Dodaj do ulubionych

Będzie Wojna Marek z Radzyminem!

07.10.06, 11:38
W dzisiejszym „Dzienniku” jest artykuł na ten temat. Władze Radzymina po cichu
za naszymi plecami dogadują się z ZTM, i chcą nam zabrać linie 718 i 805 z
Marek i wydłużyć je przy obecnej liczbie kursów do Radzymina – jaki będzie
skutek dla mieszkańców Marek wiadomo.

Aby nikt nie posądził mnie że coś wymyślam zeskanowałem artykuł:
img157.imageshack.us/my.php?image=plikbr5.jpg
To już nie pierwszy raz kiedy mieszkańcy Radzymina starają się dyktować jak
mają żyć i co robić mieszkańcy Marek (czego mieliśmy przykłady na forum
wielokrotnie).
Kiedyś nie podobały im się światła na al. Piłsudskiego, które zostały
postawione aby mieszkańcy Marek mogli żyć i funkcjonować normalnie, bo oni
muszą przez Marki jeździć.

Czas zacząć protest! Liczę na jak największą liczbę mieszkańców. A po
poprzednich akcjach na forum wiem, że zawsze można liczyć na Waszą pomoc w
tych sprawach. Tym razem proponuje pisanie protestów do ZTM i naszej Rady Miasta.

Nie pozwólmy aby ktoś wkładał swoje brudne łapska do naszego życia, i dyktował
nam swoje warunki.
Obserwuj wątek
    • zorro1980 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 12:23
      Szanowni administratorzy Forum Marki. Proszę po raz pierwszy i ostatni, o
      zwrócenie uwagi loganowi który wyraźnie nawołuje forumowiczów do wystapienia
      przeciwko Radzyminowi i jak by nie interpretować tytułu o zgrozo do W O J N Y!
      To już sprawa dla prokuratora. Jak długo ten osobnik będzie się panoszył na
      Forum za waszym przyzwoleniem. Nieporównywalnie łagodniejsze posty
      wyrzucaliście. Czy jemu przysługują specjalne uprawnienia. Panie Bychowski
      prosze o szczerą wypowiedź. Pozdrawiam.
      • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 18:14
        Powiesz szczerze, że już ciebie Emtezet nie rozumiem.
        Ktoś działa w jakiś zakulisowych układach na szkodę Marek i mieszkańców tego
        miasta, a Ty robisz znowu cyrk na forum.
        Takie sytuacje trzeba nagłaśniać publicznie, aby ludzie wydzieli, jak nasi
        „sąsiedzi zza miedzy” (a właściwie to ich władze w interesie mieszkańców
        Radzymina) zachowują się jak przysłowiowy wilk przebrany w owczą skórę, i
        działają na szkodę naszego miasta.

Ps. Jakiś czas temu napisałeś, że nie będziesz się wypowiadał na forum bo nie ma
        tu godnych aby z tobą rozmawiać (taki był mnie więcej sens wypowiedzi). A
        dotrzymywanie słowa jest podobno dla Ciebie najważniejsze. Zmieniłeś poglądy?

• emtezet Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 20:47
          Widzisz Flash. Dotrzymanie słowa obowiązuje ale wobec ludzi honoru.
          Przetrzymałem już niejednego pyskacza przetrzymam i Ciebie lizusku. A JAK MASZ
          DOŚĆ TO SIĘ WYCOFAJ. Nawet nie wiesz jak bardzo sie brzydzę takimi jak ty.
          • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 21:44
            A to ciekawe. Oto co napisał Emtezet:
            "OŚWIADCZAM ŻE MOŻE
            PAN WYCOFAC SWOJĄ REZYGNACJĘ. JA JUŻ TU PISAŁ NIE BĘDĘ. BRZYDZĘ SIE."
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=48775702&a=48812571
            Czyżby wszyscy na tym forum byli bez honoru, skoro raz publicznie skąłdasz
            deklarację, a potem się z niej wycofujesz?.

A wcześniej Emtezet napisał:
            "Człowiek honoru w przeciwieństwie do innych
            musi wykonac co obiecał. Żeby nie wiem co."
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=46824226&a=47216645
            • emtezet Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 09.10.06, 18:49
              Powtórzę jeszcze raz Logan. Ciebie i tych którzy stoja po twojej stronie nie
              zaliczam do ludzi honoru. I nie ja zaczałem a ty bezczelny osobniku bo na mój
              post do dowolnego uczestnika Forum od razu mnie atakujesz. Czy ty łudziłes sie
              przypadkiem że na tym forum zostaną zwolennicy jedynie słusznej drogi wielkiego
              maga. Juz ci pisałem lizusku "daj se wolne". A pisał bedę chociażby dlatego
              żeby tobie żyła pękła. Pozdrawiam wszystkich waszych przeciwników.

P.S dobrze ze znowu pokazałes moje posty. Ludzie inteligentni do których ciebie
              nie zaliczam zauważą subtelna róznicę pomiedzy moimi a radnych deklaracjami.
              • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 09.10.06, 19:07
                Gdybyś zauważył, to byś dostrzegł iż nie czerpię (jak sądząc po braku reakcji
                innych na twoje posty nie tylko Ja) przyjemności z rozmowy z tobą.

Ale mogę zapewnić jedno: każdy twój post w którym będzie choćby najmniejsza
                aluzja do mojej osoby będę tępił, a jak znowu przekroczysz tę „magiczną” granicę
                dobrego smaku, to po raz drugi wszystkie te posty zgłoszę i będziesz mógł sobie
                ponarzekać.

I tak aż do skutku. Aż się nauczysz wyrażania swoich poglądów bez podpierania
                się w każdej wypowiedzi epitetami w stosunku do innych uczestników piszących na
                tym forum.

Jak dla mnie to pisz sobie co chcesz – ludzie jak czytają wypowiedzi w stylu
                historyjek o zastraszonym komendancie, któremu zakazano kontaktu [w domyśle
                zrobiły to obecne władze miasta] z mieszkańcami na forum wiedzą co o tym myśleć.
                A takich rewelacji padło z Twojej strony dużo więcej.

Tak więc mogę po raz kolejny złożyć tę samą deklarację: Pisz sobie co chcesz na
                forum – jest mi to obojętne. Ale jeżeli choćby jednym najmniejszym słowem w
                dowolnej Twojej wypowiedzi będzie aluzja do mojej osoby będę reagował.
                • emtezet Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 09.10.06, 19:31
                  A co z aluzjami twoimi w stosunku do mojej osoby. Kim ty się mienisz że
                  uzurpujesz sobie takie prawa. Ocknij sie.
                • tadek1947 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 09.10.06, 19:32
                  ogan.marki napisał: do emtezeta
                  Pisz sobie co chcesz na
                  > forum – jest mi to obojętne. Ale jeżeli choćby jednym najmniejszym słowem
                  > w
                  > dowolnej Twojej wypowiedzi będzie aluzja do mojej osoby będę reagował.

A może bu tak Panowie założyli oddzielne FORUM do swoich polemik.

Jak czytam Wasze posty, to widzę dwa " psy szczekające na siebie przez siatkę"
    • met_aa Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 12:30
      Dlaczego Ktoś na stonie forum Marki nawołuje do WOJNY ? Dlaczego marki tak
      wrogo odnoszą się do nas mieszkańców Radzymina ?
      • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 12:37
        Czas, aby obecne i przyszłe władze Marek (jakiekolwiek one nie będą) dały
        stanowczy odpór tym działaniom, jaki dzieją się za plecami i wiedzą mieszkańców
        Marek, a które są ewidentnie forsowane na ich szkodę.

Trzeba powiedzieć dość ingerencji i naciskom obcych sił na sprawy Marek, na to
        jak mają żyć ludzie w tym mieście. Czas powiedzieć DOŚĆ!

Ps. Żeby moje wypowiedzi nie brzmiały tak strasznie, dodam iż właśnie oglądam w
        TVP3 (z dużym rozbawieniem zresztą) pięknego Romana na manifestacji, i staram
        się utrzymać ten wątek w duchu jego wypowiedzi :-)
        • neuron8 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 13:21
          Dobrze, ze wpisałeś ten PS - też widziałem Romana i w pierwszej chwili myslałem
          ze to ON pisze :)
      • pusstelnik Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 17:00
        met_aa napisał:

> Dlaczego Ktoś na stonie forum Marki nawołuje do WOJNY ?

Droga me_tao, Logan cytuje tylko tytuł artykułu w gazecie. Przeczytaj załącznik.
        • robaczek441 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 21:10
          Chłopaki nie matrwcie się, obecne władze Radzymina nawet nie myślą o ZTM więc
          możecie spać spokojnie ...ktoś puścił plotkę...chyba żeby zaskoczyć władzą
          Marek....
          • robaczek441 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 07.10.06, 21:11
            tzn. zaszkodzić obecnej władzy Marek
            • student6 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 08:10
              Bardzo bym chciał aby ten artykół okazał się prawdą, ale to tylko przedwyborcza
              gra. A tak w ogóle to skąd w was tyl agresji. Ton wypowiedzi wskazuje na to
              jakby Radzyminiacy z zamiłowania robili wszystko na złość mieszkańcom Marek. To
              zwyczajny konflikt konflikt interesów. My chcemy przedłużenia linii, wy nie.
              Ale artykuł ten pokazuje, że tak naprawdę wbrew temu co ktoś pisał kiedyś na
              forum Marki wcale nie muszą godzić się na przedłużenie linii do Radzymina.
              Wyobraźmy sobie następujący scenariusz:

ZTM wystosowuje pismo do Marek - chcemy przedłużyć linie 718 do Radymina.
              Marki odpowiadają nie zgadzamy się
              ZTM do Marek - szanujemy waszą decyzję, ale w związku z chuligaństwem
              panoszącym się na pętli na ul Legionowej jesteśmy zmuszeni skrócić linię 718 do
              pętli przy ul. Dużej.

To zwykły szantaż, ale Marki by się przed nim ugięły, bo lepszy wypchany
              autobus niż żaden.
              • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 11:26
                Niestety (dla Ciebie) masz już błąd w swoich założeniach, więc i cały wywód
                myślowy jest błędny.

ZTM wszelkie zmiany dotyczące przebiegu tras, jak i ilości kursów na
                poszczególnych liniach musi konsultować z dzielnicami które ich dotyczą (w
                przypadku Warszawy), a także gmin w przypadku linii podmiejskich. Ponadto gminy
                mają porozumienia z ZTM, gdzie trasa i ilość kursów są konkretnie określone.
                Przykład: Jak w 2004 roku na linii 718 pojawiły się dodatkowe kursy, to musiała
                się na ten temat wypowiedzieć nie tylko Rada Miasta Marki, ale także swoją
                opinię wydała na ten temat Rada Dzielnicy Targówek.

Pętla 718 – gdyby ZTM ze względu na chuligaństwo skracał trasy, to by chyba
                większość linii podmiejskich kursowała na skróconych trasach, a większość pętli
                w Warszawie i okolicach trzeba by zlikwidować. A dla linii nocnych jedyną pętlą
                to by chyba została pętla przy Centralnym, bo reszta też by się kwalifikowała do
                natychmiastowej likwidacji.
                Zresztą linia 718 jest w aktualnych statystykach ZTM w pierwszej 5-tce
                najbezpieczniejszych linii podmiejskich, a to chyba o czymś świadczy.

Ps. I już jak na marginesie: Ostatnio Dyrektor ZTM powiedział będąc w Markach,
                że kontakty naszego miasta z tą instytucją może określić jako wzorcowe, i inne
                gminy mogą się na nas wzorować.

Czy ZTM pójdzie na wojnę z Markami, tylko dlatego aby puścić linie 718 dalej do
                Radzymina, i sam zniszczy to na co pracowały obie strony tyle lat? Śmiem mieć
                duże wątpliwości.
                • student6 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 14:07
                  Nikogo do wojny nie chcę nawoływać. Mam nadzieję że ten konflikt interesów uda
                  się zażegnać. Gdyby kursów było więcej myślę że gminy doszłyby do porozumienia
                  z ZTM. :-)
    • sloggi Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 08.10.06, 14:11
      Pan Wnuk już pokazał jak pomaga w uruchomieniu linii na pl.Wilsona.
      Czy nowa linia musi jechać Kościuszki?
      • ziuta59 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 10.10.06, 11:16
        Nie rozumiem o co chodzi???

A co złego by było w przedłużeniu linii 718 ???Przecież i tak więcej ludzi do
        718 się nie zmieści a są przeładowane niemiłosiernie...Może dzięki temu ruszyły
        by dodatkowe kursy???Napewno ucierpieli by mieszkańcy pętli na strudze czarnej
        bo wtedy musieliby jakoś dostawać się do przystanku przy ul. Piłsudskiego a to
        dość spory dystans.Może nie powinnam się wypowiadać, bo poruszam się autem, ale
        widzę co się dzieje w autobusach jak je mijam i wtedy dziękuję że mam własny
        samochód.Zamiast wrogo nastawiać się do Radzymina powinniśmy przyjżeć się
        naszym sąsiadom.Miasteczko kwitnie, wspaniała obwodnica ( nic dziwnego że ktoś
        się irytuje u nas korkami, oni z tym problemem mają już spokój), jak każde
        postępowe miasto starają się aby ulżyć swoim mieszkańcom a taka linia napewno
        znalazłaby swoich zwolenników.Ja szczerze zadroszczę im pracowników UM i
        pomysłów na ulepszanie swojego miasta.Zamiast pałać nienawiścią do Radzymina
        przyjżyjcie się co nasze miasto robi dla nas mieszkańców, chyba że niektórymi
        kieruje zazdrość, chociaż nikomu nie chcę dokuczyć.
        Pozdrawiam
        • logan.marki Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 10.10.06, 11:33
          ziuta59 napisała:

> A co złego by było w przedłużeniu linii 718 ???Przecież i tak więcej ludzi do
          > 718 się nie zmieści a są przeładowane niemiłosiernie...Może dzięki temu
          > ruszyły by dodatkowe kursy???

I tu właśnie leży pies pogrzebany.
          Sytuacja wyglądać będzie tak: Radzymin nie jest zainteresowany większą ilością
          kursów, gdyż ich mieszkańcy wsiądą wcześniej niż mieszkańcy Marek. A jak autobus
          już dojedzie do Marek to co to będzie Radzymin obchodziło że tu ludzie się nie
          mieszczą.
          A Marki wtedy będą zainteresowane większa ilością kursów, ale Radzymin już
          będzie przeciw, bo nie będą chcieli dopłacać do czegoś, co jest z punktu
          widzenia zbędne, i jest niepotrzebnym kosztem.

I tu właśnie leży sedno sprawy – wspólna jedna linia nie ma sensu ekonomicznego
          i merytorycznego, o czym zdaję się wiedzieć ZTM.

Co innego jak Radzymin będzie miał OSOBNĄ linię jadącą przez Marki – tu się
          zgadzam że takie rozwiązanie ma sens. Ale też pod warunkiem że Radzymin będzie
          dopłacał także części dopłat do tej linii za Marki.
          Bo niby dlaczego Marki mają dopłacać kilkaset tysięcy rocznie do linii jadącej
          do Radzymina, której lwia części to nie będą mieszkańcy Marek, a będzie ona
          miała o wiele mniej liczbę kursów niż linie 718 i 805 razem wzięte.

Tylko że Radzymin nie jest zainteresowany osobną linią, gdyż miałaby ona mniej
          więcej rozkład podobny do obecnego 705, i jechała ze względu na długość trasy
          maksymalnie do Targówka.

• wyborca131 Re: Będzie Wojna Marek z Radzyminem! 21.10.06, 21:06
            Natomiast mieszkańcy Marek "pakują się" jakby nigdy nic do naszych prywatnych
            autobusów radzymińskich, zapychając przy tym je strasznie. Macie swoje to
            jeździjcie nimi!!
    • goszczyn1 PKS OSTROŁĘKA S.A. 13.10.06, 13:09
      Uważam, że zamiast marzyć o wydłużeniu kosztownej autobusowej linii ZTM do
      Radzymina, Burmistrz Zbigniew Piotrowski powinien najpierw poprosić Prezesa PKS
      OSTROŁĘKA S.A., aby wszystkie autobusy jadące z Wyszkowa do Warszawy
      przejeżdżały przez centrum Radzymina :-)

Zaletą tego rozwiązania będzie chociażby to, że PKS OSTROŁĘKA S.A. posiada w
      swojej ofercie miesięczne bilety :-)

---------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka