Dodaj do ulubionych

Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW

20.08.09, 16:03
Zachęcamy wszystkich do popracia naszej inicjatywy.

Chcemy, aby dzieci w Markach miały porządny, nowoczesny i
bezpieczny plac zabaw.

Jak możesz pomóc? podpisz petycję :-)

Treść petycji do pobrania na stronie:
http://kasiaade.wrzuta.pl/plik/02PY73kWxjv/plac_zabaw

Lista na podpisy:
http://kasiaade.wrzuta.pl/plik/0A3TYPKSIgJ/zalacznik_do_petycji

Listę można wydrukować i zebrać podpisy wśród znajomych. Wszystkie
listy z podpisami dołączone zostaną do petycji i złożone w UM.

Do biegu, gotowi, start!!!!! :-)
Obserwuj wątek
    • mamusiatomusia Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 20.08.09, 18:22
      Super Kasiu to popoprawiałaś i dopracowałaś. Drukuję i zacznę
      zbierać. Póżniej się umawiamy na zaniesienie petycji tak?
      • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 20.08.09, 20:21
        próbuję wrzucić na www.petycje.pl
        żeby można było elektronicznie poprzeć akcję, ale za cholerę mi to
        nie idzie :-( chyba poproszę o pomoc kolegów z sekcji "obwodnica" :-)

Im więcej uzbieramy podpisów tym lepiej.

Ja myślę, że jak się szkoła zacznie to też będzie okazja do zebrania
        podpisów. To już niedługo, myślę, że sama akcja zbierania potrwać
        powinna ze 2 tygodnie

• mamusiatomusia Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 20.08.09, 21:36
          Postaram się przejść w poniedziałek i środę do przychodni, poproszę
          w aptekach żeby farmaceutki taką listę wyłożyły. Tam zwykle jest
          dużo ludzi. Może koledzy z obwodnicy się zgodzą żeby w sobotę na
          spotkaniu pozbierać podpisy. Kasiu może na liście dodamy adres bo
          nazwiska same to może mało przekonujące.
    • cegan Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 20.08.09, 21:38
      Chętnie poprę akcję, ale doprowadźmy narazie do końca temat obwodnicy.
      Myślę, że wiele osób zaangażowanych w jedną akcję, zaangażuje się w
      inne ciekawe i potrzebne pomysły.
      Pozdrawiam
      • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 08:30
        dodałam rubrykę "ulica"

nowy wzór listy na podpisy jest tu:

kasiaade.wrzuta.pl/plik/39KlikORQdv/zalacznik_do_petycji
        Myślę, że możemy równolegle zbierać podpisy za obwodnicą i za
        placem. Potrzeb jest dużo, a kwestia obwodnicy może się wyjaśnić za
        parę lat. Mamy ze wszystkim czekać? :-) sprawy ze sobą nie kolidują
        a chcielibyśmy pokazać mieszkańcom, że można się zorganizować i coś
        razem zrobić w różnych sprawach - mniej i bardziej istotnych.
        Zresztą ludzie mają różne priorytety, może dla niektórych plac zabaw
        jest ważniejszy niż obwodnica? :-) albo równie ważny? i pilny?
        • k-skorpion Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 10:16
          kasia_de napisała:

> Zresztą ludzie mają różne priorytety, może dla niektórych plac zabaw
          > jest ważniejszy niż obwodnica? :-) albo równie ważny? i pilny?

No i proszę. Minął jeden dzień i już inne spojrzenie na temat obwodnicy. A jeszcze wczoraj czytałem wpisy Pań że lepiej rymować na temat obwodnicy. Jak to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mamy tu tego powiedzenia idealny przykład. Zapamiętajcie sobie miłe Panie starą maksymę: "Nie puszcza się całej pary bo pójdzie w gwizdek". Oczywiście Kasiu masz rację. Wszystko jest ważne, ale zależy co dla kogo co ważniejsze.
          • papi.mk Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 12:07
            Nie wydaje mi się, żeby złożenie jednego podpisu pod petycją w sprawie placu
            zabaw aż tak bardzo zaabsorbowało ludzi, że zabraknie im czasu i sił na
            działania związane z obwodnicą. Poza tym, jak słusznie Kasia_de zauważyła, nie
            można odkładać wszystkiego na bok dla jednej akcji, której rezultat może być
            widoczny za kilka miesięcy, czy lat. W przeciwnym razie powinniśmy zgłosić swoją
            kandydaturę do EURO 2020, a nie 2012, bo jak byśmy budowali stadiony, to nie
            powinniśmy się zajmować autostradami, a jak byśmy zajmowali się autostradami to
            nie powinniśmy się zajmować hotelami itd. Tak krawiec kraje, jak mu materiału
            staje, widocznie niektórym tego materiału starcza jeszcze na plac zabaw.
            "Coś" wreszcie w mareckiej mentalności zaczyna się zmieniać i oby to "coś" zbyt
            szybko nie uleciało.
            Wkrótce podamy miejsca, gdzie będzie można złożyć swój podpis pod petycją.
            • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 13:02
              UWAGA! można podpisywać petycję w wersji elektronicznej:

www.petycje.pl/4325

ZAPRASZAM!
          • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 13:04
            Skorpionku, a może zrymujesz coś zgrabnego o placu zabaw? :-)
            • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 14:12
              można tez przyłączyć się do akcji na naszej Klasie - profil
              Plac_zabaw_dla_Marek
            • k-skorpion Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 14:20
              kasia_de napisała:

> Skorpionku, a może zrymujesz coś zgrabnego o placu zabaw? :-)

Kasiu! mówisz masz.

W mieście Marki braków wiele
              Rada jednak o kościele
              już następnym myśleć lubi
              bo to głosów przy hołubi.

Ja uważam że jak chcecie
              nadal zbierać głosy w mieście
              za budowę placu zabaw
              naszych pociech się zabierzcie.

Przekonajcie zatem Wilka
              co lud chce i na co liczy
              że koniecznie dla Kapturka
              trzeba tak jak jest w Stolicy.

Proszą zgodnie wszystkie dzieci
              wychylając się z za śmieci.

• kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 15:06
                cudnie :-)

mogę to wstawić na nasza Klasę?
                • mamusiatomusia Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 17:04
                  No pewnie, wstawiaj.
                  • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 17:55
                    tu jest link do profilu na NK nasza-klasa.pl/profile/28158802
                    • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 21.08.09, 17:58
                      chyba źle skopiowałam, jeszcze raz

nasza-klasa.pl/profile/28158802
                      • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 22.08.09, 20:42
                        Bardzo dobra akcja - tylko popierać.
                        Tylko skromnie przypomnę, że już kiedyś była taka inicjatywa, tylko
                        że na dużo mniejszą skalę.
                        www.marki.net.pl/fotorelacja-z-budowy-placu-zabaw-na-zielencu-1440#more-1440

Pozdrawiam

Radek Dec
                        • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 08:02
                          podciągam temat, żeby nie zaginał :-)

przypominam o mozliwości podpisania petycji "wirtualnie" na
                          www.petycje.pl/4325
                          • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 16:11
                            jesteśmy w prasie :-) www.zyciepw.pl/apel-rodzicow-z-marek/
                            na razie w wydaniu internetowym, ale również w papierowej wersji
                            będzie wzmianka :-0

I teraz mam problem - Burmistrz dowie się o naszej petycji w prasy?
                            trochę niefajnie... może złożyć tę petycję już teraz a jak uzbieramy
                            podpisy to je "doniesiemy"?

jka myslicie?
                            • mamusiatomusia Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 20:05
                              Niedzwiedzia przysluga to sie nazywa :(
                              Jak ja to lubie.
                              I tak zle i tak niedobrze, moze niepotrzebna ta petycja w sieci.
                              Sama nie wiem.
                              • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 20:23
                                dobra, żadna to przecież tajemnica, w druku to będzie za tydzień,
                                pozbieramy jeszcze podpisy przez parę dni i zaniesiemy za 2 tyg.

Ktoś coś uzbierał? grzyby się nie liczą :-) o podpisy pytam :-)
                                • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 22:13
                                  Witam !

Kochane ludziska. Petycja jest potrzebna i dobrze, że jest (już
                                  podpisałem). Zbieranie podpisów jest potrzebne i bardzo dobrze.
                                  Szkoda, że nie macie jakichś formularzy online to bym sam pozbierał.
                                  Co do burmistrza to dobrze, że się dowie o inicjatywie, ponieważ
                                  jest ona potrzebna i niezbędna i jedyna co powinniście usłyszeć to
                                  słowa pochwały za działnie a nie bierne malkon(ą)ten(ę)ctwo. A
                                  poinformować go można w poniedziałek, gdy jest dzień przyjęć
                                  interesantów od godziny 13.00 i przedstawić mu problem.

Pozdtrawiam

Radek Dec
                                  • papi.mk Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 25.08.09, 23:22
                                    Petycja w wersji elektronicznej jest pod linkiem:
                                    kasiaade.wrzuta.pl/plik/02PY73kWxjv/plac_zabaw
                                    a lista podpisów jest do ściągnięcia o tutaj:
                                    kasiaade.wrzuta.pl/plik/39KlikORQdv/zalacznik_do_petycji
                                    Te linki znalazły się już wcześniej w tym temacie. Trzeba mieć oczy szeroko
                                    otwarte, Panie Radku.
                                    • k-skorpion Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 11:00
                                      papi.mk napisał:
                                      > Te linki znalazły się już wcześniej w tym temacie. Trzeba mieć oczy szeroko
                                      > otwarte, Panie Radku.

"I o to chodzi, i o to chodzi, ja go bukłaczkiem, a on wilcze doły"

Panie Papi zaczyna mi się podobać Pana jakże wysublimowana forma otwierania oczu.
                                      • papi.mk Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 16:34
                                        Albo jest Pan idolem Pana Radka, albo poszukuje Pan POPiSowych sporów na naszym
                                        podwórku. Sformułowanie "trzeba mieć oczy szeroko otwarte" nie wydaje mi się
                                        obraźliwe, oczerniające czy wulgarne. Widocznie następnym razem będę musiał
                                        wystosować oficjalne pismo do forumowiczów z prośbą o przejrzenie poprzednich
                                        wpisów.
                                        POzdrawiam!
                                        Paweł Pniewski
                                    • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 18:40
                                      Panie Pawle !

Dziękuję za wskazanie linków.

Radek Dec

Ps. By oczy były szerzej otwarte włożyłem sobie zapałki. Trochę
                                      boli, ale co tam, dzięki temu już nie umknie mi żadne link.
                                  • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 06:48
                                    chodziło nam o to, że dziennikarka napisała, że burmistrz otrzymał
                                    petycję a on nawet o niej nie słyszał, więc może głupio ze się z
                                    prasy dowie a nie od bezpośrednio zainteresowanych

a do zbierania podpisów zapraszam :-)

podobno lista na podpisy ściąga się jakmś dziwnym formacie, należy
                                    zmienić rozszerzenie na .pdf
                                    • k-skorpion Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 11:12
                                      kasia_de napisała:
                                      > chodziło nam o to, że dziennikarka napisała, że burmistrz otrzymał
                                      > petycję a on nawet o niej nie słyszał,

Kasiu uwierz mi że burmistrz wie o wszystkim co się dzieje w tym mieście. Ma
                                      kilku wiernych "stańczyków" ale to nie ma żadnego wpływu na Twoją chwalebną
                                      akcję. Jak zechce będą placyki. Jak nie, możesz zebrać tysiące podpisów i tyle
                                      twego. To nie pierwsza tego typu akcja w tym mieście. Ale jak wiesz moim zdaniem
                                      trzeba coś robić, bo tylko nie obecni nie mają racji.
                                      • papi.mk Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 13:11
                                        Od dziś można podpisać się pod petycją w sklepie-piekarni "Klementynka" na ul.
                                        Kościuszki.

Radni i burmistrz zrobią jak zechcą, ale niech też zechcą zauważyć, że w Markach
                                        potrzebne są inwestycje, a nie tylko zabiegi kosmetyczne. A propos kosmetologii
                                        to chodnik na ul. Bandurskiego od Okólnej do cmentarza, przy którym zakończono
                                        prace na wiosnę zapada się już w trzech miejscach.
                                        • mamusiatomusia Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 20:20
                                          Mozna podpisac jeszcze w poradni dzieciecej i ginekologicznej na
                                          Sportowej i w sklepie spozywczym na poczatku Bandurskiego (drugi po
                                          lewej). Jutro porozmawiam w Eskulapie.
                                          • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 20:39
                                            Bardzo proszę o zaprzestanie utarczek słownych w naszym jakże ważnym
                                            wątku :-) idżcie sobie na piwo albo dajcie po głowie ale nie róbcie
                                            tu zamieszania :-)

Proponuję dopisywać miejsca, gdzie można podpisać petycję:

- poradnia dziecięca i ginekologiczna na Spotrowej
                                            - sklep spożywczy na Bandurskiego (drugi po lewej)
                                            - piekarnia na Kościuszki

W najbliższych dniach postaram się przygotować plakaty zachęcające
                                            do podpisywania petycji, można będzie wydrukować (nie będzie to nic
                                            spektakularnego, ale lepsze to niż nic) i wywiesić w miejscach
                                            zbierania podpisów
                                            • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 20:46
                                              Witam !

Pani Kasiu ja obiecuję, że z mojej strony nie będzie ich. Co więcej
                                              obiecuję, że nawet nie będę na nie odpowiadał w tym wątku, ani ich
                                              prowokował. Za wszelkie nieprzyjemności i niepotrzwbności
                                              spowodowane moją osobą przepraszam.

Radek Dec
                                          • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 20:47
                                            Witam !
                                            A może tak szkoły podstawowe. Możnaby zostawić listy do podpisów na
                                            recepcjach ?.

R2D2
                                            • kasia_de Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 20:50
                                              jak najbardziej w szkołach... tylko trzeba pójść, poprosić,
                                              udostępnić materiały a potem pójść odebrać listy :-)

zapomniałam napisać, że z mniej niż 500 podpisami w ogóle nie idę
                                              zawracać burmistrzowi gitary :-)

no, to do roboty :-)
                                              • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 21:24
                                                Pani Kasiu !

A może niech każdy wyśle mail do urzędu miasta z hasłem: Chcemy
                                                stworzenia w Markach porządnego placu zabawa, z którego będziemy
                                                dumni !!
                                                Po drugie proponuję nie tylko pójść do burmistrza, ale po zebraniu
                                                podpisów zebrać z 10-15 osób i udać się na obrady Rady Miasta, gdy
                                                ta kwestia będzie na tapecie.

R2D2
                                                • papi.mk Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 21:45
                                                  Myślę, że ciężko byłoby zmobilizować ludzi do wysyłania mejli, znacznie prościej
                                                  jest podpisać się pod petycją. Poza tym, nie każdy potrafi korzystać w
                                                  komputera, choć dziś może to się wydawać niewiarygodne. Za kilka lat nie będzie
                                                  pewnie z tym problemu. No i lepiej mieć wszystko na piśmie (petycji) w jednym
                                                  miejscu.
                                                  Jeśli chodzi o torpedowanie urzędu miasta placem zabaw to petycję zamierzamy
                                                  wręczyć burmistrzowi osobiście, ale poza burmistrzem petycja kierowana jest
                                                  także do przewodniczącej Pady Miasta i przewodniczącego Komisji Oświaty, Kultury
                                                  i Sportu. A uwaga z udaniem się na obrady RM jak najbardziej trafna.
                                                  • lehaim Re: Uwaga! Akcja: PLAC ZABAW 26.08.09, 21:56
                                                    Po prostu niech wysyła ten kto umie. Co do obrad urzędu miasta piszę
                                                    się w ciemno i fajnie, że zgadzamy się w tej kwestii.

R2D2
                                                  • tadek1947 PLAC ZABAW - ale gdzie? 29.08.09, 20:28
                                                    Przeglądałem, może nie zauważyłem, ale nikt nie wspomniał, gdzie taki plac zabaw
                                                    mógłby mieć swoją lokalizację.Jest to na pewno uwarunkowane różnymi kryteriami,
                                                    no ale jaką lokalizację można wskazać???
                                                  • kasia_de Re: PLAC ZABAW - ale gdzie? 29.08.09, 21:51
                                                    poczekamy co nam powiedzą w urzędzie... ponoć nie mają wolnych
                                                    działek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka