Dodaj do ulubionych

Jak sie czujecie?

08.06.08, 22:48
Bo ja jak idiotka.
Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 22:56
      czemu?
      • romcia.p Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:05
        ja się czuję świetnie,ale tylko i wyłącznie dzięki Robertowi
        żeby wygrywac trzeba miec mentalnosc zwycięzcy i nie pękac nawet przed lepszym rywalem
        to ma Robson,a nasi piłkarze wciąż niestety nie,więc nie ma co marzyc że z grupy wyjdziemy
        • mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:01
          Romcia dobrze napisane:-)w 90proc masz racje)ja tam mysle, ze wyjsc z grupy da
          sie, najbardziej obciazajacy psychicznie mecz za pilkarzami)
      • romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:26
        > czemu?

Bo mialam caly czas wlaczony telewizor (!! prawie dwie godziny!!), bo wydawalo mi sie, ze jednak Polacy i Holender maja jaja, bo nawet sluchalam, co mowia komentatorzy!
        A przeciez nie ogladalam zadnego meczu od czasow Korei, i nie bylo wlasciwie powodu, zeby to zmieniac, bo jakim cudem i po co. Zmienilam. I mam: taka OBCIACHOWA porazka, i to od jakiegos ni to Polaka, ni to Niemca, z absurdalnymi zreszta komentarzami, ze Podolski "strzelal bramki Polsce ze lzmi w oczach". No rzeczywiscie. Jak taki romantyk, to po co gral w tym meczu. Zenada, panie. Zenada.
        • forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:30
          romy_sznajder napisała:

> > czemu?
          >
          > Bo mialam caly czas wlaczony telewizor (!! prawie dwie godziny!!), bo wydawalo
          > mi sie, ze jednak Polacy i Holender maja jaja, bo nawet sluchalam, co mowia kom
          > entatorzy!
          > A przeciez nie ogladalam zadnego meczu od czasow Korei, i nie bylo wlasciwie po
          > wodu, zeby to zmieniac, bo jakim cudem i po co. Zmienilam. I mam: taka OBCIACH
          > OWA porazka, i to od jakiegos ni to Polaka, ni to Niemca, z absurdalnymi zreszt
          > a komentarzami, ze Podolski "strzelal bramki Polsce ze lzmi w oczach". No rzecz
          > ywiscie. Jak taki romantyk, to po co gral w tym meczu. Zenada, panie. Zenada.

jakbys coś obejrzała od czasów Korei a szczególnie mecz Polska-Niemcy
          na MŚ 2006 to byś pewnie odbierała porażkę jako mniej obciachową
          • romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:39
            hehe:)
            No wlasnie ja komentowali w tv, ze grali LEPIEJ, a przegrali wyzej:)
            • forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:43
              romy_sznajder napisała:

> hehe:)
              > No wlasnie ja komentowali w tv, ze grali LEPIEJ, a przegrali wyzej:)

no tak to jest, wszystko jedno czy 0:1 czy 0:2 w sumie
              trzeba zagrac teraz z podobnym zaangazowaniem w 2 meczach
              tylko skuteczniej a nie powinno byc obciachu
        • mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:07
          Romy, Podolski to Niemiec urodzony na Slasku. Chcial kiedys grac w polskiej
          reprezentacji(pewnie wiec ma podwojne obywatelstwo), ale jakos nikt nie
          potrafil zadecydowac czy go chca czy tez nie.
          wyszlo tak jak jest. strzela bramki, bo taka ma robote:-)
          z tymi lzami to tam zdrowo ktos przegial, Podolski chcial strzelic te bramki i
          tyle, jak kazdy normalny napastnik.
          • romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:29
            Hmm, patrze na to jednak inaczej.. robota, w sensie <praca, zadanie do
            wykonania>, wiec robota - jest w klubie. A w Reprezentacji jest idea, ojczyzna,
            hymn narodowy, flaga, bialo-czerwoni i takie dyrdymaly...
            No i dlatego pewnie tak jakos dziwnie. Jakbym ogladala mecz Bayern-Legia, albo
            ROMA-Kolporter Kielce (wyobrazcie to sobie...), toby mi jakas dziwna narodowosc
            nie zgrzytala, bo wiadomo transfery, pieniadze, robota, kariera..
            A tu zgrzyta, bo to reprezentacje narodowe wlasnie. Chyba o to chodzi.
            Nie o nacjonalizm, zeby nie bylo, tylko o jakis brak jasnosci.

Co dziwne, bo jakos trener Holender mi dotad nie przeszkadzal, no ale jak
            pomyslec, to on nie przeszkadzal, bo mnie nie zajmowala polska reprezentacja...
            • mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:40
              a Olisadebe i Roger Ci nie przeszkadzaja?(ten pierwszy powinnam
              napisac:przeszkadzal:-))
              w reprezentacji Portugalii np Deco to Brazylijczyk..itd itd

Podolski wyjechal jako dziecko z Polski, to jego rodzice podjeli taka a nie inna
              decyzje, tak samo sprawa ma sie z Klose.
              maja niemieckie obywatelstwo,wychowywali sie i dorastali w Niemczech, sa dobrzy
              w tym co robia, niemiecka reprezentacja brala ich bez wahania i
              watpliwosci..mieli wiec zrezygnowac i nie grac, czekac, ze moze kiedys ktos z
              Polski sobie o nich przypomni?

a co bedzie gdy Roger zacznie zdobywac dla polskiej reprezentacji gole? bramka
              to bramka, czyz nie tak?
              a przeciez Roger nawet po polsku nie mowi..co o nim musza sobie myslec jego
              rodacy?ze sie sprzedal, bo przyjal obywatelstwo kraju z ktorym w zaden inny
              sposob niz gra w pilke nie jest zwiazany?
              czy on sie wzrusza slyszac hymn polski, widzac nasza flage i tak dalej?to Ci nie
              zgrzyta?
              • romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:53
                Rogera to nie kojarze, to ten z meczu dzis? Czy to ten slynny skandal z
                obywatelstwem? Kpina. Olisadebe takoz.

Straszna konserwa ze mnie wyszla! No i za to nie lubie pilki, bo wyzwala w
                ludziach niskie instynkty;))) Pierwotne jakies:))
                • mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 02:16
                  jaka konserwa:-), nie wiem czemu tak pomyslalas.
                  to w sumie zawsze takie temat do dyskusji -przyjmowanie obywatelstwa z przyczyn,
                  no w sumie jakich? ambicjonalnych?
                  mam na mysli Rogera(tak to ten co dzis wszedl w drugiej polowie), Olisadebe,
                  Deco i paru(nastu)innych co to zrobili.

tyle, ze np Podolski w tym sie nie miesci,on gra dla kraju w ktorym mieszka,
                  wychowywal sie, uczyl itd
                  to on sam nie pozwala Niemcom zapomniec, ze ma polskie korzenie. zawsze w
                  wywiadach podkresla to, ze jest z Gliwic, ze lubil tam jezdzic podczas wakacji,
                  ze lubi polskie jedzenie i ze jego zona jest Polka. mowi to sam od siebie tez, a
                  przede wszystkim nie wstydzi sie swoich zwiazkow z Polska.
                  wiadomo roznie bywa
                  na przyklad moi sasiedzi z parteru - wiem, ze sa z Polski, ale zawsze:guten tag,
                  choc slysza jak mowie po polsku do psa itd, flage na balkonie maja
                  wywieszona..jaka?niemiecka..coz, to ich wybor kim sie czuja..

ja jesli chodzi o pilke mam raczej problem "klubowy", noby taki klub nazywa sie
                  Liverpool, a potem wychodzi na to, ze na boisku zadnego Anglika nie ma;-), no
                  ale to juz calkiem inna chyba dyskusja
                  • mameluch Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 07:44
                    eee, w Liverpoolu chyba jeszcze tak nie było żeby żadnego Anglika nie było
                    grającego;) a przynajmniej rzadko. ale dobra, wiem że to tylko przykład:)

mocne z tymi sąsiadami:/
    • forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:08
      nadzieja umiera ostatnia
      ale ja mysle ze możemy dać radę
      z Austriakami bedzie cięcie na noże, Chorwaci nieobliczalni ale
      to nie jest taka bezwględna fussball maschine jak Niemcy
      jestem umiarkowanym optymistą w kazdym razie
    • mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:00
      mojej radosci ze zwyciestwa Roberta Kubicy nic, naprawde nic nie przygasi.
      a przed pilkarzami jeszcze dwa mecze, maja szanse sie wykazac.
      te spotkania z Niemcami i Anglia zawsze sa za bardzo "nakrecane", jakby grano o
      Bog wie co.
      • nioma Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 08:08
        a ja wierze w naszych i flaga wisi, i trzymam kciuki i mam nadzieje
        a co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka