bobimax 05.07.07, 11:17 Czy są tu jeszcze lipcówki takie jak ja, które jeszcze nie kupiły wózka. Mało tego nie są jeszcze zdecydowane na konkretny wózek i wciąż szukają. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mareszka Re: Wózek 05.07.07, 11:50 Są! A jakże! Nie kupiłam i nie zamierzam (gondoli). Z to chusta już w drodze :D Odpowiedz Link
agasar79 Re: Wózek 05.07.07, 11:53 Ja jeszcze nie mam :) Ale w weekend jedziemy z rodzicami już kupić :) Odpowiedz Link
agasar79 Re: Wózek 05.07.07, 12:17 Tak mamy wybrany (chyba że się coś zmieni w sklepie :) Ja potrzebuję wózka z pompowanymi kołami i dobrymi amortyzatorami (u mnie nie ma chodników tylko piach i dziury :( Chyba nazywa się kadex grand, ale nie jestem pewna.(koszt około 800zł, więc nie jest tak źle) W internecie nigdzie takiego modelu nie mogę znaleźć, nawet na allegro jak mają kadex to jakieś inne. Ja będę kupywała chyba na dworcowej (tam jest akurat kolor który mi się podoba i są również inne modele wózków), ten sklep z dziecięcymi akcesoriami jest tak w połowie dworcowej, prawie na przeciw pizzeri da graso. Lub na Szajnochy jest taka fajna mała hurtownia z dzieciencymi rzeczami i wózkami. Odpowiedz Link
bobimax Re: Wózek 05.07.07, 13:52 To wiem jaki. Ja się zastanawiam nad 'breaker babyactiv' ale nie mogę się zdecydować na kolor. Córka starsza wybrała, ale jakoś mi nie leży. Ale jeżeli nic innego nie wymyślę to kupię ten upatrzony przez córcię. A tak z innej beczki to byłam u położnej i faktycznie pokoi dwuosobowych nie ma na pierwszej porodówce. Tam gdzie ja wcześniej leżałam to kiedyś była dwójka a teraz jest trójka. Być może zdecyduję się na jedynkę. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Wózek 05.07.07, 14:25 Ja chyba kupię kolor taki ceglasto-beżowy, mojemu mężowi podoba się czerwono- beżowy, fajny ale chyba troszkę rzuca się w oczy :) Ja chyba też zdecyduję się na pojedyńczą salę (chyba że nie będzie miejsc) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Wózek 05.07.07, 12:20 Ja wiem tyle, że mój wózek jest zielony...;-DDDD I pamiętam, że ma obszerną gondolę i dobrze się go prowadzi, bo kiedyś próbowałam. Nie mam nawet pojęcia, jakiej jest firmy. Znajomi odstępują nam wózek po swoich dzieciach (my nasze wózki już sto lat temu porozdawaliśmy)- muszę po niego w końcu podjechać, przecież trzeba będzie wyprać tapicerkę itd. Ja jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do tego, czym wożę dzieci, w sensie marki czy wyglądu. To taki sprzęt na chwilę - zwracałam uwagę na to, żeby był wygodny dla dziecka i w sumie nic poza tym. Więc, Bobimax, w kwestii wyboru nic nie doradzę, za to pocieszająco napiszę, że fizycznie wózka dalej w domu nie mam. ;-) Odpowiedz Link
babajagaa Re: Wózek 05.07.07, 12:26 Ja wczoraj bylam z tesciami zamowic wozek,odbiora dopiero jak sie maly urodzi- moja tesciowka jest przesadna.Zamowilismy deltim koala+fotelik samochodowy Odpowiedz Link
bobimax Re: Wózek 05.07.07, 13:59 Lucy_lu właśnie o to chodzi, żeby nie wydać za dużo bo mi szkoda kasy na 10 miesięcy bo potem mam sportówkę po starszej, która mi odpowiada. Tak więc nie będzie to nie jakiś bardzo firmowy. Mam tam jakiś wybrany ale jeszcze się zastanawiam i jak niczego nie wymyślę to kupię właśnie ten. Przy pierwszej to już dwa miesiące przed porodem miałam kupiony tylko stał sobie w sklepie. U mnie jest problem czy chcę tradycyjną gondolę czy taki 3w1 z nosidłem. pierwszy zajmuje dużo miejsca i problem władowania go do samochodu. Drugi natomiast miałam przy starszej ale ona się urodziła zimą i się sprawdziło to nosidło a teraz nie mam do końca przekonania. A znowu boję się że gondola nie wystarczy mi na całą zimę. I tak właśnie wyglądają moje dylematy. Nie wspomnę jeszcze o ciężarze tych wózków. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Wózek 05.07.07, 14:18 Bobi, a patrzyłaś może w komisach? Ja się nie rozglądałam w tej ciąży jakoś specjalnie, bo miałam od początku obiecany ten od znajomych, ale po drodze z przedszkola mijam komis i czasem patrzyłam, co mają na wystawie- całkiem fajne wózki, ewidentnie nie wyglądające na to, żeby jezdziło w nich więcej niż jedno dziecko. I w cenach tak do 300 zł. Myślę, że gdyby nie to, że ci znajomi mi spadli jak z nieba, kupiłabym coś w komisie właśnie (na Allegro bym się bała tak bez "pomacania"). Drogie są te wózki jak jasny gwint, zresztą całe to wczesnodziecięce osprzętowanie ceny ma wariackie. Zenon (1998) Witek (2001) Emilka (2003) oraz Tereska :-) Odpowiedz Link
lee_a Re: Wózek 05.07.07, 13:21 a ja w końcu mam! wczoraj kupiliśmy Bartatinę Classic, na dużych pompowanych kołach i z paskami. uff... teraz to mogę rodzić... Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Wózek 05.07.07, 13:43 My też mamy Bartatinę ale Free Line na piankowych kołach by był lżejszy ;) Odpowiedz Link
zorkaa Re: Wózek 05.07.07, 14:38 ja mam zamówiony wózek, do odebrania jutro albo w poniedziałek, tak przynajmniej pani obiecywała... też bartatina:) też classic:) ma byc zielona, mam nadzieję że będzie ładna, już się nie mogę doczekac! będę sobie nią jeździc po mieszkaniu, bo mąż wyśmiał mój pomysł "wypróbowania" na podwórku z misiem w środku... ;) Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Wózek 05.07.07, 15:04 A ja mam niebieski - jeździłam po mieszkaniu a obecnie wózek stoi na balkonie a w gondoli... miś ;)) Odpowiedz Link
dziorna Re: Wózek 05.07.07, 19:19 polecam polska firmę ADBOR, pompowane duze koła, na paskach co daje wieksza amortyzacje, jestem z Olsztyna gdzie dziury na chodnikach to norma wiec taka "bryka":)) jest w sam raz, cena....ja zapłaciłam 699zł, jeen minus - ciężki :(( Odpowiedz Link
tasia72 Re: Wózek 06.07.07, 11:01 Uff..wczoraj wreszcie wybralam wozek. Firmy Mikado, kolor granatowy wykonczony sliczna granatowo-kremowo krateczka, na duzych pompowanych kolkach i na paskach, zeby mozna bylo bujac. Ale nie bylo łatwo! Wozkow jest tak duzy wybor, ze czasami trudno sie zdecydowac. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Wózek 06.07.07, 11:04 My pojedziemy po wózek dopiero jak się Młoda urodzi. Teraz nie chce mi się jeździć za bardzo autem, bo jak mnie tak wytrzęsie, to sie potem źle czuję. Mam dwa typy, więc muszę je obejrzeć na wąłsne oczy i ocenić. Jakby co, to na chwilę moge dziecko wsadzić w wózek po synku :) Odpowiedz Link