kate.zet1 25.06.07, 08:33 potrzebny jest zaktualizowany akt urodzenia? mam swój stary (25-letni) i babka w moim rodzinnym mieście powiedziała, że zależy od danego USC czy on wystarczy, czy trzeba zrobić nowy odpis. jak to jest we Wrocławiu??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pannaxx Re: Czy we wrocławskim USC.... 25.06.07, 16:56 Moj akt urodzenia jest z roku, w ktorym sie urodzilam, wiecej niz 25 lat temu... We wroclawskim USC powiedzieli, ze moze byc. Ale radze Ci zrobic tak: zadzwon, zapytaj i popros o nazwisko rozmowcy, bedziesz pewniejsza. Odpowiedz Link
paulina2209 Re: Czy we wrocławskim USC.... 25.06.07, 17:29 musisz poprosić o wniosek, wypełnić go i zapłacić 22 zł. przypominam że we wrocławiu UC nie jest już "pod lwami" tylko na Kazimierza Wlk. obok przejścia świdnickiego od strony solpolu mójsuwaczek Odpowiedz Link
paulina2209 Re: Do paulina2209 25.06.07, 20:57 jeżeli jesteś z innego miasta niż wrocław to musisz mieć świeży odpis.tak jak mój n. ja nie muszę mieć bo biorę ślub w tym mieście co się urodziłam. mójsuwaczek Odpowiedz Link
kate.zet1 Re: Czy we wrocławskim USC.... 26.06.07, 15:36 no to muszę chyba zadzwonić osobiście. widzę, że macie dziewczyny dość rozbieżne doświadczenia.... :) Odpowiedz Link
pannaxx kate.zet1 26.06.07, 16:35 To jak bedziesz cos wiecej wiedziala, napisz prosze. Ja juz zwatpilam. Nie jestem z Wro i powiedziano mi, ze akt urodzenia z PRL moze byc. Odpowiedz Link
kate.zet1 Już załatwiłam!!!! 04.07.07, 21:48 A więc poszliśmy dziś z N. do wrocławskiego USC po zaświadczenie o braku przeciwskazań...i pokazaliśmy nasze stare odpisy aktu urodzenia z orłem bez korony itp. Obydwoje nie urodziliśmy się we Wrocławiu, ale od kilku lat mój N jest już tu na stałe zameldowany. Pani powiedziała, że odpisy są ok, bo maja opłatę skarbową i wysłała nas na pocztę aby zapłacić 84 zł. Jak wróciliśmy Pani nam się zmieniła ( tamta pierwsza "załatwiała" juz inna parę)i zaczęły się małe problemy. Kobieta doczepiła się ,że brakuje nam jakiejś pieczątki itp. ale w koncu przyszła kierowniczka i zatwierdziła akty. Więc nie trzeba robić nawych odpisów które kosztują 22zł!!!!! Trzeba miec tylko odpis aktu urodzenia ze znaczkiem opłaty skarbowej dokonanaej przy odbieraniu tego odpisu zaraz po urodzeniu!!!! Odpowiedz Link