Dodaj do ulubionych

mit monogamii

04.06.07, 13:31
czytaliście w Przekroju - artykuł? co trzecie dziecko jest spoza młażńestwa i
tatuś nie wie, że nie jego. ogólnie rzecz biorąc, pan Stanisławski
podsumowuje, że monogamia jest tylko mitem,i żeśmy sobie ją wymyślili. Hmm,
no nie wiem, co oni ostatnio tak piwszą o micie monogamii. Czy liberalizm w
społeczeństwie, mimo że rzady są radykałów, idzie aż tak daleko, żeby sobie
poligamię usprawiedliwic?
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: mit monogamii 04.06.07, 15:38
      Ja tam ostatnio nawet jak mam okazję to raczej nie czytam polskich magazynów.
      Jak dla mnie to większość artykułów oprócz wywiadów to same deblizmy. W polszy
      nie mieszkam, ale realia życia znam-zwłaszcza przeciętne zarobki-otwieram
      ostatnio mój czy twój styl, patrzę a tam kosmetyki-ceny w setkach, kolekcja
      ubrań w tysiącach-pytam się kogo kurwa na to stać? czy przeciętnie zarabiającą
      kobietę, matkę z dwójką dzieci? bo chyba kurwa nie. Mam koleżanki do marginesu
      i biedoty społecznej nie należą-jakby się mogło zdawać sądząc po tym ile
      zarabiają-która z nich wywali tyle kasy na coś takiego? Żadna. Ja pierdolę
      zarabiają po 800-1500 zł na rękę miesięcznie i co oni w takich magazynach sobie
      sądzą-kupi tak Polka pisemko za 10-15 zł bo na to ją stać to zareklamujmy jej
      krem HR za 300 zł, albo kolekcję ubrań D&G gdzie bluzka jak z targu kosztuje
      1500 zł. P A R A N O J A
      Nie żebym się czepiała dziewczyn co zarabiają więcej i je na to stać, ale ile
      takich jest.....oby co raz to więcej
      • yvona73pol Re: mit monogamii 04.06.07, 17:41
        bo to wlasnie ta gazeta to ma byc substytut tego diora, boo.... takie zycie per
        procura, czy jakos tam (pewnie pokrecilam terminy, coz, jestem lacinskim
        lajkonikiem ;))))))) tak samo jak ogladanie dynastii czy tej mody na sukces...
        substytut wlasnego zajebistego zycia i sukcesu
        ech.....
        • boo-boo Re: mit monogamii 04.06.07, 18:04
          A potem dziewczyny siedziały zdołowane i wkurwione na maksa na tą zasraną
          rzeczywistość, że sobie na dobre (?) ciuchy i kosmetyki pozwolić nie mogą, że
          zapierdalają jak dzikie osły całymi dniami za marne grosze i jeszcze się muszą
          dać upokarzać bo jak nie to je wypierdolą i w ogóle nawet jałmużny miesięcznej
          nie będzie i ogólnie dupa zbita na kwaśne jabłko będzie....
    • natalcia23 Re: mit monogamii 04.06.07, 21:43
      Ja czytałam Sun :-)))
      Trochę się zdziwiłam ale sama znam przypadek kiedy to kobieta udaje przed swoim
      mężem już przez 15 lat, że dziecko jest jego, a on jest bezpłodny!
      Zaskoczyło mnie to,że według ostatnich badań monagamia nie leży w naturze
      człowieka.
      Ucieszyłam się berdzo,bo ja jak już kiedyś tu pisałam na myśl o przysiędze
      małżeńskiej i słów "i Cię nie opuszczę aż do śmierci" drżę, bo jak to całe
      życie z jednym???
      Myślałam,że jestem nienormalna,a tu proszę taki soprajs :-)))
      A Ty Sun co o tym myślisz?
      • yvona73pol Re: mit monogamii 05.06.07, 02:26
        monogamicznosc, poligamicznosc i cudze dzieci to odrebne kwestie....
        dzieci tak zwane "lewe" ;))) to wynik dazenia przez matke do zapewnienia jak
        najlepszego materialu genetycznego dla potomstwa... nie od dzis wiadomo, ze
        dawcy najlepszego materialu bywaja czesto kiepskimi ojcami = dawcami domowego
        ogniska i bezpieczenstwa ;)) wiec kobiety lacza tak zwane przyjemne z
        pozytecznym, w sumie nieswiadomie, natura dziala ;)))
        tak twierdza badacze :) w sumie to nieglupia teoria....
    • natalcia23 Re: mit monogamii 05.06.07, 12:24
      I wszystko w imię dobra dziecka...
      Hehehe dobre :-)
      Szczytny cel!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka