08.09.15, 05:03
Szybka z M i do pracy.
Temat który siedzi mi w głowie od wczoraj. Państwo dało książki dzieciom a do religii trzeba będzie kupić :)
I nie to, że ja nie chcę, oczywiście, że mogę tylko jakoś nie widzę solidarności w tym temacie.
Miłego dnia dziewczynki;)
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: Kawka 08.09.15, 06:02
      ranny z ciebie ptaszek ;)
      no ale i ja też zdążyłam na kawkę - z tobą razem wypiłam
      Miłego dnia!
      A o religii nawet nie pomyślałam, mamy już kupione podręcznik i ćwiczenia.....
    • ridibunda Re: Kawka 08.09.15, 06:30
      Bo przecież religia jest nieobowiązkowa, żadne zajęcia fakultatywne nie są dofinansowywane przez państwo.
      • myrtille Re: Kawka 08.09.15, 08:52
        Kolejna kawa i kolejny raz gryzę się z religią.
        Amelka chce, ale się boi.
        Tak boi się, bo w zeszłym roku dzieci oglądały film o krzyżu i Jezusie ociekającym krwią.
        A babka od religii (nawet ni siostra) głośno dywagowała czy pierwszaki będą płakać hurtem jak przedszkolaki.
        CHORE.
        Jako, że to był koniec roku to nic z tym nie zrobiłam, ale jak w tym roku się to powtórzy to interwencja będzie natychmiast.
      • maadga Re: Kawka 08.09.15, 09:57
        Ja kupiłam młodej książkę do religii, ale najpierw sprawdziłam, czy aby nie jest to któraś z tych co zostały mi po starszaku. Niestety jedno miało komunię w 2 klasie, a drugie w trzeciej, tytuł książki nie pasował do żadnej z tych co mieliśmy na strychu.
        OK myślę przeżyję to jakoś. Książka w domu zaglądam do niej i mnie coś tknęło biorę starą z drugiej klasy o innym tytule i co.....
        Wydawnictwo zmieniło tylko kolory i lekko szatę graficzną, a ty rodzicu płać za nowy tytuł.
    • klarysa007 Re: Kawka 08.09.15, 09:35
      Kawka z nad deski do prasowania :)
      Na 11 mam masaż, a potem dzień jak co dzień. Plus poszukiwanie książek, których brakuje Starszakowi wrrrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka