azi81 02.01.08, 19:36 Moja oliwka zaczela 6 miesiac czy moge jej robic kisiel?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azi81 Re: kisiel? 03.01.08, 10:30 narazie nie robie wogole bo nie wiem sama czy w koncu moge dawac czy nie :-/ Ale jak co to bym robiła z przepisu co mam: 100g zurawin 20g cukru 10 g maki 200ml wody Kisiel mleczny powyżej 6. miesiąca (można podawać dzieciom, u których nie występuje alergia na jaja kurze) mleko modyfikowane Bebilon 2 lub Bebiko 2 6 miarek woda 180 ml mąka ziemniaczana 8 g żółtko jaja 1/2 szt. deser lub sok BoboVita (dowolny smak) Sposób przygotowania: Wodę zagotować i ostudzić. Mleko wymieszać z połową wody. Do drugiej połowy dodać mąkę oraz żółtko i ciągle mieszając zagotować, a na koniec wlać mleko. Kisiel będzie jeszcze lepiej smakował, gdy polejemy go sokiem lub dodamy deser owocowy. mam jeszcze przepis na kisiel powyzej 6 miesiaca zycia Kisiel mleczny powyżej 6. miesiąca (można podawać dzieciom, u których nie występuje alergia na jaja kurze) mleko modyfikowane Bebilon 2 lub Bebiko 2 6 miarek woda 180 ml mąka ziemniaczana 8 g żółtko jaja 1/2 szt. deser lub sok BoboVita (dowolny smak) Sposób przygotowania: Wodę zagotować i ostudzić. Mleko wymieszać z połową wody. Do drugiej połowy dodać mąkę oraz żółtko i ciągle mieszając zagotować, a na koniec wlać mleko. Kisiel będzie jeszcze lepiej smakował, gdy polejemy go sokiem lub dodamy deser owocowy. Odpowiedz Link
e-ness Re: kisiel? 03.01.08, 11:41 ale przeciez mleka modyfikowanego nie można gotowac:((( gdzies widziałam przepis ze mozna było tyko polaczyc z mlekiem na "zimno" jak znajde to wkleje Odpowiedz Link
bubunia1 Re: kisiel? 03.01.08, 11:16 Moja pediatra mówiła by robić jak Mała miała 4,5 miesiąca /na 3 szczepieniu/. Ja nie zrobiłam jeszcze bo nie wiem jak ;) Odpowiedz Link