Dodaj do ulubionych

Kto kandyduje na Burmistrza Marek?

20.09.06, 16:42
Czy w Markach bedzie wreszcie burmistrz z prawdziwego zdarzenia? Osoba która
nie zajmuje sie polityką, która nie jest związana z żadną partią? Burmistrz
powinien byc dobrym menagerem, negocjatorem a nie urzędasem który oddany jest
plityce i swojej partii. Menager dla którego sprawy miasta sa najwazniejsze,
dla którego miasto to cos w rodzaju własnej firmy. Osoba która wie jak
pozyskac środki z UE na różne cele. Osoba która wreszcie przestępczości w
Markach powie zdecydowane NIE! Myślę że trudno tutaj o taką osobe.
Potrzebujemy rozważnego młodego idealistę a nie przesiaknietego
układzikami "prezesa".
Obserwuj wątek
    • logan.marki Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 20.09.06, 17:13
      Pytanie postawione ciekawie, więc spróbuj sam sobie odpowiedzieć.

Czy chciałbyś aby burmistrzem był Janusz Werczyński?
      A może wolisz wiecznego kandydata na burmistrza czyli Roberta Tankiewicza?
      Czy też może chciałbyś mieć za burmistrza Pawła Chojnowskiego, który jako radny
      siedział całą kadencję i się obijał, a teraz tak się uaktywnił, że sam siebie
      prześciga pomysłami, i ma milion „złotych” rozwiązań na każdą okazję którymi
      sypie jak z rękawa?
      Ewentualnie zostaje jeszcze radna Świstowska, która swojej kandydatury nigdzie
      oficjalnie nie potwierdziła, ale każdy kto czytał kiedyś moją dyskusję z Panią
      Agatą wie że dała jasny sygnał że tak będzie?

Mając takie kandydatury sam sobie odpowiedz kogo widzisz na funkcji burmistrza.

Ja jednak gdybym miał wybierać to między obecnym burmistrzem, a radną Świstowską.
      • orlowski8 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 20.09.06, 17:20
        I jest dylemat, wybrać piękno czy........................
        • ziuta59 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 21.09.06, 11:13
          Yyyyyyy...???

Czyżby była przed mieszkańcami Marek czarna przyszłość???

Nie ma żadnego godnego kandydata na miejsce pana Wereszczyńskiego???
          • ziuta59 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 21.09.06, 11:15
            Czy Werczyńskiego,sorry?
            • logan.marki Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 21.09.06, 11:54
              Przecież napisałem już dawno temu na forum, że niestety dla obecnego burmistrza
              nie ma alternatywy (no może poza radną Świstowską, która jeszcze nic na temat
              swojego programu nie powiedziała).

Bo albo trafiają się jacyś przelotni karierowicze którzy skaczą z wyborów na
              wybory po różnych szczeblach samorządu jak te przysłowiowe małpy na drzewie, i
              patrzą jak tu dobrze zarobić i się nie narobić. Ewentualnie pojawiają się nagle
              osoby znane w Markach, które nic nie robią, ale jak się zbliżają wybory to
              momentalnie dostają „przyśpieszenia” i jest ich wszędzie pełno, oraz mają milion
              pomysłów na każdą okazję.

Powiem szczerze – jak mam wybierać między takimi osobami jak wyżej opisałem a
              obecnym burmistrzem, to jednak wolę obecnego burmistrza z całym „dobrodziejstwem
              inwentarza”.
              • darek721 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 21.09.06, 14:25
                Dobry Burmistrz czyta forum-przetarg na odwodnienie ul.Rejtana zrobił można na
                kolejne 4 lata dać władze nad 50-milionowym budżetem 20-tysięcznego miasta może
                przed następnymi wyborami ponownie cokolwiek od oka zrobią....Pozdrawiam
                mieszkańców okolic ul.Rejtana-darek
                • logan.marki Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 22.09.06, 10:32
                  Zobaczcie co te wybory robią z ludźmi...
                  Otóż taki radny Chojnowski uznał nagle po 4 latach pełnienia funkcji radnego, że
                  obwodnica jest niezbędna Markom, i nawet zamierza pisać petycję do GDDKiA o
                  przyśpieszenie jest budowy oraz zbierać podpisy.

To się nam radny rozhulał... jeszcze miesiąc a metro nam zechce może budować.
                  I pomyśleć że to tylko z okazji wyborów, tak się próbuje ludziom wciskać kit,
                  wyrabiać w społeczeństwie wizerunek „męża stanu” którzy są lekiem na całe zło w
                  Markach.... tylko trzeba go wybrać.

• zorro1980 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 22.09.06, 12:54
                    A nie daj Boże ludzie kochani. To przez cztery lata zamiast dróg i kanalizacji
                    będziemy mieli budowę prywatnej kliniki za miejską kasę. Lepij namówic
                    Krajewskiego tylko zabronic mu wydawanie gazet i opluwania ludzi. Nawet tych
                    niedobrych.
                    • jerzykrajewski7 Czekam na propozycje 22.09.06, 15:24
                      Szanowny Panie Zorro1980!

Ciszę się, że dostrzegł Pan moją skromną osobę, jako kandyatna na burmistrza
                      Marek. Nie jest Pan pierwszy. Kilka miesięcy temu lokalny oddział Samoobrony
                      sondował, czy zgodziłbym się na to stanowisko kandydować z ich poparciem.
                      Odmówiłem, bo byłem zaangażowany w spore projekty marketingowe.

Widzę jednak, że mieszkańcom Marek brakuje konktrkandydata dla Pana Janusza
                      Werczyńskiego. Ludzie, którzy go nie lubią, nie mieliby jak mu się sprzeciwić.

Wielu forumowiczom nie podoba się kandydatura Pana Pawła Chojnowskiego. Ja mam
                      dobre doświadczenia z nim jako lekarzem. Wiele razy mnie leczył. Jedyna moja
                      uwaga dotyczy leków homeopatycznych, które mi przypisywał. Nie wierzę w ich
                      działania. Po prostu nie wykupywałem recept na nie.

Widziałem jego zabiegi o umorzenie długów Eskulapa. No ale nie widzę lepszego
                      kontrkandydata dla Pana Werczyńskiego niż Paweł Chojnowski.

Skoro jest jednak zapotrzebowanie na kandydata, który naprawdę będzie ostro
                      rywalizował z Werczyńskim i wyciągał wszystkie wątpliwe sprawy i sprawki
                      obecnuch władz na wierzch, to stawiam się do dyspozycji jakiegoś komitetu
                      wyborczego.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                      • jerzykrajewski7 Wolałbym być radnym 22.09.06, 19:46
                        Ciągle realizuję spore projekty marketingowe i biznesowe. Jeżeli więc miałbym
                        wystartować w wyborach, ty tylko na radnego.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                      • vveek Re: Czekam na propozycje 23.09.06, 09:30
                        jerzykrajewski7 napisał:

> Skoro jest jednak zapotrzebowanie na kandydata, ... ... to stawiam się do
                        > dyspozycji jakiegoś komitetu wyborczego.

Z tego wynika że potencjalnemu kandydatowi jest wszystko jedno
                        - jakie inne cele -oprócz niszczenia JW - ma komitet wyborczy
                        - jak jest finansowany
                        - jakie ma poglądy polityczne .

Złożona oferta podobna jest do ogłoszeń agencji towarzyskich :
                        " zadzwoń, stawiam się do dyspozycji w każdej pozycji. Weź mnie ! "
                        Trzymaj tak dalej. Zajedziesz tak daleko, jak upadłe "tirówki"
                        week

• jerzykrajewski7 Obalić układ rządzący od 10 lat 23.09.06, 09:59
                          Obalić układ rządzący Markami od 10 lat to dobry program i hasło.

Uważam, że powinien powstać jeden komitet wyborczy opozyji, najlepiej wokół PiS
                          i Pawła Chojnowskiego. Powinno go poprzeć LPR, Samoobrona i Mareckie
                          Stowarzyszenie Gospodarcze.
                          Na kandydatów na radnych trzeba byłoby wybrać osoby mające największe szanse w
                          swoich okręgach.

W niedużym mieście mniej ważne są ideologie, a najważniejsze praktyczne
                          programy.

Ze względów higieniczynych warto raz na 10 lat przewietrzyć atmosferę w
                          mieście. Warto postawić na nowych ludzi. Choćby po to, by sprawdzili
                          dokładniej, to co działo się w mieście wcześniej.

Rozdrobnienie opozycji sprawi, że będzie miała mniejszą szansę na wygraną.

Najpewniej w moim okręgu wyborczym są lepsi kandydaci na radnych. Wtedy trzeba
                          ich poprzeć.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • vrx1 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 22.09.06, 16:12
      A czy jest jakas młoda, świeża osoba? Nie chodzi mi "starą" kadrę. Ktoś młody,
      nowy, świezy, z dobrym programem? Nie orientujecie sie?
    • orlowski8 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 22.09.06, 16:28
      Mam propozycję aby powstał Komitet który by wystawił kandydaturą Zbigniewa
      Paciorka. Wielu forumowiczów zna Zbyszka jako pisarza i nauczyciela. Jestem za.
      • logan.marki Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 22.09.06, 17:57
        Oczywiście nie chcę umniejszać zasług tego Pana, jak i całej rodziny Paciorków
        dla miasta, ale czy to że ktoś jest znany i napisał książkę od razu czyni do
        idealnym kandydatem na burmistrza?
        Szczerze mówiąc jak kiedyś przeglądnąłem listę kandydatów na radnych w ostatnich
        wyborach samorządowych, to tam ze 20% osób miało nazwisko Paciorek – czy to
        jedna rodzina, czy może to tak popularne nazwisko w Markach?

Jak już chcecie szukać kogoś nowego na stanowisko burmistrza, to raczej trzeba
        patrzeć na jego zdolności i to co chce zrobić ,a nie czy jest znany czy nie.
        • orlowski8 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 23.09.06, 07:54
          Panie LOGAN
          Rozumię roszczeniową postawę jaką reprezentuje Pan na forum. Jeżeli prawie w
          każdej sprawie widzi Pan problemy to warto też coś zaproponować pozytywnego.
          Odmrażać uszy dla samego odmrożenia to coś nie tak z uszami albo z głową. A tak
          dodatkowo dla informacji Pan Zbyszek może nawet nie wyrazić zgody na
          kandydowanie, to była tylko moja sugestia bez wiedzy osoby omawianej.
    • xa1 Re: Kto kandyduje na Burmistrza Marek? 25.09.06, 04:05
      burmistrz z prawdziwnego zdarzenia?, napewno nie ten co jest obecnie! Możecie
      mieć dobrego kandydata, właśnie z partii, bo każda inna grupa to geszefciarze,
      a partię ma kto kontrolować. Już na nowego kandydata z PiSu nalatujecie,
      zazdrość i układy was zżerają. Werczyński ma się zostać?, porypało was???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka