asia19813 18.12.07, 23:51 dajecie chrupki? szwagierka dzis napomniała że można dawać, ale ja nie wiem sama, chyba się boję że się może zadławi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia19813 Re: chrupki? 19.12.07, 00:01 nie śpisz? też tak myślę, poczekam do 7 miesiąca Odpowiedz Link
aurinko Re: chrupki? 19.12.07, 07:42 Pewnie chodzi o flipsy kukurydziane, ja jeszcze poczekam :-) Odpowiedz Link
babajagaa Re: chrupki? 19.12.07, 09:28 ja dalam kiedys 2 szuki,rozplynely sie malemu w ustach normalnie,az sie nwystraszylam wlozylam moj paluch do buzi ale tam juz nic nie bylo.Narazie nie podaje bo tez sie boje ze za maly i sie zakrztusi Odpowiedz Link
blanka0 Re: chrupki? 19.12.07, 09:28 a od kiedy mozna??? ja bym juz dala cokolwiek zeby tylko pospala dluzej niz 2 h w nocy Odpowiedz Link
dorann Re: chrupki? 19.12.07, 09:30 Moja Paulinka ma 5.5 miesiąca, a chrupki kukurydziane wcina gdzieś od 2 tygodni (zdjęcia dla chętnych w galerii). Trzeba tylko uważać i mieć pod ręką coś do picia. Odpowiedz Link
blanka0 Re: chrupki? 19.12.07, 09:48 ale jestes odważna, ja boje sie cokolwiek malej dac innego niz butla i słoiczek a tu prosze i banan i chrupki Odpowiedz Link
aurinko Re: chrupki? 19.12.07, 09:53 Ja też z tych odważniejszych, banana dałam pierwszy raz jak Maja miała 4 miesiące i od tamtej pory wcina 2 x w tygodniu całego wielkiego banana. Może odważę się i na te flipsy :-) Odpowiedz Link
maadga Re: chrupki? 19.12.07, 09:54 Ja daję skórkę od chleba lub bułki :) jak się dorwie to siłą trzeba zabierać. Ale moja to już pierniczki ssała 2 tyg temu. Pieczone przeze mnie. Takie twarde że tylko smaka miała. :) Odpowiedz Link
matizka Re: chrupki? 19.12.07, 10:00 Ja bym poczekała też z chrupkami jak stabilnie usiądzie, samo sobie sięgnie jak mu upadnie itp. Ale i tak myśle,że lepsze chrupki kukurydziane niż chleb, bo to jednak gluten i to na pewno w wiekszej dawce Odpowiedz Link
lajla84 Re: chrupki? 19.12.07, 10:09 Myśmy też próbowały, ale Nikoli nie smakowały, chyba za suche dla niej. Banana też już jadła kilka razy:) Odpowiedz Link
aurinko Re: chrupki? 19.12.07, 10:15 Ja całego miksuję, jestem zbyt leniwa na skrobanie ;-) Zmiksowany banan jest taki puchaty a Mała wciąga go w 5 minut :-) Odpowiedz Link
maadga Re: chrupki? 19.12.07, 11:08 Ja do garnczka wrzucam jabłka obrane dolewam odrobinę wody i duszę na koniec wkrajam banana potem miksuję i jest super deserek. Starszemu daję do tego trochę bitej śmietany (kremówka + szczypta cukru i ubijam) i ciasteczko korzenne. Pychotka!!! Odpowiedz Link
ingapol Re: chrupki? 19.12.07, 10:54 moja je 2-3 chrupki w tygodniu dzielę tego chrupka na 3-4 częsci rozpływa jej sie w ustach czasami nawet chce wiecej ale już nie dostaje oczywiście po tym herbatkę pije chrupki kukurydziane, które zawierają tylko grys kukurydziany !!! Odpowiedz Link