Dodaj do ulubionych

Mężczyźni są dziwni

31.05.04, 21:06
Oczywiście nie pierwszy raz w życiu dochodzę do takiego wniosku. Zastanawia
mnie tylko, ile razy jeszcze do niego dojdę.

Dzidka zamyślona nad zawiłością meandrów męskiej egzystencji
Obserwuj wątek
    • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 31.05.04, 21:18
      Ja chyba przestałam próbować ich zrozumieć, staram sie tylko akceptować lub
      nie. Nad pewnymi zachowaniami nie zastanawiam się, bo nie mam ochoty sie
      denerwować.
      • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 31.05.04, 22:25
        [...]

... powiedziała Mama_najprawdopodobniej_synka... :-DDD
        • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 07:34
          the_kami napisała:

> ... powiedziała Mama_najprawdopodobniej_synka... :-DDD

:-PP No bo chyba bede w mniejszosci w rodzinie, a jak Oni obaj wpadna na
          jakis "genijalny" pomysł to aż strach myśleć. Dobrze że Nuka to suka ;-)
          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:01
            > :-PP No bo chyba bede w mniejszosci w rodzinie,

Moja znajoma jest jedyna kobietą w rodzinie (nie licząc oczywiście synowych, z
            których jedna zdążyła się już rozwieść). Ma:
            1 męża
            2 synów
            4 wnuków płci męskiej
            I nawet pies jest samcem...
      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:02
        catalina1 napisała:

> Ja chyba przestałam próbować ich zrozumieć, staram sie tylko akceptować lub
        > nie.

Zrozumiec też nie próbuję (i mówie to bez _absolutnie_ żadnej złośliwości).

> Nad pewnymi zachowaniami nie zastanawiam się, bo nie mam ochoty sie
        > denerwować.

Ja się czasem zastanawiam nad przyczyną niektórych i BRAKIEM innych zachowań...

Dzidka
        • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:10
          Wogole ludzie sa dziwni, 'people are strange' jak nieboszczyk Morrison spiewal.
          Mozesz, Dzidka przejsc do szczegolow, czy pozostaniemy na poziomie rozwazan
          wysoce ogolnych?
          D-bry wszystkim.
          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:28
            Mały Książę też tak mówił :)

> Mozesz, Dzidka przejsc do szczegolow, czy pozostaniemy na poziomie rozwazan
            > wysoce ogolnych?

Moje rozważania n/t zawiłości etc., wywołane wczorajszą wieczorną rozmową,
            MIAŁY charakter wysoce ogólny :-)) Ale dobrze. Najkrócej ujmując, chodzi o to,
            że:
            1. Są mężczyźni, którzy patrząc na kobietę, widzą kobietę.
            2. Są mężczyźni, którzy patrząc na kobietę, widzą w niej jednostkę humanoidalną.
            3. Sa mężczyźni, którzy patrzą na kobietę, ale nie zauważają, czy jest ona
            kobietą czy też na przykład słupkiem na parkingu.
            Reakcje grupy nr 1 są najzupełniej naturalne.
            Reakcje grupy nr 2 - również, chociaż niewątpliwie mniej interesujące.
            Wobec grupy numer 3 - ręce opadają.
            No i dochodzimy do meritumu ad remu. Skąd się tacy biorą?
            Wydaje mi się, że wśród kobiet nie ma grupy nr 3?

Dzidka
            • the_dzidka No i co, breźlaczku? 01.06.04, 09:24
              Żądasz szczegółów, myślałam że po to, żeby się ustosunkować, a tu nic? :-)

Dz
            • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:33
              Spokojnie, czasem trzeba troche popracowac :-)

the_dzidka napisała:

> Moje rozważania n/t zawiłości etc., wywołane wczorajszą wieczorną rozmową,
              > MIAŁY charakter wysoce ogólny :-)) Ale dobrze. Najkrócej ujmując, chodzi o to,
              > że:
              > 1. Są mężczyźni, którzy patrząc na kobietę, widzą kobietę.
              > 2. Są mężczyźni, którzy patrząc na kobietę, widzą w niej jednostkę humanoidalną
              > .
              > 3. Sa mężczyźni, którzy patrzą na kobietę, ale nie zauważają, czy jest ona
              > kobietą czy też na przykład słupkiem na parkingu.
              > Reakcje grupy nr 1 są najzupełniej naturalne.
              > Reakcje grupy nr 2 - również, chociaż niewątpliwie mniej interesujące.
              > Wobec grupy numer 3 -

ręce opadają.
              > No i dochodzimy do meritumu ad remu. Skąd się tacy biorą?

No, jak zwykle. Ze spiecia wewnetrznego. Na kontakt z otaczajacym swiatem
              potrzebny jest pewien spokoj wewnetrzny. Ludzie ktorych cos spina w srodku nie
              sa w stanie opisac co widzieli po drodze, ktora przeszli dwie minuty temu.

> Wydaje mi się, że wśród kobiet nie ma grupy nr 3?

Mniej. Tu sie klania roznica miedzy lowcami a zbieraczami, co ja wg antropologow
              obie plcie po kudlatych praprzodkach maja. Pisalem o tym?

>
              > Dzidka
              • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:41
                > No, jak zwykle. Ze spiecia wewnetrznego. Na kontakt z otaczajacym swiatem
                > potrzebny jest pewien spokoj wewnetrzny. Ludzie ktorych cos spina w srodku nie
                > sa w stanie opisac co widzieli po drodze, ktora przeszli dwie minuty temu.

No dobrze, a co w takim razie z tymi, którzy tak mają permanentnie? Bo o takich
                głównie myślę. Roztargnienie wrodzone czy co? :-D

> Tu sie klania roznica miedzy lowcami a zbieraczami, co ja wg antropologo
                > w
                > obie plcie po kudlatych praprzodkach maja. Pisalem o tym?

Nie chyba. Ale ja chętnie poczytam :)

Dz
                • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:01
                  the_dzidka napisała:

> No dobrze, a co w takim razie z tymi, którzy tak mają permanentnie? Bo o takich
                  >
                  > głównie myślę. Roztargnienie wrodzone czy co? :-D

Nie, spiecie permanentne. Pogon za i ucieczka od. Zwroc uwage - jest
                  szczekoscisk i ogolne zgiecie w okolicy obreczy barkowej? Na czole napisane
                  'Musze koneicznie'. Typ czesty w okolicach biurowcow globalnych korporacji. No
                  chyba ze efekt slupka parkingowego jest dzidkoselektywny, wtedy to zupelnie inna
                  para kaloszy :-))

>
                  > > Tu sie klania roznica miedzy lowcami a zbieraczami, co ja wg antropologo
                  > > w
                  > > obie plcie po kudlatych praprzodkach maja. Pisalem o tym?
                  >
                  > Nie chyba. Ale ja chętnie poczytam :)

To jakas idiota wymyslila zajmujaca sie nauka o sprzedawaniu i kupwoaniu
                  (burzliwie rozwijajaca sie dziedzina wiedzy, wyatkowo odporan an braki w
                  finansowaniu badan). Badajac zachowanie sie obu plci w hipermarketach doszedl
                  uczony do wnisoku ze panowie odtwarzaja sowja przeszlosc lowiecka a panie
                  zbieracka. Zachowanie lowcy: ide po mamuta. Zatem musze:
                  -zlokalizowac mamuta
                  -dopasc mamuta
                  -zabic mamuta
                  -zorganizowac logistyke do jaskini

I wszystko co bedzie po drodze, g...o mnie obchodzi (cf. szczekoscisk i spiecie.
                  Zycie od misji do misji ,te rzeczy), chocby mi tluste pedraki same do kosza
                  wskakiwaly.

Zachowanie zbieracza:
                  -Ide generalnie po jagody
                  -Ale zajrze wszedzie, pod kazdy listek bo a nuz bedzie jakis tlusty pedrak, albo
                  smaczna zaba, ewentualnie mrowcze jajka
                  -Nie poruszam sie po trajketorii zatem ale skanuje caly teren.
                  -Zawsze warto jeszce sprawdzic dziuple
                  -Nawet jak jagod nie bedzie, to cos znajdzie, moze nawet poldarmowe jajka
                  -Jak sie nie sprawdzi to sie nie znajdzie

>
                  > Dz
                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:15
                    > Nie, spiecie permanentne. Pogon za i ucieczka od. Zwroc uwage - jest
                    > szczekoscisk i ogolne zgiecie w okolicy obreczy barkowej?

Tym zgięciem w okolicy obręczy barkowej to mnie powaliłeś :-D Co to w ogóle
                    jest?!

> No
                    > chyba ze efekt slupka parkingowego jest dzidkoselektywny,

To znaczy?! <Dzidka_turlająca się>

> Zachowanie lowcy: ide po mamuta. Zatem musze:
                    > -zlokalizowac mamuta
                    > -dopasc mamuta
                    > -zabic mamuta
                    > -zorganizowac logistyke do jaskini
                    >
                    > I wszystko co bedzie po drodze, g...o mnie obchodzi (cf. szczekoscisk i
                    spiecie
                    > Zycie od misji do misji ,te rzeczy), chocby mi tluste pedraki same do kosza
                    > wskakiwaly.

Podoba mi się takie wyjaśnienie :) Czy słuszne wrażenie odnoszę, że wśród
                    mężczyzn jest większość lowców, a wśród kobiet - zbieraczy?

Dzi

• brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:26
                      the_dzidka napisała:

> Tym zgięciem w okolicy obręczy barkowej to mnie powaliłeś :-D Co to w ogóle
                      > jest?!

Barkowa obręcz, pas barkowy, bark, obręcz kończyny piersiowej, u człowieka
                      obręcz kończyny górnej, struktura kostna (lub chrzęstna) kręgowców, której
                      zadaniem jest stabilne utrzymanie kończyn górnych (u zwierząt kończyn
                      piersiowych lub przednich). Obrącz barkowa człowieka zbudowana jest z kości obu
                      łopatek i obojczyków i połączona przez staw barkowy z kością ramienną, a przez
                      staw mostkowo-obojczykowy - z mostkiem. U ryb obręcz barkowa składa się z części
                      grzbietowej i brzusznej, które łączą się stawem z płetwą piersiową. Płazy, ptaki
                      i większość gadów mają obrącz barkową zbudowaną z obojczyków, łopatek i kości
                      kruczych (u węży i jaszczurek beznogich obręcz ta uwsteczniła się lub zanikła).
                      U ssaków występuje obręcz barkowa złożona z obojczyków i łopatek bądź tylko z
                      łopatek (np. u koni i saren). Wyjątkiem są stekowce, mające w obręczy barkowej
                      także kości krucze.

Zgiecie/napiecie oprocz napiecia miesni objawia sie 'spogladaniem spode lba'.
                      Inkryminowany nie jest stekowcem, na kangura nie wyglada?

>
                      > > No
                      > > chyba ze efekt slupka parkingowego jest dzidkoselektywny,
                      >
                      > To znaczy?! <Dzidka_turlająca się>

To znaczy ze facet reaguje tak tylko na ciebie. Mam ciagnac dalej?

> Podoba mi się takie wyjaśnienie :) Czy słuszne wrażenie odnoszę, że wśród
                      > mężczyzn jest większość lowców, a wśród kobiet - zbieraczy?

Slusznie mniemasz. I jest najwieksze wyzwanie stojace przed swiatowym system
                      sprzedazy. Cale te bujdy o metroseksualnosci, to kolejna, tym razem motywowana
                      handlwo , proba stworzenia Nowego Czlowieka (ostatni byl czlowiek radziecki).

B-Y
                      >
                      > Dzi
                      >
                      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:41
                        > Zgiecie/napiecie oprocz napiecia miesni objawia sie 'spogladaniem spode lba'.

Nie dotyczy :-DD

> Inkryminowany nie jest stekowcem, na kangura nie wyglada?

Nieeee :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

> To znaczy ze facet reaguje tak tylko na ciebie. Mam ciagnac dalej?

Nieee, nie dotyczy, poza tym rozważania nie dotyczyły _tylko_ wyłącznie jednej
                        jednostki, rozszerzyły się na ogół populacji :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

> Slusznie mniemasz. I jest najwieksze wyzwanie stojace przed swiatowym system
                        > sprzedazy. Cale te bujdy o metroseksualnosci, to kolejna, tym razem motywowana
                        > handlwo , proba stworzenia Nowego Czlowieka (ostatni byl czlowiek radziecki).

Holender, szkoda, że o tym nie napisałam w ostatnim referacie :-DDD

> B-Y

Dzidka zalana łzami
                        • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:48
                          Uzgadniamy wnioski?
                          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:55
                            brezly napisał:

> Uzgadniamy wnioski?

Zaczynaj :-)
                            • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:56
                              1.Istnieje grupa gosci pcia mezczyznianego, ktora sie zachowuje jak w amoku.
                              Nie musza to byc stekowce.

Teraz ty.
                              • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:01
                                brezly napisał:

> 1.Istnieje grupa gosci pcia mezczyznianego

Czego?!

> Teraz ty.

2. Zachowanie ich wynika z nieuświadomienia sobie możliwości odkodowania
                                innych, niż pierwotnie wybrane, opcji.

• brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:08
                                  3. Wynika to wadliwie ustawionych opcji priorytetow w kodzie zrodlowym.

IF MASZ_TO_ZROBIC=TRUE GOTO ROB_TO
                                  IF MASZ_TO_ZROBIC=FALSE GOTO ROB_TO

Inna mozliwoscia jest hardwarowe uszkodzenia portow I/O
                                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:12
                                    brezly napisał:

> 3. Wynika to wadliwie ustawionych opcji priorytetow w kodzie zrodlowym.

4. Przy zastrzeżeniu dokonanym przez Nianię Ogg:
                                    Być może program pracuje prawidłowo, a błąd jest w odczycie.

;-))

Dz
                                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:13
                                    > Inna mozliwoscia jest hardwarowe uszkodzenia portow I/O

Nie, zakładamy, że porty działają prawidłowo.

Dzidka
                                    • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:17
                                      Metawniosek: czy z punktu widzenia the_very_Dzidki jest to jakis problem, poza
                                      poznawczym?
                                      Po ludzku: i co z tego ze takowe lazi po swiecie?
                                      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:20
                                        brezly napisał:

> Metawniosek: czy z punktu widzenia the_very_Dzidki jest to jakis problem, poza
                                        > poznawczym?

To jest problem poznawczy. Ale mnie interesują przyczyny ludzkich zachowań :)

Dz
                                        • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:21
                                          Czyli zblizajac sie do fianlengo wniosku w postaci sloganu poznawczego: sa takie
                                          co maja w glowach poprzestawiane. Appruwujesz?
                                          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:22
                                            brezly napisał:

> Czyli zblizajac sie do fianlengo wniosku w postaci sloganu poznawczego: sa
                                            takie
                                            > co maja w glowach poprzestawiane. Appruwujesz?

Znaczy - źle robią i nie wiedzą, co tracą?

Dz
                                            • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:29
                                              Z ich punktu widzenia: jak nie wiedza ze traca to nie traca. Mowimy wszak o
                                              osobowosciacih poniekad maniakalnych wszak.
                                              • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:36
                                                Ergo: jaki jest finalny slogan poznawczy?

Dz
                                                • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:44
                                                  'Niektorych nie pojmiesz'.
                                                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 14:19
                                                    brezly napisał:

> 'Niektorych nie pojmiesz'.

Po takiej dyskusji takie resume? :-D
                                                    Niech będzie i tak :) Czekam, az ktoś zacznie teraz dysputę pt. "Kobiety są
                                                    niepojęte" :-))))

Dz
                                                  • raduch Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 14:43
                                                    the_dzidka napisała:

> brezly napisał:
                                                    >
                                                    > > 'Niektorych nie pojmiesz'.
                                                    >
                                                    > Po takiej dyskusji takie resume? :-D

A bo to już tak jest, o ile mnie skleroza nie myli, że czasem przy nowopoznanej
                                                    osobie takie fajne <bzzz-bzzz> iskierki przeskakują. :-)
                                                    A czasem nie. No i trudno.

> Niech będzie i tak :) Czekam, az ktoś zacznie teraz dysputę pt. "Kobiety są
                                                    > niepojęte" :-))))

Są płcią przedziwną?

> Dz

R
                                                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 14:45
                                                    > A bo to już tak jest, o ile mnie skleroza nie myli, że czasem przy
                                                    nowopoznanej
                                                    > osobie takie fajne <bzzz-bzzz> iskierki przeskakują. :-)

Nie myli Cię :-P

> Są płcią przedziwną?

Och-och :-)

Dzi
                                                  • brezly Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 16:28
                                                    > Po takiej dyskusji takie resume? :-D

Tu sie nie da silnych twierdzen. Wiesz, zostaje tylko cos w stylu 'Jest duze
                                                    prawdopodbienstwo, ze mozemy stwierdzic ze wiemy, ze nie jestesmy w stanie
                                                    zrozumiec niektorych aspektow tego zagadnienia, zdefiniowanego tak jak powyzej,
                                                    do konca'.

Z drugiej strony mozesz przeciez jesc z przyjemnoscia pomarancze nie znajac
                                                    dokladnie jej biochemii ani kodu gentycznego, nie?
                                                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 20:23
                                                    > Z drugiej strony mozesz przeciez jesc z przyjemnoscia pomarancze nie znajac
                                                    > dokladnie jej biochemii ani kodu gentycznego, nie?

Brezly. Jak Ty wspaniale potrafisz ustawić wszystko we właściwych
                                                    proporcjach :) NO jest szczęściarą :-)))))))
                                      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 11:21
                                        brezly napisał:

> Metawniosek: czy z punktu widzenia the_very_Dzidki jest to jakis problem, poza
                                        > poznawczym?

A problem to czasami potrafi być. To oczywizda.

Dz
        • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:22
          the_dzidka napisała:

> Ja się czasem zastanawiam nad przyczyną niektórych i BRAKIEM innych
          zachowań...
          >
          Ja jeśli już to nad hierarchia.
          • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:38
            catalina1 napisała:

> Ja jeśli już to nad hierarchia.

O to to to...
            Żyjąc z Arturem doprawdy zastanawiam się, jak można mieć TAKIE priorytety?!?!
            • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:40
              the_kami napisała:

> O to to to...
              > Żyjąc z Arturem doprawdy zastanawiam się, jak można mieć TAKIE priorytety?!?!

Aha, żeby nie było. To nie jest tak, że to w moich oczach jest czymś 'złym'. Ja
              tego po prostu absolutnie nie rozumiem...
            • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:52
              the_kami napisała:

> O to to to...
              > Żyjąc z Arturem doprawdy zastanawiam się, jak można mieć TAKIE priorytety?!?!

patrz Jakubke - koncert Metalici a USG Synka (?)
              • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 08:56
                > patrz Jakubke - koncert Metalici a USG Synka (?)

O, widzę, że jeszcze nie wszystko wiem? :-)
                • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:06
                  Aaaa... bo Dzidąg nie czytuje alta... No, Jakubki będą pewnie miały synka :-)
                  • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:11
                    the_kami napisała:

> No, Jakubki będą pewnie miały synka :-)

Na 70 % ;-) Zdjęcia zeskanujemy wieczorkiem to podeślemy ;-))
                    Byłam na tym USG z moją Mamą czyli Babcią no i Babcia nie wytryzmała i
                    popłakała się ;-) A wcześniej pozmeiniała cały swój plan prac poniedziałakowo-
                    porannych z otwarciem sklepu o godzine później, żeby tylko pójśc ze mną na
                    usg ;-) Chyba zrobiłam jej tym lepszy prezent na dzień Matki niż czymkoliwek
                    innym ;-)
                    • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:19
                      > Na 70 % ;-) Zdjęcia zeskanujemy wieczorkiem to podeślemy ;-))

Bardzo poproszę. Do kolekcji.

> Byłam na tym USG z moją Mamą czyli Babcią no i Babcia nie wytryzmała i
                      > popłakała się ;-) (...) Chyba zrobiłam jej tym lepszy prezent na dzień Matki
                      niż czymkoliwek
                      > innym ;-)

No ja myślę!!!! I ciekawe, że jak ogląda się taką scenę w amerykańskim filmie,
                      to kiczem trąci. A na żywo i naprawdę to jest zwyczajnie wzruszające i bardzo
                      piękne. No nie? :-)

Dzidka
                      • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:23
                        the_dzidka napisała:

> I ciekawe, że jak ogląda się taką scenę w amerykańskim filmie,
                        > to kiczem trąci. A na żywo i naprawdę to jest zwyczajnie wzruszające i bardzo
                        > piękne. No nie? :-)
                        >
                        No owszem - scenkę rodzajową nakręcimy na następnym USG - pomysł podesłał nam
                        Kondzio ;-)) Tym bardziej, że Dzidzia już sie na jednym ekranei nie mieści ;-)
                        jest taka duża - waży około 400 gram ;-)
                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:17
                    the_kami napisała:

> Aaaa... bo Dzidąg nie czytuje alta...

Nie tylko alta. I nie tylko ja nie czytuję.

>No, Jakubki będą pewnie miały synka :-)

No, teraz juz wiem.

Dz
                    • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:21
                      the_dzidka napisała:

> Nie tylko alta. I nie tylko ja nie czytuję.

Ale alt jest jedyną grupą 'pss-ową', jaką można jeszcze czytać. Innych się nie
                      da. A przy tym jest dość tajny, więc zdecydowanie nie tylko Ty :-D Ale jakbyś
                      chciała, to wiesz :-)

> No, teraz juz wiem.

Oni też wiedzą. Na jakieś 70% ;-)
                      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:23
                        > Ale alt jest jedyną grupą 'pss-ową', jaką można jeszcze czytać. Innych się
                        nie
                        > da. A przy tym jest dość tajny, więc zdecydowanie nie tylko Ty :-D Ale jakbyś
                        > chciała, to wiesz :-)

Zajrzeć mogę, żeby zobaczyć, kto i co tam pisuje, ale ja jednak jestem konserwa
                        w upodobaniach internetowych.

Dz
                        • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:25
                          the_dzidka napisała:

> Zajrzeć mogę, żeby zobaczyć, kto i co tam pisuje, ale ja jednak jestem
                          konserwa
                          >
                          > w upodobaniach internetowych.
                          >
                          Pisują stare, znane ludki ;-) takie jak ja, Kamisia, Jakubek, Kondzio, Długi
                          czasem zajrzy ;-) czyli sami swoi i parę innych zupełnie normalnych ;-))
                          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:44
                            > Pisują stare, znane ludki ;-) takie jak ja, Kamisia, Jakubek, Kondzio, Długi

Ach tak, czyli są jeszcze takie miejsca w sieci, gdzie można spotkać Długiego...

Dzidka złośliwie zaskoczona
                            • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:49
                              the_dzidka napisała:

> Ach tak, czyli są jeszcze takie miejsca w sieci, gdzie można spotkać
                              > Długiego...

Tia, jakieś mordpliki i inne newsadminy głównie. Ech...
                              • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:01
                                the_kami napisała:

> Tia, jakieś mordpliki i inne newsadminy głównie. Ech...

Świety Mikołaj?? ;-))
                                • the_kami Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:03
                                  catalina1 napisała:

> Świety Mikołaj?? ;-))

Też :-)
                          • konradbryw Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:55
                            catalina1 napisała:

> Pisują stare, znane ludki ;-) takie jak ja, Kamisia, Jakubek, Kondzio, Długi
                            ^^^^^^^^^

Konrad, jeśli pozwolisz. ;)

> czasem zajrzy ;-) czyli sami swoi i parę innych zupełnie normalnych ;-))
                            ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nie przesadzajmy, powiedział starszy ogrodnik do pomocnika. :P
                            • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:02
                              konradbryw napisał:

> Konrad, jeśli pozwolisz. ;)

A pozwolę ;-) przepraszam ;-)
                              >
                              > > czasem zajrzy ;-) czyli sami swoi i parę innych zupełnie normalnych ;-))
                              > ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                              >
                              > Nie przesadzajmy, powiedział starszy ogrodnik do pomocnika. :P

No może normalni w specyficznym znaczeniu tego słowa ;-)
                              • konradbryw Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 10:34
                                catalina1 napisała:
                                > > Nie przesadzajmy, powiedział starszy ogrodnik do pomocnika. :P
                                >
                                > No może normalni w specyficznym znaczeniu tego słowa ;-)

hmm... Powiedzmy. ;)
                • catalina1 Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:08
                  the_dzidka napisała:

> O, widzę, że jeszcze nie wszystko wiem? :-)

No to już wiesz ;-) wczoraj na wieczornym spacerze z psem wymyśliłam imię -
                  Michał.
                  • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 09:16
                    > No to już wiesz ;-) wczoraj na wieczornym spacerze z psem wymyśliłam imię -
                    > Michał.

Zaakceptuję ;) każde, byle nie Maciej!!!!
    • raduch Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 12:28
      the_dzidka napisała:

> Oczywiście nie pierwszy raz w życiu dochodzę do takiego wniosku. Zastanawia
      > mnie tylko, ile razy jeszcze do niego dojdę.
      >
      > Dzidka zamyślona nad zawiłością meandrów męskiej egzystencji

Coś ostrego mi koło ucha świsnęlo, ledwo uskoczyłem. Co to mogło być? Wyglądalo
      jak kwantyfikator... ;-)

R
      • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 12:32

> Coś ostrego mi koło ucha świsnęlo, ledwo uskoczyłem. Co to mogło być?
        Wyglądalo
        > jak kwantyfikator... ;-)

To alibi to do mnie?
        Naukowcy też są dziwni zdziebko :-PP

Dz
        • raduch Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 12:52
          the_dzidka napisała:

> To alibi to do mnie?

Nie, ależ skąd...

> Naukowcy też są dziwni zdziebko :-PP

Joł, ale na ogół pod definicję zbieracza podpadają.
          Oj, chyba kwantyfikuję? :-)

> Dz

R
          • the_dzidka Re: Mężczyźni są dziwni 01.06.04, 14:17
            >
            > Joł, ale na ogół pod definicję zbieracza podpadają.
            > Oj, chyba kwantyfikuję? :-)

Czy ja wiem? Znam wielu. (Rodzice mają przyjaciół na Polibudzie, spędzaliśmy
            razem wakacje i łykendy.) TY w kazdym razie pod zbieracza podpadasz :)

Dz
          • the_dzidka Nawiasem mówiąc 01.06.04, 14:47
            Wiem, że znasz ten dowcip. Ale że to mój ulubiony, nie oprę się przyjemności
            przytoczenia go:

Pewnemu profesorowi matematyki zepsuł się kaloryfer. Nie wiedział, jak to
            naprawić, więc wezwał hydraulika. Ten chwilę postukał i naprawił. Profesor, jak
            się dowiedział ile ma zapłacić, mina mu zrzedła.
            – Panie majster. Dlaczego to tyle kosztuje?
            – To jest dużo?
            – To pół mojej pensji.
            – Gdzie pan pracuje?
            – Jestem pracownikiem naukowym na wydziale matematyki.
            – Panie, przyjdź pan do nas. Tygodniowy kurs i naprawia pan kaloryfery. Tylko
            nie przyznawaj się pan do wykształcenia. Skończył pan 7 klasę i nic więcej. U
            nas tylko takich przyjmują.
            Profesor poszedł na kurs i zaczął pracować. Po roku szefostwo zarządziło
            podnoszenie kwalifikacji i wszyscy musieli skończyć podstawówkę. Na pierwszej
            lekcji matematyki profesor został przywołany do tablicy. Kazano mu napisać wzór
            na pole koła. Niestety jak na złość zapomniał go. Wyprowadza więc go. Pisze,
            pisze i ma wynik: P = - pi × r^2. Błąd, pole nie może być ujemne. Sprawdza
            obliczenia, wszystko dobrze. Odsuwa się od tablicy a z sali słychać szepty
            kolegów:
            – Zmień granicę całkowania...

Dz

• raduch Re: Nawiasem mówiąc 01.06.04, 14:56
              the_dzidka napisała:

> kolegów:
              > – Zmień granicę całkowania...

Buuu, spaliłaś. Powinno być "zamień granice" ;-D

> Dz
              >
              R
              • the_dzidka Re: Nawiasem mówiąc 01.06.04, 15:30