giks 22.11.04, 10:21 może byśmy tak stworzyli wątek gdzie będziemy umieszczać filmy, które warto obejrzeć i te które można sobie podarować..??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giks Re: wątek filmowy.. 01.02.05, 19:48 Niedawno przebrnąłam przez TROJE film długi i jak dla mnie to tylko do oglądania w wersji kinowej. W domu ja go dzieliłam na 3 dni po 1h bo więcej się nie dało. Jednak w końcu jest to adaptacja "Iliady" Homera. Ogólnie film bobry. Oceniam na -4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
84aga Re: wątek filmowy.. 22.11.04, 19:38 >Efekt motyla< Super film, również polecam >Meet Joe Black< oglądałam ostatnio, jest naprawdę świetny (Przepracowana śmierć spędza na Ziemi wakacje, w czasie których przypadkowo zakochuje się.)Potrafi wycisnąć łzy pod koniec - BARDZO POLECAM!! >Equilibrium< świat bez uczuć, warto zobaczyć >Final destination I i II (oszukać przeznaczenie) - TYLKO dla ludzi o mocnych nerwach >But Manitou z dubbingiem - świetna komedia >...no i jeszcze Piraci z Karaibów... A z horrorów >The ring >Thirteen ghosts (13 duchów) >Droga bez powrotu To najlepsze filmy jakie oglądałam, jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 22.11.04, 19:48 dopisz jeszcze na które Twoim zdaniem szkoda czasu ;) ja dziś mam zamiar obejrzeć Zakładnika jutro zdam relacje czy warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
84aga Re: wątek filmowy.. 22.11.04, 19:59 hmmm, na które szkoda czasu...hmmm chyba nie znam takich :), przynajmniej sobie nie przypominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 22.11.04, 20:15 ja kilka dni temu oglądałam "4 pokoje" Nestety nie przepadam za twórczością Quentina Tarantino - jego poprostu trzeba lubieć i zrozumieć. Więc wszystkim którzy nie są wielbicielami jego twórczości nie polecam ;) -- Od jutra nie piję - pijawka. odwiedź Gorlice i po drodze koniecznie Tarnów Odpowiedz Link Zgłoś
trol_1 Re: wątek filmowy.. 23.11.04, 06:44 Jak jesteśmy przu filmach to którą wideotekę proponujecie.Ja osobiście lubię w rynku u pana Knapika Wacława. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowaty_fiolek Re: wątek filmowy.. 23.11.04, 17:45 rzadko chodze do kina, niestety... ostatnio bylam na "Pasji" i moge polecic, ale to pewnie juz wszyscy ogladali... jak beda grali "W pogoni za rozumem" to postaram sie wyciagnac mojego M, ale watpie czy sie zgodzi, bo wie, ze bede patrzec tylko na przystojnego Colina Firth'a ;) ostatnio ogladalam "Super size me". chyba sie juz nigdy nie skusze na fast food :P widzialam tez "Rrrrr" - taki glupkowaty francuski film o czasach prehistorycznych. sa smieszne momenty, ale ogolnie nie wart wydawania pieniedzy (ja ogladalam na kompie) "Efekt motyla" rowniez mi sie podobal. z mniej wiecej podobnych klimatow polecam "Requiem dla snu" - dosc stare, ale baaaardzo ciekawe. co jeszcze... aha "Planeta malp", ta nowa. dobrze zrobiona, ale nie jakas super. mozna obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 23.11.04, 20:00 w takim razie fiołku mam dla ciebie propozycję. Też czekam na II część pamiętnika Bridget no i pewnie mój M tez nie będzie chciała iść więc może zorganizujemy sobie taką kobieca grupkę?? Tak jak to było przy "Nigdy w życiu" Odpowiedz Link Zgłoś
jacaaa2 Re: wątek filmowy.. 23.11.04, 20:02 o przepraszam ja byłem na "Nigdy w życiu" Odpowiedz Link Zgłoś
piegowaty_fiolek Re: wątek filmowy.. 24.11.04, 16:23 swietny pomysl! :) tylko ciekawa jestem kiedy beda to grali... a nie, juz wiem :) od 3 grudnia. to juz niedlugo :) www.kino.gorlice.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 24.11.04, 19:16 no to świetnie! czyli zaczynamy zbierać ekipe :) Może ktoś jeszcze z forumowiczów się dołączy??? Jak dla mnie może być ten 3 grudnia - domyślam się, że to piątek :) pewnie będzie na 17 i 19 mi jest godzina w zasadzie obojętna ale chyba lepiej ten wcześniej bo potem sie nie wraca do domu po nocach ni i jest jeszcze czas na ewentualne obgadanie filmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
giks ZAKŁADNIK 24.11.04, 19:21 hmm film dośc dobry - zależy kto co lubi jak na moje oko to typowy film akcji którego zakończenie można przewidzieć ;) Warto obejrzeć choćby ze względu na nowy image Toma Cruisa :) Po raz pierwszy jako "ten zły"... Ale ogólnie polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 01.02.05, 19:44 Ostatnio oglądane: polski film "VINCI" - choć nie przepadam za polskim kinem to ten film jest dobry. Film oglądnięty ostatnio w TV "Joe Black" Sklasyfikowany jako melodramat ale powiem tyle że podobał się również i panom. Nie wiem czy to trafna klaasyfikacja bo ja to bym się chyba bardziej skłoniła w stronę studium psycxhologicznego. Tak czy inaczej FIl Bardzo dobry i baaardzo długi. Trwa 3h z haczykiem ale naprawde ogląda się go tak że nawet nie wiadomo kiedy mija. Poprostu wciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
84aga Re: wątek filmowy.. 07.02.05, 15:19 "Joe Black" to ten o śmierci z Brad Pittem i Anthony Hopkins;'em? Jeśli o ten chodzi to film super, a ponoć okazał się finansową klapą... Z podobnych, tzn. bardziej psychologicznych, polecam "INSTYNKT" również z Anthony Hopkins'em Wczoraj oglądałam "Ja robot",taki nawet fajny Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: wątek filmowy.. 07.02.05, 15:36 tak to ten i jest naprawde fajny wierzyć się nie chce ale co tam nie ma rzeczy niemożliwych ;) Odpowiedz Link Zgłoś