slo-onko 05.06.04, 20:44 z ktorym nie mialam jeszce okazji sie poznac:) jestem Slo:) milo mi Nick:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slo-onko Re: witam nicka :) 05.06.04, 20:49 "Spędziłem dwie godziny czytając posty na tym forum i mogę powiedziec tylko jedno, zazdroszcze wam szczerze, jesteście super. "-jesli Ci sie podoba to zostan z nami:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 05.06.04, 21:38 Dziekuję, widzę że trafiłem na wspaniałych, normalnych ludzi. Będę często odwiedzał tę stronkę bo już zdążyłem was polubić Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: witam nicka :) 05.06.04, 21:54 nick000 napisał: > Dziekuję, widzę że trafiłem na wspaniałych, normalnych ludzi. Będę często > odwiedzał tę stronkę bo już zdążyłem was polubić dziekujemy bardzoz a cieple slowa :))))))) to bardzo mile i bardzo "buduje" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 05.06.04, 21:54 wypada powiedzieć kilk słow o sobie, mieszkam na podlasiu, studia, żona, córka, praca - typowa droga zyciowa, typowy facet po czterdziestce Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: witam nicka :) 05.06.04, 21:57 nick000 napisał: > wypada powiedzieć kilk słow o sobie, mieszkam na podlasiu, studia, żona, > córka, praca - typowa droga zyciowa, typowy facet po czterdziestce odpowiezd: jestem z zachodniopomorskiego, praca, maz, dwie corki, typowa (moze czasem nie typowa;-) kobieta-kaliber trzydziestka osemka:) a z niektorymi poduszankami nawet sie spotkalysmy i mamy zamiar dalej to kontynuowac:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 05.06.04, 22:04 jestem pod wrażeniem, nie będzie wśród kobiet facet dysonansem ? Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: witam nicka :) 05.06.04, 22:16 nick000 napisał: > jestem pod wrażeniem, nie będzie wśród kobiet facet dysonansem ? ale tu tez sa faceci:) tylko rzadko zagladaja:) nawet zalozycielem jest on-rzulw:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 05.06.04, 22:27 rozumiem, te wasze nicki takie oryginalne, ładne są Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: witam nicka :) 05.06.04, 22:52 nick000 napisał: > rozumiem, te wasze nicki takie oryginalne, ładne są czesc jest od imion, czesc to faktycznie oryginalne:0 Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 05.06.04, 23:05 wiesz slo, dobrze mi się z tobą rozmawia, powiem ci co najbardziej lubie w zyciu robić, moim ulubionym zajęciem jest czytanie wierszy sergiusza jesienina Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 00:55 hej Nick ja tez lubie czytac wiersze, moze bys wpisal Twojego favorirta jakis wiersz?? mal znam jego wierszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 06.06.04, 01:13 to piękne wiersze, sa swietne polskie przekłady np Mangirda czy Nowaka, tak naprawdę to tylko czytanie ich w języku rosyjskim ma sens, ale może ci się ten spodoba cicho po urwisku jalowcem schodziła czesząc grzywę jesień-rudawa kobyła ponad brzegu rzeki skłębione poszycie rozbrzmiewa jej podków grantowe bicie wiatr-zakonnik, idąc zalęknionym krokiem, miętosi listowie za drogi wyskokiem i całuje krzak jarzębiny rozchwiny niewidzialnego chrystusa purpurowe rany Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 01:24 dziekuje Nicku ladny,malowniczy.... zawsze jak czytam podobne wiersze, zaluje,ze nie umie malowac, od razu sie chce chwycic za pedel i przelac poezje na plotno czytam czasami szwedzkie, pare razy chcialam je przetlumaczyc nic nie wyszlo...stracil urok w innym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 06.06.04, 01:35 kendo czy Ty masz taki sam problem ze snem jak ja? masz oczywiście rację co do poezji tlumaczonej, chociaż.. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 01:52 hihi, czasami mam problem z zasnieciem, dzis sytuacja wyjatkowa byla, jestem za bardzo zmeczona by zasnac wiec sie snuje po necie;)) zauwazylam tez,jak jest pelnia ksiezyca to niespie i nawet nie czuje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 01:56 czasami sie upodabniam do tego wiersza Kazimiery Illakowiczowny "Zarna" Byly gwiazdy-niema gwiazd., byl aniol,ale zgasl W ciemnosci, po omacku zarna za ciezkie obracam i miele codzien,chociaz to nielatwo, malenka garsteczke swiatla. 1954 Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: witam nicka :) 06.06.04, 09:54 no coś ty... jaki dysonans:-))) faceci som ci u nas, ale często pod poduchy się chowają i się nie odzywają:-) ale duchem są cały czas:-) czyż nie Transik??? czyż nie Rzulwik??? ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 10:48 moze teraz wystawia noski zpod poduszki:-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: witam nicka :) 06.06.04, 11:24 witaj Nicku :)) mysmy juz pogadali nawet sobie :)) pozdrovki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 12:27 **Ulalko a to Wy sie juz znacie??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 06.06.04, 15:04 oj pogadaliśmy sobie, pozdrowienia nick Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: witam nicka :) 06.06.04, 15:32 hmmmmmmmmmmmmm...........:-)))))))))))) o wiecej nie pytam;)) **Nick, a jak twoje spanie??? wyspales sie.... jest pelnia ksiezyca,tak pieknie wisial u mnie na sztytach dachow wilgasny pomaranczowy intruz;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: witam nicka :) 06.06.04, 16:57 jakoś nigdy nie zastnawiałem się nad tego przyczyną, ale od bardzo dawna śpie niewiele wstaje wcześnie i jestem na chodzie, kondycja mi dopisuje tylko nerwy juz nie takie jak dawniej, księzyc zapewne ten sam jest i u mnie, patrzył w okno z szyderczym uśmiechem pozdrawiam nick Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: witam nicka :) 06.06.04, 17:34 nick000 napisał: > oj pogadaliśmy sobie, pozdrowienia nick :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko dla nicka i wszystkim poduchowcom:)))) 06.06.04, 20:54 nie mialam okazji czytac wierszy Sergiusza Jesienina ale uwelbiam zbierac takie mini tomiki np. J.Tuwima. S.Balińskiego i inne poezje. i dzis wlasnie dedykuje jeden wiersz s.balinskiego-piekny-dla wszystkich:) ANTYROMANTYZM Nie kochać nam, nie marzyć, nie usychać w biegu, Nie roztkliwiać się gwiazdą, nie poddawać smutkom, Nie odpływać od życia, jak łódką od brzegu, Bo ani życie brzegiem, ani sen jest łódką. Nie iść nam, niepoprawnym, w ogrody szczęś1iwe Między drzewa, zbyt piękne aby były żywe. Nie słuchać nam podszeptów, których chce się słuchać, Gdy płynie cichy wieczór, gdy noc płynie głucha. Nie ufać nam melodiom, słyszanym z daleka, Nie dowierzać księżycom, czarów nie wywlekać, Nie wczytywać się w ogień, nie szukać w popiele, Nie kochać nam, nie marzyć, nie tęsknić tak wiele. nie jestem antyromantyczna;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: dla nicka i wszystkim poduchowcom:)))) 06.06.04, 21:01 i tak się poetycznie (poetycko?) zrobiło aż miło/nick Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: dla nicka i wszystkim poduchowcom:)))) 06.06.04, 21:24 a to ciekawy wiersz Sloo ja lubie czytac Poswiatowska, zawsze cos sobie dokupie z nowego autora w kraju, zawsze z czegos musze zrezygnowac,bo wysza bym jak osiolek juczny.... **Nick nad ksiezycem sie nigdy nie zastanawialam ale kiedys w jakims miesieczniku przeczytalam,ze podczas roznych faz ksiezyca powinno sie robic rozne rzeczy, ma to dawac epszy efekt. mielgo wieczoru Wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś