asuzi 03.07.08, 19:17 Wczoraj po powrocie z pracy zobaczyłam że Zuzia ma odparzoną pupę, podobno zaraz po zrobieniu kupki się odparzyła (???), tak mówi teściowa, dziś troszkę się zagoiło, podpowiedcie czy złagodzić, mąka ziemniaczana wystarczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asuzi Re: odparzona pupa 03.07.08, 19:37 spróbuję, wczoraj pozwoliłam jej pochodzić po domu bez pampersa, efekty: zsikała się na panele i 2 razy zrobiła kupkę, pobrudziła ścianę, firankę i poduszkę :) Odpowiedz Link
marszalik Re: odparzona pupa 03.07.08, 19:51 witam. zrób miksturę pół na pół tormentiol i linomag. nam to zawsze pomaga i moim koleżankom też Odpowiedz Link
patrice7 tormentiol 03.07.08, 19:52 nie jest polecany dla niemowlakow, ale jak yłam w szpitalu Panie same mi dały taka masc do smarowania ;) Pomaga super szybko! Odpowiedz Link
anmroz Re: tormentiol 03.07.08, 20:23 Na Michała linomag maść i krem działa super. Sudocrem w ogóle mu nie pomaga i do tego dość drogi. Odpowiedz Link
apolka73 Re: odparzona pupa 03.07.08, 20:49 Frankowi pomaga Alantan w zasyce. Odparzona pupa jest czesto objawem alergii. Moze cos zjadla? Odpowiedz Link
lilianak1 Re: odparzona pupa 03.07.08, 21:28 ja zawsze używam bepantenu, na moją małą działa, ale mąka ziemiaczana i sudokrem też powinny pomóc. A jutro może powietrzcie tą pupkę. Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: odparzona pupa 03.07.08, 21:35 u nas była identyczna sytuacja - po zrobieniu kupki na nieposmarowanej wcześniej pupci pojawiło się odparzenie - najlepiej wietrzyć wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć = 100% skutek a pogoda temu dopisuje (najlepiej na golaska :D ) ewentualnie Pantenol, Sudokrem, Bepanthen Odpowiedz Link
motylek1407 Maść the best to... 03.07.08, 22:15 masc nagietkowa, lek homeopatyczny do nabycia w aptece. Niczym, nawet tormentiolem ni emoglam wyleczyc Julce dupki, miala ciemne slady kolo odbytu, po tej masci jak reka odjal. Zero sladu, pupka jak u niemowlaka ;) Super polecam!!!! Odpowiedz Link
asuzi Re: odparzona pupa 04.07.08, 08:14 dzięi pomaga sudokrem, i wietrzenie, zastanawiam się nad ta alegrią, muszę zapytać teąściową czy cośnowego dała Odpowiedz Link