quacharell 08.06.09, 09:58 www.piecki.mazurski.pl/oferta_ceny.php zdecydowalismy sie na mazury i zarezerwowalismy domek na ten dlugi weekend - zna ktoras ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi_mm Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 10:35 ja znam to miejsce, czesto jezdze do Mragowa i przejezdzam przez Piecki. Miejsce w sumie spoko dla rodziny z dzieckiem.Cisza i spokoj w przeciwienstwie do Mikolajek :))) Blisko do Mragowa (polecam Mrongoville i pokazy dla odwiedzajacych i kilka restauracji), do Kadzidlowa (dzikie zwierzatka), do Rucianego (mozna wziac rejs statkiem do Mikolajek a nawet do Gizycka), do Gałkowa (stadnina koni)...w sumie nie wiem co jeszcze opisac bo miejsc w okolicach tego osrodka znam tysiace:))) Odpowiedz Link
quacharell Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 11:26 super, dziekuje bardzo.. :) do Mragowa na pewno sie wybierzemy :) bo ja na mazurach bylam ostatnio z 10 lat temu.. a dzikie zwierzatka moj Kacper uwielbia ;) Odpowiedz Link
mimi_mm Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 11:44 ja kocham Mazury. Co roku jezdze na camping niedaleko Rucianego, bez swiatla, biezacej wody, sama natura :)) no i na zagle oczywiscie ale juz 3 sezon musimy sobie odpuscic :((( nie bylam niestety w tym osrodku do ktorego jedziesz(moj maz byl ale to bylo jakies 15 lat temu). Jezeli chodzi o Mragowo to moge Tobie polecic jeszcze dobrego fryzjera :))) Odpowiedz Link
quacharell Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 12:07 oo super, dobry fryzjer by mi sie przydal, a do tego pewno o polowe tanszy niz w wawie.. Odpowiedz Link
mimi_mm Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 12:24 160 farba i strzyzenie (wlosy troche za ramiona) 200 - farba z pasemkami. daj maila albo gg to podesle szczegoly. Odpowiedz Link
matizka Ruciane 08.06.09, 12:30 a w samym Rucianym w drugiej połowie sierpnia z maluchami co mogę robić, bo się wybieram:)? Odpowiedz Link
mimi_mm Re: Ruciane 08.06.09, 18:31 w samym Rucianym to ogolnie lekkie nudy. jak bedzie slonce to dzieci nie wychodza z wody ale jak juz pada to trzeba miec opracowany plan awaryjny. Polecam to co pisalam wczesniej : Kadzidlowo, rejs statkiem, stadnine koni, nie pisalam wczesniej o Galindii - fajne miejsce, moj syn bardzo polubil klimat ktory tam panowal :) www.galindia.com.pl, napewno polecam Mragowo - i mrongovile, no i mozna tam chodzic godzinami po miescie wciaz napotykajac cos nowego. napewno zabierzcie rowery (ewentualnie poszukajcie wypozyczalni, wieksze hotele napewno je maja, trasy tam sa naprawde super - moj syn tez to uwielbia, w zeszlym roku pobilismy rekord 4 godziny az na koncu zasnal a mnie malo d...nie odpadla :)))) Odpowiedz Link
quacharell Re: byla tam ktoras ? - mazury 08.06.09, 12:33 ja mam wlosy do ramion i robie z reguly baleyage.. - w wawie - place w okolicach 150 zl. moj mail to gazetowy moze byc;) Odpowiedz Link
agusiajasia Mimi 08.06.09, 21:35 A gdzie jeździsz do Mrągowa? My też tam jeździmy, do hotelu Solar. Właścicielami tego hotelu jest bliska rodzina mojego męża. Jesteśmy z nimi w dobrych stosunkach i często ich odwiedzamy :) Zawsze idę wtedy na ciuchy pod lidlem :) Odpowiedz Link
mimi_mm Re: Agusia 09.06.09, 09:38 wlasciwie to moj maz jest z Mragowa (krzyzak z krwi i kosci :)))) Poznalismy sie na pikniku 10 lat temu:). Moi tesciowie tam mieszkaja ale do nich to raczej nie lubie jezdzic... :) Hotel Solar znam, ja z kolei bywam w hotelu obok -Panoramix bo wlasciciele to znajomi meza - tam robilam chrzciny. Ogolnie to w okresie wakacji jestesmy czesto w Mragowie lub jego okolicach. Jak bedziesz tam planowac wypad to daj znac. Bardzo bedzie milo spotkac sie tam :) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Agusia 09.06.09, 09:44 No proszę jak miło :) Pewnie w wakacje zawitamy w Mrągowie, wtedy się odezwę. Odpowiedz Link
mimi_mm Re: Agusia 09.06.09, 09:52 ja na 100% bede na pikniku 24-26 lipca i napewno w okolicach Rucianego w polowie lipca a potem w sierpniu napisze do Ciebie jak juz bede znala dokladny termin bo jak zwykle pewnie wyjdzie wszystko spontanicznie :) Odpowiedz Link
blanka0 ale wam zazdroszcze 09.06.09, 09:39 sama bym pojechala do rucianego, pożeglowala troszke, jeju kiedy znow wsiade na jachcik brakuje mi tego , jezdzilam do miejscowosci Piaski maja tam extra tawerne ze swietna muzyka :-) Odpowiedz Link
marigold222 najlepsze ryby w Pieckach 09.06.09, 13:27 Nazywa się to Gościniec relax i mieści sie w domku jednorodzinnym niedaleko wylotówki w kierunku Olsztyna (ew. Szczytna, zalezy jak będziecie jechać). wyglądu to ten lokal nie ma, ale bardzo smaczne pierogi, zupy , no i ryby świezutkie zawsze tam były ( ok, ostatnio byłam tam 2 lata temu, ale chyba sie nie popsuło) Odpowiedz Link
quacharell Re: byla tam ktoras ? - mazury - opowiadam 15.06.09, 12:38 gdyby ktoras miala ochote sie wybrac... generalnie my zadowoleni - bo nie bylismy nastawieni na zadne luxusy ;) tylko na oszczednosci ;))) i zwiedzanie ;) - to sie udalo :) po kolei: jezeli chodzi o osrodek - to niestety jak wszyscy orzeklismy - mocno peerelowski ;))) domki - slabiutkie... - ale tak jak wspomnialam, nie pojechalismy tam aby w domku siedziec ;) wiec spoko.. no pogoda jaka byla - kazdy wie... - wiec w pelni zalet osrodka nie wykorzystalismy - np. pluskania w wodzie na "plazy" ale za to jedzenie - tak jak pisalyscie i tu w osrodku - BOSSSKIE :))) no na 1 osobe od czwartku do niedzieli wyszlo nam 210 zl - za pokoj i za jedzenie - a w tym 3 posilki takie ze nie dalo sie zjesc !!!! no i okolica - wszedzie blisko, Mragowo jakies 20 km, Mikolajki i Ruciane tez. bylismy nawet w bunkrach hitlera.. ;) no a ja sie zakochalam w Mikolajkach - tam jest PIEKNIE :))) pozdrofa poweekendowe Odpowiedz Link