wislok1 08.05.04, 20:15 Pozdrawiam. Mam pytanie : czy to z Gorlic można dojechać na Słowację przez przejśice w Koniecznej ? Co jest ciekawego po słowackiej stronie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rheeya Re: Pozdrowienia i pytanie 08.05.04, 20:33 tak mozna jechac przez Gorlice wlasciwie nic ciekawego mozna zawsze zapuscic sie w Tatry slowackie a tam juz jest co ogladac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Pozdrowienia i pytanie 08.05.04, 20:35 Tak mozna przejechac na Slowacje,kilka kilometrow od przejscia jest miasteczko Zborov,a jeszcze dalej Bardejov. Obok Zborova znajduja sie ruiny zamku,ale nie pamietam z ktorego wieku.Wiem ,ze stromo jak diabli i ledwo zylem jak wyszedlem ,ale polecam. Dalej w kierunku Bardejova ,Bardejowskie Kupele kompleks basenow.Bardejov tez bardzo ladne miasteczko warto zwiedzic.Jadac dalej w kierunku Starej Lubowni gdzie znajduje sie piekny zamek ktory warto zwiedzic.Ze Starej Lubowni juz tylko kroooooooczek do Tatr Slowackich,ktore sa piekniejsze od Polskich. Warto wspomniec o jaskiniach slowackich,ktore sa piekne,jest ich okolo 11 ,ja bylem w jednej w Bielianskiej nie daleko przejscia na Łysej Polanie warto zobaczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Dzięki 08.05.04, 22:32 Właśnie o tym Bardejovie słyszałem, że to ładne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dzięki 08.05.04, 22:38 ladne i nie daleko od Gorlic okolo 50 km. dziekuje za pozdrowienia,zapomnialem przedtem podziekowac Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Dzięki 09.05.04, 06:21 wislok koniecznie sie wybierz do bardiova!!!!w ogole tam jest pieknie po tej stronie slowacji,takie jest moje zdanie!aleks wlasciwie wszystko wytlumaczyl dobrze wiec ja wiele nie mam do dodania! wybierz sie koniecznie w te strony! pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś