chiara76 30.04.04, 12:38 Był kiedyś taki wątek, ale nie mogę go znaleźć, a miał on tytuł, skąd jesteście?? To zaczynamy od nowa:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abere8 Re: Warszawa 30.04.04, 12:41 Ja z Radomia, chociaz 5 ostatnich lat (do czerwca) spedzilam w Warszawie, no a teraz to juz kraina hobbitow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aleffka Mediolan... 30.04.04, 12:44 to moje aktualne miejsce pobytu a w Polsce to pochodze z Cieszyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Warszawa 30.04.04, 12:50 Już się przed Świętami przyznałam, że pochodzę z małego miasteczka w kujawsko-pomorskim. Nazywa się Lipno, znajduje się na trasie Toruń-Warszawa. Należy zapamiętać, że urodziła się tam Pola Negri, chociaż nie lubiła się do tego przyznawać, zresztą Leszek Balcerowicz też się uznaje za torunianina, a urodził się w moim mieście:-) Teraz (od 3 lat niecałych) mieszkam 400 km dalej na południe, w sumie w niewiele większym Tarnobrzegu:-) Oba miasteczka bardzo lubię. Z przyjemnością się do nich przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Warszawa 04.05.04, 10:36 Moja Mama też Kujawianka, więc można powiedzieć, że ja w połowie też. Z Chodcza, potem przenieśli się do Włocławka. Teraz w Chodczu jeździmy na grób Babci, już nikt z rodzinki tam nie pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
apawlak1 a ja nie wiem 30.04.04, 12:49 :| Gdyż pochodze z Radomia, od 6 lat mieszkam a Wawce, ale nie wiem, gdzie mój dom :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 tylko Wawa to moj dom 30.04.04, 12:51 Moj dom zawsze byl i bedzie w Warszawie...po praskiej stronie, na obrzezach gdzie jest pieknie zielono!!!! Teraz jest Metz...a co bedzie potem? Tego nikt nie wie :-)) No ale gdzies w okolicach Metz, Warszawy albo Paryza, Strassburga, Luksemburga, Brukseli. Te miasta biore-bierzemy pod uwage !! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 a tu się kłania... 30.04.04, 16:41 Żyrardów :D:D:D piękne małe miasteczko!! Moja ojczyzna!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 teraz kraina zegarkow i scyzorykow 30.04.04, 14:02 a normalnie Krakow, chociaz urodzilam sie gdzie indziej. No ale 26 lat w Krk chyba wystarczy aby otrzymac obywatelstwo tego cudownego miasta:o) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Warszawa... 30.04.04, 14:51 ... od 7 lat a z pochodzenia jestem sasiadka Mrouh - wloclawek Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda25 Re: Warszawa... 30.04.04, 21:43 Od 26 lat mieszkam w Lublinie,aczkolwiek zawsze marzył mi się żywot w stolicy.Coż mam tam brata,który mnie skutecznie zniechecił:( Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia witam krajanke Lublinianke :) 30.04.04, 22:52 Wprawdzie nie z samego Lublina, a jakies 40 km na zachod ;-) A od lat czterech z Wiatrakowni Pozdrawiam Pola Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda25 Re: witam krajanke Lublinianke :) 01.05.04, 12:06 o jak miło ,że ktoś jest ze "wschodu"...az mi sie cieplutko zrobiło:) pozdrwionka Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 A ja też z lubelskiego 05.05.04, 11:01 Cześć, ja również jestem z lubelskiego, tak między Lublinem a Chełmem, i od 12 jestem już w W-wie. Pozdrawiam, krajanów. Odpowiedz Link Zgłoś
ceribella Re: Warszawa 07.05.04, 09:25 Zawsze tylko i wyłącznie Warszawa. Chociaż nie do Warszawy tak się przyzwyczajam, ale do dzielnicy w której mieszkam od maleńkosci. Do ukochanego Ursynowa i Kabat, i Służewca oczywiście, gdzie część młodosci spędziłam... Jak to mówiła pszczółka Maja "tu mi ciepło, tu mi dobrze, tu się będę rozmnażała"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Warszawa 07.05.04, 19:16 Ja jestem krakowianką z przekonania ;-) A poważnie urodziłam się w Warszawie, przemieszkałam tu 18 lat życia. Potem następne dwa w Krakowie, a potem wróciłam. Jeśli chodzi o pochodzenie rodzinne, to mieszanka. Ze strony mamy: rejon Lwów- Przemyśl-Bieszczady. Babci rodzina pochodziła stamtąd od pokoleń, dziadkowi przodkowie zjechali gdzieś z Czech. Ze strony taty: dziadek z Mazowsza (zreszta do wybuchu wojny mieszkal w Warszawie), babcia niewiadomo. Prawdopodobnie Ukraina. A mówi się, że matka zawsze jest pewna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kathrine99 Re: Warszawa 07.05.04, 19:40 ale dużo Warszawy tutaj!! Ja też prawie Warszawa. Prawie, bo tu chodziłam do szkoły, potem studiowałam, a teraz też tu pracuję. A mieszkam i ur, się w małym miasteczku w poblizu centrum stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl RAdom gora! 10.05.04, 18:33 Jak widac zaraz po Wawie najwiecej ludzi z RAdomia, hahaha:) Ja jeszcze tylko pare tygodni bede klikal z Aarhus, potem po wakacjach bede w Wawie, ale moj dom jest w RADOMIU i kocham to maisto, choc coraz bardziej ciagnie na poludnie, w okolice Katowic, choc nie na Slask, tylko do Zaglebia:)!! Odpowiedz Link Zgłoś