Dodaj do ulubionych

hemoroidy :(

17.06.07, 00:07
Dziewczyny! Czy one sie moga pojawic od spania na wznak - tal wyczytalam na
forum? A ogole czy to samo zniknie po porodzie? Podobno dobra jest oliwa z
oliwek. Do lekarza ide dopiero w piatek, a ze sie przypetaly odkrylam dopiero
dzis. Wcale sie z tym fajnie nie czuje i wstydze sie powiedziec Mezczyznie...
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: hemoroidy :( 17.06.07, 00:11
      apolko ja mialam ze dwa tyg temu,wyszly mi po tym jak siedzialam na zimnych schodach
      a jednak trzeba bylo sie sluchac babci ktora straszyla wilkiem hihihi

bolalo potwornie,nie moglam chodzic.
      znalazlam na forum masc POSTERISAN,zeszlo po 2 dniach smarowania.
      mam nadzieje ze po porodzie nie wyleza.
      • lilianak1 Re: hemoroidy :( 17.06.07, 07:52
        Jeżeli hemoroidy pojawiły się po raz pierwszy to też polecam posterisan i maść
        i czopki. To wydatek około 50zł ale wiem, że mogą go stosować kobiety w ciąży i
        karmiące. I naprawdę warto je wyleczyć przed porodem, bo potem będzie bardzo
        ciężko, a podczas parcia ciśnienie w żyłach tak się zwiększa, że nawet pozornie
        ukryte wypadają na wierzch.
        Nie polecam domowych sposobów, bo są mało skuteczne a do tego leczą tylko
        powierzchowne zmiany. Nie przeraź się jeśli zaczną Ci krwawić, to jest normalne
        prz hemoroidach, ale nie zagraża ani Tobie ani dziecku. No i jeśli bierzesz
        preparat z żelazem to odstaw go na kilka dni, kiedy będziesz leczyć hemoroidy,
        tak żeby nie dopuszczać do zaparć.
        • sylpal13 Re: hemoroidy :( 21.06.07, 14:41
          Kurcze mnie ani nie bolą ani nie swędza wyszedł mi taki gulek (sory za
          dosłownosc) i czuje go przy chodzeniu, kupiłam czopki Posterisan ale nie
          przeszło, to masć lepsza? Polećcie coś jak wam pomogło!
          • blanka0 Re: hemoroidy :( 21.06.07, 15:25
            no raczej hemoroidy pojawiaja sie od zaparć a nie os spania na wznak :-)
            po porodzie znikną
            • lilianak1 Re: hemoroidy :( 21.06.07, 15:45
              Znikną albo nie. Ja po pierwszej ciąży miałam taką pamiątkę, no a przy porodzie
              tylko się nasiliły, w sumie wyszło mi 6 wielkich twardych śliw, bo guzkiem tego
              nazwać nie można było. Wbrew temu co się mówi o hemoroidach po porodzie wcale
              się nie wchłonęły, jedynie sflaczały. I wtedy jedyną receptą na pozbycie się
              ich jest zabieg chirurgiczny albo wymrażanie (jak nadżerkę).

Dlatego jeżeli są to "świeże" hemoroidy to warto brać i czopki i maści (kremy)
              jednocześnie wygrzewać np zakładając bokserki na noc zamiast stringów. To o
              wiele łatwiejsze niż późniejsze zabiegi.
              • bobimax Re: hemoroidy :( 21.06.07, 17:01
                No mi też po pierwszej nie zniknęły i od czasu do czasu się odzywają a teraz w
                tej drugiej ciąży to ostatnio miałam takie zapalenie, że ryczałam z bólu i nic
                mi nie chciało pomóc. Jak urodzę to czeka mnie wiele zabiegów, żeby wrócić do
                formy (ciekawe skąd wezmę na to kasę).
    • makikii Re: hemoroidy :( 21.06.07, 16:35
      mnie moj lekarz polecił czopki glicerynowe i posterisan. Pomoglo bo bolało jak
      nie wiem.
      • anneau Re: hemoroidy :( 21.06.07, 19:35
        Mi pomógł procto glyvenol (nie mam pojęcia jak to się pisze) w czopkach i dieta
        która zapobiega zaparciom + uzywanie chusteczek nawilżanych zamiast papieru
        toaletowego w toalecie.... Miałam w pierwszej ciąży - i pozbyłam się ich jakieś
        pół roku po porodzie. Teraz też mam.

ech - uroki macierzyństwa
        • bobimax Re: hemoroidy :( 21.06.07, 20:23
          u mnie problem polega na tym, że nie mam zaparć tylko wręcz stolce bardzo luźne
          i wtedy mi się uaktywniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka