27.10.05, 15:03
jezeli tylko ktoras ma blisko do lasu (koniecznie lisciasty, najlepiej
pokrywajacy pagorki) to absolutnie obowiazkowy spacer! Jest pieknie!

Wczoraj zrobilysmy sobie z kolezanka porzadna wycieczke po najblizszych
gorach. (Austria jest fajna pod wzgledem ilosci Swiat)
Kolory sa po prostu niesamowite. I ten zapach ziemi...To jest chyba moj
ulubiony czas w roku. Jest na tyle cieplo ze mozna jeszcze chodzic w krotkim
rekawku :-) A nie ma juz tych upalow, ktore troche przeszkadzaja w pieszych
wedrowkach po gorach.

Chyba nie wytrzymam (powinnam poprawiac poprawiony dyplom...) i pojade znowu
na weekend w gory.
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: jesien 27.10.05, 15:13
      Ja uwielbiam o tej porze jeżdzić na rowerze po lesie. Zbierać kolorowe liście i
      stroić nimi chałupę potem.
      A w ogóle to postanowiłam się zamerykanizować i postawię sobie kilka dyń, bo to
      tez fajnie wygląda :))
      • r.kruger Re: jesien 27.10.05, 15:31
        amerykanizowanie-fuja
        ale polska złota jesień, ach
        zachwycająco porywająca. Zapraszam na jure krak-częst. mało miejsc o tej porze
        roku wygląda tak niesamowicie
        • chloe30 Re: jesien 27.10.05, 15:32
          r.kruger napisała:

> amerykanizowanie-fuja

Ale wiesz jak fajnie mój ogródek wyglądał w zeszłym roku z tymi świecącymi
          dyniami? Pół nocy siedziałam przy oknie :))
          • r.kruger Re: jesien 27.10.05, 15:46
            nie będe "walczyła" z dyniami tylko dlatego że "amerykańskie"
            sama lubię wzór "amerykańskiego" Sw.Mikołaja choć mam podejrzenia że oni wzór
            od skandynawów zaporzyczyli...zawsze mam wrażenie że oni sami nic, że tylko od
            korzystają z cudzych pomysłów
            • chloe30 Re: jesien 27.10.05, 15:50
              Kruger, Ty nie możesz walczyć z dyniami, jak sama jedną w brzuchu nosisz.
              Ty się oszczędzaj!
              A hamerykanie może i zapożyczją, ale z dobrym skutkiem - jak oni coś zrobią, to
              zaraz hicior :))
              • r.kruger Re: jesien 27.10.05, 16:12
                bo oni "kupą" napierają i przepraszam mają talent narodowy ! mają ! marketing
                najwyższej klasy we krwi
      • andorinha Re: jesien 27.10.05, 18:18
        > A w ogóle to postanowiłam się zamerykanizować i postawię sobie kilka dyń, bo to
        >
        > tez fajnie wygląda :))

chloe! nie martw sie :-)
        to nie amerykanski zwyczaj tylko germansko-anglosaski, ktory zostal zawleczony
        do Stanow
        W Austrii jest teraz wielki szal dyniowy. Mi sie to tez bardzo podoba, tylko
        niestety ogrodka nie mam. Ale chyba ustawie sobie jakas dynie w oknie coby zle
        duchy odstraszala :-)
        • conejito13 Re: jesien 27.10.05, 18:25
          ci, ktorzy hameryki nie lubieja, niech wala do hiszpanii. tutaj nie ma szalu
          dyniowego, nic w tym stylu. bynajmniej ja nie widzialam wielkiego
          zainteresowania tym tematem. owszem, przebierancy tak, fiesty przebierane - jak
          najbardziej. ale dynie? moze dla dzieciakow, to owszem. ale nie bez przesady i
          nie razi w oczy.
    • conejito13 Re: jesien 27.10.05, 17:22
      lubilam jesien jak mieszkalam w wawie kolo parku. cudowna jesien, liscie
      kolorowe, pachnace powietrze, slonce (jak bylo). to wszystko tak! i wycieczki
      po lisciastych lasach. tutaj takich nie mam. buuu.... co najwyzej moge sie
      przejechac do lasu palmowego. ale mi sie nie chce. nie widac w zwiazku z tym
      wogole przemian por roku. serio. caly czas sa zielone drzewa. nie wiem kiedy
      spadaja liscie, nie wiem kiedy sie zmienia. jedynie nie ma upalow. ale jesien
      tutejsza nie ma nic w sobie ze 'zlotej polskiej jesieni'.
      • r.kruger Re: jesien 27.10.05, 20:43
        to ja cie nie namawiam ale wkleiłam troszke jesieni na blog Mikołaja
        • conejito13 Re: jesien 27.10.05, 21:13
          a wleze. nabije ci te no...punkty. teraz jestem w domu, wiec inny komputer:)
          ale jestem sprytna:):)
          • r.kruger Re: jesien 27.10.05, 21:15
            jeśli pani życzy mogę jutro popstrykać i na emalje zapodać ale coś słyszałam że
            z otwieraniem zdjęć problemy ?
            • maya2006 Re: jesien 28.10.05, 19:14
              ja tez dzis bylam w lesie... cudnie, po prostu cudnie: slonce, liscie hmmm:-)
            • conejito13 Re: jesien 29.10.05, 12:34
              dzieki! popstrykaj, choc widzialam juz kilka u mikolaja:) slicznie:) mam
              problemy w pracy z otworzeniem czegokolwiek. w domu ok. tyle, ze w domu zeby
              dorwac sie do kompa (tak jak teraz), to meza musza prawie alieni wywiezc na
              inna planete (teraz pojechal po zakupy a ja lece do fryzjera:) pstrykaj i slij,
              bede ogladala w domu i sobie zrobie tapete w kompie z polskiej jesieni.
              • r.kruger Re: jesien 29.10.05, 13:16
                ok, opisze emalje tak żebyś wiedziała gdzie ją otwierać tym bardziej że
                najładniesze zdjęcie się nie zmieściło na stronie
                • conejito13 Re: jesien 31.10.05, 23:42
                  sliczne zdjecia, piekna polska zlota jesien. powiem ci, ze wczoraj bylismy w
                  takiej miejscowosci Anna, ok 70km od valencji i tam po raz pierwszy tutaj
                  widzialam cos podobnego do polskiej zlotej jesieni, spadajace kolorowe liscie,
                  kaczki dzikie, ptaki rozswiergolone. i ten jesienny zapach. cos cudownego!
                  bawilam sie jak dziecko liscmi, uzbieralam sobie sliczny bukiet, ktory potem
                  zostawilam nieszczesna w miejscu, w ktorym rozlozylismy piknik. przechadzalismy
                  sie nad jeziorkiem, wspaniale bylo. wyobraz sobie ta wlasnie piekna polska
                  jesien w temperaturze 25 stopni! niestety w valencji nie ma lisciastych drzew
                  za duzo, raczej palmy i iglaste. wiec nie widac spadajacych lisci. ale juz
                  wlasnie 70-100 km wglab, zmienia sie krajobraz na bardziej...hmm...polski:)
      • r.kruger Re: jesien, conejito 31.10.05, 18:05
        wysłałam dwie emalje ze zjęciami
        • conejito13 Re: jesien, conejito 31.10.05, 19:14
          :):)
    • chiara76 Re: jesien 28.10.05, 22:52
      a ja nie lubię jesieni i zimy...

obecnie powoli przechodzę w stan półsnu i tak będzie do wiosny;)
      • ulinha Re: jesien 29.10.05, 00:04
        A to tak jak i ja:-) Choc tu nie moge marudzic, bo tutaj sloneczka duzo i
        na "mrozy" jesli jakowes sa, to mam osobisty grzejnik, ktory od czasu do czasu
        zajmie sie notorycznie zimnymi konczynami i nosem;-)
        A do tego od imienia mam cos wspolnego z niedzwiedziami a misie w sezonie
        zimowym slodko sobie spia;-)
        Jednak zawsze kochalam szuranie w zloto-wielobarwnych lisciach... ale to chyba
        wszystko czym jesien mnie cieszy...
        • chiara76 Re: jesien 29.10.05, 00:34
          ja powinnam lubić jesień z pewnych miłych osobistych względów, ale i tak nie
          przepadam za tą porą roku...byle do wiosny!
          • r.kruger Re: jesien 29.10.05, 11:13
            lubię ale taką jak jest teraz, ciepłą i kolorową. Nie lubie listopada, mimo
            imienin kojarzy mi się z zimnem, szarością, smutkiem i śmiercią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka