28.01.08, 10:07
z chemicznego punktu widzenia, kobieta to zbior kwasów.
Bez zasad :)))
Obserwuj wątek
    • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 10:36
      I dobrze,bo kwasowość u nas oznacza zdrowie:))))))
      A mężczyzna to jedna wielka zasada? O rany,jak to
      przeżyć!!!!!:PPPPPPP
      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:38
        w sumie nadkwasota jest uleczalna :)

Co do mezczyzny.... moze nie same zasady, ale kilka. Latwo wchodzacych w reakcje :)
        • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 10:49
          w reakcje z czym????? Zasada+zasada ? Co wtedy powstanie? :))
          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:52
            zalezy co zasadzisz . I komu :)
            • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 10:58
              ja mam raczej marne szanse zasadzenia
              czegokolwiek,komukolwiek:)))))))
              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:01
                na ogrodnictwie się nie znasz? ja też :P
                • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:06
                  może i się znam,ale odpowiednich narzedzi nie posiadam:DDDDDDDD
                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:10
                    e tam, narzędzia CI potrzebne :P
                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:12
                      Ostatnio dziecko z przedszkola usilowalo mnie przekonac, ze mamusia ma siusiaka.
                      Przekonalo. mamusia miala siusiaka. Schowanego w szufladzie :)
                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:23
                        cha cha cha - jeśli to Twoje dziecko to trochę dziwne ze nie wiesz co mamusia ma
                        w szufladzie :PPP
                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:30
                          Moje dziecko jest duze i mieszka 1500 km ode mnie. W szufladach przegladu
                          dziecku nie robie :)
                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:34
                            to o jakim przedszkolaku piszesz :)
                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:39
                              Byly u mnie w gorach osoby z dziecmi w wieku przedszkolnym, to sie podszkolilem :)
                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:43
                                aha
                                dobrze wiedzieć na co uważać :P
                                mój dwuletni syn juz teraz naśladuje rózne czynnosci jako że czesto ma okazję
                                obserwować mnie podczas np mycia i troszkę mnie niepokoi czy nie demonstruje
                                tego w żłobku :P
                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:46
                                  Musisz mu wytlumaczyc, ze to nie onanizm, tylko, ze ty sie tak szybko i
                                  dokladnie myjesz :)
                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:52
                                    cha cha cha
                                    niezupełnie o to mi chodziło :) a poza tym przyd dziecku!!!!!!!!!!
                                    widze ze nie masz do czynienia z małymi dziećmi najpierw musiałabym mu wyjaśnić
                                    pojecie i powiedziec że to co robię to nie jest to - jak to skomplikowanie brzmi
                                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:54
                                      Na tyle znam dzieci, ze wiem, iz lubia one nasladownictwo. Takie bezmyslne
                                      malpowanie :)
                                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:57
                                        to nie jest takie bezmyślne :)
                                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:59
                                          Alez mylisz sie! To naprawde bezmyslne. Sprawia bol lub przyjemnoasc. Kojarzy
                                          sie czynnosc z doznaniem. Dopiero potem nazywa sie czynnosc, systematyzuje i
                                          lokuje pojecie.
                                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:03
                                            to nie jest bezmyślne, nie wiem czy rozmawiamy o tym samych bo ja mówie o
                                            naśladowaniu czynności
                                            podam taki przykład: jak dziecko widzi że sie czesze a potem znajduje przedmiot
                                            płaski, wąski podobny do grzebienia to naśladuje czesanie głaszcząc sie nią po
                                            głowie- to nie jest bezmyślne :)
                                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:07
                                              widzialem czeszace sie malpy. Nie wiedzialem, ze dzialaja z premedytacja i
                                              przemyslanie :)

Ale daj sobie powiedziec. Pierwsze nasladownictwa sa bezmyslnym nasladownictwem.
                                              Proces myslenia ujawnia sie potem
                                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:08
                                                małpy robią to w jakiś celu :)
                                                po drugie to kiedy wg CIebie u dziecka zaczynają się procesy myślowe?
                                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:10
                                                  te skomplikowane moga nie wystapic nigdy, czego przykladem sa najbardziej znani
                                                  w Polsce blizniacy, lub kilku uczestnikow tego forum :)

Te mniej skomplikowane, a wiec kojarzenie przyczynowo- skutkowe znacznie
                                                  wczesniej. Ale sprawa jest indywidualna :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:17
                                                    cha cha :)
                                                    rozumiem że ocena stopnia "skomplikowaności" myślenia jest subiektywna :)))
                                                    kiedyś słyszałam, ze zdolnosc analitycznego myślenia posiadają kruki bodajze :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:20
                                                    ale tylko biale kruki.
                                                    Tak nazywam ludzi obdarzonych ta zdolnoscia. jest ich na swiecie ok 7 % :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:24
                                                    cha cha :)
                                                    znam inne wyjaśnienie określenia "biały kruk"
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:26
                                                    tak. Na przyklad "murzyn - albinos" :)
                                                    albo trzezwy inaczej :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:28
                                                    no niezupełnie "biały kruk" to związek frazeologiczny:)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:34
                                                    No przeciez o tym wlasnie pisze :)
                                                    Czy murzyn albinos nie jest takim zwiazkiem?

Bo juz Kobieta porzadna, to tautologizm. Czyli 2 pojecia pozornie prawdziwe, ale
                                                    wzajemnie sie wykluczajace :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:36
                                                    kobieta porządna czyli lubiąca porządek??
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:38
                                                    raczej pozadanie :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:41
                                                    Kobieta pożądana :) nie do pracy w kuchni to po co CI ??
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:43
                                                    do spiewania kolysanek. Byle nie falszowala :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:46
                                                    o matko
                                                    i moze jeszcze ma CIę przy tym lulać :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:49
                                                    Ma sprawic, bym, poczul sie jak w niebie. Przy chorach anielskich :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:51
                                                    o matko
                                                    ale Ty sie chyba odwzajemniasz tym samym co?
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:55
                                                    o doznania kobiet powinnas zapytac je same. Potem znow nazwiasz mnie samochwala :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:59
                                                    ja się tylko pytam czy oferujesz to samo czego wymagasz :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:04
                                                    Nie wymagam, tylko sobie o tym marze.
                                                    A staram sie oferowac o wiele wiecej. Wiesz- zasada reakcji :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:25
                                                    aaaa marzysz :)
                                                    tylko z tego co mówisz to czekasz na akcję :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:56
                                                    Bo niekiedy marzenia sie spelniaja :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:58
                                                    jasne
                                                    jak się coś robi w tym kierunku :)))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:09
                                                    ja robie- grzecznie czekam :)
                                                    A poza tym od pol dnia z Toba pisze :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:12
                                                    czekanie to nie jest robienie czegoś(choć w sumie mozna stwierdzić ze to
                                                    czasownik oznaczający czynność :P), jest ono oznaką bierności
                                                    nie sadzę, żeby pisanie z mną przyczyniło sie do spełnienia marzeń :)))
                                                  • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:09
                                                    A jesli marze o wymianie pogladow na forum,? :)
                    • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:20
                      przyznaję,że zostałam zbita z tropu:))
                      Do tej pory myślałam,że tak:)))No,człowiek całe życie się jednak
                      uczy:)))))))))
                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:23
                        trzeba sobie u mieć radzić :)
          • lacido Re: chemia 28.01.08, 10:57
            zasada+zasada czyli myślisz o dwóch mężczyznach - wg mnie jakiś alkohol :)
            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:59
              i do tego kobieta nie jest potrzebna :)
              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:01
                masz rację dwóch panów to stanowczo za mało :P
                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:12
                  zalezy jak duza jest flaszka :)
                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:26
                    tez fakt, jak bedą mieć za bardzo w czubie to nie bezie z nich żadnego pożytku :)))
                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:33
                      To myslisz, ze mozna miec z faceta jakikolwiek pozytek?

dziwna jestes :)
                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:37
                        bystrzak z CIebie
                        rzeczywiście niezłe ze mnie dziwadło
                        i dodam jeszcze ze z faceta jest baaaaaaaardzo dużo pożytki - nie ukrywam że
                        czasem trzeba go ukierunkowac odpowiednio <rotfl>
                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:40
                          no tak, moze narabac drzewa, popchac wozek w supermarkecie, albo powiesic firanki :)
                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:44
                            niby tak
                            ale to z powodzenie moge zrobić sama
                            są inne czynnosci do których się przydaje :P
                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:47
                              Wiedzialem- Kolejna ktora nie potrafi gotowac :)
                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:56
                                potrafi czy nie nie ma dla kogo :))) mi wystarczą kanapki :P
                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:00
                                  czy sie pomylilem, czy pisalas cos o synu? :)
                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:06
                                    syn je w żłobku :)
                                    ja się ograniczam do kaszek i kanapek no czasem jakiś omlecik i oczywiscie w
                                    weekendy je obiady ale babcine raczej :P
                                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:08
                                      A ja sam sobie gotuje. I wiesz co? Nie potrzebuje do tego kobiety. Do zmywania
                                      tez nie :)
                                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:14
                                        coś podobnego nie potrzebujesz do tego kobiety, to moze w ogóle do niczego nie
                                        są Ci kobiety potrzebne :) i wiesz ze wcale by mnie to nie zdziwiło :PPP
                                        a poza tym w końcu chyba masz dwie ręce więc gotowanie i zmywanie nie przekracza
                                        Twoich możliwości :)))

------
                                        inteligencja jest wielka zaleta kobiet, pod warunkiem że potrafią ją ukryć
                                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:19
                                          gotowanie to kwestia gustu, smaku, doswiadczenia.
                                          A kobiety???

Na razie bardzo mnie zawodza :)
                                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:21
                                            gotowanie to czasem kwestia predyspozycji :)

kobiety CIę zawodzą w kwestii kulinarnej :P
                                            ciekawe czy Ty czasem nie zawodzi kobiet? :))))))00
                                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:27
                                              w kwestiach kul;inarnych nie zawodze kobiet. Mozesz mi wierzyc na slowo :)
                                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:29
                                                jasne "słowa słowa słowa..."
                                                już sie raz nabrałam na to :P
                                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:35
                                                  Wmowil Ci, ze potrafi gotowac i usilowal otruc? :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:37
                                                    nie wmówił że potrafi i lubi - oszust jeden :))))))))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:40
                                                    Ja nie wmawiam. Ja czestuje. U mnie w gorach wszyscy sa zachwyceni :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:47
                                                    "samochwała w kacie stała.." :)))))))))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:49
                                                    Sprobujesz, sama pochwalisz :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:52
                                                    nie bądź taki pewny
                                                    wybredna jestem
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:56
                                                    Uscislijmy: mowimy o jedzeniu, tak? :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:00
                                                    ale mnie zakręciłeś
                                                    tak o gotowaniu mówimy :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:05
                                                    No wiec nie mam sie czego obawiac. Pod tym wzgledem na pewno moglbym Cie
                                                    zadowolic :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:26
                                                    nie tak łatwo tego dokonać :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:57
                                                    wystarczy sprobowac :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:59
                                                    kusisz?
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:11
                                                    Lojalnie uprzedzam :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:15
                                                    aaaaaaaaa
                                                    no to widać źle CIę zrozumiałam :))))))))))
                                                  • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:10
                                                    No wlasnie, a potem winni sa tylko faceci :)
    • lacido Re: chemia 28.01.08, 10:49
      a ja myślę że raczej węglowodanów i to złożonych - sama słodycz :PPP
      • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 10:50
        o,takie podejście stanowczo bardziej mi sie podoba:)))
        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:53
          tak. A z weglowodanow nie powstaja czasem w cyklu Krebbsa tluszcze nasycone? :)
          • lacido Re: chemia 28.01.08, 10:56
            ajajaj
            musisz tak wnikać :)
            nie wazne z czego powstają ważne jak smakują :P
            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:58
              Wlasnie do tego zmierzam. Tluszcz jest najdoskonalszym nosnikiem smaku :)
              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:00
                hmmm tak myslisz?
                z "Pachnidła" dowiedziałam się ze że zapachu :P
                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:13
                  tp przeczytaj "Rzeznika Polskiego" :)

Albo pogadaj z Maklowiczem :)
                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:27
                    ja tam wolę konsumowac niż czytać albo gadać o tym :))
                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:35
                      trzeba brac sprawe z roznych perspektyw i przerobic jej wszystkie aspekty :)
                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:39
                        po przerobieniu róźnych aspektów i patrzeniu z róznych perspektyw nadal obstaję
                        przy swoim :P
                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:44
                          Pamietaj, ze konsumpcja kojarzy sie z kanibalizmem, modliszko!
                          :))
                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:46
                            e tam
                            komu się tak kojarzy?
                            od razu modliszko :) jeszcze nikt nie narzekał i to nie dlatego że głowę
                            odgryzłam :PPP
                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:48
                              w dodatku chwalipieta O! :)
                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 11:59
                                a gdzie ja sie chwalę co? ja się tylko bronię przed oskarżeniami o dokonanie
                                zbrodni na ludzkości :PPP
                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:02
                                  Nikt nikogo nie oskarza o zbrodnie. Moze o lekkie tortury :) Ale o zbrodnie na
                                  pewno nie
                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:07
                                    zmniejszenie populacji meżczyzn poprzez odgryzienie głowy(patrz modliszka :) to
                                    zbrodnia no chyba ze wyjątkowy łajdak była ale takch staram sie omijać :PPP
                                    (choć słabo mi to idzie)
                                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:29
                                      dobrze ze nie odgryzasz czegos wiekszego. Na przyklad nogi albo.... siusiaka :)
                                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:30
                                        nie odgryzam niczego a to czy siusiak jest większy od głowy to kwestia
                                        dyskusyjna :)))))))))
                                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:36
                                          mozesz podyskutowac. Chyba, ze masz partnera z wodoglowiem :)
                                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:48
                                            dla mnie to oczywiste :)
                                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:50
                                              dziwne upodobania masz. Ale gust nie podlega dyskusji :)
                                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:53
                                                dlaczego dziwne?
                                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:57
                                                  no.... Ci faceci z wodoglowiem :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:04
                                                    wcześniej napisałeś:
                                                    dobrze ze nie odgryzasz czegos wiekszego. Na przyklad nogi albo.... siusiaka :)
                                                    czyli wg Ciebie noga i siusiak są większe od głowy

więc ja odpisałam ze to kwesta dyskusyjna
                                                    ufffffff
                                                    jasne?
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:06
                                                    zeby byla jasnosc! noge mam na pewno wieksza od siusiaka :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:27
                                                    cha cha
                                                    a głowę? :))))))))))))))))))))))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:59
                                                    Nie mierzylem.... glowy :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 14:01
                                                    nieeeeeee???
                                                    może czas zmierzyć :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:04
                                                    sam sie boje,rece mi sie trzesa :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:16
                                                    obawiasz się wyniku? :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:13
                                                    raczej porownan :)
          • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 10:57
            byle nie powstały przesycone:PPPPPPPPPPP
            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 10:58
              same sie przesycaja, obrzydzaja itp :)
              • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:07
                czyzby u Ciebie już się przesyciły i obrzydziły? ;)
                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:13
                  Bystra jestes :)
                  • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:18
                    nooo,czasem mi się zdarza:DDDDDDDDD
                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:23
                      Dobrze ze tylko czasem i to dyskretnie :)
                      • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:30
                        to fakt,nie lubię uchodzić za bystrzejszą od facetów.Oni tego na
                        ogół nie lubią:PPPPPPP
                        Chociaż na szczęście nie wszyscy......;)
                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:37
                          i znow sie popisalas bystrzactwem. No, no :)

A faceci? No coz, sa tacy co rowniez to lubia :)
                          • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 11:51
                            wiem,że są,i takich,szczerze mówiąc,wolę:)))))))))
                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:52
                              czesto robisz wycieczki do skansenow? :)
                              • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 12:07
                                nie,ale nie dlatego,że ich nie lubię:))))
                                A jaki ma to zwiazek ze związkiem?
                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:30
                                  Bo tylko w skansenach sa jeszcze takie ostance :)
                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:34
                                    wcale nie :) to że Ty takich nie spotkałeś to nie znaczy że ich nie ma :)
                                    • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:37
                                      w postaci eteryczne nie wierze. A sam nie naprawie wizerunku wszystkich facetow :)
                                      • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:39
                                        a kto mówi o postaciach eterycznych :) mówię o mężczyznach z krwi i kości :)

A sam nie naprawie wizerunku wszystkich facetow :)

a czy to wykonalne - nie chcę Cię odzierać ze złudzeń :)
                                        • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:44
                                          Niewykonalne, dlatego udoskanalam siebie :)
                                          A jestem z krwi i kosci
                                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:49
                                            dobrze że udoskonalasz ale myślę, że nie zaszkodzi zintensyfikować wysiłki :PPP
                                            • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:51
                                              Nie lubie sie pocic. Spiesze sie powoli. I czekam. Nauczylem sie cierpliwosci :)
                                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:54
                                                nie lubisz się pocić powiadasz czyli jesteś raczej bierny :)))
                                                czekasz? a na co?
                                                • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:59
                                                  na odpowiednia konstelacje gwiazd, na odpowiednia kobiete, na piorun z jasnego
                                                  nieba.
                                                  Biernosci sie nauczylem. A raczej mnie nauczono
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:05
                                                    bład, poważny bład
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:07
                                                    Byc moze tak objawia sie u mnie kryzys wieku sredniego :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:13
                                                    jeszcze jak się weżmiesz za nastolatki to juz wiadomo na bank że to kryzys :))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:13
                                                    Wlasnie przeczytalem ile masz lat :(((
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:21
                                                    znaczy mam pogratulować umiejętności czytania czy jak??
                                                    <rotfl>
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:23
                                                    Gorzej- umiejetnosci uswiadomienia sobie, ze zblizam sie ku pedofilii :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:29
                                                    aha
                                                    na szczęście swoje lata mam więc nie musze sie Ciebie obawiać :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:32
                                                    tak, ale to mimo wszystko malo lat :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:36
                                                    mimo wszystko :P
                                                    chyba powinnam sie poczuć młodo :)))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:43
                                                    Przeciez jestes mloda.....
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:44
                                                    młodość to bardzo względne określenie :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:48
                                                    no, ale Ty pasujesz w kazda definicje :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:49
                                                    i tu się mylisz
                                                    niedawno od 33 latka usłyszałam ze młoda to do 25 lat :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:55
                                                    Nie zna sie :)
                                                    A ja slyszalem 2 wiadomosci. Dobra i zla. Dobra to taka, ze wiekszosc dziewczyn
                                                    w wieku 18-25 woli panow w srednim wieku. Zla: one za wiek sredni uwazaja 30 lat :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:56
                                                    masz rację :) chyba niestety ;///
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:00
                                                    Nie przejmuje sie- ja wole dojrzale. Tylko nie pytaj o wiek tych dojrzalych :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 14:01
                                                    dojrzałe czyli?
                                                    a ja się tym wcale nie przejmuje tak dla ścisłości :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:05
                                                    No... dojrzale. Wiesz, tak jak jabluszko na jabloni :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:17
                                                    nie bardzo potrafię przełożyć wiek jabłuszka na jabłoni na wiek kobiety :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:15
                                                    Chodzi o dojrzewanie owocu. Wiesz rumiane jabluszko, jest lepsze niz kwasne i
                                                    zielone. Po tym ostatnim mozesz dostac sraczki :)
                                    • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 12:48
                                      zgadzam się:))))
                                      A z tego by wynikało,że kiepskich masz kolegów:(((((((
                                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:53
                                        widzisz koledzy, to cos mniej niz przyjaciele. A trych mam wspanialych :)
    • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 11:37
      Pamietaj chemiku mlody, nie wlewaj kwasu do wody! O! :))
      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:42
        wlasnie kwas do wody, a nie odwrotnie :)
        • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 11:44
          Uwaznie czytasz..brawo! :)
          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:48
            powiem wiecej. Rozumiem to co czytam :)
            • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 11:52
              Praktyka czyni mistrza...czy jakos tak..:)
              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 11:56
                Sadze, ze na to ma wplyw to co sie czyta. Ja nie poprzestalem na katechizmie i
                modlitewniku :)
                • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 11:58
                  Poczatki tez byly wazne:)
                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:01
                    Na poczatku byl chaos.
                    A wiec durnie dobrane lektury szkolne :)
                    • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 12:07
                      Na dodatek obowiazkowo...znam ten bol, tez bylam dzieckiem:)
                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:13
                        Ale Lalke przeczytalas. A ja nie potrafilem :)
                        • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 12:16
                          Lalki studiowalam...nawet:)))
                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:22
                            takie gumowe, napompowane?
                            Robilas im sekcje? :)
                            • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 12:58
                              teletoobis napisał:

> takie gumowe, napompowane?
                              > Robilas im sekcje? :)

Nie, lalki zostawilam w spokoju, ale misie rozpruwalam...:))))
                              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:00
                                mam sie juz bac, czy dasz mi jakas szanse? :)
                                • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:02
                                  To zalezy, czy jestes slodki:)
                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:03
                                    wolalabys zgorzknialego? :)
                                    • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:05
                                      takie wyrzucam do kosza....na pierwszy widok:))
                                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:08
                                        Wzrokiem oceniasz smak? :)
                                        Nie lepiej zastosowac metoge organoleptyczna? :)
                                        • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:12
                                          Jak cos jest zepsute to czuc na odleglosc...:))))
                                          Te metode pozostawiam sobie tylko dla rarytasow:)))
                                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:16
                                            ja lubie zepsute. Ogorki, kapuste. I delektuje sie ich zepsuciem :)
                                            • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:18
                                              No to na zdrowie Ci zycze i smaczenego..doloze Ci kefir i jogurt..zeby
                                              zaokraglic w smaku:)))
                                              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:19
                                                poprosze zatem o klucz do wc :)

Pisalem zecz jasna o kiszonej kapuscie i kiszonych ogorkach.
                                                • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:24
                                                  :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

myslalam, ze to wytrzymasz:)))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:28
                                                    na sama mysl popuscilem :)
                                                  • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:29
                                                    no nie, i Ty tu jeszcze stoisz?.....zmieniaj gacie:))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:33
                                                    mam pampersa :)
                                                  • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:35
                                                    tez trzeba zmienic....a to juz!!!!!!!!!!!!

........a sio...:))))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:45
                                                    ok. Uzylem nawet bidetu :)
                                                  • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 13:47
                                                    No prosze.... jaki czysciutki Teletoobis:)))

Nawet zapachniales mydelkiem:))
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:48
                                                    mam mydelko zawsze w torebeczce :)
                                                  • tini_1 Re: chemia 28.01.08, 14:12
                                                    acha:)))
                                                  • tini_1 Zapytam z ciekawosci 28.01.08, 14:21
                                                    teletoobis napisał:

> mam mydelko zawsze w torebeczce :)

...co masz jeszcze w tej Twojej torebeczce?:)
                                                  • teletoobis Re: Zapytam z ciekawosci 28.01.08, 14:24
                                                    pleselwatywe, bo lubie sie czuc bezpiecznie :)
                                                  • tini_1 Re: Zapytam z ciekawosci 28.01.08, 14:31
                                                    :-)))))))))))))
                                                    cos za duzo dzisiaj tego smiechu.....zaczynam sie obawiac wieczoru...

Teletoobis, dzieki za mila konwersacje:)
                                                    Uciekam, bo to moze byc dla mnie dzisiaj niebezpieczne.....
                                                    moze innym razem?
                                                    Ciao:)
                                                  • teletoobis Re: Zapytam z ciekawosci 28.01.08, 16:30
                                                    Powodzonka :)
                                                  • marijola1 Re: Zapytam z ciekawosci 28.01.08, 21:24
                                                    o rany,stworzyliście wątek-gigant!!!!!!!!
                                                    Już nie mam szans się w tym połapać:((((((((
                                                  • tini_1 Re: Zapytam z ciekawosci 29.01.08, 21:54
                                                    teletoobis napisał:

> Powodzonka :)

Dziekuje, bylo okay:))

Tobie tez:)
                        • grzech_o_1 Re: chemia 28.01.08, 12:21
                          Lalkę przeczytałem kilkanascie razy. Tak jak i Chłopów czy Cichy Don.
                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:23
                            tak jak Giertych Trylogie :)
                            • grzech_o_1 Re: chemia 28.01.08, 12:36
                              Niestety. Nigdy nie przeczytałem Trylogii. Kilka razy próbowałem sie
                              dobrac do Ogniem i mieczem, ale skończyło sie niczym. Nie obejrzałem
                              nawet żadnej ekranizacji filmowej.
                              Jasiążka którą chyba najwiecej razy przeczytałem [pewnie przeszło
                              sto], to Przygody Tomka Sawyera i Przygody Hucka.
                              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:39
                                Sam wybierasz wlasne lektury, w/g wlasnych upodoban. I chwala Ci za to :)
                          • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:26
                            też lalkę czytałam kilkakrotnie :)
                            • grzech_o_1 Re: chemia 28.01.08, 12:42
                              Wiele książek z klasyki przeczytałem wielokrotnie. Przedwiośnie,
                              Dzieje Grzechu, Pana Tadeusza. A był okres, kiedy Zemstę znałem
                              dosłownie na pamięć.:)))
                              • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:44
                                te co wymieniłeś to nie moje klimaty, ale sławę i chwałe i nad niemnem to mogłam
                                na okrągło czytać :)))
                      • grzech_o_1 Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:17
                        nie było rymu. A miało być do rymu. Pozdrófka Betti.:)))

Byłaś na nartach w Harzu?
                        • teletoobis Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:21
                          pamietaj chemiku mlody
                          jesli nie chcesz nosic brody
                          wlewaj zawsze kwas do wody

jest rym???
                          • grzech_o_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:30
                            Chcesz przeżyć przygodę chemiku młody?
                            Wrzuć kawał sodu do sedesu, do wody.
                            I zamknij klapę.

Każdy region ma swoje rymy.
                            • teletoobis Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:31
                              z soda nie probowalem. Najwyzej z saletra :)
                              • grzech_o_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:38
                                Z sodem [Na].
                                Dpróbuj kiedy. I jeszcze na klapie usiądź.
                                • teletoobis Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:45
                                  Czy Ty mi czasem zle nie zyczysz? :)
                                  • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:51
                                    a nie lubisz doznań ekstremalnych <rotfl>
                                    • teletoobis Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:52
                                      owszem. jestem alpinista, latam na paragleidzie i kocham sie bez gumy :)
                                      • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:55
                                        to nie ma sie czego bać - zwłaszcza w kontekscie braku ogumienia :P
                                        • teletoobis Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:01
                                          na zimowkach tez nie jezdze :)
                        • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 12:22
                          a ja pamietam to tak: pamiętaj chemiku młody wlewaj zawsze kwas do wody :)
                          • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:00
                            Te tak znalam:) ale przekrecilam specjalnie, bo bylam ciekawa czy ktos to
                            zauwazy?:)))
                            • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:11
                              cha cha cha, ja tam swojej wiedzy pewna nie jestem i się nie wychylałam
                              • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:13
                                Co do kwasu i wody trzeba byc zawsze pewnym:)
                                .... w przeciwnym razie.....skoczyc sie moze bardzo zle dla takiego chemika:))
                                • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:22
                                  ja to z kwasami mam mało do czynienia wieć mi raczej nic nie grozi :P
                                  • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:27
                                    Nie bylabym taka pewna, w zyciu toznie bywa, np. taki chemmiczny Teletubi sie
                                    moze nawinac i co wtedy?
                                    • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:30
                                      no tego nie wzięłam pod uwagę ;///
                                      • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:33
                                        tja......dobrze, ze pogadalas sobie ze mna:)))
                                        • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:39
                                          sugerujesz coś? :)))
                                          • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:40
                                            Nie, nie wiem co masz na mysli?:)
                                            • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:48
                                              że powinnam uważać na chemików :PPP
                                              • tini_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 14:14
                                                Nie, teraz juz nie musisz, bo znasz najwazniesza zasade chemiczna:))))
                                                • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 22:20
                                                  cha cha cha
                                                  opłaciło sie zdawać chemię na maturze :)))
                                  • grzech_o_1 Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:36
                                    A kret? Z kretem trzeba bardzo uważać.:)
                                    • lacido Re: Tini, napisałaś prawidłowo. Odwrotnie, to by 28.01.08, 13:40
                                      najważniejsze zeby to co na opakowaniu jest napisane przeczytać :)
                        • tini_1 Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 12:57
                          grzech_o_1 napisał:

> nie było rymu. A miało być do rymu. Pozdrófka Betti.:)))
                          >
                          > Byłaś na nartach w Harzu?

Nie, nie bylam....bo mnie gdzies indziej uzaproszono...:))))))
                          Ciebie tez cieplutko pozdrawiam:))
                          • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:16
                            Jak zawsze Betti. Za Tińką murem.:)))
                            U nas śniegowa beznadzieja kompletna. Jak żadnego roku. Cały styczeń.
                            Znowu będą chyba nici z kuligu.
                            • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:26
                              U mnie tez nie bylo sniegu...sanki stoja w garazu zapajaczone i okryte rocznym,
                              kurzem:)))
                              • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:33
                                Myśmy robili kuligi od lat co roku. Duża grupa znajomych. Z fasonem.
                                Konie, sanie, sanki. Od rana do późnej nocy. Atrakcyjna leśna
                                okolica. A teraz drugi rok nic. Dobrze, że nie jesteśmy zapalonymi
                                narciarzami, bo też sprzęt w piwnicy by zardzewiał.:)))
                                • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:36
                                  Ech, tych kuligow mi tutaj brak:(.....chyba bede musiala Cie kiedys
                                  odwiedzic.....:))))
                                  • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:39
                                    Jak zima dopisze i wszystko będzie gotowe, mejla wyślę. O nic się
                                    nie martw, wszystko zapewnione.:)))
                                    • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:41
                                      Ale ja nie przybede sama, mam towarzystwo dwoch osob, wiec razem trzy:)
                                      • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 13:59
                                        Może być i nawet pięć. Byle wiara była równa. Bo trzeba jeść, pić
                                        sanie podpychać i kobitki w śniegu turlać.:)))
                                        • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 14:13
                                          :-)))) ech wesolo sie zapowiada:)))
                                          • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 14:16
                                            Najważniejsze to na koniec ciemną nocą. Trzeba wszystkie kobitki w
                                            stanie nieważkości do domu odtransportować i żadnej w lesie nie
                                            zgubić. Różnie już różnie bywało, a wilcy czychają.:)))
                                            • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 14:20
                                              haha....Grzech-u Ty mnie wprawiasz w cudowny nastroj...:)))
                                              • grzech_o_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 28.01.08, 14:51
                                                Tiaaaaa..., cudowny nastrój. Jak ciemnica a wilkołakom tylko w
                                                gęstwinach ślepia błyszczą niczym latarnie. Dlatego na saniach
                                                zawsze trzy dubeltówki załadowane i jeden sztucer. Do tego
                                                pochodnie. Tak więc nie bój żaby. Zgubić Cię nie zgubię. Jako
                                                nowicjuszkę, przywiążę Cię do sań postronkiem za nogę.:)))
                                                • tini_1 Re: Hej moj mily obronco :-)) 29.01.08, 21:52
                                                  oj, to bedzie bolalo.....:(

Znajdz lepsza metode:)))
                    • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 12:08
                      Nie wszystkie,nie wszystkie:)))
                      Muminki to do dziś moi idole:DDDDDDD
                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:14
                        Rumcajs i Wodnik z mchu i paproci tysz? :)
                        • marijola1 Re: chemia 28.01.08, 12:17
                          Nieuważnie się lektury czytało,czy pamięć już nie ta? :)PPPPPPP
                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:25
                            lektur obowiazkowych staralem sie unikac. To nie dla mnie bylo. Wolalem swe
                            wlasne ksiazki
                    • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:10
                      ooooooo
                      durne powiadasz
                      krzyzaków czytam :PPP
                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:16
                        Dopiero teraz????

Zreszta ten mitoman i grafoman, co napisal krzyzakow jakos nie wydaje mi sie
                        sympatyczny :)
                        • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:19
                          mój pierwszy kontakt z krzyżakami był 20 lat temu i nie ma sie czym chwalić ale
                          pamieć czasem zawodzi :)
                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:33
                            ja mialem z nimi kontakt przez 15 lat, kiedy mieszkalem w Stuttgarcie. Wystarczy :)
                            • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:43
                              ale to nie było 500 lat temu - prawda :PP
                              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:45
                                To obojetne kiedy to bylo. Oni od 2000 lat sa niereformowalni :)
                                • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:50
                                  kategoryzujesz i przesadzasz :)))))))))
                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 12:54
                                    Wcale nie! Mowie z doswiadczenia. Sam na wlasnej skorze tego doswiadczylem :)
                                    • lacido Re: chemia 28.01.08, 12:56
                                      ale nie znasz wszystkich wiec nie mozesz uogólniać
                                      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:02
                                        znam wystarczajaco wielu, by okreslic ich bez bleduy statystycznego. jedynym
                                        wyjatkiem jest Steffen Moeller :)
                                        • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:06
                                          a tego to ja nie lubię
                                          • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:09
                                            blad, powazny blad

jest naprawde inteligentny
                                            • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:19
                                              ale jest taki głupkowaty i pajacowaty ze mdło się robi no chyba zę tylko w TV
                                              takiego zgrywa
                                              • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:20
                                                wlasnie- zgrywa. Powiedzmy, ze w sytuacjach bez kamery jest calkiem, calkiem :)
                                                • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:23
                                                  a chyba zę tak
                                                  u mnie zapracował sobie na taką opinię :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:30
                                                    nie wiedzialem, ze znasz go az tak dobrze :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:33
                                                    nie napisałam, że znam tylko jak go odbieram oglądając w TV
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 13:53
                                                    TV klamie. Nie ogladaj tego :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 13:55
                                                    podobno :)
                                                    a Stefana widziałam w Tv ostatnio ze dwa lata temu jak miałam czas ogladać Tv :P
                                                  • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:02
                                                    Nie jestes fanka M jak Moeller? :)
                                                  • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:30
                                                    ano nie jestem :) a znasz jego fanów? bo ja ani jednego :)
                                                  • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:20
                                                    1 znam z innym pilem :)
    • lacido Re: chemia 28.01.08, 14:00
      a kawasy można zneutralizować :PPP
      • teletoobis Re: chemia 28.01.08, 14:03
        i pozostaja zakwasy. A to juz boli :)
        • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:33
          zakwasy to chyba po czym innym <rotfl>
          • teletoobis Re: chemia 30.01.08, 12:21
            niby po czym?
      • grzech_o_1 Re: chemia 28.01.08, 14:12
        Najlepiej alkoholami. Bardzo ładne wtedy zapachy.:)))
        • lacido Re: chemia 28.01.08, 22:32
          a ja o mleku myślałam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka