klaudia020707 07.10.08, 23:38 Klaudia potrafi nie spać w dzień, a jak ją położe to ze zmęczenia płacze z zamkniętymi oczami i zasypia, niestety ma potem problem z zaśnięciem na wieczór. Tym sposobem, położona o 20 zasypia dopiero przed 22:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azbestowestringi Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 07.10.08, 23:53 ojej, wspolczuje... moj serdenko spi nawet i trzy godziny w ciagu dnia - jednym ciagiem. w zlobku tez tyle spi. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 07.10.08, 23:55 ja Cię proszę Ty mnie nawet nie strasz ;) Młodszy w nocy śpi od 20 do 7 rano ale w dzień to już maks godzinkę pośpi-nawet nie próbuję sobie wyobrażać co będzie jak ta godzinka okaże się Mu niepotrzebna. Jak sobie wspominam,że moja czterolatka spała po 12 godzin w nocy + 3 w dzień to mi się łezka w oku kręci :) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 08.10.08, 08:40 Mój jeszcze śpi i to 2-3 godz. ale czasem jak jest dzień pełen atrakcji to nie uśnie a potem to jest masakra przewraca się na prostej drodze taki śpiący. Najgorzej jak minie ten czas kiedy on może usnąć to wtedy już nie jest to takie proste :-) Odpowiedz Link
babajagaa Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 08.10.08, 09:25 Moj spi w nocy od 20 do 7-8 rano,dzremke w dzien ma jedna okolo 12- max do 13 juz spi jakies 2 godz a czasmi i 3 ale wtedy to juz wieczorem pozniej idzie spac.Nie straszcie mnie ze juz w tym wieku odchodza drzemki bo nie zdzierze Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 08.10.08, 12:07 Moja mała to "nieśpioch" od urodzenia. Zanim skończyła 2,5 mies. chodziła spać ok północy, drzemki dzienne po 30 min. Ok roku zaczęła się jedna nawet 2,5 godz.-rany jaka ja szczęśliwa byłam. Ostatnio zaczęła się budzić w nocy, popłakuje (robimy jej znowu oszukane mleko, bo nie jadła już po nocach) zasypia ponownie, albo wstaje i marudzi. Dzisiaj było względnie, płakała przez sen, jakoś udało jej się zasnać. Pobudka przed 7 na mleko, odłożyłam do łózeczka, pospała jeszcze z godz, potem wziełam ją do siebie i wstałyśmy przed 10. No i chyba tu jest pies pogrzebany, za długo wylegujemy się w łóżku, sama nie wiem czy ona śpi w tym czasie, czy tylko leży. Niestety, ale ja po tych nockach to nieporzytomna jestem i codziennie obiecuje sobie, że o 8 będziemy wstawać, ale niestety mam "słąbą silną" wolę. Potem następuje problem z drzemką w dzień, jak pośpi godz lub dłużej to nie może zasnąć wieczorem. Odpowiedz Link
lee_a Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 08.10.08, 12:16 klaudia, no to sama sobie odpowiedziałas - jak spi z toba do 10 (bo raczej nieśpiące dziecko nie wyleży dwie godziny bez ruchu) to potem nie chce jej się spać w dzień. Moja Anka wstaje ok. 7:30 i drzemkę ma ok. 11 - śpi tak z 1,5 - 2 godziny. O wlasnie sie budzi. Szkoda, ze dzis tylko 1,5 h... ;) Odpowiedz Link
klaudia020707 Nie spała w dzień 08.10.08, 23:14 Przetrzymałam ją dzisiaj i nie spała w dzień, ale była padnięta. Wstałyśmy przed 1o, dzisiaj był ładny dzień więc 3 razy na spacerze i przed 19 włożyłam ją do łózeczka, żeby przygotować kąpiel. Wracam po kilku minutach a ona zasypia, więc na wpół-śpiącą wyciągnęłam z łóżeczka, rozebrałam i do kąpieli. Dostała flachę mleka, żeby jej kaszką nie zmęczyć i poszła spać. Od 19:30 spi jak aniołek:) Przynajmnie wiem, że to jeszcze za wcześnie na brak drzemki, słaniała mi sie już pod wieczór. Moja mała łobuziara:))) Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: Czy któreś lipcowe dzieci nie mają drzemki w 08.10.08, 23:32 my śpimy w ciągu dnia - przede wszystkim jedna drzemka ok. 2 h i jak trzeba to po obiedzie na 1-2 h (od tego zależy o której wieczorem idzie spać - odpowiednio później). też się zastanawiałam czy jedna drzemka wystarczy i wyczytałam wczoraj, że dzieci nie potrzebują drzemki dopiero w wieku ok. 4 lat Odpowiedz Link