01.08.07, 11:33
pomozcie, co ja mam robic.
mala ma 15 dni i spalaby tylko przy mnie, najchetniej z cyckiem w buzi. Odloze
ja, po 2 min spostrzega sie ze mnie nie ma i w ryk. Kilka razy sie zdarzylo
zeby przespala 2-3 h. W nocy spi ladnie, oczywiscie ze mna w lozku.
Nic nie moge zrobic. Wczoraj obiad zjadlam przed 20
Obserwuj wątek
    • lipiec_2007 Re: tylko cyc 01.08.07, 11:38
      A probowalas smoczka? Ja malemu klade jeszcze tetrowa pieluszke przy buzce,
      zeby dac mu zludzenie, ze do czegos sie przytula. takie male oszustwa, ale jak
      na razie dzialaja.
      • ingapol Re: tylko cyc 01.08.07, 12:04
        próbowałam smoczka (zaraz zamieszcze oddzielny watek na ten temat), ale go
        wyrzuca, mam wrazenie ze mam malo pokarmu i sie poprostu bie najada. W nocy
        pokarm podobno jest pożywniejszy i wtedy ładnie śpi po 3-4 h
        • lipiec_2007 Re: tylko cyc 01.08.07, 12:16
          Moj maly ma dzis 13 dni. Do wczoraj mialam z nim takie jazdy, jak ty. Spal po
          kilk minut i to tylko przy cycu. W nocy bylo za to calkiem niezle. Od wczoraj
          maly sie poprawil. Zaczelam mu dawac smoka i zauwazylam tez, ze mam wiecej
          pokarmu (czasami az mi cieknie). Byc moze dlatego w koncu zaczal sypiac jak
          prawdziwy noworodek po conajmniej 2 godziny w jednej sesji (sesja =
          przewijanie, karmienie, odbijanie, czasami zabawa i spanie).
    • anula_82 Re: tylko cyc 01.08.07, 11:49
      u mnie prawie tak samo, z tym ze młodego próbuje po jedzeniu odkładac do
      łozeczka, tak pośpi nieraz pól godziny i znowu chce do cyca a ja mam jedną
      brodawke mocno podraznioną wiec pije z jednej i najwidoczniej pokarmu jest mało
      skoro co chwile ciągnie a i tak tylko ssie chwilke. Daje nieraz tez juz smoczek
      zeby possał troche a jak zaśnie to wyjmuje z buzi.
      Twój maluch to starszy od mojego, moj skonczy jutro tydzien.
      Najbardziej brakuje mi sił popołudniami kiedy mam ochote cos zrobic w domu ale
      walcze ze snem.narazie maz jest w domu a i tak nie spie kiedy młody spi.
      Łapie mnie deprecha zauwazyłam i do tego tak zimno na dworze
    • meniaaa Re: tylko cyc 01.08.07, 12:10
      sluchajcie, u mnie wygladalo to tak samo i zaczelam sie wkurzac bo nawet
      zalatwic sie nie mialam czasu. Wygladalo to tak , mala je cyca i oczywiscie
      przysypia to ja ją odkladam a ona po paru minutach rozbudzona jak nigdy dotad
      no i oczywiscie glodna...wiec znow najlepiej cyc.
      Probuje znalezc sposob troche z pomoca innych i poloznej: Karmie mala 20-40
      min , jak przysypia przebudzam, zeby miec pewnosc ze sobie pojadla, mozna sie
      pomeczyc nawet do 40 min. Potem odkladam mala, a gdy sie przebudza -bo tak
      zwykle jest- wtykam jej cumla i nosze kolysajac i pomagam jej zasnac, przebudza
      sie jeszcze ze dwa razy ale wkoncu usypia. Nastepne karmienie przewiduje za 2,5
      godz, wiec trzeba ja bedzie tak przetrzymac, cumlem, noszeniem ale moze sie
      udac. Pare razy podzialalo, sprobuje zeby weszlo to w nawyk. W przeciwnym razie
      nie odstapilaby cycka!
      W tym momencie mala spi i zastosowalam ta metode:-))
    • azbestowestringi Re: tylko cyc 01.08.07, 12:28
      jak chwile poplacze to nic jej sie zlego nie stanie :)
      a na niespokojne dziecko zalecam chuste - dziecko czuje twoja obecnosc, ty masz
      wolne rece i wszystko mozna robic :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka