Dodaj do ulubionych

Czas Wąbrzeżna

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 15:48
Witam !
Czy w Wąbrzeżnie istnieje ( istniała) gazeta "Czas Wąbrzeżna"? lokalny
dodatek Gazety Wyborczej ?
JZS
Obserwuj wątek
    • Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 03.12.03, 18:37
      Z tego co wiem to raczej nie. Od początków istnienia samorzadów lokalnych w
      Wąbrzeźnie dosyć prężnie działa dwutygodnich "Wiadomości Wąbrzeskie", przez
      jakiś czas a dokładnie przez 4 lata jak w Wąbrzeźnie rządziła lewica
      stworzono "biuletyn Informacyjny" jako alternatywa do prawicowych Wiadomości.
      Obecnie na rynku nadal isnieją Wiadomości a biuletym zszedł do podziemia
      tylko, że teraz nazywa sie to bezpłatna ulotka a brukowcem jest niesamowitym,
      że aż wstyd na forum o tym wspominać, i wstyd, że to robi poprzednia władza,
      która nadal nie moze się pogodzić z zaistniałą sytuacją. Czyli ŻENADA.
      O czasie Wąbrzeźna jako datku do Wyborowej nie słyszałęm, ale moze inni?
    • Gość: PeGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 03.12.03, 18:37
      A I jeszcze jedno a skąd się dowiedziałes o tym czasie Wąbrzeźna?
      • Gość: JZS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 11:40
        Skąd ?
        W wielu powiatach Gazeta Wyborcza ma takie tygodniki...szukam kogoś.
        A dokładniej, sam jestem dziennikarzem i tropię "koleżankę po fachu"
        dziennikarkę, która podobno w Wąbrzeżnie pracowała i oszukiwała swoich
        współpracowników.Ohyda.
        Pozdrawiam i "skoczę" na forum Brodnicy.
        JZS
        • figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 08:36
          Biuletyn to taki sam szmatławiec, jak i Wiadomości Wąbrzeskie. Chyba tych
          pseudoredaktorów nie uważasz za dziennikarzy. Zresztą ty masz okazję otrzeć się
          o dziennikarstwo z prawdziwego zdarzenia, nie to co nasze lokalne. Należy
          zwrócić uwagę, że media telewizyjne również prezentują poziom zbliżony do dna.
          Brakuje jeszcze radia, ale wszystko jest możliwe. Też znam kilka słabych.
          • nin15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 11:45
            nie porównujcie biuletynu do WW. bo to pierwsze nie jest gazeta tylko tzw. ulotka, która prezentuje styl urbanowo-lepperowy nie ma redakcji i nikt się pod tym nie podpisuje. to tak jakbym wydrukowal sobie kartkę, napisał PEGAS ma wszy (sory pegas! to tylko przykład), zkserował to i rozdawał pod biedrona. żenada i dziecinada.
            • pegas15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 15:32
              Zgadzam się tutaj z ninem15. Nie ma co porównywac tych dwóch. WW to juz
              ukształtowany na rynku 2 tygodnik, który ma jakąs tam swoją pozycję. Biuletyn
              to nic innego jak szmatławiec i to w najgorszym wydaniu. Dodatkowo tez nie
              porównywałbym dziennikarzy. Co ty figo chcesz z WW zrobic wyborową - tak się
              nie da. Uważam, że jak na takie małe miasteczko ten dwutygodnik jest całkiem
              niezły, podobnie z kablówką. Ktoś nią teraz ruszył i obecnie kablówka moim
              skromnym zdaniem ma najwyższy poziom od czasu jej istnienia. A to, że kablówka
              będzie zawsze z opcją rządzącą to inna sprawa. Ja oceniam i wypowiadam się z
              czysto technicznego punku widzenia.
              • figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 16:00
                A wiadomościach się podpisują? Panowie, bez przesady. Nie dziwię się jednym i
                drugim. Każdy by chciał popracować do emerytury, a za bluźnierstwa (czytaj nie
                trzymanie z władzą, która się zmienia co cztery lata) można stracić źródełko
                utrzymania. Więc o czym rozmawiamy?
                • Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 09.12.03, 19:47
                  Ale figo mówimy teraz o dwóch różnych rzeczach. Ja ograniczam się tylko do
                  sprawy czysto technicznej - do formy Wiadomosci Wąbrzeskich i niejakiej Ulotki
                  wydawanej przez podziemie wąbrzeskie (czytaj lewica). Nie chcę się wdawać w
                  spory polityczne, ale porównanie WW do Biuletynu jest co najwyżej nie na
                  miejscu. Co do sporów na łamach prasy. Otóż moje stanowisko jest takie: media
                  są po to aby sprawowac kontrolę społeczną, jednak dziennikarze nie moga pisać
                  wprost. Artykuły winny byc tak napisane aby to czytelnik, czy tez widz mógł
                  sam ocenić czy z czymś się zgadza, czy tez nie - to jest dopiero obiektywizm
                  dziennikarza. Dodatkowo każdy materiał, każdy artukuł winien być podpisany aby
                  czytelnik, widz miał możliwośc ocenienia i dotarcia do źródła np. jeśli
                  szargane jest jego dobre imię itd.
                  Jesli rzecz się tyczy biuletyny to tam tylko sa wyziwska i bluźnierstwa, a
                  jesli ktoś bije to niech ma odwage powiedzieć, tak ja uderzyłem. W przeciwnym
                  razie to wszyustko nie ma sensu. To czyste przedszkole.
                  Chyba teraz jasno się wyraziłem
                  • figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 10.12.03, 09:11
                    Nie dogadamy się. Nie chodzi mi o politykę. Zwracam uwagę, że bluzgają i w WW i
                    Biuletynie i się nie podpisują pod tym, bo się boją o własne posady. Wiadomo,
                    że ludzie którzy piszą w tych "wydawnictwach" gdzieś pracują, a "wypadki"
                    chodzą po ludziach. TO miałem na myśli.
    • Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 10.12.03, 23:54
      No cieszę się, że doszlismy do pewnych wniosków. Ja dodam jeszcze, że nie ma
      (jak sam napisałeś) niezaleznych dziennikarzy. Każdy z osobna jest jakoś
      zależny i nie odnosze tego do mediów lokalnych, ale również do ogólnopolskich.
      Może i daleko idące stwierdzenie - jednak zarezykuje takim powiedzeniem.
      • figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 11.12.03, 07:55
        I tu też się zgadzam. Dziennikarze to marionetki, zawsze ktoś pociągnie za
        sznurek, żeby zaczął pisać, cociaż Barcikowski twierdzi zupełnie coś odwrotnego.
    • gumista Re: Czas Wąbrzeżna 11.12.03, 08:12
      I tutaj znowu przesadziłeś. O każdym zawodzie można powiedzieć jak o
      marionetce. Nie przesadzaj - po prostu każdy jest związany kasą. Oczywiście nie
      nalezy patrzeć na to ogólnie - sa jeszcze dziennikarze tzw niezależni zarówno z
      wyboru i światopoglądu, jak i niezależni finansowo - tych jednak jest
      zdecydowana miejszość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka