Dodaj do ulubionych

Ale głupole!

31.10.10, 18:19
Przegrał i mówi
- dałem z siebie wszystko!
Dał wszystko i przegrał, więc on nie ma rezerw? Czy jest sens inwestować w takiego człowieka? Skoro dał z siebie wszystko to więcej już nie da! Ładuj w niego kasę, jeśli sportowiec, trenuj go do usranej śmierci i tak więcej nie osiągnie, przecież dał już wszystko?
Obserwuj wątek
    • samantha.1 Re: Ale głupole! 31.10.10, 18:32
      Cieniasy z przerostem ambicji, takich mamy zawodników!
      • tadeusz_ski.51 To debilne powiedzenie 31.10.10, 18:39
        nasi przejęli od Amerykanów, ci byli tacy "mondrzy" i to wymyślili...
        • tadeusz_ski.51 Coś mi sę zdaje, 02.11.10, 11:40
          że jestem w zdecydowanej mniejszości krytykując Amerykanów i te ich głupawe pomysły? Podejrzewam, że Polacy zapatrzeni i zafascynowani Stanami, nie dostrzegają (lub nie chcą widzieć) tego, że amerykańska dominacja w świecie przypomina obijanie się o ściany w nieznanym, ciemnym pokoju? Większość moich rodaków przenosi debilne wzorce amerykańskie na nasz grunt, tak jakby wstydzili się własnej ponad tysiącletniej historii i muszą czerpać z wzorców państwa, które ma niecałe 250 lat a powstało na ziemiach zagrabionych Indianom. Dzisiejsi Amerykanie to mieszanina wszelakich ras i kultur, potomkowie przestępców i szumowin z całego świata. Kto był gdzieś ścigany prawem uciekał do Ameryki, tam go sprawiedliwość nie mogła dosięgnąć.
          • tadeusz_ski.51 ... a to zostaje w genach 02.11.10, 17:30
            > ... Kto był gdzieś ścigany prawem uciekał do Ameryki, tam go sprawiedliwość
            > nie mogła dosięgnąć.
            ------------
            USA stało się potęgą dzięki obu wojnom światowym ale w czasach pokoju nie są w stanie utrzymać dominacji gospodarczej na dłuższą metę. Dopóki był socjalizm i rywalizacja można było trzymać w ryzach pazerność amerykańskich kapitalistów, gdy socjalizm padł poczuli się bezkarni i zaczęli rwać... no i wpędzili świat w kryzys
            • tadeusz_ski.51 Japończycy zalali USA 02.11.10, 17:36
              swoimi samochodami, Chińczycy ich wykupują po kawałku, dolar wisi na słowo honoru bo nikt nie jest w stanie podać nawet przybliżonej ilości ile tego nadrukowali i krąży to po świecie więc mam prawo zapytać
              - hej Polacy, na czym wy bazujecie? Na iluzji?
    • tadeusz_ski.51 Inny przykład 03.11.10, 10:10
      Amerykańskie prestiżowe uczelnie zapraszają do współpracy wybitnych naukowców z całego świata i reklamują się, że ich kadry są najlepsze na świecie. Nawet dla matoła jest oczywiste, że umiejętność nauczania ma się nijak do posiadanej wiedzy. No i co z tego, że ten wykładowca to wybitny naukowiec i ma nagrodę Nobla jeśli nie potrafi tej wiedzy przekazać? Poza tym, czy mądry uczony tak chętnie zdradzi sposoby dzięki którym dokonał wiekopomnych odkryć? A po co mu konkurencja? Jeśli chodzi o amerykańskich studentów, to matoły! Na tych prestiżowych uczelniach poziom utrzymują stypendyści zagraniczni, gdyż tylko oni są zdolni zrozumieć sens wykładu i później stają się laureatami prestiżowych nagród (w tym Nobla) co znajduje odbicie w rankingach. Chyba nikt nie przypuszcza, że amerykańska "złota młodzież" ma motywację do tego, aby zmusić swój intelekt do wysiłku niezbędnego do przyswojenia wiedzy? Po co mają się wysilać, tatuś wszystko załatwi, sypnie sianem, coś tam uczelni zafunduje i dyplom będzie a my się poświęcamy rozrywkom, bo szkoda marnować życia na naukę. Kto ma jakieś ambicje sportowe i trochę talentu to może się realizować w drużynie uniwersyteckiej koszykówki, hokeja, pływania lub lekkoatletyki? Taki tłumok z tytułem przejmuje firmę po ojcu i... nic nie umie, nic nie wie. Zatrudnia więc menadżera ... Ale w Radzie Nadzorczej, zarządzie czy innym gremium decyzyjnym ma głos więc decyduje. Jak, to widać po stanie amerykańskiej gospodraki. To dziadostwo musi upaść, musi, nie ma odwrotu!
      • tadeusz_ski.51 A gdy ten amerykański wzorzec 03.11.10, 14:04
        wreszcie pęknie jak balon, to Chiny przejmą kontrolę nad światową gospodarką i ja Wam radzę, Wy już się bójcie!
        • women-2 Re: A gdy ten amerykański wzorzec 03.11.10, 15:56
          no nawet jak Chiny przejmą kontrolę nad światową gospodarką to niech se gospodarzą , byle mądrze...
          Ale chyba nie wprowadzą niewolnictwa , cooo???
          • kajetan-3 Re: A gdy ten amerykański wzorzec 04.11.10, 21:14

https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Za to co Amerykanckie, to większe. A jak większe, to musi być lepsze. Tam jedna kobita to tyle co u nas 3. Nawet kochanki nie musisz szukać, bo masz 3 w 1. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka