Dodaj do ulubionych

ubrania - moda - styl dwudziestolatek

16.08.06, 14:16
hej,
taki zakladam temat zeby sie podpytac, w co chodzicie ubrane na codzien - do
pracy, na uczelnie, a jakie ubrania nosicie w wekendy, i czy wogole jest
jakas roznica? Wiem, wiem, ze to zalezy od rodzaju pracy, i od tego czy się
wogóle pracuje tak dalej, wiec pytanie moje kieruję glównie do dziewczyn
pracujących. Obowiązuje was typowy dress code - garsonka, rajstopy i kryte
buty, czy raczej ubieracie sie jak chcecie?
Jesli chodzi o mnie, to raczej na codzien do pracy ta druga wersja (dzisiaj
na przyklad biala , bardzo szeroka - wrecz baletnicowa spodnica, i do tego
pomaranczowy t-shirt :) Nie mam zadnego spotkania z klietem, ani zadnych
powaznych negocjacji, wiec moge sobie przyjsc do pracy jak chce i nawet moge
biegac po biurze na bosaka :P ale sa dni, kiedy zakladam spodnice za kolano,
czolenka, bluzke koszulowa i dopiero moge pokazac sie swiatu. W weekendy i
wieczorami lubie sie przebrac w miekki, wygodny dres do jogi, albo w jakas
bawelniana sukienke. A jak u was? :)

pozdrawiam w tej mily dzien, ktory zdaje sie byc tygodnia poczatkiem a jest
srodkiem! HAHA!
Obserwuj wątek
    • ewelina23-20 Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 16.08.06, 14:36
      U nas obowiązuje dress code ,ale przestrzegają to tylko osoby ok 50:)
      Młodzi ubierają sie normalnie:)czyli spodnie jeansy, bluzeczki latem z krótkim
      rekawem nawet w miniówce mozna śmigać:)
      • isia85 Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 16.08.06, 17:52
        niewiem czy moge sie wypowiadac w tej kwestii. pracuje w supermarketach. teraz
        staram sie o prace w dziekanacie i w sklepie z ubraniami wiec to nic wielkiego,
        żadna poważna praca:( jedynie jeszcze czasami jak spotykam sie z jakims
        klientem (sprzedaje wlasnorecznie wykonane na szydełku, drutach badz tez szyte
        wyroby, na indywidualne zamówenie )ale to przewaznie w domu zainteresowanego.
        pozwole sobie wkleic moja wypowiedz z innego forum:
        Lat mam prawie 21. Moj styl to cos co mozna nazwac dziewczeca elegancją,
        w "gorsze dni" sportowa elegancja. Ukochane kolory: czarny, biały, odcienie
        popielu, czasami odrobinka borda i granatu.Uwielbiam kobiece kroje, wciecia w
        talii, gipiury, zwykła koronkę, angorke, moher, bawełne. Mój chłopak uważa ze
        ubieram sie za powaznie, wolałby mnie ogładać wyłacznie w sportowych butach i
        młodzieżowych koszulkach. Sorki kochanie ale widziały gały co brały, nie chce
        tego zmieniać.
        • lotos.flower Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 17.08.06, 08:00
          ja na co dzień jeans i koszulka/bluzeczka, do sklepu z dzieciakami musi być wygodnie. Alternatywnie sportowa spódnica :) W weekendy bardziej kobieco :) bucik na obcasie itp.
          Ulubione kolory ciemna zieleń, biały, czarny, bodro.
          • zuza0107 Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 17.08.06, 09:05
            do pracy bluzeczki z kołnieżykami,koszyle bardziej eleganckie sweterki,
            spódniczki i spdnie czasem jeansy. buty na obcasie ale nie zawsze. mój styl to
            łagodna elegancja. w mojej firmie mogłabym przychodzić nawet w bikini ale
            lepiej się czuję dobrze ubrana .a po pracy to różnie czasem nz zakupy idę w
            dresie. po domu noszę podnie dresowe ale nie takie lumpy tylko ładne dopasowane
            i do tego bluzeczki. staram się w domu też wyglądać ładnie żebym nie straszyła
            swojego mena.
    • adsa_21 Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 17.08.06, 09:08
      ja sie ubieram podobnie.
      Jakas spodnica,cienkie spodnie, klapeczki jak jest cieplo.
      W zimie - sweter, dzinsy.
      Staram sie nie przychodzic w adidasach, ale w szpilkach tez nie pomykam;-)
      Czasem wskakuje w zakiet
    • aiczka Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 17.08.06, 11:48
      W pracy nie obowiązuje mnie dress-code. Mogę ubierać się bardzo dowolnie i
      chętnie z tego korzystam. Pomiędzy ubraniami do pracy i na weekend są różnice -
      np. w pracy zwykle nie pokazuję brzucha.
      Ubieram się różnie - raz w bojówki, raz w grzeczną spódniczkę do kolan, raz we
      frywolną sukieneczkę kojarzącą się z bielizną. Zależnie od nastroju.
    • taniacos Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 17.08.06, 15:33
      jejku coz mogę powiedzieć o moim stylu ubierania to chyba to,że jest zmienny i
      lubie czasami cos zmienić.Na uczelnie chodzę najczęściej w jeansach (nad czym
      ubolewaja koledzy)ale ja nie bo twierdze że zle wyglądam w
      spódnicach.Przeważnie zestawienie nr1 obejmuję w/w spodnie+bluzka na
      ramiączkach i żakiet jak jest chłodniej,jak mam wolny weekend to chodze ubrana
      jak skrzyżowanie stroju pani sprzatającej z Robinsonem Crusoe.W upalne dni
      nosze spódnicę górę od stroju kąpielowego i blizeczkę na ramiączkach.Kiedy mam
      jakieś spotkanie to niestety zakładam żakiet+spodnie i znienawidzone wysokie
      obcasy przyznam ,że umiem w nich chodzić ale noga po kilku minutach woła o
      wolność.Zauwazyłam ,że strój na uczelnię i na imprezę u mnie powoli staję się
      bardzo podobny ,z tym tylko ,że na imprezę zakładam bardziej "seksowne" bluzki
      z dodatkiem cekinów,wstążek ,wiązań,ze szlachetniejszych materiałów w bardziej
      odważnych kolorach i fasonach.dodam ,że staram się umiejętnie dobierać stój do
      okazji,pory dnia i osób wsród których bede przebywać.
      • olianka Re: ubrania - moda - styl dwudziestolatek 02.09.06, 23:33
        Ja w pracy tylko pępka nie mogę mieć na wierzchu:-) Generalnie - dżinsy,
        sztruksy lub jakaś spódniczka + bluzka koszulowa lub jakiś sweterek. Jeśli
        bluzeczka to mały dekolt, spokojny kolor itp.
        Prywatnie bojówki, t-shirty z nadrukami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka