Dodaj do ulubionych

Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy

17.10.06, 00:31
Znane są mi przypadki nadużywania władzy przez Janusza Werczyńskiego i
łamania prawa przez niego, dlatego uważam, że nie powinien on być burmistrzem
miasta Marki.

Jego kontrkandydat Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy, bo nie ma
takich znajomości w policji i wymiarze sprawiedliwości jak Janusz Werczynski.

Ten jeden powód powinien wystarczyć, by oddać głos na Pawła Chojnowskiego.

Paweł Chojnowski nigdy nie prowadził kampanii wyborczych w budynkach
kościołów, jak to czynił Janusz Werczynski, czym obrażał uczucia religine
wiernych. Mnie w każdym razie bardzo zdenerwowało, że Janusz Werczyński z
brudnymi buciorami polityki wlazł w zacisze mojego kościoła. To są rzeczy nie
do zaakceptowania. I jeszcze w dodatku ksiądz proboszcz działając na rzecz
Werczynskiego naruszył ciszę wyborczą w dniu wyborów. Sekwencja zdarzeń była
taka, że wyglądało, że proboszcz i Werzyński działali w porozumieniu na
zasadzie coś za coś. Rada Miasta przyznałam parafii 99 proc. upustu na zakup
działek, a w rewanży proboszcz naruszył prawo i pochwalił władze miasta na
mszy w dniu wyborów.

Werczyński jest dobrym graczem, to zwierze polityczne, ale nie chcę, by taki
cynik rządził naszym miastem.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Obserwuj wątek
    • kalidor Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 08:16
      W kosciele moze nie prowadzil ale w gabinecie lekarski juz tak.
      • xar-rax Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 08:47
        Jeżeli gabinet Burmistrza do tego może służyc to dlaczego nie gabinet lekarski.
        Cztery lata temu Chojnowski nie miał szans - teraz kiedy poznał pracę w
        samorządzie, posiada wiedzę we wprowadzaniu ISO (jest praktykiem) również w
        urzędach miast, potrafi również zmienić wizerunek Naszego miasta.
        Najważniejsze, że nie jest kandydatem uwikłanym w rózne niemiłe sprawki.

Pozdrawiam xar :-)

Ps. Tylko nieobecni nie mają racji !!!
        • logan.marki Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 10:12
          Panie Jerzy
          Niech Pan nie pisze po raz kolejny pieśni pochwalnych dla Chojnowskiego, z
          którego robi Pan dosłownie chodzący ideał, ale proszę o fakty.

Zadałem Panu te pytania dwa razy, ale pan udaje że ich nie widzi (bądź nie chce
          widzieć), więc zadam je jeszcze raz: Tak wychwala Pan Chojnowskiego, że taki
          wykształcony i taki dobry menadżer, więc proszę o podanie zasług obecnego
          radnego Chojnowskiego podczas całej mijającej kadencji. Chociaż dwie sprawy
          jakie załatwił radny Chojnowski dla mieszkańców, i temat chociaż jednej
          interpelacji... Przecież taki wspaniały kandydat i menadżer ma zapewne zasług
          bez liku przez te 4 lata.
          • msp1 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 14:16
            To Ty nie wiesz, przecież załatwił umorzenie długu Eskulapa.
            • xar-rax Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 17:05
              > To Ty nie wiesz, przecież załatwił umorzenie długu Eskulapa.

Odpowiedz mi bo nie rozumiem - Co takiego złego zrobił złego Eskulap mieszkańcom
              miasta?

• n.rafalik Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 17.10.06, 21:58
            Pan logan.marki najwyrazniej albo sam jest burmistrzem albo blisko jest z nim
            zwiazany... broni go jak moze... a co Pan Werczynski zrobil przez ostatnie 2,5
            kadencji? chodnik uklada przed wyborami? ostatnie kilka dni zauwazylem osobe do
            przeprowadzania dzieci przez ulice na skrzyzowaniu Okolna/Bandurskiego... no
            tak... wybory sie zblizaja... a dzieci sa bezpieczne... szkoda ze tak rzadko...
            Alternatywą dla Pana Werczyńskiego jest Paweł Chojnowski. ja go popieram i na
            niego oddam głos
            • xar-rax Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 10:12
              > Alternatywą dla Pana Werczyńskiego jest Paweł Chojnowski. ja go popieram i na
              > niego oddam głos

Popieram Twoje zdanie oraz Kandydata Pawła Chojnowskiego.
              Jest jedynym lekarstwem na zło, które zagnieździło się w Naszym Mieście.
              W przypadku dobrania nowych ludzi do Rady ma duże szanse na powodzenie.

• n.rafalik Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 10:19
                czym wiecej bedzie takich osob, ktore chca cos zmienic... to na pewno sie uda...
                wierze ze tak sie stanie... nawiazujac zreszta do wyborow parlamentarnych,
                gdzie Polacy co kadencje zmieniaja wladze :-)... tu juz bylo 2,5 kadencji...
                czy p. Werczynski byl taki dobry przez te 10 lat? zdecydowanie czas na zmiany
                • wiesiek72 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 16:12
                  witam
                  Wszystkie gwiazdy na ziemi i niebie przewidują
                  że pan Paweł Ch. będzie nadużywał władzy
                  a pan Jerzy K. będzie nadal pisał takie dyrdymał
    • wiesiek72 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 16:19
      witam

niech pan nie pierd...... głupot o nadużywaniu władzy
      przez Janusza W.
      jak ma pan dowody to niech pan idzie na policje policja skieruje wniosek do
      prokuraturu a prokuratura do sądu.
      Następnie spotka się pan z panem Januszem W. w sądzie i jak znam życie znowu pan
      przegra i tylko dlatego że pan Janusz W. jest miłosierny nie pójdzie pan
      siedzieć za oczernoianie.

Widze w panu panie Jerzy że pomyliły sie pany czasy powinien pan żyć w czasie
      komuny tam to było modne bez dowodów oczernianie ludzi
      jak to mówią dajcie człowieka a paragraf sie znajdzie jest pan w tym mistrzem

ps .. niezły z pana agitator
      • logan.marki Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 16:30
        Skoro już jest temat o Jerzym Krajewskim to i Ja przedstawię swój pogląd na sprawę.

Otóż z obserwacji zachowania Pana Jerzego na przestrzeni ostatnich lat trzeba
        uczciwie przyznać iż on ma jakąś obsesję na punkcie Janusza Werczyńskiego.
        Posądza go o wszystko co jest tylko możliwe, a jak potem musi z nakazu sądu
        odszczekać swoje kłamstwa to mówi że sąd był w zmowie przeciw niemu.
        Zresztą ostatnio gazeta „Echo Podwarszawskie” nawet napisała artykuł o Panu
        Jerzym Krajewskim i autor tego tekstu doszedł do podobnych wniosków co moje.
        • wiesiek72 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 18.10.06, 16:36
          witam
          panie logan mam do pana prośbę posiada moze pan link do artykułu
          gazety „Echo Podwarszawskie” dotyczacego Jerzego K.
        • jerzykrajewski7 Sąd utajnił obrady 18.10.06, 17:31
          Gdyby Sąd Rejonowy w Wołominie nie utajnił procesu jaki Janusz Werczyński
          wytoczył mi z oskarżenia prywtnego, ale w sprawach dotyczących zycia naszej
          społeczności, miałbym mniej argumentów przeciw wymiarowi sprawiedliwości.

Ciekawe, że "Echa Podwarszawskie" opublikowły artykuł o mnie, choć żaden z ich
          dziennikarzy nie skontaktował się ze mną, a jednej z dziannikarek dałem swoją
          wizytówkę.

Z ciekawości z chęcią zapoznałbym się z tym artykułem.

Nie mam obsesję na punkcie Janusza Werczyńskiego.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • emtezet Re: Sąd utajnił obrady 18.10.06, 18:03
            Panowie. Tu nie chodzi o obsesję Jerzego tylko waszą. Poza tym gdybym to ja lub
            któryś z przeciwników pana Werczyńskiego urzył w 1/10 słów takich jak wy to
            już jego post byłby wyrzucony z forum. A tak mamy starą jedynie słuszną
            Stalinowską drogę. Już mówiłem wielokrotnie. Jak was czytam to aż boli. W
            takich chwilach zazdroszcze swoim przodkom którzy wycinali w pień taką czerń.
            Na szczęście (wasze) teraz mamy demokracje to możecie sobie popyszczyć.
          • k.bychowski Re: Sąd utajnił obrady 18.10.06, 19:02
            jerzykrajewski7 napisał:
            > Z ciekawości z chęcią zapoznałbym się z tym artykułem.

www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/Z-2006-09_29-5
            • jerzykrajewski7 To nie błąd - to przestępstwo 18.10.06, 22:27

Brak rejestracji tytułu prasowego to nie błąd - to przestępstwo.

Nie wymagam od lokalnej gazetki reklamowej przestrzegania zasad rzetelnego
              dziennikarstwa. Sam wydaje czasopisma PR-owskie, więc daruję sobie uwagi na
              temat bezstronność tekstu z "Echa Podwarszawskiego", któremu zależy na
              ogłoszeniach z Urzędu Miasta Marki. Choć już wcześniej zwróciłem uwage, że
              wypadało zapytać również mnie o moje zdanie.

Uważam, że przestępcy powinni siedzieć w więzieniach. Jeżeli ktoś złamał prawo,
              powinno się o tym zawiadomić prokuraturę.

Janusz Werczyński kpił sobie jednak z prawa. W moim głebokim przekonaniu uznał,
              że ma tylu znajomych w wymiarze sprawiedliwości, że nie pozwolą go skrzywdzić.

Chciał mi pokazać jak czuje się bezkarny i potężny, chciał mnie przestraszyć,
              bym był bardziej legły i cześciej go przepraszał. I udało mu się to.
              Wystraszyłem się, widząc jak Janusz Werczyński kpi sobie z prawa. Gdy Sąd
              Rejonowy w Wołominie utajnił proces preci mnie doszedłem do wniosku, że
              naprawdę Janusz Werczyński ma wielkie plecy w wymiarze sprawiedliości. Wszysko
              zmierzało bowiem do tego, by wsadzić mnie do więzienia za zniesławienie
              Janusza Werczyńskiego. Zacząłem czynić starania, by Werczyński wycofał sprawę z
              sądu. W końcu udało mi się go przekonać. Nie postawił mi nawet żadnych warunków.

Przez pewien czas byłem mu nawet wdzięczny.

Nie mogłem wycofać z sądu sprawy o złamanie Prawa prasowego, bo toczy się z
              oskarżenia publicznego. Jestem ciekaw, jaką decyzję w tej sprawie podejmie sąd.

Uważam, że Janusz Werczyński kłamie, twierdząc, że nie znał decyzji sądu w
              pierwszej sprawie.

Dwa razy popełnił poważne przestępstwo zgrożne karą do 2 lat więzienia.

Wydaje mi się jednak, że się znowu wykpi. Koledzy prawnicy z wymiaru
              sprawiedliwości potraktują go łagodnie i znowu umorzą sprawę.

To jest kolejny argument za tym, by nie głosować na Janusza Werczyńskiego.

Drogi wyborco, jeżeli kiedykolwiek popadniesz w konflikt prawny z Januszem
              Werczyńskim, staniesz na straconej pozycji, dlatego nie głosuj na niego. Lepiej
              oddaj głos na Pawła Chojnowskiego, który nie ma tylu kolegów w wymiarze
              sprawiedliwości.

Nie przypadkiem w USA nienawiść do prawników jest powszechna.

To co działo się z rekrutacją na prawo na Uniwersytecie Gdańskim pokazuje, że i
              w Polsce prawnicy to jedna wielka sitwa. Dopiero PiS próbuje się im dobrać do
              skóry.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• lulici Re: To nie błąd - to przestępstwo 19.10.06, 16:23
                przecież jasno wyraził Pan swoje stanowisko w tej sprawie. i to wiele razy. o co jeszcze mieli Pana pytać?

jerzykrajewski7 napisał:

> Nie wymagam od lokalnej gazetki reklamowej przestrzegania zasad rzetelnego
                > dziennikarstwa. Sam wydaje czasopisma PR-owskie, więc daruję sobie uwagi na
                > temat bezstronność tekstu z "Echa Podwarszawskiego", któremu zależy na
                > ogłoszeniach z Urzędu Miasta Marki. Choć już wcześniej zwróciłem uwage, że
                > wypadało zapytać również mnie o moje zdanie.
                >
            • artic Re: Sąd utajnił obrady 18.10.06, 22:44
              jak czytam co niektóre "mądrości" na tym forum to zaczynam się zastanawiać czy
              w Markach żyje aż taka duża grupa tumanów czy są to jedynie pozoranci??
              Ludzie czy ktoś z Was widzi, że w tym mieście nic się nie dzieje a na
              horyzoncie nie widać żadnych inwestycji (poza ławeczkami przy drodze i kilku
              chodniczkach budowanych przed wyborami........ no tak zapomniałby jeszcze
              wspomnieć o chwale naszego miasta - wodociągu...)
              Niestety jest to przykry fakt i wstyd zarazem, bo Marki to prawie Warszawa a
              nie potrafią nawet zdobyć unijnych funduszy.... Zdobyć to dużo powiedziane, bo
              nie jestem na 100% pewien czy nawet się o nie starano....
              Jak dla mnie wybór obecnego burmistrza na kolejną kadencję to kolejne lata
              stagnacji.........
              Nie wiem jak mógłby rządzić Pan Chojnowski - ale jest on chociaż jakąś
              alternatywą dla martwego punktu w jakim nasze miasto tkwi od kilku lat...
              • alkatron2 Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 06:36
                artic napisał:

> jak czytam co niektóre "mądrości" na tym forum to zaczynam się zastanawiać czy
                > w Markach żyje aż taka duża grupa tumanów czy są to jedynie pozoranci??

Jak czytam ten po pełen "mądrości" na tym forum to zaczynam się zastanawiać czy
                nalezysz do grupy Mareckich tumanów czy jesteś jedynie pozorantem?

> Ludzie czy ktoś z Was widzi, że w tym mieście nic się nie dzieje
                Jak czytam kolejną "mądrość" na tym forum to zaczynam się zastanawiać czy

> na horyzoncie nie widać żadnych inwestycji

> nie potrafią nawet zdobyć unijnych funduszy....
                > Zdobyć to dużo powiedziane, bo
                > nie jestem na 100% pewien czy nawet się o nie starano....
                • edyta824 Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 07:48
                  Witam,

Czytam to wszystko i zaczynam dochodzić do wniosku, że ludzie zatracili
                  umiejętność prowadzenia rzeczowej dyskusji bez obrzucania się inwektywami.
                  Mieszkam w Markach od 2 miesięcy i choć nie mam wiedzy jak co niektórych
                  piszących na forum łatwo mogę dostrzec, iż nie jest to miasto na takim poziomie
                  gospodarczym na jakim powinno być ze względu na bliskość Warszawy, więcej nawet
                  drogi nie ma porządnej to jak może inwestycje przyciągać. Jedno co tutaj
                  powstaje to mieszkania bo są tańsze za Warszawą niż w Warszawie, co do
                  niektórych bo zaraz zostanie mi zarzucone, że mogłam tu nie kupować domu,
                  kupiłam i mieszkam a właściwie śpię tylko w Markach bo nawet nie ma tu gdzie
                  spędzić wolnego czasu no chyba, że w Real`u. Trochę więcej szacunku dla ludzi
                  wypowiadających się na tym forum. Czy tego chcemy czy nie jesteśmy jedną
                  społecznością i nie możemy jeszcze my się kłócić gdy inni robią to za nas.
                  Głosować każdy będzie i tak według swoich przekonań a nie według tego co kto o
                  kandydacie napisze na forum czy to w negatywach czy pozytywach.

Pozdrawiam,
                  • krystyna.siennicka Rzeczowa dyskusja 19.10.06, 09:14
                    edyta824 napisała:
                    > ...ludzie zatracili
                    > umiejętność prowadzenia rzeczowej dyskusji

To bardzo uprzejmie proszę o odpowiedź na jedno proste pytanie
                    - jak można prowadzić rzeczową dyskusję z kimś kto pisze beztrosko na temat
                    inwestycji w Markach - *Jedno co tutaj powstaje to mieszkania*

A przecież wystarczy odrobina chęci i dobrej woli aby zajrzeć w taki dokument:
                    Uchwała nr XLIII/317/2006 Rady Miasta Marki z dnia 13 września 2006 roku
                    zmieniająca uchwałę nr XXXVII/267/2006 Rady Miasta Marki z dnia 1 lutego 2006
                    roku w sprawie budżetu Miasta Marki na 2006 rok a tam w załaczniku nr 8
                    chociażby pobieżnie przejrzeć najbardziej aktualny Plan zadań inwestycyjnych do
                    realizacji w 2006 roku.
                    żródło - bip.marki.pl/pl/bip/uchwaly/2006/317

To jest materiał wyjściowy do rzeczowej dyskusji o inwestycjach w Markach a nie
                    beztrosko rzucone *Jedno co tutaj powstaje to mieszkania*

Krystyna Siennicka
                • krystyna.siennicka Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 08:03
                  Alkatronie szanowny,
                  jedna drobna uwaga metodologiczna (a lubię to czynic, nie da sie ukryć)
                  - otóż "tuman" i "pozorant" nie są w tym przypadku przeciwstawne.

Otóż robi się tak:
                  Bierzemy tumana i wdrukowujemy mu do mózgu stwierdzenia typu:
                  - w tym mieście nic się nie dzieje,
                  - nie widać żadnych inwestycji,
                  - nie potrafią nawet zdobyć unijnych funduszy,
                  - a w ogóle czy nawet się o nie starano ...
                  Im większa bzdura tym lepsza. Aby tylko miała posmak sensacyjny.
                  "Ludzie to lubią, ludzie to kupia, byle na chama, byle głupio" /W.Młynarski/
                  W każdym maglu się rozejdzie.

I już mamy pozoranta. A jeśli jest to czas kampanii wyborczej - to mamy wui-a.
                  WUI - Wyborca Użyteczny Idiota.

I niesie taki wui w naród kaganek głupoty.
                  A gdzieś z boku ktoś zaciera ręce - przecież on nie robi z siebie wui-a, znalazł
                  do tego celu tumana.
                  A kandydatów na wui-ów w bród.
                  Pixiarze, emzetki, ziutki, arctiki - aż przebierają nogami z ochoty.

Pozdrawiam
                  • artic Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 09:09
                    swoim postem nie chciałem nikogo urazic. Moim celem bylo zwrocenie uwagi na
                    fakt zaniedbania naszego miasta.
                    Jako spolecznosci, powinno nam zalezec, aby miasto sie rozwijalo i stwarzalo
                    coraz wiecej perspektyw dla mieszkancow.
                    Duze grono ludzi widzi taką potrzebę i bardzo szanuje takie osoby.
                    No ale jak okreslic osoby, ktore uwazaja, że wszystko jest super i idzie w jak
                    najlepszym kierunku?? Drodzy mieszkancy - przeciez nie mieszkamy w
                    Ciemnogordzie.... i nie zyjemy w XV wieku
                    • krystyna.siennicka Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 09:19
                      artic napisał:

> No ale jak okreslic osoby, ktore uwazaja, że wszystko jest super i idzie w jak
                      > najlepszym kierunku??

Odpowiem tak - a po co ich w ogóle określać?
                      Przeciwstawiać im swoje argumenty. Ale rzeczowe argumenty.
                      Ale nie ogólniki typu - nikt nic nie robi.

• edyta824 Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 09:40
                        Czyli rozumiem, że według Pani Marki kwitną gospodarczo????? PRoszę mi pokazać
                        w którym miejscu i pod jakim wględem.Proszę wskazać gdzie mieszkańcy mogą
                        spędzać wolny czas ze swoimi dziećmi czy choćby poszukać zatrudnienia bo
                        przecież mamy tyle inwestycji przybywa miejsc pracy, przestępczość nie kwitnie,
                        kable nie są nagmiennie wycinane, drogi są w doskonałym stanie, obwodnica się
                        buduje, drogi są doskonale oświtlone tak jak i poboczne drogi osiedlowe, na
                        gwałt do Marek ciągną inwestorzy, młodzież ma miejsca gdzie może spędzać wolny
                        czas i nie zakłóca ciszy nocnej w okolicy stadionu, nie występuje u nas w ogóle
                        zjawisko wandalizmu przy którym wszyscy rozkładają ręce i wcale nie jesteśmy
                        sypialnią Warszawy.

Pozdrawiam i życzę różowych okularów,
                        • logan.marki Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 10:23
                          Droga Edyto!
                          Skoro uważasz że jest źle, i chcesz zmian, to już oswajaj się z myślą, iż jak Ci
                          którzy mianują się „alternatywą” dla obecnego burmistrza dorwą się do władzy, to
                          po 2 miesiącach mieszkania w Markach będziesz chodziła na pieszo do Warszawy,
                          chyba że będzie Ciebie stać wydać miesięcznie kilkaset złotych na przejazdy
                          prywatną komunikacją.

Bo oni jak już zostaną wybrani poglądów nie zmienią.
                          • edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 10:45
                            Czyli jedyne wyjście to wybór mniejszego zła?? Nie ma żadnej nadziei?? Kolejne
                            lata stagnacji??
                            • kalidor Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 10:49
                              Rozumiem, ze jest tylko 2 kandydatow na burmistrza? Czy moze jeszcze ktos
                              kandyduje?
                              • k.bychowski Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 12:41
                                kalidor napisał:
                                > Rozumiem, ze jest tylko 2 kandydatow na burmistrza? Czy moze jeszcze ktos
                                > kandyduje?

www.marki.pl/2006/10/18/wybory-samorzadowe-2006-2/
                        • krystyna.siennicka Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 11:13
                          edyta824 napisała:
                          > Czyli rozumiem, że według Pani Marki kwitną gospodarczo?????

To źle Pani rozumie.
                          Albo Pani udaje pierwszą naiwną albo naprawdę nie czyta co ja piszę.

Po pierwsze - odniosłam się do Pani wypowiedzi -
                          *ludzie zatracili umiejętność prowadzenia rzeczowej dyskusji*
                          i spytałam bardzo uprzejmie:
                          *jak można prowadzić rzeczową dyskusję z kimś kto pisze beztrosko na temat
                          inwestycji w Markach - *Jedno co tutaj powstaje to mieszkania**
                          Co więcej - wskazałam gdzie można znaleźć informację o inwestycjach w Markach.

Po drugie - odniosłam się do postu Arctica -
                          Artic napisał:
                          > No ale jak okreslic osoby, ktore uwazaja, że wszystko jest super i idzie w jak
                          najlepszym kierunku??
                          I także bardzo uprzejmie spytałam:
                          A po co ich w ogóle określać?
                          I zaproponowałam aby przeciwstawiać im swoje argumenty.
                          Ale rzeczowe argumenty. Nie ogólniki.

Trzeba naprawdę bardzo dużo złej woli aby przypisać mnie pogląd *że Marki kwitną
                          gospodarczo*
                          Więc spytam teraz mniej uprzejmie - czy Pani post to jest świadome *rżnięcie
                          głupa*, czy to ...

> Pozdrawiam i życzę różowych okularów,
                          Także pozdrawiam i życzę chwili refleksji

Krystyna Siennicka
                          • edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 11:17
                            > Trzeba naprawdę bardzo dużo złej woli aby przypisać mnie pogląd *że Marki
                            kwitn
                            > ą
                            > gospodarczo*
                            > Więc spytam teraz mniej uprzejmie - czy Pani post to jest świadome *rżnięcie
                            > głupa*, czy to ...

Życzę Pani rżnięcia, może nie koniecznie głupa bo jak widać ma Pani problemy z
                            podświadomością, pozwoli pani, że pominę wypowiedź milczeniem bo w
                            przeciwieństwie do pani nie bawi mnie rozmowa z kimś na takim poziomie
                            intelektualnym.
                            • tomt3 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 14:46
                              edyta824 napisała:

> Życzę Pani rżnięcia..
                              To mi się podoba.Ekstra.

• edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 14:52
                                Pragnę zaznaczyć, iż odpowiedź była na poziomie wypowiedzi poprzedzającej :P
                                • tomt3 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 15:13
                                  Co by to nie było to i tak się uśmiałem.
                                  • edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 15:14
                                    Tylko taki rodzaj reakcji sobie wyobrażam :)
                                    • tomt3 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 15:33
                                      Ale faktem jest,że niektórzy ludzie,szczególnie z "grupy trzymającej władzę"są
                                      po prostu ślepi.Czy oni naprawdę nie widzą jak te miasto wygląda,jak się w nim
                                      mieszka?Ciężko pracują bo wydają uchwały,z tym że te uchwały to w większości
                                      mają brznienie"w sprawie wyrażenia zgody na odpłatne nabycie do zasobu
                                      nieruchomości gminnych"lub podobne,może i one są istotne,ale zwykłemu
                                      człowiekowi nic nie dają ani go nie interesują.Pani oponentka pisze o
                                      uchwale-Uchwała nr XLIII/317/2006 Rady Miasta Marki z dnia 13 września 2006
                                      roku.Niestety nie mogę otworzyć pliku PDF żeby zobaczyć co to za rewelacje,ale
                                      sądząc po dacie to może sugerować że poprawki tam zawarte są też elementami
                                      kampanii wyborczej.Żeby się móc pochwalić jakie to wielkie rzeczy planują.
                                      • toban.zalogowany Re: Rozkwit gospodarczy 23.10.06, 00:38
                                        tomt3 napisał:
                                        > Ale faktem jest,że niektórzy ludzie,szczególnie z "grupy trzymającej władzę"

> po prostu ślepi.

Niektórzy? Piszesz ogólnikami.
                                        Nie mam pojęcia, o kim piszesz. Powiedz o tym.

• emtezet Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 17:38
                                tomt3 napisał:

> edyta824 napisała:
                                >
                                >
                                > > Życzę Pani rżnięcia..
                                > To mi się podoba.Ekstra.
                                > Mnie też. Super. Kto kogo ma rżnąć. Bo niektórym już w tym wieku nie przystoi.
                                >
                                • b.zyk Re: 19.10.06, 19:46
                                  emtezet napisał:

> > Kto kogo ma rżnąć. Bo niektórym już w tym wieku nie przy
                                  > stoi.

W kazdym wieku przystoi.Kłopot, gdy nie staje.
                          • edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 19.10.06, 11:24
                            Ja za to rozumiem jedno, wyrażanie się kulturalnie nie jest "pani" mocną stroną
                            czyżby tutaj też miała pani jakieś wątpliwości??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=47520450&a=48159473
                            • toban.zalogowany Re: Rozkwit gospodarczy 23.10.06, 00:42
                              edyta824 napisała:

> Ja za to rozumiem jedno, wyrażanie się kulturalnie nie jest "pani" mocną
                              stroną.

Źle rozumiesz.
                              Ale to nikogo tu to zazwyczaj nie obchodzi. Pisz dalej to co wymyślisz.
                              • edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 23.10.06, 07:08
                                > Źle rozumiesz.
                                > Ale to nikogo tu to zazwyczaj nie obchodzi. Pisz dalej to co wymyślisz.

Myślę, że to Pan źle rozumie, radzę zapoznać się z całym wątkiem w związku z
                                którym zostało to napisane. Chyba, że to drugi nick Pani Siennickiej.

Pozdrawiam,
                                • toban.zalogowany Re: Rozkwit gospodarczy 24.10.06, 16:08
                                  > Myślę, że to Pan źle rozumie, radzę zapoznać się z całym wątkiem w związku z
                                  > którym zostało to napisane.
                                  Wedle Pani rady, zapoznałem się po raz drugi.

> Chyba, że to drugi nick Pani Siennickiej.
                                  ???
                                  Dziękuję za to chyba i ewentualne kolejne.
                                  Nie rozumiem intencji tego typu przypuszczeń. Wobec tego dalej się nie bawię.

• edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 25.10.06, 07:41
                                    Trzeba sobie było oszczędzić na starcie. Nie wiem skąd przypuszczenie, że ktoś
                                    z Panem chciałbym się "bawić" wątpliwa przyjemność.

• b.zyk Re: Rozkwit gospodarczy 25.10.06, 18:01
                                      >
                                      edyta824 napisała:
                                      (...) Nie wiem skąd przypuszczenie, że ktoś z Panem chciałbym się "bawić"
                                      wątpliwa przyjemność.
                                      A ja nie widzę, by toban coś przypuszczał, gdzie twoja logika?
                                      Zapewne wyprodukujesz odpowiedź, że ja to, tamto lub siamto...czy ktoś Cię tu
                                      atakuje, że tak wrednie odpowiadasz.

• edyta824 Re: Rozkwit gospodarczy 26.10.06, 07:18
                                        A gdzie Twoja logika??? Jak dla mnie szkoda dyskusji.
                                    • tomt3 Re: Rozkwit gospodarczy 25.10.06, 19:10
                                      Odkąd życzyła Pani drugiej Pani dobrego rżnięcia stałem się Pani cichym
                                      wielbicielem.A tak poważnie,to proszę przestać pisać kalumni na temat naszego
                                      miasta(chodzi o pierwszą Pani wypowiedż w tym wątku).Nie ma dróg?A nasza
                                      promenada im.Piłsudskiego to co?Nie ma Pani gdzie spędzić wolnego czasu oprócz
                                      Reala?Przecież jest jeszcze Makro,Carrefour,no i troszkę dalej Obi.I na każdą
                                      Pani krytyczną uwagę odnośnie Marek przedstawię pani 3 pochlebne.A jeszcze
                                      poważniej to niech Pani specjalnie nie dyskutuje z wielbicielami obecnej
                                      władzy,bo nic Pani nie wskóra,oni są tak wygadani jak starzy komuniści z PRL.
                  • emtezet Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 17:28
                    Ależ wykład. Co za mądrość, takt, wyczucie. A jakiż zmysł. Prawie jak Profesór.
                    Jak powszechnie wiadomo PRAWIE robi wielka różnicę.
                    • emtezet Re: Sąd utajnił obrady 19.10.06, 17:31
                      Poprzedni post Dotyczy ni(e)jakiej Siennickiej.
                      • jerzykrajewski7 Werczynski kpi dalej 23.10.06, 07:29
                        Prokuratura dwa razy uznała, że trzeba było zarejestrować tytyuły prasowe w
                        sądzie, a burmistrz nadal ma wątpliwości,nadal kpi sobie z prawa. Poniżej cytat
                        w "Echa Podwarszawskiego", a jeszcze niżej cały artykuł.

"Obecnie wydawany biuletyn miejski już zarejestrowałem, chociaż nadal uważam,
                        że nie miałem obowiązku tego czynić - mówi Janusz Werczyński."

Czyżby zmieniła się linia obrony burmistrza? Będzie teraz podważał ustalenia
                        prokuratury, a nie tylko bronił się, że nie wiedział o jej pierwszej deyzji?

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Mieszkańcy Marek są od dłuższego czasu świadkami zaciętej walki wyborczej
                        pomiędzy burmistrzem Januszem Werczyńskim a jego przeciwnikiem Jerzym
                        Krajewskim. Z zewnątrz wygląda to trochę jak wojna podjazdowa.

Ostre zaangażowanie

- Widzę, że zaangażował się Pan ostro w to, by pokrzyżować szyki władzy UM,
                        jestem pod wra-żeniem! - pisze mieszkanka Marek na forum internetowym. Słowa te
                        są skierowane do Je-rzego Krajewskiego. Adresat tych pochwał z uporem próbuje
                        wsadzić burmistrza za kratki. Jest to chyba upór godny lepszej sprawy, bo-wiem
                        tajemnicze "szyki władzy UM" to... wyda-wanie biuletynu informacyjnego.
                        Początkowo były to "Wiadomości z Ratusza", a następnie "Z Naszego Ratusza".
                        Jerzy Krajewski już w 2002 roku skierował do prokuratury sprawę o złamanie
                        przez bur-mistrza artykułu 45 ustawy o prawie prasowym. Artykuł ten brzmi: "Kto
                        wydaje dziennik lub czasopismo bez rejestracji podlega grzywnie albo karze
                        ograniczenia wolności". Rzeczywiś-cie, burmistrz pism nie zarejestrował.

- Nie ma obowiązku rejestrowania biuletynu. Artykuł wyraźnie mówi o dzien-
                        nikach i czasopismach - tłumaczy burmistrz.

Jerzy Krajewski, w poprzednich wyborach przegrany kandydat na burmistrza Marek,
                        a za nim prokurator, twierdzą jednak, że gazeta wydawana przez urząd była
                        czasopismem. I tu zaczyna się kłótnia o pojęcia. Burmistrz mówi, że gazeta z
                        ratusza nie była typowym wydawnictwem: informowała tylko mieszkańców o pracy
                        miejscowej władzy, zawierała uchwały rady miasta, sprawozdania z pracy bur-
                        mistrza. Są to informacje, które powinny być ogólnodostępne i które zamieszcza
                        się na stronach internetowych urzędów. Biuletyny wydawane przez miasto nie były
                        zdaniem burmistrza prasą podlegającą przepisom wspomnianej ustawy.

Pierwsza sprawa została umorzona ze względu na niską szkodliwość społeczną
                        czynu. Potem pojawił się drugi biuletyn i Jerzy Krajewski znów wniósł
                        oskarżenie. Uważa, że urząd miasta zachował się (cytuję) jak recydywista.
                        Burmistrz z kolei twierdzi, że po pierwsze decyzji sądu w pierwszej sprawie nie
                        otrzymał, a po drugie jest przekonany, że wydaje biuletyn, więc oczywistym
                        jest, że go nie rejestrował.

- Obecnie wydawany biuletyn miejski już zarejestrowałem, chociaż nadal uważam,
                        że nie miałem obowiązku tego czynić - mówi Janusz Werczyński.

Gry wyborcze

Ktoś może spytać: po co ten cały spór o pojęcia? Po co ktoś każe burmistrzowi
                        tra-cić energię na sądową walkę? Czy Jerzemu Krajewskiemu nie zależy na tym, by
                        burmistrz maksimum czasu poświęcał Markom? Sprawa staje się jasna, gdy ujaw-
                        nimy jeszcze jeden szczegół: gdyby Janusz Werczyński został uznany winnym, nie
                        mógłby kandydować w zbliżających się wyborach samorządowych.
                        Na wyznaczone 19 września posiedzenie sądu w IV Wydziale Karnym Sądu Re-
                        jonowego dla m.st. Warszawy (mieszczącym się przy ulicy Kocjana w Warszawie)
                        zjawili się przeciwnicy Janusza Werczyńskiego: Jerzy Krajewski i
                        przedstawicielka jednej z miejscowych gazet (nazywanej złośliwie przez
                        niektórych mieszkańców Marek gazetą "wyborczą"). Na posiedzenie jednak nikt
                        oprócz stron nie miał wstę-pu.

Wkrótce okazało się, że posiedzenie zostało odroczone i że burmistrz Werczyń-
                        ski będzie mógł startować w wyborach. Przynajmniej w najbliższych.

W Polsce powszechne jest narzekanie na każdą możliwą władzę. Kampania ne-
                        gatywna to także jeden z podstawowych chwytów naszych politykierów z każdego
                        szczebla. Absurd goni absurd, co można stwierdzić chociażby przyglądając się
                        tej sprawie.

Mz
                        * * *

Być może burmistrz popełnił błąd. Błąd formalny i niewielki. Krzywdy swoim
                        postę-powaniem nikomu nie zrobił. Wręcz przeciwnie, zrobił to, o co wielu
                        samorządów w kraju nie można się doprosić. Informował opinię publiczną o swoich
                        poczynaniach, o uchwałach rady, o planach urzędu miasta. Normalny i życzliwy
                        mieszkaniec zadzwoniłby lub napisał do burmistrza, żeby naprawił swój formalny
                        błąd. Jednak nie. Skazanie burmistrza stało się celem ostatnich czterech lat
                        dla Jerzego Krajew-skiego, systematycznie informującego o swoich poczynaniach
                        na mareckim forum internetowym. Upór godny podziwu. Szkoda, że w tak
                        absurdalnej sprawie.

Marek Horn
                        • logan.marki Re: Werczynski kpi dalej 23.10.06, 09:34
                          Zobaczcie jaka ironia losu.
                          Osoba, która jeszcze 4 lata temu mało co nie poszła siedzieć do więzienia za to,
                          co wypisywała w swojej gazecie na temat obecnego Burmistrza, teraz kreuje się na
                          forum jako główną wyrocznię i autorytet moralnym, i wydaje osądy publiczne kto
                          sobie kpi z prawa, nawet przed wydaniem już wyroku wie, że ktoś złamał prawo.

Albo drugi aspekt tej sprawy: Kiedy 4 lata temu wymiar sprawiedliwości nie
                          podzielał racji Pana Krajewskiego, to Jerzy oświadczał także na tym forum, że na
                          pewno wszyscy są przeciw niemu, gdyż Burmistrz ma rzekome kontakty w wymiarze
                          sprawiedliwości więc cały wymiar sprawiedliwości sprzysiągł się przeciwko niemu.

A teraz kiedy jeden prokurator zdecydował się wysłać wniosek do sądu, nagle wg.
                          Pana Krajewskiego to jest już dowód na winę. A jak zapadnie wyrok niekorzystny
                          dla Jerzego to nam znowu na forum ogłosi że wszyscy byli przeciw niemu.
                        • msp1 Re: Werczynski kpi dalej 23.10.06, 09:42
                          Panie Krajewski. Cztery lata temu szedł Pan po władzę. Pana "katolicka" etyka
                          nie pszeszkadzała użyć wszystkich, nawet najbardziej perfidnych sposobów, aby
                          osiągnąć cel. Wszystkie Pana zarzuty okazały się gówno warte, ostał się jeden,
                          ten dotyczący biuletynu. Gdyby nie dobre, litościwe serce pana Werczyńskiego,
                          zostałby Pan skazany. Z powodu tej wspaniałomyślności stał się Pan jego
                          nieprzejednanym wrogiem. Psychologia opisała takie przypadki i tam powinien Pan
                          szukać sposobu aby naprawić swoją psychiczną usterkę. Przeciętny mieszkaniec
                          tego miasta nie może zrozumieć, co było szkodliwego w
                          domniemanym "przestępstwie" biuletynowym i co społeczeństo mareckie na tym
                          straciło, a widzi same, wynikające z tego korzyści. Chciałbym jeszcze zwrócić
                          Pana uwagę, że dopóki sąd nie wyda wyroku, zgodnego z Pańskim wyobrażenie, nie
                          ma Pan prawa traktować sprawy tak jakby już była osądzona.
                          • jerzykrajewski7 Sądy wydają wyroki 23.10.06, 18:18
                            Drogi Marku!

Masz rację. To sądy a nie prokuratorzy wymierzają sprawiedliwość. Czekamy na
                            wyrok sądu w sprawie złamania art.45 Prawa prasowego przez Janusza
                            Werczyńskiego.

Obowiązuje zasada domniemanej niewinności.

Pozdrawiam

Jurek
                            • w.karpinski Re: Sądy wydają wyroki 23.10.06, 18:51
                              jerzykrajewski7 napisał:
                              > Czekamy na wyrok sądu w sprawie złamania art.45 Prawa prasowego przez Janusza
                              > Werczyńskiego.

22 listopada 2005 roku Sąd Rejonowy we Włocławku II Wydział Karny postanowił o
                              zwróceniu się do Trybunału Konstytucyjnego z pytaniem prawnym:
                              Czy przepis art. 45 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 roku Prawo prasowe jest
                              zgodny z przepisami art. 31 ust. 3 i art. 54 Konstytucji RP oraz art. 10
                              Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności?

Sygnatura postępowania przed Trybunałem: P 1/06
                              www.trybunal.gov.pl/index2.htm

Rada Konsultacyjna Centrum Monitoringu Wolności Prasy Stowarzyszenia
                              Dziennikarzy Polskich wydała stanowisko w sprawie sankcji za brak rejestracji
                              prasy. Zgodnie z tym stanowiskiem sankcja karna za wydawanie dziennika lub
                              czasopisma bez rejestracji jest sprzeczna z Konstytucją RP.
                              www.sdp.pl/printer.php?page=6

Pozdrawiam
                              W.Karpiński
                              • w.karpinski Re: Sądy wydają wyroki 23.10.06, 18:57
                                w.karpinski napisał:
                                > Sygnatura postępowania przed Trybunałem: P 1/06
                                > www.trybunal.gov.pl/index2.htm

Ten link wymaga aby wybrać z menu Sprawy w Trybunale
                                Dla wygody podaję link bezpośrednio na ramkę
                                www.trybunal.gov.pl/Sprawy/sprawyTK/sprawy2.htm

> Pozdrawiam
                                > W.Karpiński
                                • jerzykrajewski7 Art 45. Prawa Prasowego obowiązuje 23.10.06, 21:55
                                  Art 45. Prawa Prasowego nadal obowiązuje. Pan Janusz Werczyński złamał go dwa
                                  razy.

Sprawiedliwość w Polsce jest ułomna. Poczekajmy jednak, aż sterowana Temida
                                  wyda prawomocny wyrok. Czegoś trzeba się trzymać. Ustalanie wyroków na ulicach
                                  jest bowiem jeszcze bardziej nie do przyjęcia.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                          • jerzykrajewski7 Sądy już wydały prawomocny wyrok 23.10.06, 23:16
                            Drogi Marku!

W pierwszej sprawie sądy już wydały prawomocny wyrok. Za postanowiniem
                            prokuratury uznały, że art. 45 został przez Urząd Miasta Marki naruszony, ale
                            sprawa zasługuje na umorzenie ze względu na niską szkodliwość społeczną.

Teraz mamy do czynienia z taką quasirecydywą. Janusz Werczyński popełnił to
                            samo przestępstwo drugi raz.

Pozdrawiam

Jurek
                            • asharati Re: Sądy już wydały prawomocny wyrok 25.10.06, 23:28
                              Jeśli ludzie ponownie poprą Werczyńskiego, utwierdzi mnie to w przekonaniu że w
                              Markach większość ludzi żyjących to banda idiotów..
                              • jerzykrajewski7 Nie lubię skrajnych opinii 08.11.06, 23:45
                                Nie lubię skrajnych opinii.

Ludzie mają swój rozum i zagłosują jak chcą.

Ja wolę Chojnowskiego. Ale Werczyński nie jest potworem. To tylko cyniczne
                                zwierze polityczne, które w walce politcznej wykorzystuje znajomości i układy.
                                Zdarza mu się łamać prawo. Gdy ktoś to zauważy, powinien iść z tym do
                                prokuratury.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                                • darek721 Re: Nie lubię skrajnych opinii 09.11.06, 01:17
                                  Prokuratura nawet nie zrobi dochodzenia a jak dostanie kwity na łapę to po
                                  kilku miesiącach umorzy z uwagi na znikomą szkodliwość społeczną.pozdrawiam
                                  darek
                                  • jerzykrajewski7 Re: Nie lubię skrajnych opinii 09.11.06, 01:25
                                    No właśnie. Taka postawa prokuratury i sądów najbardziej mnie denerwuje.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
              • slaw Re: Sąd utajnił obrady 13.11.06, 16:21
                > Marki to prawie Warszawa a nie potrafią nawet zdobyć unijnych funduszy....
                > Zdobyć to dużo powiedziane, bo nie jestem na 100% pewien czy nawet się
                > o nie starano....

Starano się, starano. Projekt budowy kanalizacji nawet dostał wysokie oceny,
                ale pieniądze unijne dostały inne gminy, nawet te z gorszymi projektami. W
                Polsce nie takie cuda się dzieją i nie jest to bynajmniej wina władz Marek.
                Rywiny rządzą.
    • liona1 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 09.11.06, 03:18
      Witam! Mam pytanie. Czy ktoś z Państwa był chociaż na jednym z trzech debat
      wyborczych, jakie odbyły się w ostatnim czasie? Jeżeli nie, to szkoda. Ponieważ
      wszyscy Państwo macie wiele uwag co do kandydatów na burmistrza jak i na
      radnych, a tak naprawdę to raczej nic konkretnego. Przytoczę parę zdań
      wypowiedzianych przez burmistrza i nie skomentuję, bo raczej mówią same za
      siebie: - wiem, że Marki są zaniedbane, - istnienie teatru w Markach jest
      bezsensem, przecież za granicą miasta są instytucje kulturalne i można tam
      pojechać. Bardzo słabo wypada również chwalenie się naszej władzy co zostało
      zrobione (coś przecież przez całą kadencję musiała zrobić). Konkluzją moją z
      owych debat jest to,że sprawowanie władzy przez bardzo długie lata sprowadza
      się do minimalizmu i braku jakości skutków wielu podejmowanych działań dla
      społeczeństwa. Tu daję przykład: miasto rozbudowało się, liczy ponad 22 tys.
      mieszkańców a praktycznie jedna instytucja kulturalna, nie można więc
      powiedzieć, że instytucji kulturalnych nie ma, bo jest; stadion w złym stanie i
      jeden klub sportowy, nie można powiedzieć, że sportu w Markach nie ma, bo jest.
      Czy to o to chodzi? Coś właściwie się dzieje, a równocześnie można powiedzieć,
      że minimum, a minimum to nie jakość i standard jaki powinien być w dużym
      mieście. Wysłuchałam wypowiedzi na debatach wyborczych i doszłam do wniosku, że
      tak naprawdę to nikt nie ma sensownego i do zrealizowania, pomysłu na nasze
      miasto. Żaden z Komitetów nie przestawił nic konkretnego, nic ciekawego, nie
      mówiąc już o nowatorskim programie. Może nie wymagajmy za dużo? Szykuje się nam
      mieszkańcom następne 4 lata minimalizmu i władzy dla władzy. Zbyt czarny
      scenariusz? Takie są niestety realia. Mam dla wszystkich Państwa propozycję.
      Każdy z Was coś potrafi, bo nie ma ludzi bez talentów, oderwijcie się od
      komputerów, telewizorów i foteli i zróbcie coś zamiast narzekać. Pokażcie
      postawę obywatelską i przychodźcie na sesje Rady Miasta, żądajcie zmian na
      lepsze, walczcie o nie, nie tylko za sprawą radnych. A zacznijcie od tego by
      uczestniczyć, np. w wydarzeniach kulturalnych, to też jest odpowiednia postawa.
      Mówcie, piszcie ale i coś zróbcie. Inicjatywy społeczne są nam wszystkim bardzo
      potrzebne, bo zrobimy coś nie tylko dla siebie ale i dla innych. Bardzo
      poważnie to zabrzmiało ale tak jest. Z ciekawością będę oczekiwała na
      konkretne, poważne pomysły na nasze miasto, czy miałyby być miastem
      rekreacyjnym, swoistym centrum kulturalnym, może ośrodkiem przemysłowym,
      rozrywkowym (można na tym zarobić), czy naszą Małą Ojczyzną czy tylko
      sypialnią? Pozdrawiam
      • zorro1980 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 09.11.06, 17:24
        Bardzo fajna odezwa. Ale. Ale wy kobiety jesteście marzycielkami. Jestes
        kolejna amazonka która nawołuje do robienia czegoś. Jak kobiety same coś
        przedsiebiora to wygląda to tak jak te debaty. B E Z N A D Z I E J A. Kocham
        was za waszą aktywnosc ale potrzebny jest przewodnik stada.
        liona1 napisała:
        > Każdy z Was coś potrafi, bo nie ma ludzi bez talentów, oderwijcie się od
        > komputerów, telewizorów i foteli i zróbcie coś zamiast narzekać. Pokażcie
        > postawę obywatelską i przychodźcie na sesje Rady Miasta, żądajcie zmian na
        > lepsze, walczcie o nie, nie tylko za sprawą radnych. A zacznijcie od tego by
        > uczestniczyć, np. w wydarzeniach kulturalnych, to też jest odpowiednia postawa

Pewnie że tak. Na poczatek potrzebny będzie
        Prawnik,Ekonomsta,Informatyk,Lekarz,Dziennikarz i paru innych i można zaczynać.
        • ambanasik Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 09.11.06, 19:39
          zorro1980 napisał:

> Ale wy kobiety jesteście marzycielkami. Jestes
          > kolejna amazonka która nawołuje do robienia czegoś. Jak kobiety same coś
          > przedsiebiora to wygląda to tak jak te debaty. B E Z N A D Z I E J A.

Hi, hi, wyrósł nam na forum prawdziwy macho.Kocha kobiety za aktywność-
          rewelacja.

Panie zorro, wypowiada się pan publicznie i prezentuje siebie jako bezczelnego
          samca.BEZNADZIEJĄ jest gdy taki "pan" jak pan dorwie się do klawiatury.Nigdy
          jeszcze na tym forum żaden męzczyzna nie mówił z taka jak pan pogarda o
          kobietach.JEST PAN ZEREM PANIE ZORRO.
          • zorro1980 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 09.11.06, 23:27
            No i tu wyszło z pani Ani to co powiedział o nich Pazura: " bo wy jesteście
            bezdennie gupie". Odgryzłem sie i proponuję zakończyć bo przykro się to dla
            szanownej pani skończy. Szkoda oczu.
            • zuldi Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 09.11.06, 23:35
              Panie Zorro!
              Po Zorrze to się tego nie spodziewałem.
              Ania to Pani, a Zorro to ma być szarmancki. Co sobie dzieci pomyślą? ;)
            • liona2 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 01:18
              > No i tu wyszło z pani Ani to co powiedział o nich Pazura: " bo wy jesteście
              > bezdennie gupie".

Zorro-samcze niech Pan nie wzoruje się na tym aktorze są wzorce bardziej
              inteligentnych ludzi, przepraszam-mężczyzn (jakby Pan nie wyczuł jest to
              ironia) a zgłupota, niestety nie odróżnia płci.
          • liona2 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 02:42
            > Hi, hi, wyrósł nam na forum prawdziwy macho.Kocha kobiety za aktywność-
            > rewelacja.
            > jeszcze na tym forum żaden męzczyzna nie mówił z taka jak pan pogarda o
            > kobietach.JEST PAN ZEREM PANIE ZORRO.

No, właśnie, droga Ambo, Ledwie pojawiłam się na forum
            (jestem nowa) a już zdemaskowałam antyfeministę i macho. Mam talent, coooooo!
            Pogratuluj mi sukcesu!!!
            • ambanasik Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 10:50
              Wtaj na Forum Liono2:-)))))))))
              "Zarobiona jestem" wiec na dłuższą pogawędkę nie mam dziś czasu:-(
              Gratuluję i 3maj się ciepło:-)
              pzdr
              amba

• liona2 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 01:07
          Dzięki Amba. Zorro, samcze drogi, dałam konkretne pytanie a ty wyjeżdżasz
          nieprzyjemnie z podziałem na płcie. Czyżby cię zżerała zazrość, że kobiety
          wiele potrafią? Przykre jest, że tak nisko oceniasz mężczyzn, bo jeśli do
          zrobienia czegoś potrzebny jest Tobie Zorro, cały tabun profesjonalistów, to
          współczuję. Czekam na odpowiedzi na moje pytanie (od mężczyzn rónież). Zorro,
          nie masz pomysłu? Poważnie?
      • tygrysek1331 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 01:15
        A ja byłem niestety na wszystkich 3 debatach.....
        • liona2 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 01:25
          > A ja byłem niestety na wszystkich 3 debatach.....

niestety... ja też byłam, o tyle jest to żenujące, że na tej 3 została
          odłonięta, cała bezdenna wprost niefrasobliwość z jaką rządzone były Marki.
          Doszłam do wniosku, że kultura jest władzom nie potrzebna a o maluczkich nie
          muszą się troszczyć, czysta arogancja.

• tygrysek1331 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 01:42
            I jeszcze jedna kwestia - zainteresowanie mieszkańców zerowe!!!
            • liona2 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 02:09
              > I jeszcze jedna kwestia - zainteresowanie mieszkańców zerowe!!!

Nasi mieszkańcy od lat są tak sfrustrowani i zdegustowani, że nie
              mają nawet ochoty rozmawiać na temat Marek albo wykazują agresję, twierdzą, że
              nie chą gadać, bo nie chcą się denerwować. Myślę, że jest to wyraz bezradności,
              co jest chyba stanem jeszcze gorszym niż obojętność. I jesze jedno.
              Przerażająca jest dla mnie ich niewiara, że coś się może zmienić, choćby
              burmistrz. Taki stan - nie myślę bo na nic nie mam wpływu (każdego, którego
              wybiorą na radnego zawodzi)- jest bardzo powszechny. I co ich może wskrzesić do
              życia publicznego?

na marginesie: szkoda, że nie ma trzeciego kandydata na burmistrza, miałby
              bardzo duże szanse, choćby nawet nie był za "dobry"
    • zorro1980 Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 10.11.06, 07:39
      No dobra. Kazdy ma lepsze i gorsze dni w swoim zyciu. Moze miałem gorszy.
      PSZEPRASZAM AMBĘ i pozostałe kobiety które poczuły sie urazone. ZUPEŁNIE NIE O
      TO MI CHODZIŁO. Wrecz przeciwnie. Chciałem powiedziec że wy kobiety macie
      więcej chęci i pomysłów jak faceci tylko ktos tym powinien pokierować. Co do
      insynuacji na temat mojego nazwiska z anonimami nie rozmawiam. Nie wysilajcie
      się. Ja napewno nie musze sie ukrywać ale skoro większość pIsze pod pseudo. nie
      mam zamiaru się ujawniać. JESZCZE RAZ PSZEPRASZAM.
    • jerzykrajewski7 ??? 11.11.06, 17:31
      ???
      • logan.marki Re: ??? 11.11.06, 18:20
        jerzykrajewski7 napisał:

> ???

Panie Jerzy
        Czy aby się Pan nie zapomina? Czyżby zbywało Panu milion złotych, i chce Pan
        koniecznie zapłacić karę na prowadzenie agitacji wyborczej podczas ciszy wyborczej?

Jeżeli Pan cierpi za nadmiar pieniędzy, to chętnie podam adresy paru domów
        dziecka, które Pana nadmiar pieniędzy zagospodarują na swoje cele.

Bo właśnie podbijanie wytypowanych wątków na forum o tematyce wyborczej podczas
        ciszy wyborczej można uznać na próbę ukrytej agitacji wyborczej.
        • jerzykrajewski7 Re: ??? 12.11.06, 22:39
          Zadałem pytanie. Możliwa jest taka interpretacja, jaką Pan sugeruje.
          Administrator tego nie usunął, więc uznała, że jest do zaakceptowania taka
          sytuacja. Choć możliwa jest inna interpretacja.

Jak ktoś odda sprawę do sądy grodzkiego dowiemy się, jak należy takie sytuacja
          interpretować. Nauczymy się czegoś.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
        • jerzykrajewski7 Pan też podbił ten wątek 12.11.06, 22:50
          Pan też podbił ten wątek.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • briard Re: Paweł Chojnowski nie będzie nadużywał władzy 12.11.06, 00:02
      niuch niuch , ile tu "inteligentów" :D
      wszyscy tacy madrzy, wszechwiedzacy,
      czyzby to była staroztytna Grecja miejsce narodzenia mitycznych bogów, matka
      wielu filozofów ?
      a moze starożytny Rzym, ojcec wielu nowozytnych narodów?
      nie, to tylko mała społecznosc marecka. bojaca sie zamienic starego władce na
      nowego.
      starego krytykuje, broni, atakuje, a moze poprostu braku wysokiego stołka mu
      załuje ?
      niech posiedzi robaczek jeszcze kilka latek moze zmieni sie w motyla,
      wtedy bedzie jego WIELKA chwila.
      tylko czy warto na nia czekac?
      jesli z robaczka wyjdzie żmija i nas wszystkich "pozabija" ?
      kto do walki stanie z nia ? nikt, wszyscy pochowaja sie w kat.
      wiec moze dajmy szanse nowemu, moze on podoła temu zadaniu trudnemu.
      moze okaze sie lepszy ? madrzejszy ? skuteczniejszy?
      kto na te pytania odpowie? nikt.
      dlaczego ? bo strach przed zmianami jest silniejszy od ludzkiego rozsadu.
      stare jest dobre a nowe nie wiadomo.
      czy kiedys poznamy odpowiedzi na zadane wyzej pytania? czy zmieni sie władca
      tego dowiemy sie w poniedziałek z rana.
      serdecznie was wszystkich goraco pozdrawiam :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka