17.12.14, 19:00
Widział ktoś?
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: IDA 17.12.14, 20:11
      Nie, ja nie widziałam. Zanim u nas w kinach poleci to jeszcze trochę wody upłynie :)
    • silencjariusz Re: IDA 17.12.14, 20:19
      Mną nie wstrząsnął.
    • to_ja_pisze Re: IDA 17.12.14, 20:53
      obejrzałam właśnie
      dobry, ale zupełnie bez szału
      dla mnie zdecydownie lepsi Bogowie, jeśli mówimy o polskim kinie
      • silencjariusz Re: IDA 17.12.14, 22:35
        No właśnie. Bez szału. Przypuszczam, że gdyby w filmie nie pojawił się wątek żydowski to film przeszedłby bez echa.
    • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 17:53
      Wczoraj widziałam. Nie zachwycił mnie.
      • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 17:56
        A co Szarlotta poleca do obejrzenia? Bo tak się jakoś złożyło, że mam dziś chwilę wolnego i bym sobie coś obejrzał.;)
        • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:01
          Chwilę wolnego? :>
          Sil ma przecież Sylwestra świętować :>
          • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:02
            A skąd. Filmu szukam na wieczór.
            • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:21
              Znaczy się z tym sylwestrem to Sil kłamał? :>
              • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:25
                Czemu kłamał? Każdy obchodzi jak umie i chce.Co prawda w kalesonach nie szlajam się po chacie i zatłuszczonej gazety na stole nie mam ale reszta się zgadza. Znaczy obchodzę Sylwestra. Po swojemu.;)
                • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:29
                  Ok, to w takim razie ja źle zrozumiałam :P
                  • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:38
                    To co Szarlotta poleca do obejrzenia?
                    • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:50
                      A nie wiem, nie mam typów. Ale mam za to kod na seans z Żywcem :D
                      • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:57
                        Chyba to obejrzę:
                        alekino.tv/film/razem-czy-osobno-1
                        • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 19:08
                          Łeee, a ja wciąż nie wiem na co się zdecydować :>
                          • tdf-888 Re: IDA 31.12.14, 19:49
                            wybierasz kiecke?
                            • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 19:57
                              Nieee, film :P
                              • tdf-888 Re: IDA 31.12.14, 20:28
                                a japojade z kac vegas 3 ;]
                                • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:14
                                  Kac Vegas 3? Ja jeszcze 1 i 2 nie widziałam :P
                                  • tdf-888 Re: IDA 31.12.14, 21:24
                                    taaa.. 1 nawet fajna byla, ale pozniej juz sie pomysl na tyle wsploatowal, ze nast czesci juz mnie zaczely irytowac. juz nie ogladam, przelaczam se
                                    • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:37
                                      Ja się też jednak przełączyłam na... Pana Boga w ogródku :P
                                      Uwielbiam ten film :D
                                      • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:43
                                        A wie Szarlotta, że sporo scen z filmów "U Pana Boga..." kręcono w moim chutorze?
                                        • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:57
                                          No coś podobnego :P
                                          Wiedziałam, że kręcili na Podlasiu ale żeby w Chutorze to bym nie pomyślała nawet. A które konkretnie sceny? I czy Sil się czasem gdzieś na statystę nie załapał? :D
                                          Jakby Sile se chciał pooglądać mój Chutor to "Wszystkie kobiety Mateusza". Film jest głupi ale C-n zagrał ślicznie :D
                                          • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:15
                                            Scen sporo. Kościół, plebania, organistówka, komenda policji, aleja staryxh lip na cmentarz, cerkiew, parę ulic i okoliczne (chutorowe) krajobrazy. Musiałbym prawie całe filmy Szarlottcie opowiedzieć.:P Na statystę się nie załapałem.;)
                                            • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 22:26
                                              A, no czyli cały film :P
                                              • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:41
                                                Nie, no skąd. Nie cały. Ale kilka scen jest z chutoru.
                                      • tdf-888 Re: IDA 31.12.14, 21:58
                                        a to dałaś rodzicom na kino i zajęłaś tv? :P
                                        • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 22:00
                                          Lepiej, w komputerze se oglądam :D
                        • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 20:20
                          Nie jest zły ten film. Przynajmniej na to wygląda po 40 minutach oglądania.
                          • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 20:35
                            Ja chyba jednak poczytam :P
                            • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 20:59
                              Ja nie dam rady czytać. Jakoś mam ostatnio problemy ze skupieniem się.
                              • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:13
                                Włączyłam film "Pan i Pani Kiler" ale nie powala mnie jakoś.
                                • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:20
                                  A w zasadzie to jakie filmy Szarlotta lubi?
                                  • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:36
                                    A w sumie to nie wiem, różne rózniste. Poza horrorami i innymi brutalnymi gdzie trup się ściele gęsto :>
                                    • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:41
                                      Horrorów też nie lubię. Teraz zaczynam alekino.tv/film/return-to-zero
                                      • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:55
                                        Ależ lecisz z tymi filmami :D
                                        • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:16
                                          Mówiłem przecież, że Sylwestra obchodzę.:P
                                          • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 22:26
                                            Obchodzenie Sylwestra to mi się z szampanem i tańcami skojarzyło ;p
                                            • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:43
                                              Tańczyć to co najwyżej mógłbym z boa.;) Szampana brak. Podobnie jak partnerki do tańca.;)
                                              • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:02
                                                Ja też nie mam szampana :>
                                                Ale se piętro niżej na toaścik zejdę :D
                                                • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 23:20
                                                  Ja to pójdę chyba już spać.
                                                  • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:29
                                                    Łeee, z Sila to kiepski zawodnik, przecie to już ledwo pół godziny do nowego roku ;p
                                                  • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 23:44
                                                    No ale przecież Szarlotta i tak pewnie podobnie jak rok temu ulotni się przed północą z forum.:P A swoją drogą to Szarlotta już drugi Sylwester ze mną spędzą.:P
                                                  • szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:48
                                                    Nom, właśnie idę na toast :D
                                                    A potem może i wyjdę na chwilę na dwór ale nie wiem jeszcze na pewno gdyż nie wiem gdzie jest szal :>
                                                    Ale w zeszłym roku byłam chyba zdrowa :D
                                                  • silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 23:49
                                                    No to wszystkiego dobrego Szarlottcie w nowym roku życzę. I dużo zdrowia.
    • to_ja_pisze Re: IDA 01.01.15, 10:43
      www.filmweb.pl/person/Pawe%C5%82+Pawlikowski-110922
      Pawlikowski nie jest polskim reżyserem, tylko brytyjskim.
      Znalazłam też informacje w necie, że jest pochodzenia żydowskiego.
      Po obejrzeniu filmu już to wiedziałam. Uwaga nie jestem antysemitką, ale pachniało mi to dziwnie.
      • tdf-888 Re: IDA 01.01.15, 13:23
        żyd daje na film o swojej historii a potem żydzi wzajemnie przyznają sobie oskary. mi to nie wadzi. kompletnie mnie nie interesuje, kto dostaje te nagrody.
        • to_ja_pisze Re: IDA 01.01.15, 13:38
          Tadzio, chodzi mi o to, że reżyser miał osobiste powody do nakręcenia filmu. Moim zdaniem film jest antypolski (tu i dziwo zgadzam się z prawicą). Nie rozumiem za to radości Polków, że ten film drepcze po oskara. Film przeciętny, z czym zgadzają się moi przedmówcy, który popularność zyskał dzięki wątkowi żydowskiemu.
          Oto żyd polskiego pochodzenia żyjący w Wielkiej Brytanii nakręcił średni film zawierający nieciekawe prawdy historyczne. Rozumiem, że miał taką potrzebę aby pokazać światu jacy byli Polacy. Nie rozumiem Polaków, którzy się cieszą z tego, że polski film rzekomo polskiego reżysera robi taką furorę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka