Dodaj do ulubionych

wspominki z "młodości":)

17.03.04, 09:34
a tak mi się właśnie przypomniały takie pamiętniki, co się miało i inni się
wpisywali. Nie było wtedy tyle rzeczy do ozdabiania, to kwitła głównie
twórczość własna:)Woziło się na kolonie i po latach fajnie było wspomnieć.
I jeszcze takie zeszyty co się samemu robiło, jak to się nazywało?? W zwykłym
zeszycie robiło się rozmaite pytania i na każdej stronie inne, a potem ludzie
to brali do domciu i wpisywali odpowiedzi na to, czasem z tyłu w rożku
zalepiali jakąś wiadomość tylko do ciebie. Nie pamiętam, jak to się
nazywało...ale chyba wiecie o co mi chodzi. Miałyście coś takiego, czy to już
ja mogę wspominać, że za mojej młodości itd?
Obserwuj wątek
    • aariel Zlote mysli???? 17.03.04, 09:37
      Ja mialam straszny kompleks, ze nie posiadalam takich zlotych mysli.
      Ale mialam za to pamietnik :) w ktorym nawet nauczyciele mi sie wpisywali i
      rysowali jakies bzdurki ;)
      • malen_a Re: Zlote mysli???? 17.03.04, 09:39
        ja mialam i pamietnik i zlote mysli :-)
        pamietniki gdzies leza u rodzicow, a zlote mysli niedawno znalazlam i sie
        strasznie smialam czytajac odpowiedzi na tak trudne pytania "kto jest twoja
        sympatia, podaj inicjaly" :-DD
        • chiara76 Re: Zlote mysli???? 17.03.04, 09:41
          dokładnie Dziewczyny!! Ale macie pamięć, nie wpadłabym na to!
          Oj, no można się pośmiać po latach...
          • skay5 Re: Zlote mysli???? 17.03.04, 09:59
            a ja złotych mysli nie miałam ale pamiętniki tak
            i te na górze róże na dole fiolki, a m się kochajmy jak dwa aniołki!!!!!!!!!!!!
            hahhahahah
            pozdr.
            • kurczak1976 Pele-Mele 17.03.04, 10:10
              sie to u nas nazywalo:o)
              Forma tez troche wyewoluowala bo odpowiedzi zaklejalo sie w kopercie na ktorej
              cos zwykle trzeba bylo narysowac.
              Pamietnikitez mialam. Czasem wpisy byly naprawde sliczne!

Ciekawa jestem co teraz robia dzieci w podstawowkach. Moze ma ktos rodzenstwo
              albo siostrzencow/-nice?
              • kasienka80 ABC i pamietniki 17.03.04, 10:15
                a u nas sie to nazywalo ABC. Ale ja jakos nie bardzo to mialam...tzn mialam
                kilka, bo zawsze mi ktos gubil ;-)

Pamietnik mialam a i owszem !! Fajnie sie go czyta, te wierszyki, Ci wszyscy
                wtedy przyjaciele ehhhh

Ale i pamietnik pisany przeze mnie mialam. Na poczatku liceum ;-) co miesiac
                bylam zakochana w innym i to byla WIELKA milosc !!!! lezalam ze smiechu jak to
                czytalam
              • malen_a Re: Pele-Mele 17.03.04, 10:21
                kurczak1976 napisała:

> Ciekawa jestem co teraz robia dzieci w podstawowkach. Moze ma ktos rodzenstwo
                > albo siostrzencow/-nice?

mam w gimnazjum
                ONI nic nie prowadza :(
                ale sie czuje stara, bo moge mojej siostrze powiedziec "ja w Twoim wieku..."
    • k.mmilka Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:18
      Miałam, i pamiętnik, i złote myśli :-) Pamiętniki to nawet trzy :-) I mam do
      dzisiaj!

Pamiętam dzień, w którym taki jeden Michał wpisał mi w odpowiedzi na "Pytanie
      16: największe marzenie?" : "żebyś w końcu na mnie spojrzała..." Myślałam, że
      wyrwę ten kawałek kartki i powieszę na ścianie, bo on mi się strasznie podobał
      :-)))
      • aariel Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:20
        k.mmilka napisała:

> Pamiętam dzień, w którym taki jeden Michał wpisał mi w odpowiedzi na "Pytanie
        > 16: największe marzenie?" : "żebyś w końcu na mnie spojrzała..." Myślałam, że
        > wyrwę ten kawałek kartki i powieszę na ścianie, bo on mi się strasznie podobał
        > :-)))

A to bardzo odwazny chlopak!!! Przeciez to inni tez czytali.
        • kasienka80 Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:24
          Nie wiem jak u was, ale u nas to sie wklejalo koperte i tam na kartce wkladalo
          sie odpowiedzi. Potem osoba prowadzaca te Zlote mysli / ABC czy jak to sie
          nazywa, wyjmowala i chowala to sobie, wiec inni nie widzieli.
          • k.mmilka Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:30
            Nie, u nas po prostu wpisywało się do zeszytu. I dlatego nikt nie chciał się
            wpisywać pierwszy, żeby potem móc poczytać, co inni napisali - ale z nas były
            wredne dzieci :-)))
          • ann.k Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 19:49
            U nas były i pamiętniki i Złote myśli/ABC. No wiadomo - pamiętniki czytali
            wszyscy. Ale w ABC sie zaklejało odpowiedzi. Potem co prawda bywało, że jak sie
            komus dało takie ABC, to bywało, że wracało pootwierane. A raczej ze śladami
            otwierania, bo wszyscy wiedzieli, ze wszyscy nielegalnie podczytuja wypowiedzi
            innych, ale nikt sie nie przyznawal.
      • chiara76 Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:43
        k.mmilka napisała:

> Miałam, i pamiętnik, i złote myśli :-) Pamiętniki to nawet trzy :-) I mam do
        > dzisiaj!
        >
        > Pamiętam dzień, w którym taki jeden Michał wpisał mi w odpowiedzi na "Pytanie
        > 16: największe marzenie?" : "żebyś w końcu na mnie spojrzała..." Myślałam, że
        > wyrwę ten kawałek kartki i powieszę na ścianie, bo on mi się strasznie podobał
        > :-)))

I co??? Spojrzałaś???
        • k.mmilka Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 10:54
          > I co??? Spojrzałaś???

Echhh... coś Ty... musiał jeszcze 4 lata się starać :-) Bo k.mmilka była
          dzieckiem nieśmiałym i niepewnym siebie i ubzdurała sobie, że on to tak tylko
          dla jaj napisał :-)
          • beauty_baby Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 11:11
            Tak, tak pamietam, pamietniki 2 mam do dzisiaj a Złotych Mysli niestety nie, u
            nas były oba rodzaje, te co sie "publicznie" wpisywało odpowiedzi pod
            odpowiednimi numerkami i te co się zaklejało w kopercie:)
            A jesli jeszcze chodzi o pamietniki to jako, że bylam obdarzona zdolnościami
            plastycznymi to ciągle ktoś mnie prosil, żebym mu coś narysowala przy jego
            wpisie:)
    • m-gosia Re: wspominki z "młodości":) 17.03.04, 15:28
      chiara76 napisała:

> a tak mi się właśnie przypomniały takie pamiętniki, co się miało i inni się
      > wpisywali. Nie było wtedy tyle rzeczy do ozdabiania, to kwitła głównie
      > twórczość własna:)

Tak, tak - "złote myśli" ozdabiane wycinkami z gazet, naklejkami lub własnymi
      rysuneczkami...ależ to było fajne:)))))

> Nie pamiętam, jak to się
      > nazywało...ale chyba wiecie o co mi chodzi. Miałyście coś takiego, czy to już
      > ja mogę wspominać, że za mojej młodości itd?

To chyba były "sekrerty", pozaginane w rogach kartek; jak bardziej osobiste (na
      przykład od chłopaka, heheh) to obowiązkowo zaklejone tasmą i dopiskiem "tylko
      dla Ciebie". No i najbardziej pożądany punkt z listy - inicjały twojej
      sympatii::) I te domysły później who is who:)
      Dziś chyba juz takich rzeczy sie nie robi; obawiam sie ze to miejsce zajeła co
      najwyżej sztuka smsowania..
    • dadiput Re: wspominki z "młodości":) 26.04.16, 10:43
      Dalej jest coś takkiego tylko w formie elektronicznej:) to serwis PELI melioddający ducha własnie starych pele mele, tylko jest online. pelimeli.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka