Dodaj do ulubionych

Uście Gorlickie

13.07.05, 15:39
mam pytanie do mieszkanców Gorlic.... Jak dojechać nad zalew w tej miejscowosci, moze kto zna dobre miejsce na rozbicie namiotu? Bede wdzieczny ze wszelkie info... pzdr
Obserwuj wątek
    • mirpor1 Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 15:43
      Aha, jeszcze jedno. Czy miejscowosc Klimkówka to miejsce z jeziorkiem?
      • ellenai Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 16:43
        a skad chcesz dojechac do uscia,?? mniejsca na rozbicie namiotu nad zalewem
        napewno sa,popytac musisz, wiem ze zaraz kolo uscia mozna bylo rozbic sie
        namiotem nad zalewem,teraz nie wiem jak jest,no i oczywiscie zalezy jaki stan
        wody jest na zalewie bo jak maly to kolo blota sie czlowiek musi lokowac
        hehe.No ale jest blisko do sklepow jak nie masz auta a musisz na zakupy sie
        udac.Dla mnie najfajniesze miejsce do rozbicia namiotu to byloby po przeciwnej
        stronie od drogi glownej,ale nie wiem czy mozna.
        Miejscowosc Klimkowka to wlasnie miejsce z jeziorkiem:)Kiedy sie tam wybierasz?
        Ja wlasnie stamtad pochodze!jak masz jakie pytania to wal smialo jak w dym,bede
        wiedziec to odpowiem:)cmok
        • mirpor1 Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 18:08
          dzieki za info... hmmm, wybieram sie juz jutro wiec szukam wszelkich informacji na ten temat.. Czyli miejsce na namiot jest, tak? Znajomi opowiadali ze jest dosyc fajowo, no i woda ok. Mnie najbardziej interesuje baza.
          No wlasnie, a co z dojazdem? Bedziemy jechac stopem wiec powiedz jak najlepiej dostac sie tam z Gorlic... pzdr
          • jacaaa2 Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 18:30
            skąd jesteś bo stopa na klimkówke to trzeba szukać dopiero w Gorlicach na
            zawodziu na wylotówce na Nowy Sacz i tam łapać kierunek Wysowa lub Nowy Sacz
            -jak złapiesz kierunek wysowa to dojedziesz na miejsce ,jak nie to Nowy sacz
            wysiadasz przy CPN w Ropie i łapiesz już tylko kierunek klimkówka lub ujscie
            bądz wysowa
          • ellenai Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 18:38
            jak z gorlic stopem sie wybierasz to lapiesz transport do przystanku ropy
            skrzyzowanie ,musisz tam wysiasc,bo jak pojedziesz prosto to bedziesz na
            kierunku grybow-nowy sacz.Jak sie tam znajdziesz(na ropie skrzyzowanie) to
            koniecznie radze ci przejsc do ropy centrum i stamtad z przystanku lapac
            wszystko co jedzie na wysowa,ja wiele razy tak jechalam stopem z gorlic.Zwykle
            jednak bralam autobus do ropy skrzyzowania i pozniej lapalam stopa z ropy
            centrum.
            Miejsca na namiot nad zalewem po prostu musza byc!byly jak ja tam
            mieszkalam,jaka woda jest teraz to nie wiem ale chyba ok.
            W ogole to ci zazdroszcze ze sie tam wybierasz,mam nadzieje,ze bedzie ci sie
            podobalo,jakbys mial cyfre to porob zdjecia i mi wyslij ,ja nie bylam tam ponad
            5 lat i sie nie wybieram w najblizszym czasie a szkoda,buuuuuuu:((((((cmok
            • mirpor1 Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 18:52
              jestem z Debicy, więc razem z paczka planujemy dostac sie do Rzeszowa, pozniej do Gorlic i na koniec do Klimkówki... Szczerze powiedziawszy jade tam pierwszy raz i mam nadzieje ze bedzie ok. Podobno jest jakies pole namiotowe(platne) i tam jest spoko... Duzo ludzi tam jezdzi, moze macie jakies info? pzdr
              • ellenai Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 20:54
                latem zwykle bywalo sporo ludzi i chyba fajnie bylo,mnie sie podobalo zawsze,
                no ale ja tam mieszkalam!daj znac koniecznie jak wypoczynek minal,ok!?
                i mysle ze bez problemu sie tam dostaniesz!
              • ellenai ps acha,sprawdz 13.07.05, 20:56
                jak chcesz czy nie ma autobusu bezposredniego z rzeszowa do wysowej przez
                uscie:)cos mi sie wydaje ze byl dawno temu,moze i jest teraz:)cmok

nowe alternatywne forum GORLICE!!
                Nowy Sacz
                [']-JPII
              • giks Re: Uście Gorlickie 13.07.05, 21:38
                ludzi jeździ sporo szczególnie w przypadku połączenia: weekend + upał. Jednak
                niestety dziś i jutro no i przez najbliższy weekend pogoda upalna raczej nie
                jest :( a przynajmniej tak przewiduje meteo..

W kwestii pól namiotowych to jest ich pełno wzdłuż całego brzegu zalewu. Kwesti
                tylko waszego wyboru. Jedne lepsze drugie gorsze. Na niektórcyh łazienki z
                nawet ciepłą wodą i prysznicem, i jakiś bar gdze można coś zjeść... a inne
                totalna dzicz i spartańskie warunki :D

Tak czy inaczej przyjedziecie pooglądacie i zdecydujecie ;)
                Życzę miłego urlopu :)
                • mirpor1 Re: Uście Gorlickie 19.07.05, 12:13
                  wróciłem... Było rewelacyjnie:))) Tak wspaniałych widoków oraz życzliwych ludzi dawno nie miałem okazji widzieć. Pole nmamiotowe jak i pogoda ok. tylko jednego dnia przezylismy istna groze, tj. nawiedziła nas duża burza z gradem... Ech, wspaniałe przeżycie hi hi Jedyny minus to mimo wszystko woda, która zbyt czysta nie była. pzdr wszystkich którzy mieli okazję być w Klimkówce. Naprawde warto:)
                  • ellenai Re: Uście Gorlickie 19.07.05, 18:58
                    wlasnie dzis sie zastanawialam czy juz wrociles z uscia i jak ci sie pobyt ual
                    i prosze taki mily wpis tu czekal !bardzo mi milo ze nie zalujesz czasu
                    spedzonego tam!fantastycznie!:)))))))))))))
                    • grodek1 Re: Uście Gorlickie 20.07.05, 16:28
                      No, dobrze, ze bylas tam auto stopem, ja tam nad to jezioro klimkowka jezdze
                      samochodem, kilka lat wstecz byl bezpatny Parking, teraz tylko Platny i to 5
                      zl , wiec zrezygnowalem, piec zlotych to mi jest za duzo, jesli chce byc tylko
                      godzine przy wodzie, Ellenai, pochodzi z Ropy, Ropka ?
                      • ellenai Re: Uście Gorlickie 20.07.05, 16:51
                        nie ,nie z ropy,czytaj tekst ze zrozumieniem:)))
                    • mirpor1 Re: Uście Gorlickie 20.07.05, 16:33
                      jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie info... pzdr
                      • ellenai :)))))))))))))))))n/t 20.07.05, 16:52

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka