proces7 01.09.06, 20:25 Hmm... Niby wszystko zdaje się proste, ale gdyby się tak zastanowić, to nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdik Re: Dupa 01.09.06, 21:01 Temat wart dogłębnej i wnikliwej analizy. My, bywalcy Lokomotywy powinniśmy o tym jak najszybciej porozmawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 01.09.06, 21:25 Może by ten problem poddać pod obrady Senatu Lokomotywy podczas jego najbliższego posiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lejdik Re: Dupa 01.09.06, 21:31 Nie ulega dyskusji, iż to właśnie tak ważne i ważkie dla losów społeczności czatowej problemy, winny się znaleźć w pierwszym punkcie obrad najbliższego Zgromadzenia Senatu! Zdecydowanie popieram wniosek! Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 02.09.06, 15:34 Sądzę że w drugim, lady. W pierwszym punkcie zaglądamy koniom w zęby (a ściślej klaczom). I nie ma klepania po... Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 02.09.06, 15:51 Tak jeszcze gwoli tego tematu, to co się dzieje z naszą magdąjedyną? Odpowiedz Link Zgłoś
czatowykaleka Re: Dupa 04.09.06, 12:28 ja też tęsknię za"madziąjedyną"gdzie ona gładolica,złotoustna,powabna,jakże delikatna białogłowa..."madziujedyna"odezwij się czekam/y! Odpowiedz Link Zgłoś
vivalabeer Re: Dupa 02.09.06, 13:58 Ale pieprzycie. Czy w tym Senacie jest koń?:>:D Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 04.09.06, 07:12 Dziwię się, że tak istotny wątek olaliście i macie go... no... sami wiecie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdik Re: Dupa 04.09.06, 19:43 Zgłaszam wniosek o mianowanie madzijeden- Laską Marszałkowską Senatu Lokomotywy. Kto za?Kto przeciw, kto się wstrzymał? Dziękuję Paniom i Panom Czytającym, wniosek przyjęto przez aklamacje. Wprowadzenie Sz.Laski nastąpi w terminie dla Niej najdogodniejszym... Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 05.09.06, 14:01 Zawsze mi mówiłaś lady, że dupa jest bardzo fajną magdą. Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 05.09.06, 14:01 Ups! Miało być: magda fajną laską. Co Wy z tymi dupami, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawa7 Re: Dupa 04.09.06, 21:21 "Dupa" jest czymś bardzo ważnym w naszym życiu, już choćby z racji tego, jak często jest używana.;) Miałam zamiar sama napisać o dupie, ale zorientowałam się, że nie ma co powielać istniejących już w necie tekstów, więc skopiuję tu jakiegoś anonima: Dupa Dupę wynalazł uczony radziecki Wołow. Dlatego mówimy: "dupa Wołowa".Inni twierdzą, że dupę wynalazła Marynia. Ci z kolei rozmawiają o dupie Maryni. Dupa pełni ważną rolę w ruchu obrotowym. Wszystko kręci się wokół dupy. Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych. Dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu. Dupie można również przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w dupę. Dupa może spełniać też rolę lizaka. Szczęśliwie nie wszyscy są dupolizami. Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem zadziwiająco skutecznym pojemnikiem: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności. Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego. W dupę (lub po dupie) można również dostać. Czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicami i dziećmi. Prócz tego, dupa spełnia rolę siedziska, powiadamy bowiem: "siadaj na dupie", często z dodatkiem poleceń uzupełniających, jak np. "[...] i siedź cicho". Określenie "dawać (dać) dupy" funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym, jednak "ściągnąć kogoś z dupy" tylko w tym pierwszym. Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza ważność dupy w otaczającym nas świecie. "Zabrać się do czegoś od dupy strony" oznacza podejście niewłaściwe, od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności. Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności. {anonim} Tekst zilustrowany jest niezłą, naprawdę niezłą dupą, ale z oczywistych względów nie mogę go tu podać, zainteresowanych proszę o kierowanie podań w sprawie linka do dupy na mój adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 20.09.06, 16:09 Dziwi mnie brak zainteresowania tym kluczowym dla czata tematem... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_strzyga Re: Dupa 20.09.06, 16:37 no, procu, dupa blada...albo inaczej jasna dupa! Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 20.09.06, 16:40 Katju, jednak dupa rozwódki, to nie to samo co dupa mężatki. Niby wyglądają tak samo, ale tu wchodzimy w poważny i zupełnie odrębny problem "psychologii tyłeczków". Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_strzyga Re: Dupa 20.09.06, 17:16 Zagadnienie to jest bardzo skomplikowane, boję się ująć problem zbyt powierzchownie:) Abstrachując od wpływu stanu cywilnego na psychologię dupy, mamy jeszcze architekturę dupy w zależności od koloru skóry na tejże:) Odpowiedz Link Zgłoś
sprawa7 Re: Dupa 21.09.06, 00:07 Co do architektury dup, to pogadajmy o męskich, Katju ;). Ale może nie o kolorycie, a budowie. Uważam, że najładniejszą dupcię ma mój wąż, ale czy to się jakoś przekłada na moje szczęście? Nie wiem, doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 21.09.06, 20:08 sprawa7 napisała: > Uważam, że najładniejszą dupcię ma mój wąż Słyszałem takie powiedzenie: "cienki jak dupa węża". Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 21.09.06, 20:07 ruda_strzyga napisała: > Abstrachując od wpływu stanu cywilnego na psychologię dupy, mamy jeszcze > architekturę dupy w zależności od koloru skóry na tejże:) Ja preferuję dupy antyczne i te w stylu gotyckim jednak. Barok jest zbyt pretensjonalny, jeśli już jesteśmy w sferach architektury tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 22.09.06, 20:31 "40-tki" są raczej ustrojone dupami antycznymi, czasem czuję się tam jak na Akropolu. Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Dupa 12.12.06, 15:22 Chciałem odświeżyć ten bardzo kontrowersyjny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś