szarlotka_ja Re: IDA 17.12.14, 20:11 Nie, ja nie widziałam. Zanim u nas w kinach poleci to jeszcze trochę wody upłynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: IDA 17.12.14, 20:53 obejrzałam właśnie dobry, ale zupełnie bez szału dla mnie zdecydownie lepsi Bogowie, jeśli mówimy o polskim kinie Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 17.12.14, 22:35 No właśnie. Bez szału. Przypuszczam, że gdyby w filmie nie pojawił się wątek żydowski to film przeszedłby bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 17:56 A co Szarlotta poleca do obejrzenia? Bo tak się jakoś złożyło, że mam dziś chwilę wolnego i bym sobie coś obejrzał.;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:01 Chwilę wolnego? :> Sil ma przecież Sylwestra świętować :> Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:21 Znaczy się z tym sylwestrem to Sil kłamał? :> Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:25 Czemu kłamał? Każdy obchodzi jak umie i chce.Co prawda w kalesonach nie szlajam się po chacie i zatłuszczonej gazety na stole nie mam ale reszta się zgadza. Znaczy obchodzę Sylwestra. Po swojemu.;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 18:50 A nie wiem, nie mam typów. Ale mam za to kod na seans z Żywcem :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 18:57 Chyba to obejrzę: alekino.tv/film/razem-czy-osobno-1 Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 19:08 Łeee, a ja wciąż nie wiem na co się zdecydować :> Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:14 Kac Vegas 3? Ja jeszcze 1 i 2 nie widziałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: IDA 31.12.14, 21:24 taaa.. 1 nawet fajna byla, ale pozniej juz sie pomysl na tyle wsploatowal, ze nast czesci juz mnie zaczely irytowac. juz nie ogladam, przelaczam se Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:37 Ja się też jednak przełączyłam na... Pana Boga w ogródku :P Uwielbiam ten film :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:43 A wie Szarlotta, że sporo scen z filmów "U Pana Boga..." kręcono w moim chutorze? Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:57 No coś podobnego :P Wiedziałam, że kręcili na Podlasiu ale żeby w Chutorze to bym nie pomyślała nawet. A które konkretnie sceny? I czy Sil się czasem gdzieś na statystę nie załapał? :D Jakby Sile se chciał pooglądać mój Chutor to "Wszystkie kobiety Mateusza". Film jest głupi ale C-n zagrał ślicznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:15 Scen sporo. Kościół, plebania, organistówka, komenda policji, aleja staryxh lip na cmentarz, cerkiew, parę ulic i okoliczne (chutorowe) krajobrazy. Musiałbym prawie całe filmy Szarlottcie opowiedzieć.:P Na statystę się nie załapałem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:41 Nie, no skąd. Nie cały. Ale kilka scen jest z chutoru. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 20:20 Nie jest zły ten film. Przynajmniej na to wygląda po 40 minutach oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 20:59 Ja nie dam rady czytać. Jakoś mam ostatnio problemy ze skupieniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:13 Włączyłam film "Pan i Pani Kiler" ale nie powala mnie jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:20 A w zasadzie to jakie filmy Szarlotta lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 21:36 A w sumie to nie wiem, różne rózniste. Poza horrorami i innymi brutalnymi gdzie trup się ściele gęsto :> Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 21:41 Horrorów też nie lubię. Teraz zaczynam alekino.tv/film/return-to-zero Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:16 Mówiłem przecież, że Sylwestra obchodzę.:P Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 22:26 Obchodzenie Sylwestra to mi się z szampanem i tańcami skojarzyło ;p Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 22:43 Tańczyć to co najwyżej mógłbym z boa.;) Szampana brak. Podobnie jak partnerki do tańca.;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:02 Ja też nie mam szampana :> Ale se piętro niżej na toaścik zejdę :D Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:29 Łeee, z Sila to kiepski zawodnik, przecie to już ledwo pół godziny do nowego roku ;p Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 23:44 No ale przecież Szarlotta i tak pewnie podobnie jak rok temu ulotni się przed północą z forum.:P A swoją drogą to Szarlotta już drugi Sylwester ze mną spędzą.:P Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: IDA 31.12.14, 23:48 Nom, właśnie idę na toast :D A potem może i wyjdę na chwilę na dwór ale nie wiem jeszcze na pewno gdyż nie wiem gdzie jest szal :> Ale w zeszłym roku byłam chyba zdrowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: IDA 31.12.14, 23:49 No to wszystkiego dobrego Szarlottcie w nowym roku życzę. I dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: IDA 01.01.15, 10:43 www.filmweb.pl/person/Pawe%C5%82+Pawlikowski-110922 Pawlikowski nie jest polskim reżyserem, tylko brytyjskim. Znalazłam też informacje w necie, że jest pochodzenia żydowskiego. Po obejrzeniu filmu już to wiedziałam. Uwaga nie jestem antysemitką, ale pachniało mi to dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: IDA 01.01.15, 13:23 żyd daje na film o swojej historii a potem żydzi wzajemnie przyznają sobie oskary. mi to nie wadzi. kompletnie mnie nie interesuje, kto dostaje te nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: IDA 01.01.15, 13:38 Tadzio, chodzi mi o to, że reżyser miał osobiste powody do nakręcenia filmu. Moim zdaniem film jest antypolski (tu i dziwo zgadzam się z prawicą). Nie rozumiem za to radości Polków, że ten film drepcze po oskara. Film przeciętny, z czym zgadzają się moi przedmówcy, który popularność zyskał dzięki wątkowi żydowskiemu. Oto żyd polskiego pochodzenia żyjący w Wielkiej Brytanii nakręcił średni film zawierający nieciekawe prawdy historyczne. Rozumiem, że miał taką potrzebę aby pokazać światu jacy byli Polacy. Nie rozumiem Polaków, którzy się cieszą z tego, że polski film rzekomo polskiego reżysera robi taką furorę. Odpowiedz Link Zgłoś