grey56 04.06.05, 19:41 Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caruzzo Re: Mam. 04.06.05, 21:04 Wiesz co,raczej mi przykro ze nie mozesz poradzic sobie z moim tekstem,;)) Nie ma potrzeby sie bawic.; Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 07:49 Dziękuję za słowa uznania.;)) A czy on az wyrafinowany,z tym mogłbym polemizowac;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 07:54 Polemizujmy więc :) Uważasz, że to, co wyrafinowane, jest skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 08:10 Moze nie tyle skomplikowane,co moze trochę komplikowac zycie.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 08:20 Skomplikowane życie wcale nie jest najlepsze ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 08:30 Pewnie,ze nie i nie zamierzam niczego sobie ani innym komplikowac.;)) Rozpoczynając wątek miałem na mysli to,ze warto gromadzić wogół siebie rzeczy i nie tylko rzeczy... najlepsze.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 08:34 I otaczać się pięknymi (w naszy mniemaniu) ludźmi, cz tak? Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 08:42 Czy nie widzisz w stwierdzeniu;" Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze"..trochę przekory. Generalnie w stwierdzeniu "prosty smak" chodzi mi o to ze mam jasne kryteria postepowania i wyboru.Gromadzę i otaczam się ludźmi wg moich założeń najlepszymi,najwartościowszymi i wcale nie muszą to być najpiekniejsi ludzie.Zycie jest jest konkursem pieknosci;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 08:46 Sorki miałem napisać,ze zycie nie jest konkursem piękności a wyszlo mi odwrotnie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 08:53 Pisząc o pięknych ludziach wcale nie miałam na myśli ich wyglądu fizycznego, tylko piękno wewnętrzne. Teraz nie wiem, czy Tobie piękno kojarzy się tylko z wyglądem, czy po prostu potraktowałeś moją wypowiedź powierzchownie. Może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 08:59 Moje skojarzenia jezeli pozwolisz zostawię dla siebie a z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem,ze masz na mysli osoby piekne zewnetrznie...wiec odpowiedziałem na Twoj post jak wyzej.Najwazniesza wg mnie jest osobowość człowieka, jego dusza,usposobienie i nastawienie do ludzi i swiata, uroda to rzecz piąta.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 09:46 A więc prawdopodobnie szukasz ludzi pogodnych, życzliwie nastawionych do innych, spokojnych wewnętrznie, niekoniecznie urodziwych, bo przecież uroda to rzecz darowana przez naturę, a poza tym jej ocena w dużej mierze zależy od naszego nastawienia do danego człowieka, potrafi też przenikać na twarz z jego wnetrza, zwłaszcza, gdy się radośnie uśmiecha. Trafiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 10:04 trzpiot_1 napisała: > A więc prawdopodobnie szukasz ludzi pogodnych, życzliwie nastawionych do > innych, spokojnych wewnętrznie, niekoniecznie urodziwych, bo przecież uroda to > rzecz darowana przez naturę, a poza tym jej ocena w dużej mierze zależy od > naszego nastawienia do danego człowieka, potrafi też przenikać na twarz z jego > wnetrza, zwłaszcza, gdy się radośnie uśmiecha. Trafiłam? ---------- Oczywiscie,ze moje założenia mieszczą sie w zakreslonych przez Ciebie ramach ,z tym jednym wyjatkiem ze ja nikogo nie szukam,a raczej staram się otaczać....tak będzie własciwiej.....;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 10:09 Ale żeby się otoczyć, najpierw trzeba dokonać selekcji, bo nie uwierzę, że wchodza Ci w ręce sami wartościowi ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 10:13 Powiem Ci tak.....otworzylem ten watek bo uwazam ze zalozenie jakie zawarte jest w tresci wątku jest sluszne...ale i chcialem wywołac tez dyskusje na ten temat.;)) A jakie jest moje nastawienie....otóż osobiscie uważam ze moze nie rygorystycznie,ale ramowe załozenia tej mysli warto w zyciu stosować...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 10:20 Myślę, że do otaczania się wartościowymi ludźmi nikogo nie trzeba przekonywać, i nie tu jest pies pogrzebany. Tematem do dyskusji może być natomiast jakie wartości w ludziach cenimy. Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 10:27 A tu moze być tak,ze ilu ludzi tyle propozycji.Kazdy mam prawo preferowac wartosici tylko sobie cenne.Myslę,ze mozna robic tylko załozenia geneneralne,ogolne....np. czlowiek dobry jest zawsze wyzej ceniony od zlego,gbura.itd..gdy jednak wejdziemy w gąszcz szczegółow....zdania moga być diamentralnie rozne.wazny jest efekt kooncowy..tzn. w wybranym przez siebie gronie ludzi powinnismy czuć sie dobrze.;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 10:28 No tak, ale jak przyjmiemy taki efekt końcowy, to o czym dalej dyskutować? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 10:30 A efekt koncowy i wnioski to mozna np przyjąc pod koniec lipca....i sprawa załatwiona.;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 13:39 No można. Albo można debatować przez kolejne 2 lata i tez się nic nie stanie. Niektóre tematy są nieśmiertelne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 13:53 I tez masz rację,nasmieszniejsze jest to ze w niektorych sprawch wszyscy mają rację, gdyz rozpatrują problem pod siebie, a kazdy ma prawo postepowac tak jak uzna za stosowne.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Mam. 05.06.05, 14:02 Mimo to niektórzy lubią sobie porozmawiać o różnych sprawach z innymi, nawet z tymi, których opinie są odmienne od ich własnych. Odpowiedz Link Zgłoś
molekula Re: Mam. 05.06.05, 09:32 grey56 napisał: >" Mam nadzwyczaj prosty smak: > zawsze zadowala mnie to, co najlepsze." Takie stwierdzenie kojarzy mi się z jedzeniem oraz odpowiednimi receptorami tego zmysłu we wiadomym miejscu i na początek wcale mnie to nie zdziwiło. Czytając jednak dalej twoje wpisy dochodze do wnoisku, że to chyba jednak o gust, wrażliwość estetyczną chodzi. ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: Mam. 05.06.05, 10:05 molekula napisała: > grey56 napisał: > > >" Mam nadzwyczaj prosty smak: > > zawsze zadowala mnie to, co najlepsze." > > Takie stwierdzenie kojarzy mi się z jedzeniem oraz odpowiednimi receptorami teg > o > zmysłu we wiadomym miejscu i na początek wcale mnie to nie zdziwiło. > Czytając jednak dalej twoje wpisy dochodze do wnoisku, że to chyba jednak > o gust, wrażliwość estetyczną chodzi. > ????????????? ----------- Cóz mogę Ci odpowiedziec...ze chyba lepiej poźno niz wcale.;)) Odpowiedz Link Zgłoś