09.05.02, 20:52
czarne tulipany zakwitly.
Obserwuj wątek
    • _enola Re: Karelio!! 09.05.02, 21:01
      twoje prawdziwe czy farbowane? wink
      • roseanne Re: Karelio!! 09.05.02, 21:41
        najprawdziwsze, z cebulek
        • karelia Re: Karelio!! 09.05.02, 22:14
          aaa to i ja sie pochwale , mam jakiegos tulipanka, taki cieeeemny fioletowy
          kolor. Nie czarny ale.... jak kto daltonista to moze byc i czarny wink)))
          • ad12 Re: Karelio!! 09.05.02, 23:14
            karelia napisał(a):

> aaa to i ja sie pochwale , mam jakiegos tulipanka, taki cieeeemny fioletowy
            > kolor. Nie czarny ale.... jak kto daltonista to moze byc i czarny wink)))

A ja wam cos powiem kiedys juz dawno jeszcze w Polsce kupilam sobie przepiekna
            roze byla ona taka fioletowa nie moge juz znalesc takiej rozy nigdzie !!
            • karelia Re: Karelio!! 09.05.02, 23:20
              czy rzeczywiscie byla prawdziwa???? dawnymi czasy zanurzano kwiatki w
              atramencie , zeby uzyskac szokujacy kolorek.Fioletowej rozy jeszzce nie
              widzialam, moze sa , trzeba by zobaczyc w katalogu.Ewntualnie spytac jakiegos
              specjaliste-ogrodnika. Moze szwedka cos wie na ten temat?
              • roseanne Re: Karelio!! 09.05.02, 23:24
                tu bywaja fioletowe roze - takie jak koktail jagodowy.
                Tulipanki sa od zewnatrz czarne, od srodka ciemne fioletowe.
                i jeszcze sie otwieraja takie smieszne pasiaste bialo- czerwone
              • _szwedka Re: Karelio!! 09.05.02, 23:29
                Sa niebieskie ale fioletowe? Nie chce mi sie teraz patrzec do moich madrych
                ksiazek. Karelia! nie zanurza sie kwiatka ale wstawia z lodyga do zabarwionej
                wody. Dzisiaj maja bardziej wyrafinowane metody barwienia.
                Moi koledzy zabawiali sie z jedna pania ktora przyniosla bukiet konwalji. Jak
                tylko wyszla to wlewali barwnik do wody, ona pozniej wlewala swierza wode. Za
                kazdym razem wlewali inny kolor wink no i konwalje zmienialy kolor a ona
                spokojnie jak to Szwedka tylko sie smiala smile))
                • karelia Re: Karelio!! 09.05.02, 23:59
                  mozna powiedziec , ze miala roligt z tymi skojare wink))
                  • Gość: alka Re:fioletowa roza - do ad12 IP: *.oc.oc.cox.net 10.05.02, 08:41
                    Jesli mieszkasz tam, gdzie mowisz, ze mieszkasz to powinnas widywac te roze na
                    kazdym prawie kroku. A takze we wszystkich innych fasonach i odcieniach.

Przejdz zreszta sie do najblizszego 'Green Thumb'.
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka