edzioszka 18.02.04, 12:41 co Cię interesi - wspominki z PRL-u: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16256 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:11 Eda, jestes niezawodna, chi, chi. Dodalam juz do ulubionych. Poczytam sobie przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:20 to forum narazie w powijakach, dokopałam się do hasełek propagandowych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16256&w=10606755&v=2&s=0 właściwie gdzie nie wejdę - znajome nicki.. na Polonii już mnie posadzają, że im facetów zarywam, na Aktualnościach CS ogłasza, iż ja i Gawronka to ta sama osoba.. cóż za rewelacje! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:23 Eda, a Motoryzacja? Czyz to nie dziewiczy teren? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 13:41 ale z nas już nie dziewice, w sensie informacyjnym znaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 15:25 W motoryzacyjnych kwestiach jestem spora dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 16:00 Witram, witam. Zajrze chetnie. Na razie mnie niezle postraszyla III RP. Siedzialem dwa dni w domu relaizujac wartosci rodzinny jako ojciec karmiacy i gotujac chili jako remedium na dwa gardla z zapaleniem oraz wlasne, jako jedyny nie bioracy antybiotykow dodawalem sobie kurazu sziraziem i nawet mi dobrze z moim wlasnym katarem bylo, az zaczalem z nudow przegladac ksiazki na polce Pierworodnej. I tam znalazlem przyslana z pl. w ramach edukacji polonistycznej ksiazke z czytankami dla klasy II szkoly powszechenj w pl. Najpierw zwrocilo moja uwage ze w ramach edukacji geograficzno-patritoycznej w pl. sa dwa miasta: Krakow gdzie kiedys byli krolowie i smok Wawel oraz Warszwa. Warszawa jest przedstawiona jako skaldajaca sie z rynku Straego Miasta, na ktorym widac kupe ludzi ubranych w turecki kurtki z dzinsu i marmurkowe dzinsy, natomiast nie ma tam ani jednego samochodu. Dobra. Przeszedlem do wartosci rodzinych i przeczytalem opis dwoch par dziadkow Marka bodajze. W jednej parze dziadkow dzaidek jest kierowca, a babcia pracuje w banku. Z punktu widzenia wizazu to babcia pasuje na bajki Andersena, a nie pracownice banku, chyba ze jest to jakis Cesarsko-Krolewski Bank Wiedenski z polowy XIX. w. Druga para dziadkow 'jest juz na emeryturze i moze NARESZCIE zajac sie praca na dzialce'. No, model spedzania emerytury a la polonaise, XXI w. Potem mnie trafilo, jak zoabczylem rodzinke na rzeczka. Tatus w wodzie w braciszkiem rznie w pilke, a siostrzczka dzielnie siedzi na kocyku nad rzeczka z mama i obie dziergaja. Od razu mnie sie przypomniala podstawowka we Wrocku, gdzie pare lat temu na ZPT wprowadzono komputery, ale tylko dla chlopcow. Takiej Qr-tzy dostalem ze od razu poczulem sie lepiej i podeptalem do roboty. rrrrw.... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 16:38 łabdien! :) jak zdróweczko? widzę, iż jednak netoholizm wziął górę.. się nad pewnymi izmienieniami zastanawiam, od niedawna liderujem w kulturze <hasło: sriedi inastrannych jazykow - jeno polacco znam jako takko>.. nie wiem tylko czy zmiana nazwy forum jest dobrym pomysłem, założyciela to zawszeć można.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:01 Jakimi zmianami? Chcesz moze, o nieroztropna, REFORMOWAC? Nie netoholizm tylko, ale takze obowiazki zawodnicze, na dzis o 19.00, ech ech. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:05 to tylko była drobna sugestia jednego z forumowiczów - mnie się nazwa i opisówka właściwie podobają takimi, jakie są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:08 A czy forumowicz tez drobny? :-) Jeszcze nie zdazylem przejrzec wszystkiego, bo mna telepie. Majla ci wyslalem z Zakladu, takoz. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:20 otrzymałam i niebawem odpiszę.. testowałam ostatnimi dniami wysyłanie rosyjańskich kartek z efektami specjalnymi - nie zdziw się jak dotrze do Cię jakie zaszyfrowane po marsjańsku cudactwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Brezly, znalazłam cuś 18.02.04, 17:33 Dziecieciem bedac mailam tak zakodowane, ze chlopcy bawia sie samochodami a dziewczynki lalkami, ze mawet mi przez mysl nie przeszlo, by poprosic rodzicow o samochodzik, mimo ze znalazlam dlan zastosowanie - mial byc do wozenia lal. Wtedy generalnie uwazalam, ze lepiej byc dziewczynka, bo mozna bawic sie lalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:10 zareklamowana jako "kultowa": www.aiw.cad.pl/kultowa.html trza przyznać, sporo nań info ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:17 Ja lubie te grafiki tu: www.komunizm.px.pl/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Stronka powiązana tematycznie 19.02.04, 12:26 świetne są, masz jeszcze jaką w zanadrzu, chętnie przeglądnę! www.komunizm.px.pl/galeria/radosc_i_duma.gif dziś osobnik na rycinie pewnie miałby czarną sukienkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka My przodowniki 19.02.04, 14:47 i bez wysokich stanowisk: www.komunizm.px.pl/satyra09.gif ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: My przodowniki 19.02.04, 14:58 Cos ci posle, ciekawego - jak sadze. Tylko sie nie udlaw ze smiechu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: My przodowniki 19.02.04, 15:17 „Prośba nasza zmierza w tym kierunku, aby tytułem powagi chwili i sytuacji pogląd ten wyszedł naprzeciw zadaniu, który został nam polecony przez Plenum komitetu centralnego partii, aby w sposób obiektywny, uczciwy i rzetelny przedstawić sprawy i problemy, które doprowadziły do stanu, który określa się mianem kryzysu społeczno-gospodarczego i polityczny” (z wypowiedzi Fiszbacha) hyhy, to ja jeszcze po polskiemu praszu, cuś nie kumkam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
slovianecka PRL-owska Warszawa 02.03.04, 12:06 w fotografiach: www.republika.pl/printo/warszawa/index.htm strona zawiera również leksykon tematyczny - na dzień dzisiejszy: alkohole, gry i zabawy, kultura, moda, napoje, papierosy, słodycze oraz zabawki i gadżety :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: PRL-owska Warszawa 02.03.04, 13:38 Mecz Polska_UdSSr jest lovely, wszak. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka matcz 02.03.04, 16:39 www.republika.pl/printo/warszawa/80te3/w02sl%5B1%5D.jpeg pan stojący tyłem to milicjant, ZOMO-wiec? publika pokorna i zdyscyplinowana! reklamy w tle, a właściwie bilbordy są pikne.. promocja sportu pełną gębą.. nie to co dziś, samowolka i wandalizm kiboli - ustawy traktujące o bezpieczeństwie imprez masowych trza było uchwalać :) Odpowiedz Link Zgłoś
slovianecka Miltonio 03.03.04, 09:56 może Ty rozpoznajesz, kto za ochronkę robi? w latach 80-tych to byłam jeszczeć młódka, trudno się mi takoż wypowiadać ;) Odpowiedz Link Zgłoś