19.06.07, 18:04
Czesc dziewczyny mam pytanie, załapałam jakas infekcje drog moczowych (35tc) lekarka zapisala mi Furagin 3x2tabletki przez 10 dni.i wszystko byloby ok gdyby nie to ze w ulotce wyczytalam"z uwagi na ryzyko spowodowane niedokrwistosci hemolitycznej u plodu nalezy zahowac szczegolna ostroznosc u kobiet w 3 trymestrze" no i mam dylemat. brac czy nie. czy ktoras z was brala ten lek podczas ciazY>??? bede wdzieczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: Furagin 19.06.07, 18:08
      ja bralam w poprzedniej ciazy w ostatnim trym, w szpitalu, wiec chyba lekarze
      wiedzieli co robią, ale rozumiem dylemat
      • patrice7 :) 19.06.07, 18:13
        Dzieki no wlasnie lekarz wie co robi ,ale z drugiej strony w ulotce tez bzdur nie wypisuja;/ a dlugo bralas?? i tez w takich ilosciach??
        • bobimax Re: :) 19.06.07, 19:00
          Z tego co widzę to masz sporą dawkę, ale skoro lekarz taką zapisał to widocznie
          jest to dość silna infekcja. Jedno co Ci mogę doradzić to bardzo dużo pij, bo
          wtedy się przepłukujesz. A przy zakażaniu jest to bardzo ważne. Moja
          pięciolatka w tej chwili pije od 2 do 3 litrów dziennie, własnie ze względu na
          problemy z układem moczowym. Wiem, że to jest sporo do wypicia ale jest
          skuteczne.
          • patrice7 Re: :) 19.06.07, 19:06
            wlasnie wydawalo mi sie to taka konska dawka:) nie chce oczywiscie podwazac decyzji lekarza ale jesdnak jak sie czyta w ulotce cos takiego to jednak ...dzieki za info o piciu, oczywiscie pewnie chodzi o wode niegazowana??:)
            • ja.jagna Re: :) 19.06.07, 19:53
              przez ostatnie 7 dni bralam 3 tabletki dziennie z powodu licznych bakteri w
              moczu, tez mnie ta ulotka przestraszyla, ale chyba bardziej niebezpieczne sa
              istniejace bakterie niz hipotetyczne zagrozenie z ulotki, tak to sobie
              wytlumaczylam :)
              • patrice7 ja.jagna 19.06.07, 19:58
                dzieki:) tez wlasnie tlumaczylam sobie to w taki sposob ale jedank opinia kogos kto juz mato za soba jest b.pomocna:))
            • bobimax Re: :) 19.06.07, 20:26
              Nie tylko wodę. Herbatę, soki jak lubisz to kompoty. Ale tak myślę, że ta dawka
              jak na dorosłą osobę będzie dobra bo moja córka dostawała 3x1.
    • agatka_1979 Re: Furagin 20.06.07, 09:09
      i przy okazji zakwaszaj mocz tzn np jedz jogurty naturalne bez cukru, pij sok z
      wycisniętej cytryny, jedz grapefruity, możesz pć herbatkę z żurawiny
      (z "vitax'u")... :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka