Dodaj do ulubionych

Wolno ponarzekać?

03.03.15, 18:55
:>
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:18
      wolno :)
      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:24
        Dziękuję za pozwolenie ;)
        Narzekam zatem... :>
        • arogancka_agrafka Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:40
          szarlotka_ja napisała:

> Narzekam zatem... :>

eeeeee.... i to wszystko ? :>
          Słabo :P
          • carol-jordan Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:49
            Też czekałam......... :P
            • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:54
              Mówią, że kto czeka... ten się doczeka, czy jakoś tak :P
          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:54
            Nie wiem na ile sobie mogę pozwolić :D
            • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:03
              masz dyspenzę...na DUŻO :D
              • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:06
                UUuuu, to forum może tego nie unieść :D
                • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:16
                  wykorzystuj, jak są możliwości;):>
                  • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:35
                    Taaaa, a potem ban za nadużywanie cierpliwości forumowiczów :P
                    • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:54
                      dizś jest taki dzień....że możesz wszystko :P
    • to_ja_pisze Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:34
      Proszę bardzo.
      • ame_belge34 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:50
        ale jakiś konkrecik ? :> czy tak ogólnie ?
        • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:56
          Ogólnie ale tak konkretnie :P
    • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:49
      To co tam Szarlottcie na wątrobie zalega? Niech Szarlotta mówi.
      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:55
        Robota mnie wykańcza, ludzie mnie wkurzają :>
        • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 20:58
          No ale co dokładnie się stało? Proszę szczegółowo wyłuszczyć kto Szarlottę zdenerwował i co zrobił.
          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:05
            Ale nazwiskami mam podawać? :P
            • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:06
              Koniecznie. Listę proskrypcyjną zrobię.;)
              • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:12
                Teraz to się przelękłam czy to co napiszę nie będzie użyte przeciwko mnie? ;P
                • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:15
                  No tak... Normalne... I chcę i się boję.:P No to nie nalegam.;)
                  • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:34
                    Po pierwsze to koleżanki mnie wkurzają bo regularnie wypijają moje kawowo - herbatowo - śmietankowo - cytrynowe zapasy. I to wkurza, bo one nigdy nic nie przyniosą, tylko na sępa jadą :>
                    Po drugie regularnie wkurza mnie moja nawiedzona koleżanka, która w tej chwili ma na mnie focha i się nie odzywa. Nie mam pojęcia dlaczego i to też wkurza :>
                    Po trzecie moja kerowniczka za to samo co koleżanka powyżej :>
                    Po czwarte sprzątaczki mnie irytują, bo zamiast siedzieć w swoim szeregu to są tak mądre, że wiedzą wszystko, tylko nie to gdzie leży miotła :>
                    Po piąte wkurzają mnie ludzie, którzy zachowują się bardzo głośno. Nie cierpię jak ktoś do mnie głośno mówi, w tym przeklina, niemal wrzeszczy, aż tak nie jestem głucha :>
                    Po szóste wkurzają mnie rozpieszczone dzieciaki, którym wszystko wolno :>
                    Po siódme wkurza mnie koleżanka, która sama nie umie podjąć decyzji i z każdą pierdołą wiecznie dzwoni :>

A poza tym jest pięknie :D
                    • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:36
                      ...zażyj magnez ...

:D
                      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:38
                        chyba deprim :>

I jeszcze mnie wkurza to, że se sama nie umiem pita rozliczyć :P
                        • margott70 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:39
                          Program se ściągnij, sam rozliczy, co się będziesz fatygować
                          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:41
                            Taaa... jasne, program. Dwa lata temu mnie US na dywanik wzywał :>
                            Już nie ufam ściąganym programom :D
                            • margott70 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:43
                              Program to raz, a dwa wynik trzeba sprawdzić, mogę Ci sprawdzić, to akurat umiem;)
                              • szarlotka_ja [...] 03.03.15, 21:47
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:51
                                  Szarlotka ja Cię chyba trzepnę .... :->
                                  • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:53
                                    Za co konkretnie? :>
                                    • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:56
                                      za niewinność rzecz jasna :->
                                      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:57
                                        Tak właśnie myślałam :P
                                        Ale obiecuję poprawę. W ten łikend nadrobię zaległości - spróbuję sama :D
                                        • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:59
                                          a tydzień się w domu nudziła.... :-P
                                          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:16
                                            Chora byłam, tabletki zażywałam, nie mogłam w papierach siedzieć :>
                                            Poza tym w L4 miałam napisane, że leżeć to sama rozumiesz :D
                                            • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:18
                                              a skoro tak to jesteś usprawiedliwiona ;-)
                                              • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:19
                                                Dziękuję :D
                                • to_ja_pisze Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:29
                                  Ty się dziewczyna na otwartym forum nie chwal takimi sprawami, lepiej poproś Onyksa o wycięcie tej wypowiedzi.
                                  • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:34
                                    myślisz, że szpieg ze skarbówki może się tu przyplątać ?
                                    • to_ja_pisze Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:35
                                      wydaje mi się, że to nie rozsądne w wysokim stopniu
                                      • to_ja_pisze Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:36
                                        nierozsądne of course
                                        się przejęłam
                                      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:44
                                        OK, masz rację, to nierozsądne było i proszę onyksa o wycięcie tamtej wypowiedzi.

Jednakowoż muszę uzupełnić, że nie mam żadnych zaległości finansowych, wszystko opłacam na bieżąco. Na bieżąco wypisuję wszystkie rachunki, pisząc o pomocy księgowej miałam na myśli segregowanie tych wszystkich rachunków, faktur etc. oraz pomoc przy wpisywaniu tego do księgi przychodów i rozchodów.
                                        Poza tym ta działalność to taka praca po godzinach, żeby nikt mi nie zarzucił, że pracuję "na czarno" ;). Po prostu chciałam mieć spokój, bo wiem, że konkurencja czuwa. Zysk z tego jest niewielki, bo lwią część pochłania ZUS. Ale lubię to i chcę mieć czyste sumienie, a że z cyferkami mam nie po drodze to i zaległości w papierkach się zdarzają, niestety... ;)
                    • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:39
                      No i można? Można. Zalecam spokój i stały nadzór nad zapasami kawowo-herbaciano-śmietankowymi oraz waciki do uszu w celu wytłumienia nawiedzonych, rozkrzyczanych koleżanek.;)
                      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:43
                        Silowi łatwo powiedzieć, bo pewnie w babińcu nie pracuje :>
                        U nas w robocie to już tych kilku chłopów zniewieściało ale przynajmniej mają swoje zapasy i nie podkradają :D
                        • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:47
                          Nie trzymaj zapasów. I bezczelnie proś każdą koleżankę po kolei o kawę/herbatę i co tam jeszcze , bo Tobie już wszystko wyszło :->
                          • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:51
                            a najlepiej patrz w oczy i mów...że ktoś sobie ciągle ...,,pożyczał''.....
                        • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:49
                          Dwa ostatnie lata spędziłem w boksie z dziewczyną, z którą nikt nie chciał pracować bo taka wredna była. A że baby kłótliwe są to inna sprawa. Ale na to też jest rada. Wystarczy kogucika do kurek wpuścić i zaraz spokojniejsze się robią.:P
                          • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:55
                            ja tam się na drobiu nie znam, ale wydawałoby się, że przy/o kogucika owe kurki powinny się za piórka poszarpać, a nie uspokajać :-P
                            • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:01
                              No nie wiem, nie wiem. Piórka lecą tam gdzie same baby siedzą w boksach. I nawet na dyktafony potajemnie się nagrywają, żeby wiedzieć co inne o nich mówią gdy z boksu wychodzą.;)
                              • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:03
                                ło matko, takie rzeczy to to ... to tylko w chutorze ? :-D
                                • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:05
                                  Ja tam nie wiem czy tylko w chutorze. Może Wy wszystkie tak z natury macie.:P
                                  • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:20
                                    wiesz co ? albo Ci się coś złego od niektórych kolegów z sąsiedniego forum udzieliło, albo za dużo z wrednymi babami przesiadujesz :->
                                    • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:24
                                      Tak właśnie myślałem. Że to wina kobiet.:P Że jestem taki jaki jestem.;)
                                      • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:26
                                        jesteś niemożliwy :-D
                                        • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:31
                                          A skąd. Zwykły chłop w uszance.
                                          • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:33
                                            ale latem to zrzucasz uszankę, mam nadzieję ? ;-)
                                            • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:36
                                              Uszy do góry podnoszę. Żeby się nie przegrzać.
                              • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:04
                                żartujesz chyba....?
                                • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:06
                                  Poważnie mówię. Najpierw się nagrywały a potem awanturowały.;) Jak to kobiety.:P
                                  • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:14
                                    powiem Ci szczerze......zaskoczyłeś mnie, jak dawno już nikt....

baby to jednak są wariatki:D
                                    • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:19
                                      Oj tak, tak.;)
                          • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:55
                            kogut...coś Ty jej zrobił?:>:>:
                            • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:57
                              Na szczęście odeszła z roboty. Tak wrednej, bezczelnej baby to jeszcze nigdy nie spotkałem.
                              • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:00
                                to pytanie pozostaje otwarte coś Ty jej zrobił ? ;-)
                              • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:02
                                Pracę lepszą znalazła. To odeszła. Nic jej nie robiłem. Czasem tylko ciśnienie jej podnosiłem.:P
        • margott70 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:20
          Szarlotta nie narzeka, bo jak chwilę temu siedziała w domu to narzekała,że nudno
          • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:21
            Bo jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.;)
            • carol-jordan Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:23
              Nieprawda, bo....
              Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. :P
              • arogancka_agrafka Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:24
                A niektórym to się wydaje, że trawa u sąsiada bardziej zielona :P
                • carol-jordan Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:28
                  Kwestia farby..... :D
                  • silencjariusz Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:30
                    No nie wiem. W nocy to wszystkie koty są szare.
          • carol-jordan Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:22
            Upssss...... :P
            Chciałam i ja to wspomnieć, ale śmiałości nie miałam.........
          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:36
            No, ja generalnie narzekam więc trzeba przywyknąć lub ignorować :D
            • margott70 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:38
              Mnie tam nie przeszkadza, jedynie przypominam Szarloccie, żeby doceniła fakt,że nudy się pozbyła
              • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 21:39
                No, fakt, na nudę to nie ma co aktualnie narzekać :D
    • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:04
      Szarlotta...lepiej Ci już?
      • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:17
        Tak :D
        • czarny.onyks Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:21
          no to rachuneczek dostaniesz pocztą......

:D :D :D :D
          • szarlotka_ja Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:22
            Tak myślałam :P
          • maruda2 Re: Wolno ponarzekać? 03.03.15, 22:25
            wepnie do segregatorka i przypomni sobie za pół roku, lepiej od razu umorzyć ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka