Dodaj do ulubionych

Naderwał mi się pieprzyk :(((

11.05.04, 13:49
Boże co to za koszmarny tydzień!! Wczoraj ból brzucha,dziś w pracy natomiast
naderwałam sobie pieprzyk :( Martwię się,czy to nic groznego?? Nigdy nie
miałam takiej syt. Zdezynfekowałam go i zakleiłam opatrunkiem,koleżanka mnie
pociesza,że jej się to często zdaża i że po pewnym czasie będzie cały,ale..Ja
się jakoś martwię.Miałyście może kiedyś taką syt?Czy rzeczywiscie nie mam się
czym przejmować,bo to nic groznego??Z góry dzięki za odpowiedzi i ew.rady
Obserwuj wątek
    • _waterfall_ Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:00
      Ja bym poleciala do lekarza -do chiruga natychmiast-kiedys tak mialam i dobrze
      zrobilam,ze poszlam od razu bo nie mialam komplikacji-nigdy nie wiadomo co w
      takim znamionie tkwi:((((((((
      • beauty_baby Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:02
        Lepiejtego nie lekcewaz i idz do lekarza, chirurga albo dermatologa. Niby
        niewinny pieprzyk ale lepiej dmuchac na zimne.
        • _waterfall_ Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:04
          beauty_baby wlasnie chialam dopisac o dermatologu:) ale wiesz dermatolog moze
          odeslac do chirurga...
          • asia_22 Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:17
            Dziewczyny i co wam zrobił chirurg? Wyciął ten pieprzyk?? Ja juz dzwoniłam do
            lekarza,ale oczywiście nie ma miejsc,chyba tylko zostaje mi pogotowie :(
            • beauty_baby Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:20
              tzn, ja nie mialamn aderwanego pieprzyka, ale wlasnie niedawno mialam zabieg
              usuwania kilku pieprzykow (laserowo).
              kurcze, obawiam sie, ze na pogotowiu moga Cie zbagatelizowac...
              • asia_22 Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:25
                Ja kiedyś też sobie usuwałam,bo jakoś nieładnie wygladał..Ale to była zupełnie
                inna historia.Dlatego teraz jestem zdezorientowana,może ja panikuje za bardzo?
                TAk jak pisałam koleżanka mówiła mi,że jej to się często zdaża,ranka jest jakiś
                czas(no ale to normalne) a pózniej wszystko wraca do normy.Ten pieprzyk jest
                zupełnie normalny-regularny itd więc od tej strony się nie boję,tylko chciałam
                wiedzieć jeszcze z innych zródeł jak to się goi. Przeczytałam "w
                mądrych,medycznych książkach"mojej mamy,że w takim przypadku trzeba to miejsce
                zdezynfekować i zakleić(tak zrobiłam).Hmmm chyba musze czekać i będę widzieć
                jak się goi,narazie jeszcze przebija od spodu krewka,więc nie wygląda jak
                zawsze :(
                • _waterfall_ Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:28
                  mi usunal i zaszyl -ale ja mialam dosc duze znamie!wiec co innego
                  ja bym poszla na bank-na pogotowiu moga Ci dac skierowanie do chirurga.
                  Ja sie takich rzeczy jak znamiona boje:((mam ich duzo bo mam b. jasna karnacje!
                  • asia_22 Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:30
                    No to tak jak ja :( tez mam b.jasną skórę :(((( Kurcze cyba poczekam do jutra i
                    zobaczę jak się będzie miała sprawa
                    • _waterfall_ Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:36
                      no to poczekaj:)i zobacz jak bedzie wygladac-wiesz bez ogladania tegoo trudno
                      doradzic-ja tylko mowie co bym zrobila-sama obecnie musze isc na kolejne
                      zabiegi i az sie boje!
                      • asia_22 Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:46
                        Tak,chyba tak zrobię.Boże ja taka panikara jestem-boje się pieprzyków,jakiś
                        podejrzanych siniaków,bulw itp.Mój M.stwierdził,że zaczynam być
                        hipochondrykiem :( No ale to silniejsze ode mnie.
                        Naradziłam się międzyczasie z mamą i teściową,uspokoiły mnie troche.PODOBNO TO
                        SIĘ CZĘSTO ZDAŻA. Mam nadzieję,że będzie się dobrze goiło. _waterfall_ wiem co
                        czujesz przed takim zabiegiem,też tak miałam i jeszcze to czekanie 14 dni na
                        potwierdzenie,czy nie ma kom.rakowych.Matko-co ja w tym czasie przeżyłam,to
                        tylko ja wiem :( Jeszcze mi się to przedłużyło,więc oczywiście stwierdziłam,że
                        to pewnie rak-i jeszcze robią powtórne badania,żeby mieć pewność 100% Na całe
                        szczęście wszystko okazało się być ok,choć ten nieszczęsny pieprzyk naprawde
                        brzydko wtedy wyglądał.Ten dziś naderwany to przy nim miodzio;)Jednolita barwa
                        i reg.kształt..
                        • _waterfall_ Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 14:49
                          eghhh a czasem Ci cos wytna a to sie okazuje potem,ze bylo nie do wyciecia!
                          no wiesz az strach a ja serio mam ich mase:(((((((
                          • asia_22 Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 15:14
                            No to faktycznie nie za ciekawie.Ja na szczęście nie mam raczej
                            znamion,pieprzyków troche mam,ale tak jak pisałam są "standardowe" jak u
                            większości,ale pokazuję się skórnemu z nimi co jakiś czas. Miałam tylko ten 1
                            wstrętny,na szczęście już ponad rok mam na tym miejscu bliznę po nim,i nie
                            muszę się juz jego widokiem stresować :)
    • vgf Re: Naderwał mi się pieprzyk :((( 11.05.04, 16:48
      Tata mojej koleżanki był chirurgiem.Niestety BYŁ ,zmarł na czerniaka.Przed
      śmiercią swoim dzieciom usunął większość pieprzyków.Twierdził,że należy się
      tego pozbyć,bo to nic dobrego..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka