romy_sznajder 08.06.08, 22:48 Bo ja jak idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romcia.p Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:05 ja się czuję świetnie,ale tylko i wyłącznie dzięki Robertowi żeby wygrywac trzeba miec mentalnosc zwycięzcy i nie pękac nawet przed lepszym rywalem to ma Robson,a nasi piłkarze wciąż niestety nie,więc nie ma co marzyc że z grupy wyjdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:01 Romcia dobrze napisane:-)w 90proc masz racje)ja tam mysle, ze wyjsc z grupy da sie, najbardziej obciazajacy psychicznie mecz za pilkarzami) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:26 > czemu? Bo mialam caly czas wlaczony telewizor (!! prawie dwie godziny!!), bo wydawalo mi sie, ze jednak Polacy i Holender maja jaja, bo nawet sluchalam, co mowia komentatorzy! A przeciez nie ogladalam zadnego meczu od czasow Korei, i nie bylo wlasciwie powodu, zeby to zmieniac, bo jakim cudem i po co. Zmienilam. I mam: taka OBCIACHOWA porazka, i to od jakiegos ni to Polaka, ni to Niemca, z absurdalnymi zreszta komentarzami, ze Podolski "strzelal bramki Polsce ze lzmi w oczach". No rzeczywiscie. Jak taki romantyk, to po co gral w tym meczu. Zenada, panie. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:30 romy_sznajder napisała: > > czemu? > > Bo mialam caly czas wlaczony telewizor (!! prawie dwie godziny!!), bo wydawalo > mi sie, ze jednak Polacy i Holender maja jaja, bo nawet sluchalam, co mowia kom > entatorzy! > A przeciez nie ogladalam zadnego meczu od czasow Korei, i nie bylo wlasciwie po > wodu, zeby to zmieniac, bo jakim cudem i po co. Zmienilam. I mam: taka OBCIACH > OWA porazka, i to od jakiegos ni to Polaka, ni to Niemca, z absurdalnymi zreszt > a komentarzami, ze Podolski "strzelal bramki Polsce ze lzmi w oczach". No rzecz > ywiscie. Jak taki romantyk, to po co gral w tym meczu. Zenada, panie. Zenada. jakbys coś obejrzała od czasów Korei a szczególnie mecz Polska-Niemcy na MŚ 2006 to byś pewnie odbierała porażkę jako mniej obciachową Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:39 hehe:) No wlasnie ja komentowali w tv, ze grali LEPIEJ, a przegrali wyzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:43 romy_sznajder napisała: > hehe:) > No wlasnie ja komentowali w tv, ze grali LEPIEJ, a przegrali wyzej:) no tak to jest, wszystko jedno czy 0:1 czy 0:2 w sumie trzeba zagrac teraz z podobnym zaangazowaniem w 2 meczach tylko skuteczniej a nie powinno byc obciachu Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:07 Romy, Podolski to Niemiec urodzony na Slasku. Chcial kiedys grac w polskiej reprezentacji(pewnie wiec ma podwojne obywatelstwo), ale jakos nikt nie potrafil zadecydowac czy go chca czy tez nie. wyszlo tak jak jest. strzela bramki, bo taka ma robote:-) z tymi lzami to tam zdrowo ktos przegial, Podolski chcial strzelic te bramki i tyle, jak kazdy normalny napastnik. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:29 Hmm, patrze na to jednak inaczej.. robota, w sensie <praca, zadanie do wykonania>, wiec robota - jest w klubie. A w Reprezentacji jest idea, ojczyzna, hymn narodowy, flaga, bialo-czerwoni i takie dyrdymaly... No i dlatego pewnie tak jakos dziwnie. Jakbym ogladala mecz Bayern-Legia, albo ROMA-Kolporter Kielce (wyobrazcie to sobie...), toby mi jakas dziwna narodowosc nie zgrzytala, bo wiadomo transfery, pieniadze, robota, kariera.. A tu zgrzyta, bo to reprezentacje narodowe wlasnie. Chyba o to chodzi. Nie o nacjonalizm, zeby nie bylo, tylko o jakis brak jasnosci. Co dziwne, bo jakos trener Holender mi dotad nie przeszkadzal, no ale jak pomyslec, to on nie przeszkadzal, bo mnie nie zajmowala polska reprezentacja... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:40 a Olisadebe i Roger Ci nie przeszkadzaja?(ten pierwszy powinnam napisac:przeszkadzal:-)) w reprezentacji Portugalii np Deco to Brazylijczyk..itd itd Podolski wyjechal jako dziecko z Polski, to jego rodzice podjeli taka a nie inna decyzje, tak samo sprawa ma sie z Klose. maja niemieckie obywatelstwo,wychowywali sie i dorastali w Niemczech, sa dobrzy w tym co robia, niemiecka reprezentacja brala ich bez wahania i watpliwosci..mieli wiec zrezygnowac i nie grac, czekac, ze moze kiedys ktos z Polski sobie o nich przypomni? a co bedzie gdy Roger zacznie zdobywac dla polskiej reprezentacji gole? bramka to bramka, czyz nie tak? a przeciez Roger nawet po polsku nie mowi..co o nim musza sobie myslec jego rodacy?ze sie sprzedal, bo przyjal obywatelstwo kraju z ktorym w zaden inny sposob niz gra w pilke nie jest zwiazany? czy on sie wzrusza slyszac hymn polski, widzac nasza flage i tak dalej?to Ci nie zgrzyta? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:53 Rogera to nie kojarze, to ten z meczu dzis? Czy to ten slynny skandal z obywatelstwem? Kpina. Olisadebe takoz. Straszna konserwa ze mnie wyszla! No i za to nie lubie pilki, bo wyzwala w ludziach niskie instynkty;))) Pierwotne jakies:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 02:16 jaka konserwa:-), nie wiem czemu tak pomyslalas. to w sumie zawsze takie temat do dyskusji -przyjmowanie obywatelstwa z przyczyn, no w sumie jakich? ambicjonalnych? mam na mysli Rogera(tak to ten co dzis wszedl w drugiej polowie), Olisadebe, Deco i paru(nastu)innych co to zrobili. tyle, ze np Podolski w tym sie nie miesci,on gra dla kraju w ktorym mieszka, wychowywal sie, uczyl itd to on sam nie pozwala Niemcom zapomniec, ze ma polskie korzenie. zawsze w wywiadach podkresla to, ze jest z Gliwic, ze lubil tam jezdzic podczas wakacji, ze lubi polskie jedzenie i ze jego zona jest Polka. mowi to sam od siebie tez, a przede wszystkim nie wstydzi sie swoich zwiazkow z Polska. wiadomo roznie bywa na przyklad moi sasiedzi z parteru - wiem, ze sa z Polski, ale zawsze:guten tag, choc slysza jak mowie po polsku do psa itd, flage na balkonie maja wywieszona..jaka?niemiecka..coz, to ich wybor kim sie czuja.. ja jesli chodzi o pilke mam raczej problem "klubowy", noby taki klub nazywa sie Liverpool, a potem wychodzi na to, ze na boisku zadnego Anglika nie ma;-), no ale to juz calkiem inna chyba dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 07:44 eee, w Liverpoolu chyba jeszcze tak nie było żeby żadnego Anglika nie było grającego;) a przynajmniej rzadko. ale dobra, wiem że to tylko przykład:) mocne z tymi sąsiadami:/ Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Jak sie czujecie? 08.06.08, 23:08 nadzieja umiera ostatnia ale ja mysle ze możemy dać radę z Austriakami bedzie cięcie na noże, Chorwaci nieobliczalni ale to nie jest taka bezwględna fussball maschine jak Niemcy jestem umiarkowanym optymistą w kazdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 01:00 mojej radosci ze zwyciestwa Roberta Kubicy nic, naprawde nic nie przygasi. a przed pilkarzami jeszcze dwa mecze, maja szanse sie wykazac. te spotkania z Niemcami i Anglia zawsze sa za bardzo "nakrecane", jakby grano o Bog wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Jak sie czujecie? 09.06.08, 08:08 a ja wierze w naszych i flaga wisi, i trzymam kciuki i mam nadzieje a co. Odpowiedz Link Zgłoś