urszulka_ma 12.11.14, 10:01 zwykły znaczy = szary? czy dzień ma swoją barwę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanuk Re: zwykły dzień 13.11.14, 12:18 zwykly ,znaczy szary. chyba ze mozna pospac do siodmej. i ze sie ma sny. wtedy moze nie jest tak szaro po przebudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma kolorowy dzień... 14.11.14, 23:19 pamiętasz swoje sny?:) ja ostatnio chyba za szybko wstaję i zapominam co mi się śni, a może nic mi się nie śni.. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: kolorowy dzień... 16.11.14, 10:02 Uwielbiam dosypiać.Wtedy sny są wyraziste i zapamiętywane. Co się dzieje w moich snach wcześniej,nie wiem. A dni? Szaro+zwyczajnie =jednostajnie? Zwykle toczą się wyznaczonymi torami tj. kolorami. Dopóki nie padnie grom z jasnego nieba albo nie wybuchną fajerwerki jakieś:) Tak sobie myślę,że jak się zmiesza wszystkie kolory to powstaje szary. Szary=wielobarwny:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: kolorowy dzień... 17.11.14, 21:04 halina501 napisała: > Uwielbiam dosypiać.Wtedy sny są wyraziste i zapamiętywane. > Co się dzieje w moich snach wcześniej,nie wiem. > A dni? > Szaro+zwyczajnie =jednostajnie? o szarości w ten sposób myśli większość ludzi > Tak sobie myślę, że jak się zmiesza wszystkie kolory to powstaje szary. > Szary=wielobarwny:) masz racje z tym mieszaniem barw rzeczywiście zmieszane barwy kontrastowe np. czerwień + zieleń - dopełniają się do szarości Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: kolorowy dzień... 22.11.14, 11:41 Widzisz,szary czy barwny ,zawsze jest coś do zrobienia i każdy następny cieszy. Nie ma czasu na nudę.A te nasze maleńkie nadzieje i radości (mam na myśli wnusiątka) rozświetlają szarzynę nie da się, no po prostu się nie da nie uśmiechać szczerze od ucha do ucha.:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: kolorowy dzień... 26.11.14, 09:07 halina501 napisała: > Widzisz,szary czy barwny ,zawsze jest coś do zrobienia i każdy następny cieszy. > Nie ma czasu na nudę.A te nasze maleńkie nadzieje i radości (mam na myśli wnusi > ątka) rozświetlają szarzynę nie da się, no po prostu się nie da nie uśmiechać szczerze od ucha do ucha.:) tak:) moje małe śmieje się całą sobą, 30 skończy 5 miesięcy zaczyna siadać, no i sensacja tego tygodnia - wyszedł pierwszy ząbek - a uśmiech z jednym zębem stał się jeszcze śmieszniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: kolorowy dzień... 02.12.14, 12:20 Pierwszy ząbek to poważna sprawa:) Pewnie musi być wypróbowany na czym tylko się da. Na babci brodzie również:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: kolorowy dzień... 07.12.14, 18:31 dziwacznie jej te "kielochy" wychodzą... ale z tym niby "całowaniem" to masz racje:) i broda i poliki i nawet nos chciała posmakować:) była w piątek na swoim pierwszym przedstawieniu - mikołajkowym nie wiem czy coś do niej dotarło, ale chwilami miała zdziwione oczy wielkie jak filiżanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: kolorowy dzień... 09.12.14, 20:24 Och,na pewno wszystko było ciekawe i kolorowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: zwykły dzień 16.12.14, 15:37 jeszcze szary...Dzisiaj w autobusie podsłuchałam rozmowę i co się okazuje?Tej zimy zimy nie będzie...Ciągle ma być szaro? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: zwykły dzień 16.12.14, 16:54 ale ta szarosc moze byc w roznych licznych odcieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: zwykły dzień 19.12.14, 11:49 Masz rację Kanuku.W końcu szary to też kolor.Od nas też trochę zależy jakie odcienie nadamy szarościom.:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: zwykły dzień 22.12.14, 00:02 że tak powiem "fachowo"..;-) pary kolorów leżących na przeciwko siebie w kole barwnym dopełniają się do szarości:) np. czerwień + zieleń = szary pomarańczowy + niebieski = szary żółty + fioletowy = szary :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: zwykły dzień 23.12.14, 00:20 wiadomo, że w promieniach słońca świat jest kolorowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: zwykły dzień 23.12.14, 02:19 meteorolodzy obiecuja nam ,ze od dzis promieni slonecznych bedzie co dzien wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dużo promieni słońca... 29.12.14, 12:52 ..i samych kolorowych dni życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: dużo promieni słońca... 31.12.14, 09:50 Czyżby kanuk nawiązywał do kotów?:) W nocy wszystkie szare a nawet czarne. Wystarczy wina odrobina;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma za dni kolorowe!:) 31.12.14, 18:18 halina501 napisała: > Czyżby kanuk nawiązywał do kotów?:) > W nocy wszystkie szare a nawet czarne. > Wystarczy wina odrobina;)) Zdrowie! Za Stary i Nowy Rok! Eleni - Miłość jak wino Odpowiedz Link Zgłoś