witaminka29 27.06.07, 16:58 tak jak przepisy na jedzenie niektórzy mają świetne i sprawdzone przepisy na drinki więc .... na mnie nie liczcie bo ja nie znam żadnego fajnego ale poszukam i popytam i jak coś to napisiam.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaivcia to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę malibu 27.06.07, 19:48 i nie wiem co z nią począć :((( Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę ma 28.06.07, 11:25 Znawcą drinków to ja nie jestem, ale jeśli chodzi o malibu to koniecznie z zimnym mlekiem, proporcje sama musisz ustalić, ale np 1/3 szklanki malibu i szklanka mleka dla byłaby ok. Zmiksować, możesz dodać ciut kokosu i już :) A dobra jest też cola z rumem. I to tyle jeśli chodzi o moją wiedzę drinkową :) Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę ma 28.06.07, 11:27 A ja słyszałam że malibu można pić ze spritem chóć osobiście bardziej pociąga mnie malibu z mleczkiem najlepiej tym gęstym słodzonym...mniam Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Malibu i inne 28.06.07, 19:37 Malibu jest też pyszne z napojem owocowym (takim z kartonika, np. wiśnia z jabłkiem) - polecam, bo pyszne! A mój ulubiony drink to żubrówka z sokiem jabłkowym. Na drugim miejscu jest też z sokiem jabłkowym, ale amaretto - smakuje tak, jakby w szarlotce rozgryźć orzecha włoskiego... Mniamuśność :) Lubię też taki najpopularniejszy drink, czyli wódka z sokiem pomarańczowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 hmmm to amaretto z sokiem jabłkowym brzmi..... 29.06.07, 10:38 bardzo zachęcająco muszę spróbować....a tak wogóle to lubicie takie udziwnione drinki czy proste...ja nie wiem bo naprawdę rzadko pijam a jak już to wino albo piwko... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla BLUE MARGARITA 29.06.07, 12:44 BLUE MARGARITA 1 porcja: 40 ml białej tequili, 20 ml likieru Cointreau, 20 ml soku z limy, 10 ml Blue Curaçao do przybrania: 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli (cukru) Do shakera wrzucić parę kostek lodu i wlać składniki w następującej kolejności: sok z limy, Cointreau, Blue Curaçao, tequilę. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać 20 sekund, aby składniki dokładnie się wymieszały i schłodziły. Brzeg szerokiego kieliszka koktajlowego zwilżyć sokiem z cytryny, a następnie zanurzyć w soli. Do kielicha ostrożnie przecedzić koktajl. Dodatkowo naczynie można przybrać świeżym plasterkiem cytryny lub limy. Jest super smaczna!! Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: BLUE MARGARITA 29.06.07, 21:19 jak tak będę próbować wszystkich popadnę w alkoholizm nooooo Odpowiedz Link Zgłoś