Dodaj do ulubionych

Monitoring

IP: *.braun.de 16.05.02, 13:41
Czy korzystacie z monitoringu? Która firma Waszym zdaniem działa najlepiej na
naszym terenie?
Ja byłem klientem Falcka, jednak podobno ich patrol znajduje się teraz znacznie
dalej niż gdy do nich przystępowałem (kiedyś: niedaleko Makro, teraz: gdzieś na
Białołęce). Kilka razy znacząco się spóźnili, gdy włączył się alarm (na
szczęście fałszywy).
Rozważam teraz Juwentus - ma całkiem blisko patrol (przy stacji Petrochemii
Płock), zadowoleni są z nich nasi sąsiedzi.
Czy macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: MPL Re: Monitoring IP: 213.77.127.* 16.05.02, 14:03
      Halo,

Gość portalu: Raffix napisał(a):
      > Czy korzystacie z monitoringu? Która firma Waszym zdaniem działa najlepiej na
      > naszym terenie?
      > Rozważam teraz Juwentus - ma całkiem blisko patrol (przy stacji Petrochemii
      > Płock), zadowoleni są z nich nasi sąsiedzi.
      > Czy macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?

Od wrzesnia zeszlego roku mamy Juventus. Podobnie nasi sasiedzi. W listopadzie
      okolo 19:00 (bylo juz ciemno) dokonano do nich wlamania, Juventus przyjechal w
      ustalonym czasie, ale zlodzieje zdazyli zdemolowac okno i ukrasc kilka rzeczy...
      ...zmienili na Securitas...

Co do reakcji sa rzeczywiscie szybcy. Mozna wiele spraw zalatwic przez telefon.
      Najgorsza jest jedynie cena oraz tepota przedstawicieli handlowych... trudno mi
      kogokolwiek polecac, bo (na szczescie!) nie mielismy jeszcze zadnej "sytuacji
      podbramkowej", ale warto TWARDO NEGOCJOWAC! Okazuje sie bowiem, ze te same firmy
      sa w stanie pojsc na duze ustepstwa, jezeli trafia na twardego negocjatora.

Placimy obecnie 140 PLN netto (w cenie ubezpieczenie).

Pozdrawiam,
      M.P.Lubiszewski
      • Gość: Jarek Re: Monitoring IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.05.02, 09:39
        Sąsiedzi mają SOLID. Pojawiają się bardzo szybko. Co do negocjacji to prawda.
        Juwentus na dzień dobry proponuje bardzo wysokie stawki. Jednak chyba najwięcej
        można wynegocjować w Solidzie.
        A propo ubezpieczenia:
        Zastanów się czy warto je opłacać.
        Agent z Solida wyjaśnił mi że składka na ubezpieczenie wynosi 20 zł. Suma
        gwarantowana to 20000zł. Rocznie płacisz 240zł. Prywatnie za tą sumę masz dużo
        wyższe odszkodowanie.
        • Gość: Raffix Re: Monitoring IP: *.braun.de 21.05.02, 10:46
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Sąsiedzi mają SOLID. Pojawiają się bardzo szybko. Co do negocjacji to prawda.
          > Juwentus na dzień dobry proponuje bardzo wysokie stawki. Jednak chyba najwięcej
          > można wynegocjować w Solidzie.
          > A propo ubezpieczenia:
          > Zastanów się czy warto je opłacać.
          > Agent z Solida wyjaśnił mi że składka na ubezpieczenie wynosi 20 zł. Suma
          > gwarantowana to 20000zł. Rocznie płacisz 240zł. Prywatnie za tą sumę masz dużo
          > wyższe odszkodowanie.

Mnie też to ubezpieczenie nie wydaje się korzystne. Przy poważniejszym włamaniu
          suma ubezpieczenia wydaje się niewysoka - złodzieje potrafią nieźle zdewastować
          dom przy okazji kradzieży.
          • Gość: Jarek Re: Monitoring IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.05.02, 12:37
            Lepiej samemu ubezpieczyć się. Mam kolegę w Warcie, który ma bardzo dobre
            warunki ubezpieczenia bardzo szeroki zakres przy podstawowej składce-Tylko
            Warta i PZU) oraz niedrogie składki. Chciałem kiedyś się ubezpieczyć w
            Alanz'ie. Mieli bardzo śmiesznie niskie składki, ale i zakres odpowiedzialności
            podobny. Chcąc mieć to co w Warcie musiałbym zapłacić sporo drożej.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka