romy_sznajder 04.05.05, 16:15 linkiem. TW_Muza ma deprechę, pogoda barowa, więc proszę. Klika się w dni z kalendarza, choć nie wszystkie aktywne. www.funiaste.net/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: dzielę się 04.05.05, 16:24 10 marca jest mp3 pt. "Życie jest piękne". Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dzielę się 04.05.05, 17:12 a słyszeliście ten wiersz o Łunii Europejskiej w wykonaniu słuchaczki Ojca Dyrektora?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dzielę się 04.05.05, 17:17 "Unia Brukselska, śmiercionośna, wielka, nierządnica europejska.." ;))) kto nie słyszał : gnu.univ.gda.pl/~paszczak/cos/wiersz-radio+maryja+partII.mp3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dzielę się 04.05.05, 17:21 to brzmi jak nawiązanie do alegorii Starowieyskiego: Unia porywa Polskę, koń, naga kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dzielę się 04.05.05, 17:31 w Ambasadzie RP przy UE (jeżeli chodziło nam o ten sam ) :)) "dzwoni osoba z południa.." ;D Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dzielę się 04.05.05, 17:43 > "dzwoni osoba z południa.." ;D że zez Afryki:D? Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: dzielę się 04.05.05, 18:27 W tym przypadku należy podejrzewać również np. Norwegię... ;) . Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dzielę się 04.05.05, 18:36 na południe do Kościoła Toruńskiego ;) invicta1 napisała: > że zez Afryki:D? myślisz, że Ojciec Dyrektor ma taki rozmach?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dzielę się 04.05.05, 18:40 aa, w rzeczy samej. www.msz.gov. Znany polski artysta Franciszek Starowieyski przystąpił w środę do wykonania wielkiego obrazu, który udekoruje hall główny nowej siedziby Przedstawicielstwa RP przy UE. Dzieło będzie nosić tytuł "Polonia divina rapta per Europa profana", czyli "Boska Polska porwana przez pogańską Europę". Szkice, na podstawie których powstaje dzieło, przedstawiają dwie nagie postaci kobiece, jak zwykle u Starowieyskiego hojnie obdarzone przez naturę. Polska jest ukazana z atrybutami świętości i najwyraźniej stara się uwznioślić porywającą ją, przyziemną Europę. Uroczystego otwarcia nowego gmachu Przedstawicielstwa RP, w którym dyplomaci pracują już od lutego, dokona 27 maja br. min. Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dzielę się 04.05.05, 18:55 Franciszek Starowieyski kiedy został ojcem wymyślił dla swojego dziecięcia wdzięczne imię- Belzebub. Rodzina wybiła mu to jakoś z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dzielę się 04.05.05, 21:01 cholera, śliczne! Belzebub Starowieyski. zdrobniale: Bubku. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: dzielę się 05.05.05, 11:27 a rozszyfrowaliście kto o tej unii mówi??????????? toż to....NASZA VIOLETTA V. !!!!!!!! piękne..piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: dzielę się 05.05.05, 10:09 Romcia, dzięki... :))) Ja mam rzeczywiście bardzo ciężkie dni teraz, bardzo mi się w życiu źle dzieje, trudno mi rano znaleźć motywację żeby z łóżka wstać :(( Kochana jesteś że o mnie tak milutko pomyślałaś. Pozdrawiam wszystkich (a łezki kap-kap-kap na klawiaturę...) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dzielę się 05.05.05, 10:53 Ej muza, no nie płacz, otrzyj łzy, tupnij nóżką na smuteczki i do przodu, będzie dobrze, jeśli nie dzisiaj to jutro. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 TW_MUZA nie dajmy się 05.05.05, 10:55 powiem Ci, ze u mnie też coraz gorzej:( Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Invicto, 05.05.05, 11:13 no to w ramach Warszawsko-Gdańsko-Muszyńskiej grupy wsparcia odsyłam Cię do postu Around powyżej (dzięki, Around). Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Invicto end Muzo !!! 05.05.05, 11:31 !!!!!!!!na frasunek-zakupunek!!!!!!!!!!!! ruszyć tyłek i do sklepu!!!! ale już!!!! raz, raz...bo nie ma czasu!!! kupić ciucha..kupić kwiata...cokolwiek miłego. pójść do kajne fryzjere, zrobić sie na bóstwo..(byleby nie na boginię Kali...) ZROBIĆ COŚ MIŁEGO DLA SIEBIE!!! Trzymajcie się dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Kochani dzięki! 05.05.05, 11:34 ale jeszcze mi kur_a nadepnął na odcisk ten trol od kopania fasolki-ale trafił! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Kochani dzięki! 05.05.05, 11:41 ale widziałam że mu w przystępny sposób dałaś do zrozumienia, żeby się szybko oddalił - pozwolę sobie zacytować - "spierdalaj". I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_dombczak Re: Kochani dzięki! 05.05.05, 11:45 invicta1 napisała: > starałam się,zeby zrozumiał:) cienko się postarałaś i do tego jeszcze chyba posrałaś... P.S. ponawiam pytanie - która fasolka Kochane Wam dzisiaj kopaninę odstawiła?? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kochani dzięki! 05.05.05, 11:54 dombczak uważaj, bo jak zaraz rzuce na ciebie przeklenstwo, to sie posrasz po pachy-za kilka lat, ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś