Gość: Hirek Usprawiedliwienie IP: *.chello.pl 23.11.02, 11:40 Piszę usprawiedliwienie Że wieczorem nie będzie mnie, Bo będzie u mnie rodzinka, Rodzice wypiją drinka. Mi zaś wtedy nie wypada, Gdy cała rodzina gada, Komputera okupować, Więc dzisiaj będę pauzować. ................. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Usprawiedliwienie IP: *.chello.pl 25.11.02, 20:17 Tez nie było mnie w niedziele, Bo miałem czasu niewiele Znowu w domu imieniny, Jednym słowem: poprawiny. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Co Wy na to? IP: *.chello.pl 25.11.02, 20:26 Tego jeszcze tu nie było, Bo niektórych by zgorszyło. Co powiecie o dodaniu Troszkę seksu w "RYMOWANIU". ................. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Co Wy na to? IP: *.chello.pl 25.11.02, 21:37 Mą ofertą wycofuję, Bo inaczej się popsuje Brak w tym wątku wulgaryzmów. Dobrze, że nie ma tu Dyzmów. Chyba, że się znajdzie taki, Który pójdzie za mną w szlaki, Stworzyć wpis taki spróbuje, Który z seksem się rymuje. .......... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek 250 !!! IP: *.chello.pl 25.11.02, 21:42 Wpisów mamy ćwierć tysiąca W wątku, który rymy trąca! Jest to wyczyn wręcz wspaniały, Lecz wysiłek też nie mały... I pozdrawiam wszystkich wieszczy, Dzięki którym tyle wierszy Się znalazło w "RYMOWANIU". Nie przestawajcie w pisaniu!!! ................. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Spis ludności IP: *.chello.pl 26.11.02, 23:33 Dziś na forum spis ludności, Meldujcie się w kolejności, Czy bywacie tu codziennie, Wcale, albo bezimiennie. Ponoć dużo osób czyta, Ale Rafał Was się spytał, Czy nam zrobić to możecie I czasami się wpiszecie? Miło by niezmiernie było, Gdyby forum się ruszyło, Dzięki tutaj ludziom nowym, Więc dopiszcie parę słowy. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Spis ludności IP: *.chello.pl 26.11.02, 23:41 Dwanaście osób na razie Wpisało choć po wyrazie W wątku autorstwa Rafała, Który dużo tutaj działa. Lecz są jeszcze tu osoby, Co podczas ostatniej doby Na forum się nie wpisały, Widocznie czasu nie miały. Pamiętamy wszyscy przecie O wspanialutkiej kobiecie, Która Gają się tu zowie, Może jeszcze nam coś powie. W Rafała spisie ludności Dojdzie jeszcze sporo gości. Politycy, dziennikarze... Ile osób się pokaże? ......... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Spis ludności IP: *.chello.pl 27.11.02, 01:09 Trzynasty osobnik nowy, Oby Slaw nie był pechowy. Widać, nawet po północy, Nasze forum jest wciąż w mocy! ................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Coraz bliżej Święta... IP: *.chello.pl 27.11.02, 01:41 Kiedy coraz bliżej Święta, Każdy w rodzinie pamięta, Aby syty stół zastawić I rodzinie prezent sprawić. Już też wystawy sklepowe, Nawet te monopolowe, Robią oferty świąteczne, Na te potrzeby społeczne. I powstają dylematy, Co ja kupić mam dla taty? Co by babcia dostać chciała, By z tego użytek miała? Zaczyna się kupowanie. Drodzy Panowie i Panie, Niechaj każdy z Was pamięta: Cztery tygodnie i Święta! .................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Konkurencja IP: *.chello.pl 27.11.02, 11:54 Sochaczew wiersze rymuje, Jednym słowem: papuguje! Jednak my się tu nie damy, I znów jakiś wiersz dodamy. ......... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: R Y M O W A N I E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 23:23 AMOK to organizacja, której nie ma obca nacja. W Markach sobie ją stworzymy, coś dobrego tym zrobimy. Hirku odezwij się wreszcie, bo bez Ciebie tu boleśnie. Pojaw tutaj się z honorem, wszak Tyś Hymnu jest autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Gdzie jest Hirek? IP: *.braun.de 29.11.02, 11:24 Hirek nie pisze ranki i wieczory We lzach go czekamy i trwodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Gdzie jest Hirek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 14:53 Porzuciłeś internet Hireneuszu drogi, w jakie dzikie strony poniosły Cię nogi?... Samotni my tu bez Ciebie, z utęsknienia łkamy. Wracaj na nasze Forum, wszyscy Cię czekamy. Kliknij choć raz na dobę w entera albo spację, tak jak to kiedyś robiłeś zjadając wieczorem kolację. Z Tobą odeszły anioły i weny odpłynęły... My już z tęsknoty az Tobą rymować nie umiemy. .............. Hirek to nie są żarty:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: R Y M O W A N I E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 23:25 Safajo! Góro śmieciowa, w tobie tyle się chowa. Mieścisz w sobie Warszawki różne tajemnice. Był czas,że byłaś sławna na całą okolicę... Dziś my ciebie do życia Safajo przywrócimy! Sylwestra na twoich stokach sobie urządzimy. I AMOK tu powstanie,jak w świetności twej czasie, i będziem na twoim czubku jakby na Parnasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: R Y M O W A N I E IP: *.braun.de 04.12.02, 10:18 Napisalas slowa piekne O Safaji, o AMOK-u Niecierpliwie czekac bede Na poczatek nowego roku Odpowiedz Link Zgłoś
ins Re: R Y M O W A N I E 05.12.02, 00:49 Siedze sobie, mowiac scisle I tak sobie wlasnie mysle, Ze nalezy Wierszyk swiezy Skomponowac.... Marki moje, jestescie jak zdrowie pijaka chorego na watrobe nikt sie nie dowie (daje za to glowe) czy wyleczone zostaniecie czy tez wiesc sie rozniesie po powiecie bo czy ja nie mam racji ze w zadnym miescie nie wydaje sie gazety ktorej redaktor wchodzi butami dla wlasnej podniety w cudze sprawy? przynosi to ujme i ani ziarna slawy przez to i to forum niegdys takie swieze jest forum-humorum dzieki jego mierze ale, coz, takie jest zycie i dane nam jest miec wolne slowo a wiec zamiast szaro-buro moze byc i kolorowo lecz nie brakuje tutaj ludzi inteligentnych myslacych, i do zmiany chetnych a wiec kiedy wreszcie wybory zostana zapomniane i mowy o areszcie zostana przycmione moze wtedy normalnosc wezmie gore nad szalenstwem czego sobie i wam zycze nie bedac wszakze wieszczem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: R Y M O W A N I E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 12:03 Insie,słowa Twe mądre i głosisz je w porę. Niech normalność tu gości rano i wieczorem. Bez pieniactwa,głupawki skandali nastepnych. Niech się zycie nam toczy na rzeczach codziennych. Kostruktywnie z humorem mówmy tu o sprawach. Realizujmy projekty niech będzie zabawa. ............. Insie mówisz żeś nie wieszcz, słowem biegle władasz! Rym Ci się przędzie pięknie, pewnie szpaki jadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Do Insa czterowiersz IP: *.braun.de 05.12.02, 20:06 Powiedz nam Insie co tez sie stalo Ze u nas bywasz ostatnio malo? Moze zniecheca Cie tu Pan Jerzy? Co chcial sie w sadzie raz z Toba mierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Do przyjaciółki z Ameryki-Kaśki mojej kochanej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 00:10 W Nowym Yorku mam psiapsółkę, co ma dzieci nawet dwójkę. 15 lat jej nie widziałam, chociaż zdjęcia mi wysłała. Kaśka- Ona ma na imię i obecna myślą przy mnie. Adress Forum Jej wysłałam i tu wchodzi,lecz niesmiała. Nie odzywa się na razie Się oswoi-to pokaże... Tęsknię za mą przyjacółką wystłam Jej maile w kółko. My tu sobie nie zdajemy sprawy,bo bigosy jemy co za oceanem mają,ci bigosów nie jadają... Mają nostalgię tęsknotę do kotów co tu za płotem. Słowa nasze POLSKĄ mową tam czytają nałogowo. POZDRAWIAMY I KOCHAMY TYCH CO Z DALA SĄ OD MAMY!!!!! ............... Kasiu tęsknię! i to dla Ciebie Twojej Rodziny i Jurka Rodziny ten wierszyk napisałam.Zyczę Wam wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT:-)amba i toban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: R Y M O W A N I E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 21:12 "Nad morzami,w których nie ma dna nad górami,gdzie jedynie mgła po bezdrożach,aż po świata kres radość i śmiech zamiast łez. W niebie ciasno tyle wzeszło gwiazd, świeci jasno najsmutniejsze z miast. Złość umyka,znika wszelki gniew, bo wreszcie,wreszcie zjawił się. Mały Król tak oczekiwany, Mały Król przyszedł dziś na świat, Mały Król jeszcze nie wyspany, Mały Król nasz maleńki brat. Nawet wtedy kiedy ciężki czas, nie ma biedy jeśli jest wśród nas. Tak potrzebny jak do życia tlen. Niech Mu się przyśni dobry sen." Mały Król...... ............... jan bo z płyty Królowa Ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Po przerwie IP: *.chello.pl 20.12.02, 12:15 Miałem przerwę ja w pisaniu, Także w naszym "RYMOWANIU". Jednak teraz po powrocie, Będzie chyba po kłopocie. Nadrobimy czas stracony, Wszyscy mężowie i żony. Dalje wątek ten tworzymy, Proszę wszystkich: piszcie rymy! ............. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Strata... IP: *.chello.pl 20.12.02, 13:32 Kochałem ja kobietę, piękną jak marzenie, Złote serce, cud ciało, i boskie spojrzenie. Gdy czasem biedny człowiek na rozstaju staje, Sam nie wie gdzie ma pójść, i siada, się poddaje, Bo nie ma czasem wyjścia z trudnej sytuacji, Straciłem ja kobietę i zaginąłem w akcji. Gdyż życie jest jak listek z drzewa spadający, Gdy kiedyś pełny życia stał się dziś gnijący. I tak mnie, jako liścia, wiatr na bagna rzucił, A deszcz, który spadł cicho, bez skutku mnie cucił. Zmarznięty i pobity, a wiatr mi w oczy wieje, I los, co mnie tak rzucił, szyderczo się zeń śmieje. Od szczęścia na tym świecie dzieli tylko szyba, Na drugą stronę jednak nie udam się chyba. Nie dla mnie teraz szczęście, dusza nie ma cienia, Od teraz w mojej głowie zostaną marzenia. Pamiętam jak po schodach cudnym krokiem poszła, Teraz jej nie zobaczę, ściana tu wyrosła. Wspaniałe moje czasy tak szybko się skończyły, Nie wrócą już te chwile, co bardzo cieszyły. Zostałem sam jak palec na okrutnym świecie, A kamień pełen bólu moje plecy gniecie. Dlaczego mnie spotyka ból taki ogromny? Może byłem grzeszny? Może niezbyt skromny? Pomimo moich starań szczęście me uciekło, Teraz nic nie zostało, chyba tylko piekło. Szczęście moje największe skrywają obłoki, Mnie zaś z moją nadzieją dzieli rów szeroki. Czy zostało coś w świecie czym mogę się łudzić? Czy ktoś może mnie wreszcie ze snu tego zbudzić? Powiedziała mi tylko: „ty jesteś, ja jestem”, Nie wzruszając się przy tym nawet małym gestem. Nie do tego dążyłem i nie tego ja chciałem, Gdy ją pierwszy raz w życiu na drodze spotkałem. Chciałem szczęścia, dni wspólnych, przyjaźni, miłości Lecz już wiem, że mnie czeka samotność w przyszłości. ........................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Do Serca Hirka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 14:27 Gdy się życie z marzeniem rozmija I nie pomaga najwierniejsza przyjaźń Pióra wtedy są ptakom należne. Wtedy weź swoje serce w dłonie a zobaczysz,że to jeszcze nie koniec Bo Ono jest ciągle Waleczne. A gdy znowu naprawdę uwierzysz wtedy Serce znów mocniej uderzy I tak jakoś mniej boleśnie. I znów przyjdzie upragniona chwila i polecisz do słońca jak Ikar ale nie spadniesz tak wcześnie. Bo Pióro masz tajemnicze i Ono ocali Ci życie To pióro co ptakom należne. .................... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Do Serca Hirka IP: *.chello.pl 21.12.02, 01:38 Ambo, powiem tylko jedno: Trafiłaś tu w samo sedno. Dzięki też za pocieszenie, Może jeszcze cosik zmienię! Otóż me wlaeczne serce, Co miłości pragnie wielce, Bardzo chce szczęścia powrotu, Bo za dużo ma kłopotów. Może w Boże Narodzenie Spełni się moje życzenie Będę szczęsliwym gagatkiem Łamiąc się wtedy opłatkiem. ........ Wielkie dzięki Ambo! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Krzyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 15:25 Krzyczałam znów w nocy... i nie obudziłam słońca, a krzyczałam do nieba i nie obudzilam Boga... Moj krzyk nie obudził nikogo. W tej ciemnej chwili urodziłam lęk. I każdej nocy się boję Kolejna jest gęściejsza od mroku poprzedniej, Zaciska czarne palce na szyji I krzyczeć jest mi już niemożliwe..... ............ Kolejny poranek. Szaro jeszcze. Dlaczego tak szaro? Przecież slońce dawno obudzone Wstaję.... Podchodze do kawy wczoraj zapomnianej Podchodze do ostatniego w paczce papierosa Podchodze do tabletki żóltej na sniadanie zastąpi podobno i obiad ,tak tu napisane Podchodze do lustra,bo dbam ciągle o siebie Zakładam uśmiech na usta I rozczesuje włosy oszczedzając szczotke. Wychodzę........ .............. Hirusiu każdy kiedyś cierpiał z takich jak Ty teraz powodów, 100 lat temu i mnie to dopadło,zobacz dziś żyję szczęśliwa i czuję się świetnie Powiem więcej KOCHAM I JESTEM KOCHANĄ.Te wierszyki które tu napisałam to dowody rzeczowe,trzymam je na dnie szuflady.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Krzyk IP: *.chello.pl 21.12.02, 01:44 Siły nie mam, więc nie krzyczę I nie płaczę - tylko ryczę! Dzięki Ci za ciepłe słowa, Które łapie moja głowa. Ja wciąż w miłość wielką wierzę I gdy mówię swe pacierze To po cichutku wspominam, By się cieszyła ma mina... ............ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Święta Bożego Narodzenia! IP: *.chello.pl 21.12.02, 09:51 Moi Drodzy! Blisko Święta, Więc niech każdy tu pamięta, By na Święta rym ułożyć I do "RYMOWANIA" włożyć. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Święta Bożego Narodzenia! IP: *.chello.pl 21.12.02, 10:00 Kiedy Narodzenie Boże, Wtedy Chrystus nam pomoże, By się wszyscy pogodzili, Opłatkiem się podzielili. Wielka na Święta namiastka To na niebie pierwsza gwiazdka. Wtedy to Mikołaj Święty Rozdaje dzieciom prezenty. Prezenty są oglądane I potrawy nakładane. Bigos, karpik i kapusta - Się nie zamykają usta. Sienko pod obrusem leży, Jedno krzesło wziąć należy, Bo może do drzwi zapuka Gość, co pożywienia szuka. Gdy pełne żołądki mamy, To kolędy wnet śpiewamy. Wybaczcie, że teraz krzyczę: WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZĘ!!! .............. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Choinka IP: *.chello.pl 21.12.02, 10:08 Jest w Święta tradycja taka, Przystrajamy więc iglaka. Dzieci mają wnet radochę, Pomogają zdobić trochę. Tak więc bombki i bombeczki, Łańcuchy czy też wstążeczki, Na choinkę zakładamy, Bo my o jej piękno dbamy. Czy to sosna czy jodełka, Bardzo ważne są światełka, Ja zaś także bardzo lubię, Kiedy gwiazda jest na czubie. Gdy choinkę mamy w domu, Nie wadzi ona nikomu, A cały domek tymczasem Przez choinkę pachnie lasem. .................. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Bigosik - mniam! IP: *.chello.pl 21.12.02, 19:53 Mama już bigos zrobiła, A że była bardzo miła, To też mogłem go spróbować I się smakiem delektować. Do Świąt ja nie będę czekać! Już nie mogę dłużej zwlekać! Idę po dokładkę zaraz I bigosik wyjmę z gara. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Bigosik - mniam! IP: *.chello.pl 21.12.02, 19:58 Kiedy myślę o bigosie, Jego zapach mam już w nosie. Mięsko, pieczarki, kapusta... To potrawa całkiem tłusta. Czy to tłusta czy też chuda, Skonsumować się ją uda, Bo bigosik dobra strawa. Jeśc go to cudowna sprawa! ................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Pasztecik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 12:02 ****************************** Pasztet zaraz będę piekła bo na Święta to rzecz świetna. Toban zaraz mi pomoże naostrzy w maszynie noże. Mięsko dusić trzy godzinki no apotem do maszynki. Dodać trzeba też przyprawy bo bez tego nie da rady. Nie wiem co z tego powstanie się okaże na śniadanie Powiem Wam już jutro tutaj Czy paszteci nam się udał. **************************** To mój debiut kulinarny Oby tylko nie był marny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Pasztecik IP: *.chello.pl 23.12.02, 20:58 Czy Twój debiut był udany? Pasztet dobrze wykonany? Czekam na reakcję Twoją, Toban także nich da swoją. Ja kocham wszelkie pasztety, Lecz nie robię sam niestety, Gdy pasztet na stole widzę To zajadać się nie wstydzę. Dziadek mój zawsze na Święta O pasztecie wciąż pamięta. I wyroby mego dziadka To w Święta największa gradka. ................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toban Pasztecik - Mniam! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 22:08 Mniam! Pasztecik mojej żony z rana był już nadgryziony. W jamie ustnej się rozpływa i z chrzanikiem komitywa. Z ćwikłą świetnie też smakuje, niczego mu nie brakuje. Mamy jego blaszki cztery, że wystarczy do niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Pasztecik - Mniam! IP: *.chello.pl 27.12.02, 23:35 Czyli pasztet był udany. Za rok ja mam takie plany, By upiec pasztet samemu, Po mego dziadka szkoleniu. ................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Pasztecik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 22:31 Pasztet to nie są przelewki! W kuchni rozgardiasz wielki. Tobanek pomagał jak umiał, choć procedur nie rozumiał. Z ilością przesadziliśmy, sprawy se nie zdawaliśmy. Teraz Tobanek mnie głaszcze no i mamy niezły pasztet. **************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Pasztecik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 22:40 Pasztet to poważna sprawa To nieomal świąt podstawa I dlatego z apetytem Czytam Was, wzdychając przy tem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Pasztecik IP: *.chello.pl 24.12.02, 00:32 A więc wypalił pasztecik, Praca nie na marne leci. Zatem Ambie biję brawa, Że udała się potrawa! ................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Wigilia IP: *.chello.pl 24.12.02, 00:36 Już Wigilię dzisiaj mamy, Więc kolędy odśpiewamy, Opłatkiem się podzielimy, Życzenia bliskim złożymy. Czekają starsi i młodzi Aż Pan Jezus się urodzi. My czekamy razem z nimi I w milczeniu się modlimy. ....................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Wigilia IP: *.chello.pl 25.12.02, 03:46 Rano u spowiedzi byłem, Potem cały dzień pościłem, Potem wieczerza z rodziną, Z pięknie uśmiechniętą miną. Opłatkiem siępodzielili, I daniami posilili, Wszystko bardzo samkowało, Będzie mi się dobrze spało! .......... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Pasterka IP: *.chello.pl 25.12.02, 03:08 Na pasterce dzisiaj byłem, Wielu ludzi zobaczyłem, Sam kazania wysłuchałem I do domku wnet pognałem. ........... Zimnica na dworzu ludzie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Pasterka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 20:53 Siedzę sobie tak tu teraz, na Tobanka zerknę nie raz i tak sobie wspominamy zeszłe swięta,co za nami. Otóż my tu w roku byłym do Marek się sprowadzilim. I pakunków tysiąc mielim, na tych pudłach przycupnęlim. Rok mija odkąd mieszkamy, a już tu przyjaciół mamy. Myślę tu o ludziach z Forum, których znamy z monitorów. O sąsiadach,co choć nowi do pomocy są gotowi. I szczęśliwi dziś jesteśmy, że tu mamy swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Pasterka IP: *.chello.pl 26.12.02, 00:59 Słyszeć mi to bardzo miło, Że Wam dobrze się tu żyło Przez calutki roczek Boży, Dobrze, że się tak ułożył. W Dniu Bożego Narodzenia, Przyszły i do Was wspomnienia Jak miło się przypomina, Kiedy uśmiechnięta mina. Bardzo też wesoły jestem, Twoim pięknym tutaj gestem, Wśród przyjaciół umieściłaś Tych, z którymi tutaj żyłaś. Nigdy wszak mnie nie widziałaś, Mimo to umieścić chciałaś. Jest okazja do spoatkania: Płyta Perfect skopiowana! ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Święta Bożego Narodzenia! IP: *.chello.pl 25.12.02, 12:41 Układam kolejny wierszyk, Dzisiaj jest już Świąt dzień pierwszy. Wczoraj byłem u rodziny, Dziś są u nas "poprawiny". Przyjdzie najbliższa rodzina, Gdy będzie druga godzina, Obiad zjemy też świąteczny, Barszczyk będzie tu konieczny. Mimo że ma dusza łaknie, Dziś na forum mnie zabraknie, Przyjdę zapewne wieczorem, By dorzucić moją dolę. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Święta Bożego Narodzenia! IP: *.chello.pl 25.12.02, 16:32 Obiadek z rodzinką zjadłem, Do komputera dopadłem, Piszę zatem rym kolejny, Bom na Święta jest uprzejmy. Widzieliście piękne drzewa, Gdy je śnieżek tak opiewa? Na cmenatrzu, tym na Bródnie, Drzewa wyglądają cudnie. Skrzypi śnieżek pod nogami, Najbardziej pod kozakami, Mimo że puch już nie prószy, Zimnawo mi było w uszy. .............. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Święta, Święta i po Świętach... IP: *.chello.pl 26.12.02, 20:29 Bardzo wszystkim miło było, Lecz niestety się skończyło. Po Świętach składamy kości, Powrót do rzeczywistości. Niektórych tu czeka praca, Żeby była w domu płaca, Ja osobiście mam wolne, Bowiem mamy ferie szkolne. Teraz wszyscy już czekamy, Bo Nowy Roczek przed nami, Oby przyniósł zdrowia dużo Oraz szczęścia wszystkim ludziom. ................ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Trzysta wpisów!!! IP: *.chello.pl 25.12.02, 16:36 Trzysta wpisów już za nami, Cieszmy się tymi rymami Dobrą pracę odwalamy, Kiedy w Nowy Rok wkraczamy. Głosy się tu pojawiają, Że niektórym żyć nie dają Minuty w necie spędzone, Na czekanie tu stracone. Może na roku początek Założymy nowy wątek? Czekam tu na Wasze zdania. Chcecie "C.D. RYMOWANIA"? ............... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Trzysta wpisów!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 17:44 Nowy Rok-nowe wyzwanie, Moze Nowe Rymowanie stwórzmy od nowego roku, a to stare trochę z boku... Może na Marek Portalu ? oddamy je tam bez żalu. Może ta Kronika Rymem wtedy nam nie pójdzie z dymem ? A ludzie co Portal znają Rymowanie niech czytają! Wszak to społeczeństwa praca taka praca się opłaca. Pogadajmy z "Dyrektorem" może przyjmie to z humorem i wierszyki nasze "kupi" bo to by nie było glupie. Oryginalne,własnoręczne społeczne i promareckie. Nie wiem co o tym sądzicie i czy ze mną się zgodzicie? *********************** Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Trzysta wpisów!!! IP: *.chello.pl 26.12.02, 14:21 Ambo, czyżbyś była chora? Chcesz tu ojca-dyrektora?! Musiał ja bym dostać bzika, By zaprosić tu Rydzyka! ................. :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Nowy Rok IP: *.chello.pl 27.12.02, 16:28 Jeszcze cztery dni zostały, By przeminął roczek cały, Bo gdy w Nowy Rok wejdziemy, Swe liczniku zerujemy. Nowy Rok da do myślenia, Będę też postanowienia, Aby przeszedł Roczek Nowy Jako bardzo wyjątkowy. ......................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Nowy Rok IP: *.chello.pl 30.12.02, 01:12 Czyś w sweterku, czy też w futrze, Wiedz, że Nowy Rok pojutrze! Z forum ludzie na Safaji, Nowy Rok będą witali. Hirek będzie tam być może, Jeśli szczęście dopomoże. Na to szczęście bardzo liczę, Szczęsliwego Roku życzę!!! .............. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Nowy Rok IP: *.chello.pl 31.12.02, 11:28 W Sylwestra góra Safaja Nie będzie niestety "maja", A nie takie były plany, Przestanę być tu lubiany... :-( .................... Pozdrawiam. "maja" - z ros. - moja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Rymowanie 2003 ? IP: *.braun.de 02.01.03, 14:37 Krotkie do Was mam pytanie Ktoz z nas nowe "Rymowanie" Na rok nowy ma zalozyc By bez przerwy rymy tworzyc? Ja tak mysle sobie skrycie Ze by bylo nalezycie Gdyby Hirek nasz tym razem "Rymowanie 2003" stworzyl gazem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Rymowanie 2003 ? IP: *.braun.de 03.01.03, 12:04 Hirek znowu wyparowal Moze go znow chandra gniecie W takim razie Ambo droga Ty nam pozostajesz przecie Zaloz nam tu watek nowy Na rok dwa tysiace trzeci Niechaj bedzie wyjatkowy Niech przez rok jak slonce swieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Rymowanie 2003 ? IP: *.chello.pl 03.01.03, 15:09 Amba dała "RYMOWANIE", Niech poda i drugie danie. Postąpię po dżentelmeńsku, Ale też po koleżeńsku. Amba wszakże będzie skora, Gdy dojdziemy do wieczora, Aby "C.D. RYMOWANIA" Miał już w sobie pierwsze zdania. ............ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: R Y M O W A N I E 03.01.04, 23:18 Wątek zwany "Rymowanie" Czas ratować, Mociumpanie Bo w archiwum nam przepadnie A to byłoby nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Re: R Y M O W A N I E 20.01.04, 19:13 Dziękujemy Ci Rafale, Że pamiętasz tutaj stale, By nie przepadł nam ten wątek, Co wszak rymom dał początek! ..................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: R Y M O W A N I E 28.01.05, 23:59 hirrek napisał: > Dziękujemy Ci Rafale, > Że pamiętasz tutaj stale, > By nie przepadł nam ten wątek, > Co wszak rymom dał początek! Ja pamiętam, mój kolego Lecz cóż z tego, eh, cóż z tego Znikła stąd już stara wiara Co to rymy składać chciała Odpowiedz Link Zgłoś