Dodaj do ulubionych

Kurde flak kurde flak

09.05.05, 18:20
Na jakich to blyskotliwych ksiazkach sie Putin historycznie edukowal, ja sie
pytam, ze takie bzdury opowiada. Ma gosc talent do gaf, wielko-pozalsieBoze-
mocarstwowych. Co robil Stalin, kiedy ruszyla niemiecka ofensywa w Ardenach?
A raczej czego nie robil - nie kiwnal nawet palcem przez prawie miesiac.
Gdyby wojska niemieckie nie popelnily kilku bledow (np. powinny byly uderzyc
na kwatere I armii w Spa) , wojna moglaby sie skonczyc w grudniu 44 tylko, ze
troche odwrotnie, Stalin w tym czasie trzymal wschodni front w zawieszeniu.
Teraz to sie nazywa - alianci pomogli Rosjanom :-/
Obserwuj wątek
    • monikaannaj Uch 09.05.05, 20:00
      o czym tu wogóle mówic, skoro dla Rosjan II wojna zaczęła sie w 1941...
      Dzisiejsze wystapienie Putina to dno. I jeszcze udało mu sie Czechów wkurzyć
      odznaczeniem dla Jaruzelskiego. Pogratulować.
      • stephen_s Olać Putina :) 09.05.05, 21:45
        Jak w temacie - olać Putina, z godnością mówić, jak to naprawdę wyglądało...
        Kiedyś coś pęknie i Rosjanie też prawdę poznają.
        • elli_nika Re: Olać Putina :) 09.05.05, 22:20
          Jak to olać??????
          Czy Ty wiesz, co mówisz? Nie masz w rodzinie nikogo, kto pamieta 17 września?
          To jest kurna skandal. Gdyby ten spasiony wiperz Kwaśniewskli miał choc troche
          honoru, podałby się do dymisji a nie pieprzył takie skandaliczbe bzdury jak na
          konferencji prasowej po swoim powrocie.
          • stephen_s Re: Olać Putina :) 09.05.05, 22:45
            Olać PUTINA, mówię... Nie 17 września.

Chodzi mi o to, że Putin mówi rzeczy podłe. Nie pierwszy raz. I szkoda wręcz na
            to nerwy tracić... Dlatego mówię: olać chama, nie dać się facetowi denerwować
            (zwłaszcza, że o to mu pewnie chodzi) i mówić swoje.

PS. Zgadzam się, że Kwaśniewski bzdury po powrocie z Moskwy gadał, ale czemu
            miałby podawać się do dymisji? Niko, nawet JUSZCZENKO do Moskwy pojechał - a
            biorąc pod uwagę, że możliwe, że rosyjskie specsłużby pomagały w próbach
            zlikwidowania go, miał tak samo dobre powody, by Putinowi pokazać środkowy
            palec...

Nie podoba mi się zachowanie Kwasa w tej całej sprawie, ale wcale nie jestem
            przekonany, że w ogóle pojechanie na te obchody to brak honoru...
          • mamalgosia Re: Olać Putina :) 10.05.05, 11:02
            elli_nika napisała:

> Jak to olać??????
            > Czy Ty wiesz, co mówisz? Nie masz w rodzinie nikogo, kto pamieta 17 września?
            > To jest kurna skandal. Gdyby ten spasiony wiperz Kwaśniewskli

Przepraszam, że w ważnym temacie chichoczę, ale "spasiony WIPERZ" mnie rozbroił:)))
    • mamalgosia Re: Kurde flak kurde flak 10.05.05, 11:01
      Gafa to jest wtedy jak ktośpalnie coś przez głupotę lub niewiedzę. Tutaj było
      wyrachowanie
    • pereop Re: Kurde flak kurde flak 11.05.05, 12:47
      Nawet gdyby hitlerowi udało się pokonać aliantów w Ardenach to nie zmieniło by
      wiele - potencjał niemiecki (szczególnie na zachodzie) był na wyczerpaniu i to
      zwycięstwo tylko by opóźniło amerykanów i anglików (swoją drogą ogrom
      niemieckiego dowództwa było przeciwne tej ofensywie i uważało że tymi siłami
      trzeba wesprzeć front wschodni - a front zachodni tylko utrzymywać w oparciu o
      istniejące linie obrony bez podejmowania akcji ofensywnych). Alianci pomogli
      rosjanom - gdyby nie pomoc w postaci konwojów jak i fakt że Wielka Brytania i
      USA szachowały część wojsk niemieckich (które czekały we Francji i Włoszech) to
      różnie wojna mogłaby się potoczyć - ale to też gdybanie. Tych akurat stwierdzeń
      Putina nie czepiałbym się bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka