06.07.07, 23:30
czesc dziewczyny,
zastanawiam sie jak to jest z tym terminem,czy bardziej prawdopodobny jest
ten wyliczany na podstawie ostatniej miesiaczki,czy ten na podstawie usg.
zmienilam lekarza w srodku ciazy,jeden mowi tak,drugi tak. 9 pazdziernika
mialam ostatni okres, a z usg wynika ze termin 5 lipca..jak to jest?sama juz
nie wiem
Obserwuj wątek
    • joannakw Re: termin 06.07.07, 23:41
      Hej, też o to pytałam, i usłyszłam że mimo wszystko bierze sie ten termin który
      ustala sie na początku ciąży z USg, bo jest to własciwe okreslenie rozwoju
      ciązy. np. u mnie była na początku dysproporcja między terminami i co było dla
      mnie bardzo martwiące bo mniędzy wilkoscia zarodka i worka owodniowego. ale z
      czasem to sie wyrównało i teraz bliższy prawdy jest termin z om ale mam brać
      ten z usg z początku ciązy, mimo iż dziecko nadrobiło i urosło to jednak ten z
      USg z poczatka.
      Ja już bym chciała urodzić.
      • bahamadia Re: termin 06.07.07, 23:51
        u mnie termin 1ego usg i ostatniego wlasciwie jest taki sam - 5 lipiec.
        tez juz bym chciala urodzic..ale tego to sie chyba nie da tak po prostu
        przyspieszyc..niestety trzeba czekac..dzieki za info
        • edzia.79 Re: termin 07.07.07, 10:20
          ja mialam ostatni okres 11,10 a termin mam na 18,wiec pewnie mas jakos tak ze mna.
          termin z usg chyba jest mniej prawdziwy bo jest zalezny od wielkosci dziecka,moze miec np dlugie nogi i juz wyjdzie wczesniejsza data.
    • atenette Re: termin 07.07.07, 10:48
      U mnie bardzo dziwna sytuacja - kiedy sie staralismy to korzystalam z NPR oraz
      testow owulacyjnych (taka jestem niecierpliwa :)), wiec wiem kiedy mialam
      owulacje. Zgodnie z ta data wyszlo mi, ze termin mam na 27 lipca. Natomiast USG
      wykonane w trzech roznych lekarzy wykazalo, ze termin mam 19 lipca, co pokrywa
      sie DOKLADNIE z terminem OM. Zaznaczam, ze dwoch z tych trzech lekarzy nie
      znalo daty ostatniej miesiaczki w momencie przerpowadzania USG wiec nie mogli
      sie nia zasugerowac. Wiec jak to jest mozliwe??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka