a_i_m.p 19.05.10, 21:27 W sklepie na osiedlu jest uchwała w sprawie piwa - do zapoznania się i ew podpisania lub nie. Podpisy zbierane są od mieszkańców wspólnoty II, bo na jej terenie jest sklep. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marey1 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 20.05.10, 12:43 Potwierdzam. Czyli mogą głosować właściciele z budynków Sadowa 6, Sadowa 8, Koszteli 2, Grabsztyny 1 i Grabsztyny 3 Administrator RJ (M.Kowalski) Odpowiedz Link
wcislog Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 20.05.10, 13:24 Jestem za!!!!!!, ale "trzeba dać napis, aby wpuszczać tylko w krawatach. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się". Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 20.05.10, 23:13 też jestem za - szkoda ze głosować nie moge bo tam nie mieszkam Odpowiedz Link
kaszmir121 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 11:15 Zaraz zaraz wszytkie wspólnoty ogrodzone sa jednym płotem wiec dla czego pominięto r_1 przy głosowaniu? Odpowiedz Link
cai_lun Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 11:25 Kaszymirze. co ma płot do własności? a gdyby płotu nie było? Odpowiedz Link
kaszmir121 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 12:33 Płot to tylko symbolika to fakt ale R-1 do R-5 to jedność i wszyscy powinni mieć możliwość wypowiedzenia sią w tej sprawie. a może będzie jeszcze głosowanie żeby jedna wspólnota miała rabaty na piwo a innej nie obsługujemy .I jeszcze jedno czy sklepik osługuje tylko mieszkańców czy też osoby z poza osiedla,jakie w tej sprawie ma wytyczne ochrona Odpowiedz Link
marey1 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 12:59 Dziwie się jeszcze takim pytaniom...po tylu informacjach jakie przekazywałem tu na forum, na dyżurach, zebraniach i korespondencji mailowej. Każda wspólnota to inny podmiot gospodarczy, każda ma swój NIP i REGON, oddzielne konto bankowe, oddzielny budżet, konto remontowe i jest rozliczana oddzielnie. A to że na jednym osiedlu jest pięć wspólnot, to powinny ze sobą współpracować (choćby przez wspólny zarząd). Jeśli są wydatki dotyczące całego osiedla, każda ze wspólnot partycypuje w kosztach (w procentowym udziale każda) np ochrona, koszty ogrodzenia itp. W przypadku sklepu, właścicielem sklepu jest członek wspólnoty RJ2, co za tym idzie po przegłosowaniu uchwały na alkohol, to jemu Urząd Gminy wyda pozwolenie na sprzedaż alkoholu. Członkowie innych wspólnot mogą jedynie w tym przypadku kibicować, zachęcać członków wspólnoty Rajska Jabłoń 2 do głosowania na TAK (dla piwa i wina w sklepie) no i o oczywiście robić tam zakupu by sklep mógł istnieć. Administrator RJ (M.Kowalski) Odpowiedz Link
kaszmir121 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 14:23 A mnie to już nic nie zdziwi być może jeszcze wspólnoty będą pobierać opłaty od dzieci które będą się bawić na nie swojch placach zabaw ,może ustawmy bramiki poboru opłat dla mieszkańców za to że będą przechodzić przez chodniki innej wspólnoty niż są mieszkańcami to samo dotyczy opłat za przejazdy itp Odpowiedz Link
lali15c Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 13:02 kaszmir121 napisał: > Płot to tylko symbolika to fakt ale R-1 do R-5 to jedność i wszyscy > powinni mieć możliwość wypowiedzenia sią w tej sprawie. a może > będzie jeszcze głosowanie żeby jedna wspólnota miała rabaty na piwo > a innej nie obsługujemy .I jeszcze jedno czy sklepik osługuje tylko > mieszkańców czy też osoby z poza osiedla,jakie w tej sprawie ma > wytyczne ochrona kobieto myślisz ze ktokolwiek z poza osiedla bedzie przylazil tu do sklepu,??? nie sadze ze ktos bedzie mial zamiar tu przeplacac zwlaszcza ze do sklepów przy gł. ulicy jest blisko- wątpie Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 13:52 Piwo i wino... Czyli alkocholi wyżej procentowych miałoby tam nie być? Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 14:04 tak, tak jest w tej uchwale napisane. Chodzi glownie o piwo, wysokoprocentowych nie. Uchwałę można w całosci przeczytać u Pań w sklepie Odpowiedz Link
cai_lun Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 14:51 wódy nie będzie? no to lipa. to może przynajmniej jakaś meta jest na terenie osiedla? z góry dziękuję za informację Odpowiedz Link
babkajaga Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 14:55 niestety najbliższa meta jest w naszym ulubionym Kauflandzie Odpowiedz Link
piran1 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 15:10 Miało być fajnie,wyjdzie jak zwykle.Zaczeło się od bułeczek a skończy się na wódzie. Odpowiedz Link
kaszmir121 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 15:43 Jeszcze sex agencja by się przydała to będzie już komplet Odpowiedz Link
lokatorrr Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 19:17 Dziwię się , że po tylu wyjaśnieniach Państwo nie wiecie jeszcze w jakim kierunku sprawy idą). W kwestii formalnej czy będzie barek piwny oraz czy picie pod sklepem będzie odbywało się " na stojaka"?) Czy Rajska fermentuje ? Odpowiedz Link
rajscy Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 21:47 Proszę o informację czy nie podpisanie się pod uchwałą jest równoznaczne z zagłosowaniem przeciwko sprzedaży alkoholu ( czy trzeba tam się stawić i samemu podpisać)? Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 21.05.10, 23:25 tak.. wstrzymanie się od głosu jest sprzeciwem. pozdrawiam abstynentów Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 22.05.10, 01:03 Jak dla mnie to niektórzy mają tu zdrowo nawalone pod deklami. Piwo nie jest specyfikiem zakazanym. Jak ktoś będzie miał ochotę się napić pod blokiem to pójdzie do jakże świętego kauflandu w którym sprzedaż alkoholi wysokoprocentowych Wam nie przeszkadza, a przeszkadza Wam sprzedaż niskoprocentowych bo pod blokiem. Meta jak będzie miała być to się znajdzie na osiedlu i nie zauważycie nawet kiedy bo za bardzo zwracacie uwagę co sąsiad przez ścianę mówi do swojej kolejnej dupeczki na ucho. Dzięki Bogu widzę tu tylko powtarzające się nicki i nie jest tego dużo. Znakiem tego większość lokatorów tego osiedla nie zagląda tu bo są rozsądniejsi i wolą czyny niż pseudo słowa wypisywane na bzdurnym forum. Jest tu mniejszość malkontentów którym wszystko i wszyscy przeszkadzają bo nie mają nic ciekawego do roboty we własnym życiu... Piwo czy wino czy będzie 100 metrów od domu czy 5 metrów to i tak będzie!! to zależy tylko od chęci.. Pozdrawiam Tych normalnych sąsiadów Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 23.05.10, 21:31 mrjarro.. rozsądny z Ciebie człek... postawię Ci kiedyś dużego drinka... ludzie mają jak napisałeś nasrane pod deklami.... wyżej srają niż dupy mają tylko dlatego że dostali kredyt na mieszkanie albo rodzice im kupili... Odpowiedz Link
rajscy Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 23.05.10, 21:47 to kup mu tego drinka, może nawet zostaniecie przyjaciółmi. A to że ja nie chcę piwa pod oknem to moja sprawa i tyle w tym temacie (nie znaczy to że mam nasrane pod deklem - świadczy o tym kto to wypowiada takie sądy. Koniec dyskusji. nie chce mi się już gadać... Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 23.05.10, 21:58 Myślę sobie, że klientami sklepu są wyłącznie mieszkańcy naszego osiedla = ludzie, którzy mieszkają TUTAJ, więc nie wydaje mi się, aby mieli potrzebę stać pod sklepem i właśnie tam sączyć piwo. To mógłby dla mnie być jedyny argument PRZECIW, właśnie takie picie pod sklepem... Ale tutaj to nie grozi. Miło byłoby więc nie musieć lecieć do Kaufla po choćby jedno czy dwa piwa, kiedy latem czasami chce się faktycznie ugasić nim to pragnienie. Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 23.05.10, 22:31 Nowatu_2 Mądrze powiedziane. Aczkolwiek Chyba spotkanie z kumplem na ławc, czy też wspólne grzebanie przy aucie w garażu sącząc browarka to chyba nie takie straszne? Nie mówię tu o jakiejś libacji w garażu do późnej nocy. Pogromca_debilizmu Drink czy piwko... Z Tobą chętnie się napiję bo Też mądrze prawisz. Ja nie lubię tak zwanego owijania w bawełnę... Mówię--piszę co myślę... Fajnie by było poznać wreszcie ludzi na tym osiedlu bo już za dużo widzę nosków zadartych i pogardliwych spojrzeń ... Pozdrawiam sąsiedzi Odpowiedz Link
water_bong Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 08:36 Proponuję browarek (póki co kupiony w Kauflu) na ławeczce pod sklepikiem osiedlowym. Jestem ciekawy "laserowych spojrzeń" z okolicznych balkonów ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 20:56 Water_bong uważaj Bo mnie długo nie trzeba namawiać Zdzwonimy się z Kilkoma chłopakami Może Pogromca_debilizmu też się przyłączy i zaraz się zrobi pijacka hołota, a lasery nas zetną razem z ławeczkami hahhaa Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 21:37 Mrjarro, piwko w garażu to już na naszym osiedlu widziałam nie raz, tak czy siak, więc chyba nie ma znaczenia, czy jest kupione w Kaufie, czy w naszym sklepiku Poza tym, że dla "klienta" jednak bliżej.... Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 21:42 ktoś się już gdzieś wypowiadał, że u nas na osiedlu piwko można na ławce pić bezkarnie bo to nie miejsce publiczne tylko nasz własność i policji nic do tego , mandatu nie wystawią. za szlabanem mogą ścigać , na ławeczce po naszej stronie szlabanu już nie Odpowiedz Link
robb80 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 21:47 jak coś, to czy znajdzie się miejsce na ławeczce także dla mnie? oczywiście jestem grzeczny Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 21:56 Roberto. Ciebie ująłem jako pierwszego ze mną na ławeczce Odpowiedz Link
rajscy Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 00:04 a_i_m.p - śmieszy mnie Twoje ukryte lobbowanie. Jeśli inni nie wiedzą o co chodzi to a_i_m.p jest właścicielem/właścicielką sklepu i często udaje niby klienta który reklamuje sklep - straszny kwas... Odpowiedz Link
robb80 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 05:28 no wkońcu reklama dźwignią handlu he he. Mi to wcale nie przeszkadza jak właściciel reklamuje swój sklep. A nawet dopinguję by jak najlepiej szedł handel. Osobiście z wielką przyjemnością robię tam zakupy. Mam nadzieję że wspomniany browarek jak najszybciej pojawi sie na półce. Wkoncu to by była nasza ławeczka,nasi mieszkańcy i zaopatrzenie z naszego sklepiku pozdrawiam i miłego dnia życzę,oczywiście z uśmiechem na twarzy Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 21:55 I tu masz całkowitą rację kochana Nowatu_2 Odpowiedz Link
redorange Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 19:47 Ja też bardzo chętnie się zintegruje z wami i ławeczką. Zresztą "ławeczka" już na tym osiedlu była kilka razy grana. Jak zajdzie potrzeba i ochota to i bimberku flaszeczkę mam jeszcze. Dobry bo z wschodniego Mazowsza przytargany. Podwójnie destylowany i przez filtr węglowy przepuszczony Co do grilla to tak po prawdzie na osiedlu przydałoby się kawałek miejsca wydzielonego na taką "imprezę". Niewiele potrzeba. Wystarczy kawałek terenu zielonego 10 na 10 metrów, ze trzy ławeczki i kawałek wyłożonego kostką trawnika co by grilla postawić (ew. murowany postawić). Odpowiedz Link
cyganek0005 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 26.05.10, 23:00 Ja też się chętnie przyłącze do tej popijawki pod sklepem!!!!!!! Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 27.05.10, 06:00 To nie będzie popijawa pod sklepem tylko na ławeczce.. Kulturka Odpowiedz Link
robb80 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 27.05.10, 12:30 mrjarro napisał: > To nie będzie popijawa pod sklepem tylko na ławeczce.. Kulturka ja to bym nawet nazwał spotkanie integracyjne Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 27.05.10, 23:25 Roberto.. Święte słowa. Właśnie o to mi chodziło. Spotkanie integracyjne. A gdzie... Jakie to ma znaczenie. Odpowiedz Link
robb80 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:07 a może zadam pytanie. czy ma ktoś coś przeciwko byśmy się spotkali przy tej ławeczce? Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:10 O właśnie.. Dobre pytanie kolega zadał.. I ja też zapytam. Czy ktoś będzie miał coś przeciwko?? Ja też jestem grzeczny Odpowiedz Link
iwus1982 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:22 Jak dla mnie mozecie sobie pić... co za róznica czy garaz czy ławeczka (jesli to Wy)... W kazdym razie jesli inni to tez mi to nie przeszkadza... Nawet grillika mozecie sobie zrobic. To jest osiedle do mieszkania i korzystania z tego co mamy... Skoro ogrodzone, sami swoi, bo nie ma przechadzacych przechodniów wracajacych z bazaru itp, to fajnie by było wykorzystac kawałek zieleni i dwie ławeczki do letnich smiechów ... Ostatnio tyle sie nasłuchałam głupot, ze przeraza mnie co sie robi tym ludziom we łbach... Pzdr, Iw Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:35 Normalnie oczom nie wierzę.. Już widzę kolejną osobę pozytywnie nastawioną.. To może się przyłączy koleżanka.. Znaczy sąsiadka.. I może faktycznie jakiegoś grillika z browarkiem się uskuteczni. o ile nie znajdą się głosy sprzeciwu.. Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:45 dziękuję za zaproszenie ale mnie strasznie ciężko z terminami dopasować... a nocną porą to raczej mało grzecznie... ale jak będę w ludzkich godzinach to napiszę Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 24.05.10, 22:49 No to czekamy Pogromco. Może uda się skleić jakąś paczkę na tym osiedlu i spędzić pare chwil w doborowym towarzystwie i z dobrym humorem. Odpowiedz Link
water_bong Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 08:35 TAAA JEEEST! Teraz tylko aimp niech browce zacznie sprzedawac i bedzie wesolo w tamtej okolicy Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 08:56 no niestety was rozczaruję - NIE JESTEM WŁAŚCICIELEM SKLEPU. Sprzyjanie właścicielom nie oznacza, że się nim jest. Właścicielkami są Pani Kasia i Agnieszka - Agnieszka z osiedla, Kasia nie i to wszystko. A reklama każdemu się przydaje Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 09:18 Dwie sprawy. To, że ktoś sprzyja właścicielom, wcale nie oznacza, że nim jest! Na osiedlu był potrzebny taki sklep, więc czemu się dziwić takiemu sprzyjaniu? Jeśli interes nie pójdzie, zostanie Wam sklep z przemiłymi paniami na przystanku autobusowym i osiedlowy sklepik Kaufland, na którego wszyscy narzekacie. Co do piwa. Też byłem przeciwny, ale przekonałem się, że to dobry pomysł. Piwo można kupić wszędzie indziej i co... i też można przynieść na osiedle i wypić pod trzepakiem, na ławce, czy na schodkach... gdziekolwiek. I nikomu to nie przeszkadza, nikt nikogo nie zaczepia, pełna kulturka. Wiele (głównie Wielu) z Was pija piwo, niektórzy sporadycznie do grilla, inni częściej, wieczorami do telewizora, ale sklep z piwem nie... bo to propoagacja alkoholu... zakłamanie i żenada. Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 10:51 widać zawija. No a jak taki mądry/mądra jesteś rajski to wytłumacz mi czemu miałabym/miałbym zaprzeczać gdyby to był mój biznes? No i po co było by anonimowe pisanie? Właściciel raczej jak chce się reklamować to robi to otwarcie bo to sklep spożywczy a nie agencja towarzyska. To że się lubi właścicieli i coś czasem o ich biznesie napisze nie oznacza że tym właścicielem się jest. A ja jestem tylko rodzicem, który robi z dzieckiem zakupy w tym sklepie bo bliżej domu i fajnie jakby ten sklep pozostał a nie się zwinął bo ludzie zrobią zakupy na przystanku, bo skoro idą po piwo to i resztę tam kupią. A jak Cię Rajski tak boli że nie wiesz kto jest właścicielem to idź do administracji i sprawdź - bo na pewno nie ja. ps. nadal będę pisać o sklepie bo lubię dziewczyny które go prowadzą Odpowiedz Link
iwus1982 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 12:29 Potwierdzam a i m p włascicielem sklepu nie jest Co do grillika... heh nie wiem czy by mi tam tak wypadało z Wami stac , ale jak ujrzę taką grupkę i kilka sąsiadek jeszcze to sie przyłączę... W kazdym razie mi w odróznieniu od Was - tak bardzo nie zalezy na tych głosach pzyzwolenia... Ludzie zawsze zazdroscili i zawsze beda zazdroscic... Mam tez duzo wolnego czasu, czesciej jestem w domu niz nie, wiec napewno jak cos takiego zorganizujecie Was namierzę Odpowiedz Link
iwus1982 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 15:26 Dopiero teraz dokładnie doczytałam... Rajscy - jak dla mnie niezły obciach... nie jestescie czegos pewni to nie gadajcie... Ludzie są zawistni, jak sasiadowi cos sie udało to mysla coby tu zrobic, zeby jednak wpadł w dołek. Szkoda Niestety miałam taka "przyjemnosc" w swoim zyciu... I jak tu ufac... ??? Odpowiedz Link
a_i_m.p Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 16:14 Widać Rajscy lubią spiski, wystarczy że ktoś coś pozytywnie o kimś napisze i już problem mają, że coś na rzeczy musi być thx Iwuś Odpowiedz Link
donpedr Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 17:52 Nie, to nie my pozdrawiam, Krzysztof Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 19:03 No no, już w innym wątku padały propozycje grilla osiedlowego, teraz tutaj jakaś integracja na ławeczce... Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 25.05.10, 22:41 Wątek grilla się powtórzył więc może wreszcie niektórzy ruszą swoje tyłki z domów i coś zorganizujemy bo w pisani to zapał, że ho ho... Gorzej z czynami Widzę, ze chętnych się niby sporo nagromadziło chociażby na ławeczkę to w sumie może zacząć od dostawienia drugiej Panie Też bardzo mile widziane Mam nadzieję, ze nie piszę tylko za siebie Odpowiedz Link
robb80 Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 28.05.10, 22:46 proponuję ustalić jakiś konkretny termin naszego spotkania. co powiecie na środę 2 czerwca około godz np.17? (czwartek boże ciało,więc wolne) Odpowiedz Link
mrjarro Re: UCHWAŁA W SPRAWIE PIWA 29.05.10, 07:34 Ja 2 odpadam bo od 31 jestem na wyjeździe do 7 Odpowiedz Link