Dodaj do ulubionych

Do karmiących

13.07.07, 20:24
Powiedzcie co robicie sobie na obiady i jakie owoce i warzywa jecie. Bo ile
można jeść rosół, krupnik i potrawkę z kurczaka.
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: Do karmiących 13.07.07, 21:07
      karmiąca może jeść wszystko **** karmiąca może jeść wszystko **** karmiąca
      może jeść wszystko **** karmiąca może jeść wszystko ***** karmiąca może jeść
      wszystko ***** karmiąca może jeść wszystko
      (To powinno być napisane w nagłówku każdego "dzieckowego" forum! :-))

Wszystko.
      Łącznie z potrawami smażonymi, warzywami strączkowymi, cytrusami i inną kapuchą.
      Tyle tylko, że w przypadku tych problematycznych posiłków powinna zachować
      umiar (czyli nie zjeść gara fasolki na jeden raz na przykład) i obserwować
      malucha. W ogóle trzeba dziecko obserwować- bo są maluszki, które zle reagują
      na jedzenie przez matkę zupełnie niewinnych potraw, jednocześnie tolerując
      takie, nazwijmy to, brutalniejsze.
      Bobimax, powoli zacznij jeść normalnie. Różnorodnie. To jest ważne nie tylko
      dla Twojego zdrowia, ale także dla zdrowia dziecka. To jest takie wstępne
      przygotowanie go na normalne jedzenie w przyszłości, właśnie poprzez to, co
      dostanie w mleku.
      Zupełnie normalnie jedz, tylko nie szalej. Nie jedz na przykład w jednym dniu
      schabowego i pomarańczy- bo nie zorientujesz się w razie problemów, co nie
      służy maluchowi. Rozumiesz- umiar, rozsądek, obserwacja.
      Dietę u matki karmiącej stosuje się wtedy, kiedy ona jest konieczna, a nie "na
      wszelki wypadek".
      Pomalutku i do przodu. :-)
      • aurinko Re: Do karmiących 13.07.07, 21:46
        Ja jem prawie wszystko, poza cebulą i kapustą bo mnie po nich brzuch boli. Piję
        na wszelki wypadek herbatki ziołowe - z kopru, melisę i rumianek. Małej póki co
        nic nie jest.
    • azbestowestringi Re: Do karmiących 13.07.07, 22:34
      ja jem wszystko.truskawki tez. z cebula, czosnkiem i ostrymi przyprawami
      uwazam, dla wlasnego spokoju ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka