Dodaj do ulubionych

Alkoholowy wątek....

27.06.07, 16:58
tak jak przepisy na jedzenie niektórzy mają świetne i sprawdzone przepisy na
drinki więc ....
na mnie nie liczcie bo ja nie znam żadnego fajnego ale poszukam i popytam i
jak coś to napisiam....
Obserwuj wątek
    • mamaivcia to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę malibu 27.06.07, 19:48
      i nie wiem co z nią począć :(((
      • lila_m Re: to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę ma 28.06.07, 11:25
        Znawcą drinków to ja nie jestem, ale jeśli chodzi o malibu to koniecznie z
        zimnym mlekiem, proporcje sama musisz ustalić, ale np 1/3 szklanki malibu i
        szklanka mleka dla byłaby ok. Zmiksować, możesz dodać ciut kokosu i już :)

A dobra jest też cola z rumem.

I to tyle jeśli chodzi o moją wiedzę drinkową :)
        • witaminka29 Re: to ja się podłączę ... bo mam w domu butlę ma 28.06.07, 11:27
          A ja słyszałam że malibu można pić ze spritem chóć osobiście bardziej pociąga
          mnie malibu z mleczkiem najlepiej tym gęstym słodzonym...mniam
    • jahreshka Malibu i inne 28.06.07, 19:37
      Malibu jest też pyszne z napojem owocowym (takim z kartonika, np. wiśnia z
      jabłkiem) - polecam, bo pyszne!
      A mój ulubiony drink to żubrówka z sokiem jabłkowym.
      Na drugim miejscu jest też z sokiem jabłkowym, ale amaretto - smakuje tak,
      jakby w szarlotce rozgryźć orzecha włoskiego... Mniamuśność :)
      Lubię też taki najpopularniejszy drink, czyli wódka z sokiem pomarańczowym :)
      • witaminka29 hmmm to amaretto z sokiem jabłkowym brzmi..... 29.06.07, 10:38
        bardzo zachęcająco muszę spróbować....a tak wogóle to lubicie takie udziwnione
        drinki czy proste...ja nie wiem bo naprawdę rzadko pijam a jak już to wino albo
        piwko...
    • anna_sla BLUE MARGARITA 29.06.07, 12:44
      BLUE MARGARITA

1 porcja:
      40 ml białej tequili, 20 ml likieru Cointreau, 20 ml soku z limy, 10 ml Blue Curaçao
      do przybrania: 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli (cukru)

Do shakera wrzucić parę kostek lodu i wlać składniki w następującej kolejności:
      sok z limy, Cointreau, Blue Curaçao, tequilę. Szczelnie zamknąć naczynie i
      potrząsać 20 sekund, aby składniki dokładnie się wymieszały i schłodziły. Brzeg
      szerokiego kieliszka koktajlowego zwilżyć sokiem z cytryny, a następnie zanurzyć
      w soli. Do kielicha ostrożnie przecedzić koktajl. Dodatkowo naczynie można
      przybrać świeżym plasterkiem cytryny lub limy.

Jest super smaczna!!
      • witaminka29 Re: BLUE MARGARITA 29.06.07, 21:19
        jak tak będę próbować wszystkich popadnę w alkoholizm nooooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka