Dodaj do ulubionych

Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta

18.10.11, 19:26
Mam następujące pytanie.
- Czy osoba prowadząca działalność gospodarczą przy użyciu mienia komunalnego może być Radnym Miasta?
Obserwuj wątek
    • fast_markoni Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 19.10.11, 14:06
      Ograniczenia prowadzenia przez radnych działalności gospodarczej zostały zawarte w przepisach art. 24f ustawy o samorządzie gminnym. Dotyczą one różnorodnej działalności radnych, w razie gdyby miała ona związek z gminą lub jej majątkiem. Ustęp pierwszy przywołanego przepisu ustanawia generalną zasadę zakazującą radnemu prowadzenia (na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami) działalności gospodarczej z wykorzystaniem mienia komunalnego tej jednostki samorządu terytorialnego, w której uzyskał mandat. Zakaz obejmuje także zarządzanie taką działalnością lub bycie przedstawicielem czy pełnomocnikiem w jej prowadzeniu - zatem chyba udało się kwestię wyjaśnić.
      • czarny_matador Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 19.10.11, 14:42
        Zgodnie z ustawą o samorządzie gminnym to Przewodniczący Rady jest odpowiedzialny za dopilnowanie zgodności oświadczeń majątkowych radnych ze stanem faktycznym, zwłaszcza do art.24f. Pytanie było zarazem sugestią, że w oświadczeniach majątkowych istnieją radni, którzy korzystają z majątku gminy przez jego dzierżawę. Czy takim postepowaniem radny jak i przewodniczący nie powinni z czegoś zrezygnować?
    • nomad997 Kolejna prowokacja? 19.10.11, 15:03
      Tak w tym wątku zalatuje kolejną prowokacją radwisa, że aż siedząc przed monitorem czuć ten fetor.
      • perrocanario Re: Kolejna prowokacja? 19.10.11, 15:34
        mam te same odczucia, śmierdzi radwisem na odległość
        • gekon-3 Re:Kolejna prowokacja? 19.10.11, 15:43

Mam takie samo odczucie jak nomad i perrocanario. Chyba ci dwaj nowi forumowicze to nasz no wiecie kto. Wydźwięk oby bardzo podobny. Nie kojarzę też bzyczka i czarnego matadora z innych dyskusji. Nowi starzy znajomi?
          Ciekawe czy jako nowy forumowicz ma tak samo ustawiony filtr i dalej nie widzi wpisów. ;-)
          • tomt3 Re:Kolejna prowokacja? 19.10.11, 19:08
            radwis został bzyknięty przez afromatadora. I się rozmożył, teraz jest w 3 osobach.
            • nomad997 Re:Kolejna prowokacja? 19.10.11, 19:33
              Radwis ma jeszcze czwarte konto którym się od jakiegoś czasu posługuje.
              Na chwilę obecną nie podam konkretów, bo nie mam jeszcze oczywistych dowodów. Ale jak tylko popełni błąd, to nie omieszkam tego publicznie wytknąć ;-)
              • perrocanario Re:Kolejna prowokacja? 19.10.11, 20:14
                wiem o kim mówisz
      • czarny_matador Re: Kolejna prowokacja? 19.10.11, 15:42
        Nie ważne jaki fetor się unosi ważne jest pokazanie naruszenie ustaw przez naszych radnych i przewodniczącego.
        • gekon-3 Re: Kolejna prowokacja? 19.10.11, 15:45
          widzi i czyta?
        • fast_markoni Re: Kolejna prowokacja? 19.10.11, 16:43
          Najciekawsze jest to że weryfikacja oświadczeń jeszcze przeze mnie się nie skończyła, a zacząłem weryfikować właśnie wczoraj w poludnie (podkreślam w południe). Wczoraj też pojawiła się decyzja o wpisaniu do najbliższej sesji. Niemniej jednak zostały zadane pytania do działu prawnego w zakresie tych regulacji oraz sytuacji jakie budzą wątpliwość. Jak już się wskazuje paragrafy to warto wskazać, iż odpowiedzialność za oświadczenie spoczywa na radnym a nie przewodniczacym rady i kłania się art. 24 h, a tym bardziej, iż w oświadczeniach nie ma pozycji wskazujących możliwość relacji pomiędzy radnym a mieniem komunalnym. Czy że jeżdzę samochodem koloru śliwki też mam się poddać do zrzec stanowiska ?
          • gekon-3 Kolejna prowokacja- do fast markoniego 19.10.11, 18:22
            Perroconario ja bym oprócz czarnego matadora treść tego przepisu zadedykował też bzyczkowi
            A jeśli jest tak dziwnie jak pisze Pan przewodniczący to może Pan skorzysta z treści paragrafu 4 wspomnianego przepisu. Bo jeśli na forum ujawniane są informacje z treści postępowań w przedmiotowej sprawie to jak są prowadzone postępowania np. w zakresie zamówień publicznych. Bo jeśli z urzędu wyciekają na forum informacje dotyczące postępowania w sprawie weryfikacji to należy zadać sobie pytanie czy aby w innych postępowaniach wszystko jest o.k.
            Mam nadzieję że na te wątpliwości Pan Przewodniczący udzieli odpowiedzi na tym forum. I żeby była jasność w tej chwili nie jest to w żadnej mierze atak na Pana tylko próba wyjaśnienia całej chorej sytuacji. Bo czy to nie jest dziwne?

art. 212
            § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

• fast_markoni Re: Kolejna prowokacja- do fast markoniego 19.10.11, 19:23
              Witam podałe jedynie podałem fakty. Mam nadzieję, iż to tylko zbieg okoliczności.
              • gekon-3 Re: fast markoni i co dalej? 20.10.11, 09:05
                Szanowny Panie Przewodniczący padły na tym forum w tym temacie zarzuty pod adresem Pana osoby jak również pozostałych członków Rady w zakresie rzetelności i praworządności. Nie musi się Pan do tego ustosunkowywać teraz. Po weryfikacji i tak wszystko będzie jasne i zostanie ujawnione m.in. na storni UM. Poczekamy, zobaczymy.
                Jednak tym co zakrawa w całym tym temacie na kuriozum to fakt, iż na forum wyciekły informacje z postępowania i to jest bardzo niepokojące.
                Pisze Pan, mam nadzieję że to zbieg okoliczności. A ja się pytam czy jest Pan tego pewien na 100 %, bo ja nie. Dlatego też należy to wyjaśnić i ustalić czy informacje podane przez bzyczka i czarnego matadora to zbieg okoliczności czy np. kontrolowany przeciek mający na celu dokopanie kilku osobom za pomocą informacji z postępowania.

Dlatego też Panie Przewodniczący dla rozwiania wszelkich wątpliwości związanych z całą tą sytuacją , pytam się Pana czy podejmie Pan działania mające na celu wyjaśnienia sprawy przecieku, bo w gruncie rzeczy ma to duże znaczenie dla postrzegania Rady Miasta oraz urzędników z UM.
                • fast_markoni Re: fast markoni i co dalej? 21.10.11, 08:23
                  Odpowiem w ten sposób, nie traktuje wpisów jako zarzut, zgodnie z art. 24h pkt. pk. 12 - Podmiot dokonujący analizy oświadczeń majątkowych w terminie do dnia 30 października każdego roku przedstawia radzie gminy informację - informacja zostanie przekazana, nie przekroczyłem żadnych terminów. Rzeczywiście trwają postępowania wyjaśniające m.in. odbyłem wizytę w US w Wołominie oraz zwróciłem się o opinię prawną. Jeżeli stwierdzę naruszenie prawa, poinformuję o tym Radę. Postaram się wyjaśnić kwestię, dlaczego w momencie przeprowadzania analiz (a nie wcześniej), nastąpił taki wpis - bo jest to rzeczywiście niepokojące.
              • czarny_matador Re: Kolejna prowokacja- do fast markoniego 27.10.11, 15:51
              • czarny_matador Re: do przewodniczacego rady 27.10.11, 16:47
                Panie Przewodniczący
                Wczoraj nie miałem możliwości słuchać pańskiej wypowiedzi dotyczącą oświadczeń majątkowych radnych. Nagranie z sesji nie jest opublikowane jak z resztą wiele nagrań z prac rady, dlatego pytam o możliwość pisemnej publicznej wypowiedzi w tej sprawie.
                • maine_conny Re: do przewodniczacego rady 27.10.11, 16:54
                  Odwołali w końcu kogoś, czy dopiero mają zamiar? Ktoś coś wie?
                • p33m3k Re: do przewodniczacego rady 27.10.11, 17:34
                  Twój post wybrzmiewa tak, że zdawać by się mogło, jakbyś - nie dość, że tam (tzn. na posiedzeniu) siedział to nawet jeszcze (lekko nieudolnie) - brał udział w dyskusji. Więc po co ta szopka?
                  • p33m3k Re: do przewodniczacego rady 27.10.11, 17:36
                    Powinienem dodać dla jasności...
                    Czarny Matadorze
                    Twój post wybrzmiewa tak, że zdawać by się mogło, jakbyś - nie dość, że tam (tzn. na posiedzeniu) siedział to nawet jeszcze (lekko nieudolnie) - brał udział w dyskusji. Więc po co ta szopka?
                • czarny_matador Re: do przewodniczacego rady 29.10.11, 13:23
                  Panie Przewodniczący
                  Czy otrzymam odpowiedż a może zamilkł Pan ze wstydu.
                  • czarny_matador Re: do przewodniczacego rady 04.11.11, 07:54
                    A jednak, wstyd i niekompetentność oto wartość Przewodniczącego. Kończ Waść swoją działalność. www.regionalna.waw.pl/archiwum/514
                    • czarny_matador Re: do przewodniczacego rady 30.11.11, 19:00
                      Obecnie oglądam i słucham XVII sesję rady i zobaczyłem radnego Bogdana Chorosia, który według uchwały rady i wszystkich publicznych informacji nawet tej www.marki.pl/portal/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1884 został pozbawiony funkcji radnego. Może ktoś wie co jest grane w tym temacie.
          • czarny_matador Re: Kolejna prowokacja? 19.10.11, 20:42
            Pan Przewodniczacy napisał
            > Najciekawsze jest to że weryfikacja oświadczeń jeszcze przeze mnie się nie skończyła, a zacząłem weryfikować właśnie wczoraj w poludnie (podkreślam w południe). Wczoraj też pojawiła się decyzja o wpisaniu do najbliższej sesji. Niemniej jednak zostały zadane pytania do działu prawnego w zakresie tych regulacji

Panie przewodniczący, ponad rok pracy celem ich weryfikacji tych to chyba za długo.
            Ustawa o samorzadzie gminnym. Dz.U z 2001 nr 142 poz.1591
            Art. 24f.
            1. Radni nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia komunalnego gminy, w której radny uzyskał mandat, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w prowadzeniu takiej działalności.
            1a. Jeżeli radny przed rozpoczęciem wykonywania mandatu prowadził działalność
            gospodarczą, o której mowa w ust. 1, jest obowiązany do zaprzestania prowadzenia
            tej działalności gospodarczej w ciągu 3 miesięcy od dnia złożenia ślubowania.
            Niewypełnienie obowiązku, o którym mowa w zdaniu pierwszym, stanowi podstawę do stwierdzenia wygaśnięcia mandatu radnego w trybie art. 190 ustawy, o której mowa w art. 24b ust. 6.
            Przysięga grudzień 2010, oswiadczenia majatkowe maj 2011. ponad pięć miesięcy.

>za oświadczenie spoczywa na radnym a nie przewodniczacym rady i kłania się art. 24 h, a tym bardziej, iż w oświadczeniach nie ma pozycji wskazujących możliwość relacji pomiędzy radnym a mieniem komunalnym.

Panie przewodniczący, radny odpowiada za złożenie oświadczenia majątkowego w trybie ustawowym za jego weryfikację odpowiada przewodniczacy rady a winien taką w weryfikacje przeprowadzić trybie rozsądnym.

>a tym bardziej, iż w oświadczeniach nie ma pozycji wskazujących możliwość relacji pomiędzy radnym a mieniem komunalnym.

Błąd, Część A miejsce pracy, Dział VI pkt.1. Oświadczenia majątkowego.
            Należy tylko poznać majątek gminy a to jest obowiązkiem każdego radnego.

>Czy że jeżdzę samochodem koloru śliwki też mam się poddać do zrzec stanowiska ?

Dla Mnie może pan jeżdzić nawet czołgiem, jezeli przepisy na to zezwolą. Obecnie jest pan przewodniczącym rady a to zobowiązuje do uczciwości w pracy radnego nie do własnego PR.

Panie przewodniczacy, proszę przypomnieć tym wszystkim znawcom i potwierdzić, że jak na razie oświadczenia majątkowe radnych są jawne i podlegają kontroli nie tylko przez przewodniczącego rady ale też przez społeczeństwo.
            • p33m3k Re: Kolejna prowokacja? 20.10.11, 11:55
              O jakich "tych wszystkich znawcach" mówisz? Czyżby znów szykowała się jakaś lista?
              Fakt, że podnosisz kwestię - jawnych publicznie - oświadczeń majątkowych radnych na forum nikogo myślę nie bulwersuje. Chodzi o to jak to czynisz. Jeśli coś sprawdziłeś, wiesz - to napisz, a nie insynuuj rzeczy po drodze.

Z tego samego aktu prawnego ...

Art. 19. 1. Rada gminy wybiera ze swego grona przewodniczącego i 1-3 wiceprzewodniczących bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowego składu rady, w głosowaniu tajnym.
              2. Zadaniem przewodniczącego jest wyłącznie organizowanie pracy rady oraz prowadzenie obrad rady.

Z drugiej zaś strony, w Art. 24h.(9) widnieje zapis Analizy zawartych w oświadczeniu danych dokonuje przewodniczący rady gminy. bez wskazania trybu i terminów - ja przynajmniej nie znalazłem. Traktując ten obowiązek w trybie "niezwłocznie" to już kwestia bardziej uznaniowa i ocena, wg mnie, może podlegać trybowi

Art. 19. 4. Odwołanie przewodniczącego i wiceprzewodniczących następuje na wniosek co najmniej 1/4 ustawowego składu rady gminy w trybie określonym w ust. 1.
              -przytoczony na wstępie wpisu.
              Może napisz petycję do Radnych?

Co do Radnych i ich powiązań z mieniem komunalnym to jak coś wiesz to napisz ... trudno się odnieść ... przejrzałem i mam pewne wątpliwości ... ale bez wglądu w dokumenty nie umiem rozstrzygnąć.
              Co do Przewodniczącego...
              Jeśli Twoje standardy zachowań osoby publicznej, jakim jest niewątpliwie Przewodniczący RM i oczekujesz trybu/gestu rezygnacji, to warto zauważyć, że i tak RM ma głos ostateczny w ocenie tego gestu, przynajmniej tak rozumiem przepis.

Art. 19. 5. W przypadku rezygnacji przewodniczącego lub wiceprzewodniczącego rada podejmuje uchwałę w sprawie przyjęcia tej rezygnacji nie później niż w ciągu 1 miesiąca od dnia złożenia rezygnacji.

A swoją drogą, ciekawi mnie jak oceniasz - przy tak zawieszonej poprzeczce wobec Przewodniczącego - pracę Burmistrza za kilkanaście lat urzędowania w zakresie
              Art. 7. 1. Zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy. W szczególności zadania własne obejmują sprawy:
              1) ładu przestrzennego, gospodarki nieruchomościami, ochrony środowiska i przyrody oraz gospodarki wodnej,
              2) gminnych dróg, ulic, mostów, placów oraz organizacji ruchu drogowego,
              3) wodociągów i zaopatrzenia w wodę, kanalizacji, usuwania i oczyszczania ścieków komunalnych, utrzymania czystości i porządku oraz urządzeń sanitarnych, wysypisk i unieszkodliwiania odpadów komunalnych, zaopatrzenia w energię elektryczną i cieplną oraz gaz,

oraz ... przy okazji ... Prezesa PIS w odniesieniu do wyników kolejnych już wyborów.
              • czarny_matador Re: Kolejna prowokacja? 20.10.11, 13:30
                p33m3k napisał:

>A swoją drogą, ciekawi mnie jak oceniasz - przy tak zawieszonej poprzeczce wobec Przewodniczącego - pracę Burmistrza za kilkanaście lat urzędowania w zakresie
                > oraz ... przy okazji ... Prezesa PIS w odniesieniu do wyników kolejnych już wyborów.

Wyniki wyborcze wskazują, że mieszkańcy z Marek uwielbiają jednego i drugiego.
                • gekon-3 Re: Kolejna prowokacja? 20.10.11, 13:45
                  czarny_matador napisała:

> p33m3k napisał:
                  >
                  > >A swoją drogą, ciekawi mnie jak oceniasz - przy tak zawieszonej poprzeczc
                  > e wobec Przewodniczącego - pracę Burmistrza za kilkanaście lat urzędowania w za
                  > kresie
                  > > oraz ... przy okazji ... Prezesa PIS w odniesieniu do wyników kolejnych j
                  > uż wyborów.

matador czarny napisał
                  > Wyniki wyborcze wskazują, że mieszkańcy z Marek uwielbiają jednego i drugiego.

Jeśli twierdzisz, że Pan Prezes cieszy się takim wielkim poparciem to jak skomentujesz to:

Kaczyński budzi najwiecej emocji negatywnych
                  Politykiem budzącym najwięcej negatywnych emocji do ostatnich dni kampanii wyborczej pozostał Jarosław Kaczyński. Nieufność do prezesa PiS wyraziło 54% badanych przez CBOS. Pod tym względem dystansuje on wszystkich pozostałych polityków, których nazwiska zostały uwzględnione w badaniu. Zajmujący ex aequo drugą lokatę w tym negatywnym rankingu Janusz Palikot oraz Antonii Macierewicz otrzymali po 36% negatywnych ocen.
                  A całość źródło: www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/462777,CBOS-Komorowski-na-czele-rankingu-zaufania

Więc skoro według Ciebie „wszyscy kochają Jarka” to może tak samo kochają burmistrza. I pewnie powiesz, że media kłamią.
                  • nomad997 Media kłamią! 20.10.11, 13:49
                    Media kłamią! Oni już to wiedzą ;-)
                • p33m3k Re: Kolejna prowokacja? 20.10.11, 13:48
                  Szkoda, że nie odniosłeś się do tego co napisałem wcześniej w sprawie wątku, który podnosisz.
                  Interpretacje wyników wyborów mieszkańców? Ja pytałem o Twoje zdanie w odniesieniu do poprzeczki, którą stawiasz konkretnej osobie publicznej w naszym mieście i czy proporcjonalnie "wisi" ona wobec innych osób publicznych - zarówno miasta jak i kraju.
                  • gekon-3 Re: Kolejna prowokacja? 20.10.11, 13:50
                    Podobno świnie są bardziej równe jak inne zwierzęta. – gdzieś o tym czytałem ;-)
                  • p33m3k Czarny Matadorze 20.10.11, 20:43
                    Brak odpowiedzi jest też odpowiedzią. Przynajmniej dla innych, którzy też to czytają - a co z tym zrobią? Wolny kraj.
            • czarny_matador Re: Kolejna prowokacja? 13.01.12, 12:44
              Zatkao kakao, jakby to powiedział Ferdek, a swoją drogą radni winni co do grosza zwrócić niesłusznie pobrane diety.
        • perrocanario czarny matador 19.10.11, 17:35
          tobie proponuję zapoznanie się z art. 212 kk znawco ustaw
          • k-skorpion Re: czarny matador 19.10.11, 19:32
            Panowie. W ogóle ignorujcie tego typu wpisy. Jaki koń jest każdy widzi. Burmistrz i spółka będą próbowali różnych chwytów. Oni są mistrzami manipulacji w tym mieście, ale wreszcie przyszła kryska na matyska. Już nic ich nie uratuje przed degradacją. Moc jest z nami.
          • czarny_matador Re: czarny matador 02.02.12, 15:51
            A jednaj, nieudolność przewodniczenia radzie została wykazana na ostatniej sesji. Brak kompetencji, zamydlono szybkim anulowaniem uchwały pozbawiającej radnego swych uprawnień. Kto jest odpowwiedzialny za zaistniałą sytuację. Czy takich radnych, którzy olewają wyborców trzymających się stołków jest wielu. Czy ktoś z urzędujących, tak urzędujących radnych zadaje sobie pytanie, co dalej z innymi radnymi u których wykazano wątpliwości do pełnienia funkcji radnego. Panie Przewodniczący, czas odejść. Panie Radny Adamczyk dlaczego przerwał Pan swą dociekliwość i poszukawania prawdy.
            • bzyczek5555 Re: czarny matador 03.02.12, 10:30
              Małe pytanie a w dalszym ciągu brak odpowiedzi.
              Gdzie jest biuro prawne UM? Dlaczego prawnicy tam zasiadający nie zwrócili uwagi, ze uchwała jest sprzeczna z prawem kto im tego zabronił? Dlaczego pan przewodniczący przed przystąpieniem do sesji nie był przygotowany i wiedząc nad jaką uchwałą będzie głosowanie nie zasięgnął opinii mądrzejszych od siebie? Dlaczego Radny Choroś broni się rękami i nogami przed opuszczeniem swojego stanowiska? I jeszcze jedno pytanie co z drugim Radnym?

A przewodniczący siedzi i zawija sreberka :)
    • p33m3k Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 19.10.11, 20:25
      Mimo, że radwis (we wszystkich swoich odsłonach - jeśli to prawda - tak specyficznej i wyróżniającej się postawy i aktywności) robi wszystko, aby podejrzewać go o chorobę psychiczną (i to pewnie nie jedną!), warto rozważyć, że istnieje bardziej zdrowa i przyziemna przyczyna. Jaka? Nie wiem, ale musi być dla niego piekielnie (ha ha!) ważna, skoro tak bardzo się stara. Musi mieć dużo do stracenia albo do zyskania (albo przynajmniej tak mu się zdaje), skoro ciągle, na różne sposoby kurczowo trzyma się tego forum pełnego ... swoich zwolenników i fanów :-). Ideowiec? Wyzwoliciel? Światłość nad światłościami? Chyba jednak nie...
    • marrmar Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 21.10.11, 12:08
      Niewinne pytanie, a prostej odpowiedzi brak. Znaczy jest, ale niezadowalająca, widać pytający miał jakąś informacje i nie bez kozery je zadał. Społeczna kontrola górą nad instytucjonalną. Może by tak w czynie społecznym pomóc panu przewodniczącemu w tej weryfikacji, co prawda rok, jak ma się tyle obowiązków, to nie tak długo. Naród jest zbyt niecierpliwy i nie chce czekać, dlatego wszelka pomoc jest celowa.
      • bzyczek5555 Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 23.10.11, 14:20
        > Niewinne pytanie, a prostej odpowiedzi brak. Znaczy jest, ale niezadowalająca,
        > widać pytający miał jakąś informacje i nie bez kozery je zadał.

Tak proszę państwa proste pytanie a ile domniemań. Proszę spojrzeć na oświadczenia majątkowe Radnych Miasta. Odpowiedź jaką podał pan Przewodniczy jest dla średnio inteligentnego internauty znana. Szybka odpowiedź pana Przewodniczącego świadczy o jego ignorancji w zakresie pełnienia przez niego obowiązków jakie na siebie wziął.
        Najciekawsze, że dopiero po moim pytaniu pan Przewodniczący stwierdził, że dopiero zabrał się za weryfikacje oświadczeń. Pytanie dlaczego dopiero teraz a może lepiej, że teraz?
        Kolor samochodu być może jest na czasie bo jest to kolor twarzy pana Przewodniczącego, który został wywołany do tablicy?

>Do „gekona-3” Poczytaj oficjalnie dostępne oświadczenia majątkowe i nie strasz na forum tymi paragrafami. Nie szukaj dziury w całym i nie dorabiaj ideologii do prostego pytania. Jeżeli nie wiesz to nie ośmieszaj się.

Owszem działanie pana Przewodniczącego mieści się w terminie ale…

Żeby wszystko było jasne - zadając pytanie nie mam zamiaru nikogo obrażać, oczekuję tylko prostej odpowiedzi na zadane proste pytanie.
        • gekon-3 Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 23.10.11, 17:58
          bzyczek5555 napisała:

> > >Do „gekona-3” Poczytaj oficjalnie dostępne oświadczenia mająt
          > kowe i nie strasz na forum tymi paragrafami. Nie szukaj dziury w całym i nie do
          > rabiaj ideologii do prostego pytania. Jeżeli nie wiesz to nie ośmieszaj się.

Szanowny bzyczku, nikt nikogo nie straszy. To tyle wstępem. Gdybyś przeczytał wszystkie wypowiedzi to byś wiedział, że jestem zainteresowany tym co napisałeś i tym, że już wyraziłem pogląd że wcześniej czy później informacje dotyczące oświadczeń majątkowych oraz ich zgodność z prawem i prawdą /w tym również w kwestii twego pytania/ zostaną ujawnione. I tyle. Kto nawalił /chodzi o radnych/ ten ostro beknie za to co zrobił a może czego nie zrobił. – pierwsza kwestia.

Druga to taka, że dlaczego tak szybko informacje dotyczące weryfikacji wypłynęły na forum. Z informacji przewodniczącego wynika, iż dostęp do niej miały osoby z UM. Ciekawe nieprawdaż. Ciekawe komu w urzędzie miasta zależało na tym, by uderzyć w radnych którzy są nazwijmy to umownie, niezbyt przychylnie nastawieni do Burmistrza.

I to tyle byczku. I nie odwracaj kota ogonem.
          • bzyczek5555 Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 24.10.11, 08:00
            Nie mam pojęcia dlaczego i kiedy pan Przewodniczący zabrał się do weryfikacji oświadczeń. Ponieważ podczas przeglądania oświadczeń natknęłam się na pewne nieścisłości i stąd to pytanie. Chciałam się dowiedzieć czy coś z tym oświadczeniem (czyt. radnym) zrobiono zadałam pytanie. Jeśli jak to napisałeś komuś zależy żeby uderzyć w radnych niezbyt przychylnie nastawionych do Burmistrza to mi jest to obojętne komu mogłoby na tym zależeć. Prawo jest prawem bez względu w jakiej się jest opcji i naprawdę nie doszukuj się niczego innego.

• czarny_matador Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 12.02.12, 16:27
          Wiele zrozumiałem po przeczytaniu www.marki.net.pl/pliki/2012/02/EM0112.PDF
          Artykuł jest świetnie napisany. Dla obecnych radnych nie dobro mieszkańców, nie dobro Miasta jest najważniejsze, lecz dietka, która wzrosła w danym roku. Myślę, że każdy z obecnych radnych ma zachlapane sumienie lub siada na kolankach, inaczej byłaby dociekliwość i szukanie prawdy.
          Marki są najważniejsze.
    • bzyczek5555 Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 06.02.12, 11:18
      ... a Przewodniczący siedzi i zawija sreberka ...
      • czarny_matador Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 07.02.12, 13:11
        Cuuuć tu nieergla.
        • czarny_matador Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 23.02.12, 16:34
          Panie Przewodniczący
          Czy Pański brak informowania wyborców jest zaplanowaną sytuacją ich lekceważenia. Milczenie może jest złotem, lecz obecnie złoto zdobywa przeciwnik punktując pańską bezradność. Panie Przewodniczący pańska dymisja będzie chwalebna, tak więc do dzieła.
          • bzyczek5555 Re: Pytanie do Przewodniczącego Rady Miasta 26.03.12, 12:41
            Panie Przewodniczący
            > Czy Pański brak informowania wyborców jest zaplanowaną sytuacją ich lekceważenia.
            > Milczenie może jest złotem, lecz obecnie złoto zdobywa przeciwnik punktując
            > pańską bezradność.
            > Panie Przewodniczący pańska dymisja będzie chwalebna, tak więc do dzieła.

A przewodniczący siedzi i zawija sreberka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka