Gość: JZS IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 15:48 Witam ! Czy w Wąbrzeżnie istnieje ( istniała) gazeta "Czas Wąbrzeżna"? lokalny dodatek Gazety Wyborczej ? JZS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 03.12.03, 18:37 Z tego co wiem to raczej nie. Od początków istnienia samorzadów lokalnych w Wąbrzeźnie dosyć prężnie działa dwutygodnich "Wiadomości Wąbrzeskie", przez jakiś czas a dokładnie przez 4 lata jak w Wąbrzeźnie rządziła lewica stworzono "biuletyn Informacyjny" jako alternatywa do prawicowych Wiadomości. Obecnie na rynku nadal isnieją Wiadomości a biuletym zszedł do podziemia tylko, że teraz nazywa sie to bezpłatna ulotka a brukowcem jest niesamowitym, że aż wstyd na forum o tym wspominać, i wstyd, że to robi poprzednia władza, która nadal nie moze się pogodzić z zaistniałą sytuacją. Czyli ŻENADA. O czasie Wąbrzeźna jako datku do Wyborowej nie słyszałęm, ale moze inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 03.12.03, 18:37 A I jeszcze jedno a skąd się dowiedziałes o tym czasie Wąbrzeźna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 11:40 Skąd ? W wielu powiatach Gazeta Wyborcza ma takie tygodniki...szukam kogoś. A dokładniej, sam jestem dziennikarzem i tropię "koleżankę po fachu" dziennikarkę, która podobno w Wąbrzeżnie pracowała i oszukiwała swoich współpracowników.Ohyda. Pozdrawiam i "skoczę" na forum Brodnicy. JZS Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 08:36 Biuletyn to taki sam szmatławiec, jak i Wiadomości Wąbrzeskie. Chyba tych pseudoredaktorów nie uważasz za dziennikarzy. Zresztą ty masz okazję otrzeć się o dziennikarstwo z prawdziwego zdarzenia, nie to co nasze lokalne. Należy zwrócić uwagę, że media telewizyjne również prezentują poziom zbliżony do dna. Brakuje jeszcze radia, ale wszystko jest możliwe. Też znam kilka słabych. Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 11:45 nie porównujcie biuletynu do WW. bo to pierwsze nie jest gazeta tylko tzw. ulotka, która prezentuje styl urbanowo-lepperowy nie ma redakcji i nikt się pod tym nie podpisuje. to tak jakbym wydrukowal sobie kartkę, napisał PEGAS ma wszy (sory pegas! to tylko przykład), zkserował to i rozdawał pod biedrona. żenada i dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
pegas15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 15:32 Zgadzam się tutaj z ninem15. Nie ma co porównywac tych dwóch. WW to juz ukształtowany na rynku 2 tygodnik, który ma jakąs tam swoją pozycję. Biuletyn to nic innego jak szmatławiec i to w najgorszym wydaniu. Dodatkowo tez nie porównywałbym dziennikarzy. Co ty figo chcesz z WW zrobic wyborową - tak się nie da. Uważam, że jak na takie małe miasteczko ten dwutygodnik jest całkiem niezły, podobnie z kablówką. Ktoś nią teraz ruszył i obecnie kablówka moim skromnym zdaniem ma najwyższy poziom od czasu jej istnienia. A to, że kablówka będzie zawsze z opcją rządzącą to inna sprawa. Ja oceniam i wypowiadam się z czysto technicznego punku widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 09.12.03, 16:00 A wiadomościach się podpisują? Panowie, bez przesady. Nie dziwię się jednym i drugim. Każdy by chciał popracować do emerytury, a za bluźnierstwa (czytaj nie trzymanie z władzą, która się zmienia co cztery lata) można stracić źródełko utrzymania. Więc o czym rozmawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 09.12.03, 19:47 Ale figo mówimy teraz o dwóch różnych rzeczach. Ja ograniczam się tylko do sprawy czysto technicznej - do formy Wiadomosci Wąbrzeskich i niejakiej Ulotki wydawanej przez podziemie wąbrzeskie (czytaj lewica). Nie chcę się wdawać w spory polityczne, ale porównanie WW do Biuletynu jest co najwyżej nie na miejscu. Co do sporów na łamach prasy. Otóż moje stanowisko jest takie: media są po to aby sprawowac kontrolę społeczną, jednak dziennikarze nie moga pisać wprost. Artykuły winny byc tak napisane aby to czytelnik, czy tez widz mógł sam ocenić czy z czymś się zgadza, czy tez nie - to jest dopiero obiektywizm dziennikarza. Dodatkowo każdy materiał, każdy artukuł winien być podpisany aby czytelnik, widz miał możliwośc ocenienia i dotarcia do źródła np. jeśli szargane jest jego dobre imię itd. Jesli rzecz się tyczy biuletyny to tam tylko sa wyziwska i bluźnierstwa, a jesli ktoś bije to niech ma odwage powiedzieć, tak ja uderzyłem. W przeciwnym razie to wszyustko nie ma sensu. To czyste przedszkole. Chyba teraz jasno się wyraziłem Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 10.12.03, 09:11 Nie dogadamy się. Nie chodzi mi o politykę. Zwracam uwagę, że bluzgają i w WW i Biuletynie i się nie podpisują pod tym, bo się boją o własne posady. Wiadomo, że ludzie którzy piszą w tych "wydawnictwach" gdzieś pracują, a "wypadki" chodzą po ludziach. TO miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEGAS Re: Czas Wąbrzeżna IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 10.12.03, 23:54 No cieszę się, że doszlismy do pewnych wniosków. Ja dodam jeszcze, że nie ma (jak sam napisałeś) niezaleznych dziennikarzy. Każdy z osobna jest jakoś zależny i nie odnosze tego do mediów lokalnych, ale również do ogólnopolskich. Może i daleko idące stwierdzenie - jednak zarezykuje takim powiedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Czas Wąbrzeżna 11.12.03, 07:55 I tu też się zgadzam. Dziennikarze to marionetki, zawsze ktoś pociągnie za sznurek, żeby zaczął pisać, cociaż Barcikowski twierdzi zupełnie coś odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Czas Wąbrzeżna 11.12.03, 08:12 I tutaj znowu przesadziłeś. O każdym zawodzie można powiedzieć jak o marionetce. Nie przesadzaj - po prostu każdy jest związany kasą. Oczywiście nie nalezy patrzeć na to ogólnie - sa jeszcze dziennikarze tzw niezależni zarówno z wyboru i światopoglądu, jak i niezależni finansowo - tych jednak jest zdecydowana miejszość. Odpowiedz Link Zgłoś