22.10.03, 20:16
Znacie to miejsce? www.wmhelp.republika.pl/forum/0001.jpg Dla
ulatwienia dodam, ze budynek widoczny na zdjeciu znajduje sie w Ketrzynie ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: xis Re: Zagadka IP: 213.69.253.* 23.10.03, 01:26
      ale zagwostka, stary!!!!!!mam wiecej starych zdjec(ok.350 Mb), pomysl o czyms
      trudniejszym.pozdro
      • yomarin Re: Zagadka 23.10.03, 18:34
        No dobra... Z tym zdjeciem to byl taki zart :) ale mam cos trudniejszego. Gdzie
        zostalo zrobione to zdjecie? www.wmhelp.republika.pl/forum/Porsche1.jpg
        (fotka zostala zrobiona 20 kwietnia 1942r, przedstawia prototypowy pojazd
        Porsche Typ 101). Prawde mowiac to sam nie wiem gdzie to zdjecie zostalo
        zrobione, zreszta oprocz samego pojazdu nie wiele wiecej widac. Wiem tylko
        tyle, ze zdjecie zostalo zrobione w Ketrzynie (Rastenburg), wiec to jest raczej
        ciekawostka niz zagadka.
        • Gość: xisk Re: Zagadka IP: 213.69.253.* 23.10.03, 22:58
          noooooooooooo, teraz mnie zgieles.......masz wiecej takich fotek?
      • Gość: ja Re: Zagadka IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:14
        Super sprawa skontaktuj sie z Gazetą w Kętrzynie, ich interesują takie zdjęcia
    • Gość: AgaAga Re: Zagadka IP: *.speed.planet.nl 24.10.03, 19:49
      Super ! Yomarin - pokaz wiecej ! pokaz wiecej ! :))))))))))))
      • yomarin Re: Zagadka 24.10.03, 23:17
        Widze, ze sie podoba :), w nagrode mam zdjece pomnika (niestety juz nie
        istnieje): www.wmhelp.republika.pl/forum/dxras.jpg A tu budynek za
        pomnikiem w calej okazalosci ale troche wczesniej - ok. 1900 roku (spojzcie na
        drzewa przed nim :)) www.wmhelp.republika.pl/forum/k2.jpg
        • yomarin Re: Zagadka 24.10.03, 23:24
          I jeszcze jedno (ale juz nie takie stare):
          www.wmhelp.republika.pl/forum/k3.jpg - pamietacie ten pomnik? Jak on sie
          nazywal... "Pomnik Lotnikow Radzieckich" czy jakos tak.
          • Gość: xis yomarin IP: 213.69.253.* 30.10.03, 19:34
            cze!a wiesz slaczego zburzyli ten pomnik????????
            • Gość: xxx Re: yomarin IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:15
              Oszołomstwo któremu coś się wydawało, ale do końca o co chodzi i o kogo chodzi
              nie wiedziało. Był to pomnik zwykłych żołnierzy lotników którzy stracili życie
              w walkach z przebrzybłymi niemcami gdzieś koło Kętrzyna. W tym miejscu był
              tylko pomnik, szczątki są dzieś na cmentarzu. Odbyło się to ku chwale i dla
              poprawy dobrosąsiedzkich (handlowych i gospodarczych)stosunków z Rosją.
              • yomarin Re: Zagadka 31.10.03, 22:08
                Gość portalu: xxx napisał(a):

> Oszołomstwo któremu coś się wydawało, ale do końca o co chodzi i o kogo
                chodzi
                > nie wiedziało. [ciach]

Moglbys okreslic o jakie oszolomstwo Ci chodzi?
                • Gość: xxx Re: Zagadka IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 20:12
                  Oszołomstwo któremu czerwony kolor rzucił się na głowę. Co czerwone lub się z
                  czerwonym kojarzy jest be. Zero myślenia o konsekwencjach, o tym co będzie
                  później, o tym jak inni i cały cywilizowany świat to odbierze i jakie nam
                  wystawi świadectwo. O szczegóły popytaj znajomych. Kiedyś było to tematem nr 1
                  w Kętrzynie i wielu ludzi wie kto, gdzie, kiedy. A i pewnie ktoś całość opisał,
                  sfotografował i po latach jak to jest w zwyczaju podda historycznej ocenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka