Dodaj do ulubionych

Brezly, znalazłam cuś

18.02.04, 12:41
co Cię interesi - wspominki z PRL-u:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16256 :)
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:11
      Eda, jestes niezawodna, chi, chi. Dodalam juz do ulubionych. Poczytam sobie
      przy okazji.
      • edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:20
        to forum narazie w powijakach, dokopałam się do hasełek propagandowych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16256&w=10606755&v=2&s=0
        właściwie gdzie nie wejdę - znajome nicki.. na Polonii już mnie posadzają, że
        im facetów zarywam, na Aktualnościach CS ogłasza, iż ja i Gawronka to ta sama
        osoba.. cóż za rewelacje! ;)
        • miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:23
          Eda, a Motoryzacja? Czyz to nie dziewiczy teren?
          • edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:41
            ale z nas już nie dziewice, w sensie informacyjnym znaczy ;)
            • miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 15:25
              W motoryzacyjnych kwestiach jestem spora dziewica.
              • brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 16:00
                Witram, witam.
                Zajrze chetnie. Na razie mnie niezle postraszyla III RP. Siedzialem dwa dni w
                domu relaizujac wartosci rodzinny jako ojciec karmiacy i gotujac chili jako
                remedium na dwa gardla z zapaleniem oraz wlasne, jako jedyny nie bioracy
                antybiotykow dodawalem sobie kurazu sziraziem i nawet mi dobrze z moim wlasnym
                katarem bylo, az zaczalem z nudow przegladac ksiazki na polce Pierworodnej. I
                tam znalazlem przyslana z pl. w ramach edukacji polonistycznej ksiazke z
                czytankami dla klasy II szkoly powszechenj w pl. Najpierw zwrocilo moja uwage ze
                w ramach edukacji geograficzno-patritoycznej w pl. sa dwa miasta: Krakow gdzie
                kiedys byli krolowie i smok Wawel oraz Warszwa. Warszawa jest przedstawiona jako
                skaldajaca sie z rynku Straego Miasta, na ktorym widac kupe ludzi ubranych w
                turecki kurtki z dzinsu i marmurkowe dzinsy, natomiast nie ma tam ani jednego
                samochodu. Dobra. Przeszedlem do wartosci rodzinych i przeczytalem opis dwoch
                par dziadkow Marka bodajze. W jednej parze dziadkow dzaidek jest kierowca, a
                babcia pracuje w banku. Z punktu widzenia wizazu to babcia pasuje na bajki
                Andersena, a nie pracownice banku, chyba ze jest to jakis Cesarsko-Krolewski
                Bank Wiedenski z polowy XIX. w.
                Druga para dziadkow 'jest juz na emeryturze i moze NARESZCIE zajac sie praca na
                dzialce'. No, model spedzania emerytury a la polonaise, XXI w. Potem mnie
                trafilo, jak zoabczylem rodzinke na rzeczka. Tatus w wodzie w braciszkiem rznie
                w pilke, a siostrzczka dzielnie siedzi na kocyku nad rzeczka z mama i obie
                dziergaja. Od razu mnie sie przypomniala podstawowka we Wrocku, gdzie pare lat
                temu na ZPT wprowadzono komputery, ale tylko dla chlopcow. Takiej Qr-tzy
                dostalem ze od razu poczulem sie lepiej i podeptalem do roboty.
                rrrrw....
                • edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 16:38
                  łabdien! :) jak zdróweczko? widzę, iż jednak netoholizm wziął górę.. się nad
                  pewnymi izmienieniami zastanawiam, od niedawna liderujem w kulturze <hasło:
                  sriedi inastrannych jazykow - jeno polacco znam jako takko>.. nie wiem tylko
                  czy zmiana nazwy forum jest dobrym pomysłem, założyciela to zawszeć można..
                  • brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:01
                    Jakimi zmianami? Chcesz moze, o nieroztropna, REFORMOWAC?

Nie netoholizm tylko, ale takze obowiazki zawodnicze, na dzis o 19.00, ech ech.
                    • edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:05
                      to tylko była drobna sugestia jednego z forumowiczów - mnie się nazwa i
                      opisówka właściwie podobają takimi, jakie są ;)
                      • brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:08
                        A czy forumowicz tez drobny? :-) Jeszcze nie zdazylem przejrzec wszystkiego, bo
                        mna telepie. Majla ci wyslalem z Zakladu, takoz.
                        • edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:20
                          otrzymałam i niebawem odpiszę.. testowałam ostatnimi dniami wysyłanie
                          rosyjańskich kartek z efektami specjalnymi - nie zdziw się jak dotrze do Cię
                          jakie zaszyfrowane po marsjańsku cudactwo ;)
                • miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:33
                  Dziecieciem bedac mailam tak zakodowane, ze chlopcy bawia sie samochodami a
                  dziewczynki lalkami, ze mawet mi przez mysl nie przeszlo, by poprosic rodzicow
                  o samochodzik, mimo ze znalazlam dlan zastosowanie - mial byc do wozenia lal.
                  Wtedy generalnie uwazalam, ze lepiej byc dziewczynka, bo mozna bawic sie
                  lalkami.
    • edzioszka Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:10
      zareklamowana jako "kultowa":

www.aiw.cad.pl/kultowa.html
      trza przyznać, sporo nań info ;)
      • brezly Re: Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:17
        Ja lubie te grafiki tu:
        www.komunizm.px.pl/galeria.htm
        • edzioszka Re: Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:26
          świetne są, masz jeszcze jaką w zanadrzu, chętnie przeglądnę!

www.komunizm.px.pl/galeria/radosc_i_duma.gif
          dziś osobnik na rycinie pewnie miałby czarną sukienkę ;)
    • edzioszka My przodowniki 19.02.04, 14:47
      i bez wysokich stanowisk:

www.komunizm.px.pl/satyra09.gif ;)))
      • brezly Re: My przodowniki 19.02.04, 14:58
        Cos ci posle, ciekawego - jak sadze. Tylko sie nie udlaw ze smiechu :-))
        • edzioszka Re: My przodowniki 19.02.04, 15:17
          „Prośba nasza zmierza w tym kierunku, aby tytułem powagi chwili i sytuacji
          pogląd ten wyszedł naprzeciw zadaniu, który został nam polecony przez Plenum
          komitetu centralnego partii, aby w sposób obiektywny, uczciwy i rzetelny
          przedstawić sprawy i problemy, które doprowadziły do stanu, który określa się
          mianem kryzysu społeczno-gospodarczego i polityczny” (z wypowiedzi Fiszbacha)

hyhy, to ja jeszcze po polskiemu praszu, cuś nie kumkam ;)))
    • slovianecka PRL-owska Warszawa 02.03.04, 12:06
      w fotografiach:

www.republika.pl/printo/warszawa/index.htm
      strona zawiera również leksykon tematyczny - na dzień dzisiejszy: alkohole, gry
      i zabawy, kultura, moda, napoje, papierosy, słodycze oraz zabawki i gadżety :)

• brezly Re: PRL-owska Warszawa 02.03.04, 13:38
        Mecz Polska_UdSSr jest lovely, wszak.
        • edzioszka matcz 02.03.04, 16:39
          www.republika.pl/printo/warszawa/80te3/w02sl%5B1%5D.jpeg
          pan stojący tyłem to milicjant, ZOMO-wiec? publika pokorna i zdyscyplinowana!
          reklamy w tle, a właściwie bilbordy są pikne.. promocja sportu pełną gębą.. nie
          to co dziś, samowolka i wandalizm kiboli - ustawy traktujące o bezpieczeństwie
          imprez masowych trza było uchwalać :)
          • slovianecka Miltonio 03.03.04, 09:56
            może Ty rozpoznajesz, kto za ochronkę robi? w latach 80-tych to byłam jeszczeć
            młódka, trudno się mi takoż wypowiadać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka