delfinek27 09.03.04, 23:53 Które wino wam smakuje? macie jakieś ulubione? Ja uwielbiam Martini Bianko - ale może bym sobie tak odmieniła - czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roger93 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 00:09 Bardzo rzadko piję ale jeśli miałbym wybierać to baccardi z koką i cytryną. A wina? słodkie tzn. damskie, nic mi się nie przypomina.. Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 00:21 baccardi z koką i cytryną -nie piłam - musze kiedyś spróbować ! Ja zdecydowanie lubie wina - półwytrawne lub półsłodkie czasami wytrawne i słodkie - ale rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 01:48 lubie merlota i zinfandel jest mniam,mniam,nie lubie slodkich win! wytrawne taaaak!chardonnay jest tez cmok!!!!!czyli moje calkiem ulubione to biale,wytrawne wina!!!!!!uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 15:00 ja też proszę martini bianco :))) ale są i inne winka które pijamy ;) często bywało do obiadu jakieś czerwone pół wytrawne ale już nie pamiętam nazwy bdobre było i tanie bo coś poniżej 20 zł. wszystko zależy do czeg to ma być i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 17:55 dla Ciebie Martini???????w twoim stanie??????no nie, nie było mnie przez dwa dni a juz rozpijacie ciezarówkę????wstydźcie sie!!!A dla Ciebie Greka mam soczek. Pozdrawiam- Wuj Dobra Rada Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:30 widze że ci sie Wuj Dobra Rada spodobał :)))) he he he Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:33 od wina wole coś mocniejszego,bardziej treściwego he he takie " raz a dobrze " Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:37 znaczy śliwowica 75 % kiedyś mnie taka uraczyli ( twierdząc że rozcieńczona do 40%) efekt był niesamowity hihihihi - ale mi nic nie przepaliło i na dodatek wypiłam to bez przepitki - 5 lat w akademiku jednak nie poszły na marne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:41 powiadają, że ciężarówce lepiej wypić kieliszek czerwonego wina niż szklanke mleka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:53 Trafiłaś , śliwowica to moja ulubiona , taką ponad 60% wożą z Łącka , ale ja sobie radzę inaczej jadę na Słowację kupuje sliwowice 40% dolewam spirytusu i jest miodzio.Kiedyś wróciłem z pracy, słysze głośne rozmowy u mnie w mieszkaniu,jak otworzyłem ,moja żona ubierała koleżanki,bo wychodziły do domu Okazało się , że wypiły właśnie takiej sliwowicy wzmacnianej litr w trójkę. Nie wyglądały dobrze, oj nie ,ale mam spokój teraz już jej nie mogą pić he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 21:56 macie zdrowie z tak sliwowica!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:03 ja wiem czy zdrowie, ja lubie troszke a dobrego lubie pedziuche tzw bimber,ale dobry. nie piłem jeszcze nigdy kropki,choc proponowano mi ale bylem autem i nie chcialem bo troszke czuc i to przez kilka dni he he he ale nic straconego Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:09 wiesz, ja to sie boje tak eksperymentowac na sobie, skutki moga byc oplakane heheh Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:18 nie miałem na mysli Ciebie,jestem przeciwnikiem picia alkoholu przez kobiety,oczywiscie w nadmiernych ilosciach he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:19 no ja tam z alkoholem to naprawde nie przesadzam!winko do obiadu albo pifffffko i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:32 Powiem Ci ,ze lubie napic sie piwa jak jest upal,ale i tak z przyjemnoscia wypijam jedna szklanke a reszte juz tak sacze he he ja tez nie pije duzo i czesto imieniny urodziny ale z umiarem he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:35 hmmmmm,umiar to pojecie wzgledne heheh! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:42 kilka kieliszkow,nie przesadzam z piciem,choc pare razy urwal mi sie film, ostatnio w tamtym roku, jak odwiedzil mnie kolega przyniosl litr wlasnie śliwowicy dobrej,po skonczeniu butelki poszedlem spac o 2 w nocy,rano wstalem o 8 jeszcze bardziej pijany niz sie polozylem. ale kolo poludnia przeszlo he he Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:45 no to ja sobie to wyobrazam,sodoma i gomora! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 22:51 oj ciezko bylo ,ale to przyjaciel, znamy sie i przyjaznimy, od szkoly podstawowej.przebywa od kilkunastu lat w Niemczech zawsze jak przyjedzie jest milym gosciem,malo spotyka sie takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 11.03.04, 00:10 hehehe no tak przyjazn dobra trzeba uczcic! Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Lepiej - Które Wino?? 10.03.04, 23:50 ja nie musz nawet jeździć na słowacje :) z Łącka mi przywożą hihihih trza mieć znajomych w odpowiednich miejscach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 11.03.04, 00:11 a ja ani na slowacja ani do lacka eh zycie cmok hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Lepiej - Które Wino?? 11.03.04, 08:28 jak Ci powiem ,że to była Łącka przywieziona z Niemiec to chyba nie uwierzysz jedno wiem była miodzio hi hi hi ten smak , zapach Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Lepiej - Które Wino?? 11.03.04, 16:45 z niemiec?to nie latwiej kupic ja w kraju niz taszczyc od faszystow? Odpowiedz Link Zgłoś
giks Śliwowica Łącka 11.03.04, 11:30 ja bym uważała z tą śliwowicą pamiętajcie że nie jest legalna :( Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Śliwowica Łącka 11.03.04, 12:40 ale co zakazane lepiej smakuje hi hi hi nie prawda ??? ale ją można kupić w Łącku,tylko trzeba popytać he he Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Śliwowica Łącka 11.03.04, 13:30 a jeśli juz jestesmy przy alkoholizmach to może znacie jakiś dobry przepis czy ktoś z was robił może np. Eierkoniak? albo coś podobnego sama bym zrobiła sobie coś takiego - tylko nie wiem jak - ale kiedyś piłam robiony i był pyyyszny w tamtym roku z koleżankami tak popijałyśmy likierki w wiosenne wieczory słuchając śpiewu ptaków i rechotu żab - było super , do dziś to wspominamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Śliwowica Łącka 11.03.04, 16:49 hej definek jak juz zrobisz ten ajerkoniak to rzuc butelka przez ocean! i nie kus mnie opisami takich wieczorow z kolezankami bo bede beczec z tesknoty cmok! Odpowiedz Link Zgłoś
jacaaa2 Re: Śliwowica Łącka 11.03.04, 22:18 a co powiecie na "Bieszczady" swojska nazwa (nie)swojski smak! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Śliwowica Łącka 12.03.04, 02:38 nie wiele moge powiedziec bo nie znam! hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: Śliwowica Łącka 12.03.04, 09:34 ja też - ciekawe co to jest ????? a może jacaa sam to wymyslił podrzuć przepis ! Odpowiedz Link Zgłoś
jacaaa2 bieszczady 12.03.04, 16:54 no coż nie wiecie co to za wino no bo i skad bo chyba tańszego już nie ma hihihihi ale znaja je dobrze panowie potocznie zwani "żulami" Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bieszczady 12.03.04, 17:48 e to my nie chcemy zulic hehehhe,bo jeszcze zobaczymy pszczoly w jakim aucie jak sie to rogerowi zdarzylo heheh Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: bieszczady 12.03.04, 21:03 nigdy nie piłam takich win i jakos mnie nie ponosi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bieszczady 12.03.04, 22:03 no to moze dlatego cie nie ponosi bo ich nie pilas cmok hehe Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: bieszczady 12.03.04, 22:17 mimo wszystko pozostaje przy moim ulubionym martini bianko z lodem i cytrynką Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: bieszczady 14.03.04, 12:58 bezpieczne i jakie pyszne! zaraz sie napije troszke bo mam jeszcze pół butelki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bieszczady 14.03.04, 16:29 no to ja reflektuje na te pozostala polowe heheh Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai jestes blizej jacy 12.03.04, 22:22 widzisz,tobie latwiej sprawdzic niz mi,jestes blizej jacy Odpowiedz Link Zgłoś