atakowałam a je > dynie chciałam wyjaśnić kwestię,a po drugie nie tak dawno ankas mi naubliżała o > d d...ch - to było fair ? :( Ps.Być może niektóre rzeczy traktuję zbyt poważnie,ale tak byłam wychowywana.A w myśl przysłowia:"Czym ...." I tak,sporo rzeczy musiałam zmodyfikować,ale nie wszystko da radę zrobić,a niektórych niestety się (mimo usilnych prób i szczerych chęci) nie da wyeliminować. ;) Odpowiedz Link
olga727 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 14.05.14, 15:09 ridibunda napisała: > Olga, daj już spokój. To już nudne, wystarczy. No właśnie ridibunda: to jest nudne,wystarczy. Odpowiedz Link
joasia83m Ankas 13.05.14, 20:35 czy te karty xl są dostępne gdzieś stacjonarnie? Nie ogarniam tej kolekcji, w każdym razie uległam ;) Czy wasze dzieci używają tych kodów i grają online? Odpowiedz Link
ankas4 Re: Ankas 14.05.14, 11:45 hej hej , konkretnie karte 3 D czy jak to sie tam nazywa kupiłam na Allegro, nie wiem czy mozna gdzieś kupić normalnie...:(, juz Ci pokazuję jaka to jest dokładnie allegro.pl/world-cup-brasil-2014-double-trouble-messi-aguero-i4231401440.html Tymek ma album z kartami world brasil - kupilismy mu w empiku z zestawem startowym gdzie był0 chyba 30 kart na początek, a teraz dokupujemy mu po paczcie ( mozna kupić w kazdym kiosku co sprzedaje prasę)co jakis czas, w paczce jest 5 kart i kosztuje jakieś 3 zł. Odpowiedz Link
lee_a Re: Ankas 14.05.14, 11:57 o rany, ankas... moja Ania by się posikała jakby dostała taką kartę.... U nas kwitnie bardzo intensywne wymienianie się kartami, dzieciaki na przerwach o niczym innym nie mówią. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Ankas 14.05.14, 13:10 Zapytam o te karty z ciekawości. Skąd u dzieci bierze się ta wiedza o tych kartach? Ze szkoły ? Koleżanki "uświadamiają" ? Pytam, bo Malwa nie ma żadnych objawów "zbieractwa" czegokolwiek:) Ale do szkoły jeszcze nie chodzi:) Odpowiedz Link
lee_a Re: Ankas 14.05.14, 13:25 alcea - bierze się ze szkoły. Dzieci szybko się uświadamiają. U nas już były karty piłkarskie Liga Mistrzów, Ekstraklasa, Brasil 2014 a teraz RIO 2 z Piotra i Pawła... wystarczy, że jedno-dwoje przyniesie karty i leci zbieractwo. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Ankas 14.05.14, 13:28 Rozumiem, tak myślałam. Często czytam o różnych rzeczach o których moje dziecko nie ma nawet pojęcia, ze istnieje ;) Tak sądziłam, ze u was to efekt szkoły, świetlicy itd. :) U Nas było tak tylko z Monster High, nigdy nie widziała bajki, nic nie wiedziała, a nagle wymienia mi imiona i najnowsze przygody :D Odpowiedz Link
aurinko Re: Ankas 14.05.14, 17:01 Kurcze, moja ze szkoły nie przynosi takich "nowinek". Nie wymieniają się, jakoś szału na to nie ma. Tzn nie chodzi mi o te konkretne piłkarskie karty ale w ogóle żadne karty, kapsle czy inne cuda ;) U Młodej na świetlicy jest obecnie szał na to, kto pierwszy odrobi lekcje i będzie miał zielone światło na przejście do grupy dzieci, które idą z panią Anią na salę gimnastyczną grać w dwa ognie albo w nogę ;) Odpowiedz Link
olga727 Re: Ankas 14.05.14, 18:38 aurinko napisała: > Kurcze, moja ze szkoły nie przynosi takich "nowinek". Nie wymieniają się, jakoś > szału na to nie ma. Tzn nie chodzi mi o te konkretne piłkarskie karty ale w og > óle żadne karty, kapsle czy inne cuda ;) U Emilki w przedszkolnej zerówce,też od niedawna zaczęła się mania zbierania kart z piłkarzami. Nieistotna jest płeć zbierającego,ale większość dzieci z grupy ma starsze rodzeństwo w szkole. U nas zbiera te karty starsza,a teraz i Emilka też prosi o te karty. ;) Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Ankas 16.05.14, 08:49 Mój Jasiek wszystkie nowinki łapie od swoich najlepszych przyjaciół - synów mojej przyjaciółki (10 i 8 lat). W szkole też jest zwykle moda na podobne rzeczy (choć mam wrażenie, że przyjaciele Jasia są zawsze do przodu z tymi modami, w szkole zwykle ujawniają się później). Za to Mania (9 lat) nigdy nie ulegała takim modom, które panowały w szkole i przedszkolu. Mam wrażenie, że to głównie kwestia charakteru (przynajmniej w przypadku moich dzieci) - Mania generalnie jest indywidualistką, która niespecjalnie uznaje autorytety i lubi się wyróżniać, Jasiek lgnie do innych i szuka podobieństw i akceptacji. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Ankas 14.05.14, 13:46 Moj własnie ma ten etap również:) , jak zobaczyłam cenę to pomyślałam 'o rany" ale moje dziecko mnie prawie na kolanach błagalo:) odeszło z kwitkiem , bo powiedziałam ,ze absolutnie nie:) a następnie szybko kliknęłam :) i wiem ,ze w dzie dziecka oszaleje ze szczęscia;))) Odpowiedz Link
ankas4 Re: Ankas 14.05.14, 13:49 alcea wszystko ze szkoly i z kontaktu ze starszakami, stwierdzam ,ze ( nie wiem czy to na plus czy na minus) ale ,ze moje dziecko przez ten rok w zerówce szkolnej mocno się wyrobiło w układach, znajomościach i generalnie jest dużo do przodu w stosunku do jego kolegów ,którzy pozostali w zerówce przedszkolnej, dla mnie to już takie 1 klasista jest! Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 21:06 U nas pewnie bedzie to klubowy stroj piłkarski. Ostatnio Iker Casillas jest mocno w ataku:) Odpowiedz Link
aurinko Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 21:10 Planuję wypad weekendowy do Wrocławia, tylko ja i Młoda :) Drobne prezenty pewnie dostanie od rodziny, ale weekend tylko z mamą + przelot samolotem (a o tym moja córa marzy) to będzie mega niespodzianka ;)) Odpowiedz Link
alcea3 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 13.05.14, 22:54 aurinko napisała: > Planuję wypad weekendowy do Wrocławia, tylko ja i Młoda :) Drobne prezenty pewn > ie dostanie od rodziny, ale weekend tylko z mamą + przelot samolotem (a o tym m > oja córa marzy) to będzie mega niespodzianka ;)) Kiedy>?:))) Odpowiedz Link
aurinko Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 14.05.14, 17:01 alcea3 napisała: > Kiedy>?:))) Jeszcze nie wiem :) jak zarezerwuję bilety i hotel to będę znała termin :D Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 16.05.14, 09:29 u nas na topie sportowo-gimnastyczne sprzęty:nie ma jeszcze piłki, obręcz już za mała, pokrowiec na obręcz, nowe napalcówki, tak więc urodziny i dzień dziecka tym obsłużę (kupiłam jesieną komplet używanych od jakiejś gimnastyczki i reglamentuję na różne okazje), do tego jakieś marzenie zabawkowe spełnię, chociaż takich raczej niewiele, same gimnastyczne :) Odpowiedz Link
boazeria Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 02.07.14, 19:57 Młody ma już mini trampolinę, zjeżdżalnię, tablet, deskorolkę i rower. Sama nie wiem co kupić a już grono cioć, wujków, babci itd dopytuje. Nie chcę, żeby dawali kasę. Ostatnio na topie jest figurka smoka z McDonalda i zestaw łuków za 12zł (cała rodziną strzelamy). Może zegarek Ben10...? ale poza tym nic nie przychodzi mi do głowy. Książki kupujemy bez okazji. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 02.07.14, 21:13 U nas chyba będzie mp4... i duże słuchawki do tego! Odpowiedz Link
aurinko Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 03.07.14, 22:08 Pomocy! Wyjazd przełożyłam na wrzesień i zmieniłam miejsce, zatem na urodziny potrzebuję jakiś prezent, niekoniecznie duży bo Młoda będzie miała wyjście z psiapsiółą do loopys world i na torta, ale jakiś prezent by się jednak przydał. I nie mam pojęcia co kupić, zwłaszcza że przez net odpada, za mało czasu. Najgorsze jest to że zabawki zupełnie odpadają, sprzęty sportowe ma wszystkie, kina nie lubi :| Co robić? Odpowiedz Link
alcea3 Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 03.07.14, 22:38 Zabierz ją na gokarty dla dzieci:) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 04.07.14, 08:35 proponuję taką torebkę: www.empik.com/barbie-torebka-na-ramie-do-malowania-i-flamastry-zestaw-kreatywny-euro-trade,p1079462603,zabawki-p Marysia dostała na urodziny, bardzo jej się podoba Odpowiedz Link
maadga Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 04.07.14, 08:40 moja ma ipoda tego najmniejszego, fajny bo stalowy i wydaje się że długo wytrzyma. Po 2 dniach znała już kilka piosenek po angielsku i pięknie je śpiewa :D. Szukałam tańszego ale tańsze mają więcej bajerów które szybko się mogą popsuć np wyświetlacz itp.. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 03.07.14, 23:14 Może jakas lekcja ceramiki, witrażu czy szkoły gotowania?ps....wiem wiem ze Źródła o nkwym mierunmu wrześniowej eskapady :)) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jaki prezent urodzinowy dla lipczątka? 03.07.14, 23:16 O nowym kierunku ;) cudnie Wam będzie ! Odpowiedz Link
anulka-m5 U nas klocki LEGO... 04.07.14, 09:29 U nas wczoraj dziadkowie wzięli chłopców na zakupy, jeden lego drugi figurki Angry Birda, i do tego fajne grube ksążki z rebusami i zagadkami. Jeśli zapytać moich chłopców to oni Lego, Lego i jeszcze raz lego i potrafią rózne cuda z nich zbudować::) Odpowiedz Link